Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 288 289 290 291 292 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 15 juni 2022 16:27
    Beste Ronald,

    Je maakt een VERKEERDE conclusie. Rutte heeft de laatse verkeizingen gewonnen en Nederland heeft hem dus totaal NIET uitgekotst.

    Ik weet ook wel, dat jij dat feit met afgrijzen leest, maar het zijn wel de feiten.

    Rutte is in mijn ogen echt een geweldig politicus die het rotverwende drammerige nivellerende Nederlandse volk toch nog een beetje in de hand houdt.

    Fantastisch Mark en laat inderdaad al die kritiek van je afglijden, want er zijn miljoenen beterweters. totdat zij de verantwoordelijkheid dragen.

    Dus Mark, als je blieft BLIJVEN en houd stand en vertegenwoordig Nederland met groot gezag in Brussel. DAT is precies wat we nodig hebben, Vonden de kiezers ook......

    Peter
  2. forum rang 6 Ronald Engels 15 juni 2022 16:30
    quote:

    objectief schreef op 15 juni 2022 08:17:

    [quote alias=Ronald Engels id=14248075 date=202206142339]
    [...]

    Wybren van Haga heeft gewoon veel Gezond Verstand, veel kennis en veel levens wijsheid, wat de hele VVD.
    quote]

    Een politicus die meer met justitie in de clinch ligt dan welke gewone burger ook (huismelken/dronkenschap/fraude) en bovendien geen enkel dossier blijft te kennen oa. zijn uitspraak dat er in Belgie geen stikstofprobleem is met de boeren; terwijl ze megademonstraties houden en de boeren al aangewezen hebben om te stoppen.
    Speelt daarnaast nog ondernemertje, net of de de 2e Kamer job een nevenbaantje is.
    Die man is een schande voor de Nederlandse politiek.
    ============================

    objectief,

    Ben jij nog nooit dronken geweest in je leven, jammer dan heb je flink wat feest vreugde gemist in je jonge jaren?

    En niet iedereen is in staat ondernemer te zijn, daar heb je een sterke rug, discipline, toewijding en veel kennis voor nodig en moet je keihard vele uren (70 à 80) werken, wat vele politici niet hebben, van HAGA heeft dit met zekerheid wel, en huisjesmelkers vind je o.a. bij ons koninklijk huis in zeer grote omvangrijke mate en bovendien schandalig belastingvrij, dus jij als medestander goedprater van politieke partijen zou beter je mond houden over het wangedrag wat in heel Den Haag plaats vind.

    Links Lullen, Rechts Zakken Vullen is het moto in Den Haag, Hilversum en Brussel/EU.

    Overigens objectief durf jij van je zelf zeggen zonder aarzelen, dat je hard hebt gewerkt en veel hebt gepresteerd, of zit je op dat warme pluche in Den Haag gezellig te vergaderen/leuteren over niets, als bezigheidstherapeut?

    M.v.g. Ronald
  3. forum rang 7 jowi 15 juni 2022 16:37
    'ECB koopt tijd'

    Door ABM Financial News op woensdag 15 juni 2022
    Views: 1.235
    'ECB koopt tijd'
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank lijkt woensdag met een verrassende ingelaste beleidsvergadering tijd te hebben gekocht, door een nieuw instrument aan te kondigen dat fragmentatie van de markt moet tegengaan.

    Marco-strateeg Bas van Geffen van Rabobank zei tegen ABM Financial News "overrompeld" te zijn door de spoedvergadering.

    Doordat de markt en de media dit breed oppikten, werd de ECB ook gedwongen "met iets concreets te komen", denkt hij. "De marktverwachtingen waren hooggespannen."

    Het flexibel herinvesteren van aflopende obligaties onder het PEPP, is volgens Van Geffen niet heel nieuw. En het kent de nodige beperkingen. "Dat was te weinig om de markt gerust te stellen", denkt hij.

    Daarom kondigde de ECB ook een mandaat aan om versneld met een nieuw ' anti-fragmentatie'-instrument te komen, dat moet voorkomen dat de renteverschillen tussen de verschillende eurolanden te ver oplopen.

