Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: AEX loopt bloedneus op, cryptomarkt oogt uiterst zorgelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 19 apr Nieuwkomer Douglas presteert uitstekend
  2. 19 apr Productiemisser Barrick Gold: is de sterke marktreactie terecht?
  3. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 13 juni 2022 17:56
    Ik snap de markt en het beleid niet. Rente moet je voorzichtig verhogen als die zo laag staat. Anders is impact veel te hoog. De enorme inflatie, die door veel incidentele factoren wordt veroorzaakt en niet door vraag, zorgt van zichzelf al voor een afkoeling van de economie. Wanneer de rente in zo’n korte tijd zoveel verhoogd wordt, geeft dat een veel te groot schokeffect en dat is dom. Straks is het dikke recessie en moet rente weer naar nul. Enige consistentie zit er niet in.
  2. forum rang 4 Ben 13 juni 2022 18:00
    Erg indrukwekkend hoor die 6% verlies van PostNL, "knap gedaan" zeggen we dan over zo'n gebeuren van vandaag, alleen, er was totaal geen omzet.
    Bij een echte daling is de dagomzet bovengemiddeld, niet iets meer dan de helft! :-)
    En dan weet iedere ervaren belegger wat er voor spelletje gespeeld wordt.
    Alleen, daar hebben we het niet over......
    Zo waren er vandaag meer aandelen die zonder omzet grinnikend fors lager gezet werden.
    Brrrrr, wie wil er nou schrijven over wat er werkelijk op de beurs gebeurt....
    Afijn, onze 3 beurzen, AEX, AMX en ASCX deden het "wat" slechter dan de rest...
  3. watergeus 13 juni 2022 18:18
    Als je in de closing sessie een halve pagina begint met je beleggersdag te slijten dan staat het daar ook niet best mee. Vooral omdat iedere keer als je de iex pagina opent die ad ook nog eens in je smoel wordt gedrukt. In roerige tijden heb je niets aan analisten of menen zij te weten wanneer de oorlog stopt en de inflatie daalt? En dan ook roepen dat het zaaltje snel vollopt. Wat een jokkebrokken bij IEX, ga die dag vooral iets leuks doen en hou dat geld in je zak.
  4. Willem29m 13 juni 2022 18:21
    De eurocrisis is nooit weggeweest. Onderliggend was die er altijd, maar hij is onder de duim gehouden met 8 jaar ECB repressief opkoopbeleid. Nu het einde van het opkoopbeleid is aangekondigd en de eerste rentestap is genomen, schieten de rentes weer gelijk de lucht in. En terecht. De schuldenniveaus zijn sinds 2012 alleen maar verder toegenomen in Zuid Europa. Misschien komt er eindelijk een einde aan dit EU / Euro gedrocht.
  5. forum rang 4 StoplossBurner 13 juni 2022 18:52
    De bankencrisis en ook de euro crisis die eigenlijk ook een bankencrisis was is nooit opgelost. Teveel (veel te risicovol) krediet verstrekt wat vervolgens is opgelost is door nog meer krediet te verstrekken tegen kunstmatig lage rente. Het is net het beleid van Rutte, moeilijke dossiers vooruitschuiven, pappen en nathouden en dan hopen dat het probleem zich spontaan oplost.
  6. forum rang 7 handyman6 13 juni 2022 23:52
    quote:

    Willem29m schreef op 13 juni 2022 18:21:

    De eurocrisis is nooit weggeweest. Onderliggend was die er altijd, maar hij is onder de duim gehouden met 8 jaar ECB repressief opkoopbeleid. Nu het einde van het opkoopbeleid is aangekondigd en de eerste rentestap is genomen, schieten de rentes weer gelijk de lucht in. En terecht. De schuldenniveaus zijn sinds 2012 alleen maar verder toegenomen in Zuid Europa. Misschien komt er eindelijk een einde aan dit EU / Euro gedrocht.
    Precies.En QT is wel aangekondigd,maar of het ook gebeurt.Beetje rentes verhogen en stiekem door verruimen ,denk ik ,want dat is het enige wat ze in 2008 konden bedenken de ECB's.12 jaar verruimen zonder inflatie,geen eens 2%, dat verzin je toch niet.
    De markt gelooft nog wel in hun ECB en goeie afloop,want goud daalde ,net als obligaties.
    Nog geen paniek dus.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links