Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9302 9303 9304 9305 9306 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 SMV01 15 juni 2022 20:25
    quote:

    bp5ah schreef op 15 juni 2022 20:11:

    [...]
    Shell ook en ook brent.

    Heb je AD nog SMV ? Niet bij in slaap vallen ;)...
    Haha nee geen AD meer. Met €0.48 per aandeel verkocht aan het begin van de week.

    Is inderdaad niet vooruit te branden...

    Zat grotendeels cash maar kon de koopjes niet laten liggen aan het begin van de week. ABN en Besi gekocht. Vandaag weer deel Besi verkocht en daarvoor Vopak gekocht.

    Heb nog getwijfeld tussen Vopak en Shell vandaag. Shell was voorlopig de betere keuze geweest...

    Jij?
  2. forum rang 5 SMV01 15 juni 2022 20:27
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 15 juni 2022 20:17:

    [...]
    Leuk om automatisch traden in te schakelen en toch een reisje voor 5 naar mauritius gemaakt tussen 20u en 20:09u met trades dj:)
    Het is dus toch 0,75% geworden de fed dat is wat anders dan de ecb
    Lekker man!
    Jij zit in België inmiddels op zo'n berg geld dat je vanuit daar Mauritius ziet liggen ;).
  3. forum rang 6 Candelll 15 juni 2022 20:28
    OPEC verwacht dat de groei van de vraag naar olie volgend jaar aanzienlijk zal vertragen
    Grant Smith 14-6-2022

    (Bloomberg) — OPEC verwacht dat het tempo van de groei van de vraag naar olie volgend jaar zal halveren, aangezien inflatie en conflicten de wereldeconomie in hun greep houden.

    Volgens een afgevaardigde zal de wereldolieconsumptie met 1,8 miljoen vaten per dag toenemen, vergeleken met de 3,4 miljoen per dag die dit jaar werden verwacht. De vooruitzichten worden volgende week beoordeeld door vertegenwoordigers van de lidstaten van de groep.

    De Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten verrasten handelaren eerder deze maand door ermee in te stemmen de terugkeer van de productie die tijdens de pandemie was stopgezet, te versnellen, en stemden in met Amerikaanse smeekbeden voor meer olie na maanden van weigering.

    Hoe snel de weinige leden die nog overcapaciteit hebben hun resterende offline vaten herstellen, zal de komende weken en maanden worden besproken. Nu de meeste OPEC+-landen al op hun limiet pompen, zijn de niet-actieve reserves beperkt tot Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Irak en Koeweit.

    De wereldeconomie zal een "flinke prijs" betalen voor de oorlog in Oekraïne die gepaard gaat met zwakkere groei, sterkere inflatie en mogelijk langdurige schade aan toeleveringsketens, zei de OESO vorige week.
  4. forum rang 5 Blanco rolling 15 juni 2022 20:30
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 15 juni 2022 20:19:

    [...]

    Shell is geen Nederlands bedrijf meer, en betaalt volgens mij hier dus geen vennootschapsbelasting. Zelfs als het zo gestructureerd is dat er b.v. over de activiteit van de tankstations wel in NL moet worden afgerekend: daar wordt geen extra winst gemaakt, want die kopen de benzine al duur in uit het buitenland.

    Belasten aan de pomp is gewoon accijnsverhoging. Iets wat alle leveranciers moeten betalen kan gewoon worden doorberekend. Want dan verlies je daardoor geen marktaandeel via het weglopen van klanten naar een concurrent.

    De hoge olieprijs tikt vooral 'upstream' aan. Dus het oppompen zou belast moeten worden. Dat is ook wat het VK doet met zijn 'windfall tax'. Alleen pompt Shell niet veel meer op in het VK. En ook niet in NL, nu Groningen dicht is. Dus voor NL is daar weinig te halen.
    Shell betaalt natuurlijk wel VPB over NL winsten.
    Tax rulings kunnen die evenwel geteduceerd hebben tot nihil, alhouwel ik dat betwijfel met de verhuizing van dd statutaire zetel naar UK
  5. forum rang 7 Pandjesbaas 15 juni 2022 20:36
    quote:

    Cpt. Willard schreef op 15 juni 2022 10:52:

    [...]

    Ik zeg ook niet dat men Italië failliet had moeten laten gaan. Maar wél dat Griekenland helemaal niet in de euro had gemogen alvorens te saneren. En men had de regels moeten hanteren: maximaal 60% BNP overheidsschuld en max 3% per jaar. Dan had Italië al meer dan 10 jaar geleden moeten bezuinigen of wat beter belastingen op moeten halen. Wat minder vroeg met pensioen. Wat minder (nutteloze) ambtenaren.

    Gratis geld bestaat niet, want iemand betaalt op enig moment daarvoor de prijs. En nu betaal ik mee aan falend beleid van zuidelijke landen, de EU en de ECB. En behalve (ten dele) bij mijn minderjarige kinderen, heb ik de pest aan opdraaien voor andermans fouten...

    ('Slimme achterdeurtjes' noem ik eerder 'onrechtmatige achterdeurtjes'.)
    Volgens mij ligt het wat subtieler. De basis van het probleem is dat de noordelijke landen een enorm overschot hebben op hun handelsbalans: ze verkopen meer aan het zuiden dan ze kopen. Dat is geen houdbare situatie, maar wordt tijdelijk opgelost door het zuiden geld te lenen om hier gemaakte spullen te kopen. Terwijl er geen zicht op is dat die leningen kunnen worden afgelost (anders dan doorrollen).

    Hoe lang ze daar door werken, en hoe de overheid en burgers geld naar elkaar schuiven via belastingen of uitkeringen is puur een zaak voor de Italianen. Het gaat er om hoeveel het land in en uitgaat. Het zou alleen helpen als ze daar meer dingen gaan maken die wij van ze zouden willen kopen.

    Anders is het probleem alleen op te lossen door ofwel minder producten aan hun te leveren, ofwel dezelfde producten tegen een lagere prijs. In feite doen we het laatste, door via leningen die nooit terugbetaald zullen worden een soort 'kickback' aan de geldstroom toe te voegen. Eigenlijk een soort via de overheden gesubsidieerde korting op onze producten. Anders zouden ze onze producten niet kunnen betalen.

    De 'oneerlijkheid' hierin is dus vooral een gevolg van dat we onszelf rijk rekenen, door te denken dat ze wel de 'catalogusprijs' voor onze producten kunnen betalen zonder dat de omzet daaronder zou leiden. Maar dat is nu eenmaal niet zo.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9302 9303 9304 9305 9306 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links