    Het geven van een mandaat is een "heel duidelijk signaal dat er snel iets aankomt, naar verwachting in juli", denkt de analist van Rabobank. Vermoedelijk was er binnen de beleidsraad nu nog geen overeenstemming.

    "Het is voor de ECB vermoedelijk ook nog niet duidelijk wat ze exact willen doen, en het is dus ook voor de markt koffiedik kijken", aldus de Rabobank over het nieuwe instrument waarover de ECB in het persbericht sprak.

    Van Geffen denkt zelf in de richting van gesteriliseerde aankopen, zoals in het verleden onder het Securities Markets Programme gebeurde. "Dus een soort QE, maar dan in combinatie met verkrappende programma’s aan de andere kant", aldus de analist.

    Van Geffen merkt op dat de ECB nu naast een inflatiedoelstelling ook een fragmentatiedoelstelling heeft, en dat maakt het beleid een stuk complexer voor de centrale bank.

    Rabobank denkt dat wat er vandaag is aangekondigd, voorlopig even genoeg is. "Je weet niet met welk instrument ze komen en door de markt nu te testen, dwing je de ECB om met een zwaarder instrument te komen", aldus Van Geffen. Tegen de ECB ingaan, is dan ook vrij risicovol, denkt hij.

    De euro/dollar handelde woensdagmiddag op 1,0416. De Duitse Bund daalt woensdagmiddag 15 basispunten naar 1,604 procent en de Italiaanse variant gaat zelfs 38 basispunten lager tot 3,787 procent.

    Bron: ABM Financial News

    OPM: Na miljarden uit het EU Corona steunfonds, 12 jaar negatieve rente is de boel in het zuiden nog niet op orde.
    Ondertussen hoor je uit het zuiden kreten als "een basisinkomen voor iedereen", pensioen vanaf de 60 jaar etc.
    Inmiddels is de Italiaan gemiddeld vermogender dan de NL er (pensioen pot niet meegerekend) rijdt de Spanjaard een
    grotere auto dan de NL er.

    Wie is er nu gek ? Zij of wij ?
    Zou zeggen, NL leer ze belasting heffen!!!!!!!!!!!!!!!!
  4. forum rang 6 Ronald Engels 15 juni 2022 16:39
    quote:

    ffff schreef op 15 juni 2022 16:27:

    Beste Ronald,

    Je maakt een VERKEERDE conclusie. Rutte heeft de laatse verkeizingen gewonnen en Nederland heeft hem dus totaal NIET uitgekotst.

    Ik weet ook wel, dat jij dat feit met afgrijzen leest, maar het zijn wel de feiten.

    Rutte is in mijn ogen echt een geweldig politicus die het rotverwende drammerige nivellerende Nederlandse volk toch nog een beetje in de hand houdt.

    Fantastisch Mark en laat inderdaad al die kritiek van je afglijden, want er zijn miljoenen beterweters. totdat zij de verantwoordelijkheid dragen.

    Dus Mark, als je blieft BLIJVEN en houd stand en vertegenwoordig Nederland met groot gezag in Brussel. DAT is precies wat we nodig hebben, Vonden de kiezers ook......

    Peter
    =======================================

    ffff,

    Sorry Peter ik zou je graag gelijk willen geven, echter dhr. Rutte is een zeer foute politicus, die de Nederlandse Burgers, versneld in de afgrond stort en volledig financieel kaal plukt, zeker de hard werkende klasse, zij die nog willen werken / presteren, en dit al 12 jaar lang.

    M.v.g. Ronald
  5. forum rang 6 Ronald Engels 15 juni 2022 16:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2022 14:56:

    Wetenschappers verzetten zich tegen nieuwe gasboringen in de Noordzee
    Van onze redacteur 07:56

    Ruim vierhonderd wetenschappers keren zich in een open brief tegen het besluit van staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief om nieuwe gasboringen in de Noordzee toe te staan. Volgens de academici zijn de op 1 juni verstrekte vergunningen in strijd met de doelstelling van het kabinet om de opwarming van de aarde in 2050 te beperken tot 1,5 °C.

    De wetenschappers hopen met hun petitie het ministerie van Economische Zaken ertoe te bewegen de nieuwe vergunningen in te trekken. 'Elke verdere vertraging bij het uitfaseren van fossiele brandstoffen maakt het steeds onwaarschijnlijker dat de opwarming beperkt zal blijven tot 1,5 °C, de veiligste doelstelling uit het Akkoord van Parijs', schrijven zij in hun brief, verwijzend naar het klimaatakkoord uit 2015.
    Waarschuwingen

    Vijlbrief motiveerde de nieuwe gasproductie als noodzakelijke stap in de transformatie naar een duurzame energievoorziening. De briefschrijvers wijzen erop dat hij hiermee voorbijgaat aan meerdere waarschuwingen uit wetenschappelijke hoek tegen de ontwikkeling van nieuwe fossiele projecten waaronder ook aardgas.

    Onder de ondertekenaars bevinden zich hoogleraren en universitair docenten in de klimaatwetenschap te vinden, zoals Han Dolman (directeur van onderzoekscentrum NIOZ), Henk Dijkstra (hoogleraar oceanografie), Roderik van der Wal (hoogleraar zeespiegelstijging), Susan Steele-Dunne (hoogleraar hydrologie), Ernst Worrell (hoogleraar Energy & Resources), en Rik Leemans (hoogleraar milieusysteemanalyse).

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1442409/wetenschappers...
    ============================================

    DeZwarteRidder,

    Verbazingwekkend onverstandige wellicht geindoctrineerde eigenbelang Wetenschappers, die niet beseffen dat ze het energie gebrek en de chaos in Europa slechts versterken!

    M.v.g. Ronald
  6. forum rang 7 A3aan 15 juni 2022 17:17
    Ik was en weekje in het geliefde Zwitserland van dhr Engel rondom het Meer van Genève. Is een mooi land maar een eenvoudig optrekje onder de miljoen kan je daar niet kopen. Industrieterreinen zeer rommelige, veelal oude troep. Goedkoop zooitje om aan te zien. In mijn mening was alles even netjes daar. Maar mooi niet. Consumpties op een terras hebben we het maar even niet over bij prijzen van 7,00 tot 10,00 franc. En ook Zwitsers klagen steen en been dat velen niet rond kunnen komen met hun salaris. Dus allemaal verhuizen naar Zwitserland om dat nare Nederland met die verschrikkelijke regering achter je te laten. Is ook niet alles. Mijn conclusie. Het is prima hier in Nederland en ik hoef niet weg.
  7. forum rang 7 jowi 15 juni 2022 17:36
    quote:

    A3aan schreef op 15 juni 2022 17:17:

    Ik was en weekje in het geliefde Zwitserland van dhr Engel rondom het Meer van Genève. Is een mooi land maar een eenvoudig optrekje onder de miljoen kan je daar niet kopen. Industrieterreinen zeer rommelige, veelal oude troep. Goedkoop zooitje om aan te zien. In mijn mening was alles even netjes daar. Maar mooi niet. Consumpties op een terras hebben we het maar even niet over bij prijzen van 7,00 tot 10,00 franc. En ook Zwitsers klagen steen en been dat velen niet rond kunnen komen met hun salaris. Dus allemaal verhuizen naar Zwitserland om dat nare Nederland met die verschrikkelijke regering achter je te laten. Is ook niet alles. Mijn conclusie. Het is prima hier in Nederland en ik hoef niet weg.
    Terras 7 tot 10 franc / 1,04 euro met een netto salaris wat zeker 200% hoger is dan dat in NL.
    Gemiddeld 8,5 / 1,04 / 200% = ca € 4,08 op het terras aan het toeristische meer van Geneve.
    Vergelijk deze prijs maar eens met het terras in Zandvoort en je zult schrikken!!!!!
  8. [verwijderd] 15 juni 2022 18:03
    quote:

    jowi schreef op 15 juni 2022 17:36:

    [...]

    Terras 7 tot 10 franc / 1,04 euro met een netto salaris wat zeker 200% hoger is dan dat in NL.
    Gemiddeld 8,5 / 1,04 / 200% = ca € 4,08 op het terras aan het toeristische meer van Geneve.
    Vergelijk deze prijs maar eens met het terras in Zandvoort en je zult schrikken!!!!!
    In je voorbeeldje ga je uit van 100% hoger salaris en dat klopt wel ongeveer.
  9. forum rang 4 Beursgoeroe 15 juni 2022 18:09
    quote:

    Ronald Engels schreef op 15 juni 2022 16:30:

    [...]

    ============================

    objectief,

    Ben jij nog nooit dronken geweest in je leven, jammer dan heb je flink wat feest vreugde gemist in je jonge jaren?

    En niet iedereen is in staat ondernemer te zijn, daar heb je een sterke rug, discipline, toewijding en veel kennis voor nodig en moet je keihard vele uren (70 à 80) werken, wat vele politici niet hebben, van HAGA heeft dit met zekerheid wel, en huisjesmelkers vind je o.a. bij ons koninklijk huis in zeer grote omvangrijke mate en bovendien schandalig belastingvrij, dus jij als medestander goedprater van politieke partijen zou beter je mond houden over het wangedrag wat in heel Den Haag plaats vind.

    Links Lullen, Rechts Zakken Vullen is het moto in Den Haag, Hilversum en Brussel/EU.

    Overigens objectief durf jij van je zelf zeggen zonder aarzelen, dat je hard hebt gewerkt en veel hebt gepresteerd, of zit je op dat warme pluche in Den Haag gezellig te vergaderen/leuteren over niets, als bezigheidstherapeut?

    M.v.g. Ronald
    yep en de Oranjes hebben overal schijt aan, altijd al gehad......en dat etaleren ze iedere dag, net zoals al die politici .................onder leiding van die Aalgladde Pinokkio die regelmatig Alzheimer-trekjes heeft ................
  10. forum rang 9 josti5 15 juni 2022 18:27
    quote:

    gokker schreef op 15 juni 2022 18:03:

    [...]
    In je voorbeeldje ga je uit van 100% hoger salaris en dat klopt wel ongeveer.
    En steeds méér.
    Mijn zoon, die inZwitserland werkt en dus wordt uitbetaald in Zwitserse francs en die francs uitgeeft, aldaar wonende, in Italiaanse euro's, krijgt voor die francs in nog geen drie jaar tijd al 1500 euro aan euro's méér om uit te geven - iedere maand weer...
    Dit uiteraard los van de loonsverhogingen.

    De euro holt in vliegende vaart achteruit, en is hard op weg naar 1 euro = 1 dollar.

    Zuid-Europa gaat heel Noord-Europa de financiële nek breken.

    En toch, alwéééééééér:

    NOS Teletekst 132

    ECB wil Zuid-Europese landen helpen


    De Europese Centrale Bank zal landen
    met hoge schulden extra tegemoetkomen.
    Dat is besloten na spoedoverleg.Landen
    als Italië,Griekenland en Spanje moeten
    steeds meer betalen om hun staatsschuld
    te financieren doordat de rente voor
    die landen al maanden oploopt.

    De ECB koopt nog maar beperkt schulden
    op,maar zal daarbij nu de nadruk leggen
    op schulden van landen die een hoge
    rente betalen.Ook komt er een nieuw
    opkoopprogramma om de renteverschillen
    tussen de eurolanden terug te dringen.

    Dat laatste is omstreden,omdat de ECB
    als hoofddoel heeft de inflatie onder
    controle te houden.
    ------------------------

    De keten is nog steeds zo sterk als de zwakste schakel, de politieke ouders van de euro liggen inmiddels op het kerkhof, en de kinderen zijn de klos.

    Gisteren werden de inflatiecijfers voor 2022-2023-2024 nog gepubliceerd: na de 8, zoveel zou het de komende twee jaar 'slechts' om een procent of 3 gaan.
    Maar die procenten bijéén maken ruim 16% inflatie, oftewel: je spaar-euro van 1 januari 2022 is op 1 januari 25% nog 84 centjes.
  11. forum rang 7 JP Samosa 15 juni 2022 18:39
    quote:

    objectief schreef op 15 juni 2022 08:17:

    [quote alias=Ronald Engels id=14248075 date=202206142339]
    [...]

    Wybren van Haga heeft gewoon veel Gezond Verstand, veel kennis en veel levens wijsheid, wat de hele VVD.
    quote]

    Een politicus die meer met justitie in de clinch ligt dan welke gewone burger ook (huismelken/dronkenschap/fraude) en bovendien geen enkel dossier blijft te kennen oa. zijn uitspraak dat er in Belgie geen stikstofprobleem is met de boeren; terwijl ze megademonstraties houden en de boeren al aangewezen hebben om te stoppen.
    Speelt daarnaast nog ondernemertje, net of de de 2e Kamer job een nevenbaantje is.
    Die man is een schande voor de Nederlandse politiek.
    Eens
    Neveninkomsten verbieden ! Verhoog desnoods hun salarisje
  12. Marty.mcFly 15 juni 2022 19:53
    quote:

    A3aan schreef op 15 juni 2022 17:17:

    Ik was en weekje in het geliefde Zwitserland van dhr Engel rondom het Meer van Genève. Is een mooi land maar een eenvoudig optrekje onder de miljoen kan je daar niet kopen. Industrieterreinen zeer rommelige, veelal oude troep. Goedkoop zooitje om aan te zien. In mijn mening was alles even netjes daar. Maar mooi niet. Consumpties op een terras hebben we het maar even niet over bij prijzen van 7,00 tot 10,00 franc. En ook Zwitsers klagen steen en been dat velen niet rond kunnen komen met hun salaris. Dus allemaal verhuizen naar Zwitserland om dat nare Nederland met die verschrikkelijke regering achter je te laten. Is ook niet alles. Mijn conclusie. Het is prima hier in Nederland en ik hoef niet weg.
    "het gaat prima in Nederland".

    Uh ok.
  13. forum rang 6 jonas 15 juni 2022 20:30
    Peter ffff idolaat van Rutte. Man waarom woon je dan elders?

    Zelf niet onder die volgens jou geweldige heilige Rutte willen wonen en dan dit soort commentaar kan ik niet zo serieus nemen< Sorry, hoor.

    "
    Rutte is in mijn ogen echt een geweldig politicus die het rotverwende drammerige nivellerende Nederlandse volk toch nog een beetje in de hand houdt.

    Fantastisch Mark en laat inderdaad al die kritiek van je afglijden, want er zijn miljoenen beterweters. totdat zij de verantwoordelijkheid dragen.

    Dus Mark, als je blieft BLIJVEN en houd stand en vertegenwoordig Nederland met groot gezag in Brussel. DAT is precies wat we nodig hebben, Vonden de kiezers ook....."

    Groet, Jonas.

    PS v
    Ik ben voorstander van uitsluiten van stemrecht voor

    1. Nederlanders met meer pasporten. Dat zou anders niet eerlijk zijn. Zij 2 stemmen en ik 1.

    2. Nederlanders die geen belasting afdragen alhier en boven de loonbelastingsgrens

    "
  14. [verwijderd] 15 juni 2022 20:47
    quote:

    jonas schreef op 15 juni 2022 15:49:

    Opus zie geen Geen Stijl met opname van de kinderen van deze ambitieuze poppenkastdame. Haar kinderen stonden gewoon op de achtergrond te lachten.
    Ik zal eens kijken (voor de gein). Deze dame lijkt zich in het algemeen tot nu toe vrij stevig voor te willen doen, wat geen probleem is, als het zou voortkomen uit sterke inhoudelijke ideeën. Nu blijft het steeds maar bij "Hugootjes".
  15. [verwijderd] 15 juni 2022 20:55
    quote:

    JP Samosa schreef op 15 juni 2022 15:55:

    [...]

    Tassendragers mag natuurlijk. Het is echter niet to the point en smakeloos.
    Waarom wil Wilders op haar ziel trappen?
    Heeft Wilders het niet al eens eerder gezegd? Hoe dan ook, de man wil altijd een beetje sjeu en show, ook puur voor het effect. Of het werkt richting de bevolking, weet ik niet. Hangt mogelijk ook af van hoeveel onvrede er is, juist bij niet-meteen-Wilders-stemmers.

    Een oudere, voor wie al wat langer meedraait en een goed geheugen heeft: Cohen, de bedrijfspoedel van het kabinet.
  16. forum rang 6 jonas 15 juni 2022 21:10
    Laat ik het maar eens heel duidelijk stellen: dit soort persoonlijke aanvallen van Wilders vind ik echt onder de maat en een serieus politicus onwaardig. Jammer dat de man elke keer dit soort dingen doet.

    Hij bereikt precies het tegendeel van wat hij beoogde zoals het aanpakken van de elkaar baantjes toespelende vriendjeskliek rond Rutte althans als ik aanneem als dat meer was dan haar onder de grond te trappen..

    Groet, Jonas
  17. [verwijderd] 15 juni 2022 21:15
    Het laatste nummer van het blad Gezond Verstand is ook weer bijzonder interessant. Laatst was weer eens in het nieuws het verondersteld geïnstitutionaliseerd RACISME binnen de Belastingdienst. In bedoelde uitgave echter wordt geïnstitutionaliseerde CORRUPTIE in meerdere geledingen van de samenleving uitgewerkt.
  18. [verwijderd] 15 juni 2022 21:24
    Simon van Gelder is in hetzelfde Gezond Verstand iets minder te spreken over Rutte (volgt citaat):

    "Mark Rutte nader bekeken, valt op als een lege persoonlijkheid. Hij mist brede beschaving, inlevingsvermogen lijkt hij niet te bezitten. Een koude, dunne figuur. Jarenlang heeft hij zich gehandhaafd op een voetstuk in de gecontroleerde media, die heb prezen om zijn vlijt, verzorgd voorkomen, mooie praat. Zo wist hij het volk - om met de woorden van de Amsterdamse wethouder dr. P.J. Koets te spreken - "grotelijks te belazeren". Hij kon als staatsman poseren omdat niets van authenticiteit binnen in hem in tegenspraak was met hem in die rol. De bevolking kan een verzonnen bekwaam staatsman op hem projecteren."
  19. [verwijderd] 15 juni 2022 21:58
    quote:

    josti5 schreef op 15 juni 2022 19:41:

    IJzersterk optreden van Wilders, legt de 0-heid van de VVD genadeloos bloot:

    www.youtube.com/watch?v=FedT2RQXMb8&a...

    Enne: heeft de VVD nu écht niets beters, dan deze inhoudsloze dame?
    Nou, ik heb nu pas gekeken, en Sophie is inderdaad pas echt leegte. Haar visie en inbreng bestaan uit het vragen stellen aan het kabinet. Haar antwoord aan mensen die in de financiële penarie komen te zitten is dat de wereld heel ingewikkeld in elkaar zit. Haar reactie op "tassendrager" doet daarbij ook nog eens Amber Heard verbleken, zoals in menig commentaar wordt aangehaald.

    (Heeft zij trouwens niet erg grote handen? Misschien moet ze er eens een keer mee gaan werken, dat zou zo maar nieuwe inzichten kunnen geven. Maar geen zorgen, dat zal ze nooit hoeven te doen, en misschien maar beter ook eigenlijk).

    Wel las ik ergens dat Rutte nog dit jaar misschien toch nog extra potjes van 500 euro voor sommigen beschikbaar zou kunnen stellen. Na de eerdere 800 begint hij zowaar op de verguisde ZP te lijken: ".....en strooit dan wat lekkers in een of and're hoek.....KOEKOEK!"
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 288 289 290 291 292 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0637 -0,06%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.386,81 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links