Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe laat komt rentebesluit?

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2008 13:56
    quote:

    Plunge schreef:

    Dit soort info kan je vinden in de agenda van de ECB:

    www.ecb.int/press/weekly/html/index.e...

    Drie kwartier later gaan ze erover lullen met journalisten, dat kan je hier zien:

    www.thomson-webcast.net/de/dispatchin...

    Dank voor de tip..gaat direct favorieten in.
  2. forum rang 10 voda 9 juni 2022 14:23
    Update: ECB verwacht renteverhoging in juli
    APP per 1 juli beëindigd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft de belangrijkste rentestanden gehandhaafd en zal deze naar verwachting in juli verhogen, hetgeen door de markt ook was voorspeld. Dit bleek donderdag uit het rentebesluit van de ECB, dat de afgelopen dagen vergaderde in Amsterdam.

    De depositorente blijft daarmee staan op 0,50 procent negatief, de beleidsrente op 0,00 procent en de strafrente op 0,25 procent.

    "In overeenstemming met zijn beleidsvolgorde is de Raad van Bestuur dan ook voornemens de basisrentetarieven van de ECB tijdens de beleidsvergadering van juli met 25 basispunten te verhogen", aldus de ECB.

    Verder vooruitkijkend verwacht de ECB de rente in september verder te verhogen.

    "De kalibrering van deze rentestijging zal afhangen van de geactualiseerde inflatievooruitzichten op middellange termijn. Als de inflatievooruitzichten op middellange termijn onveranderd blijven of verslechteren, zal een grotere rentestap tijdens onze vergadering in september passend zijn", benadrukte de centrale bank.

    Na september verwacht de ECB "op basis van zijn huidige beoordeling, dat een geleidelijk maar duurzaam traject van verdere rentestijgingen passend zal zijn."

    Het daadwerkelijke tempo van renteverhogingen is vooral afhankelijk van de ontwikkeling van de inflatie, aldus de centrale bank.

    De maandelijkse nettoaankopen uit hoofde van het APP zullen per 1 juli 2022 worden beëindigd. "De Raad van Bestuur is voornemens de aflossingen op effecten die zijn aangekocht in het kader van het APP en die de vervaldatum hebben bereikt, volledig te blijven herinvesteren, en wel voor geruime tijd voorbij het moment waarop de Raad de basisrentetarieven van de ECB begint te verhogen, en in ieder geval zo lang als noodzakelijk is om ruime liquiditeitscondities en een passende monetairbeleidskoers te handhaven."

    Inflatie dit jaar veel hoger

    Verder maakte de ECB voorafgaand aan de persconferentie van Lagarde al nieuwe groei- en inflatieramingen bekend.

    De inflatie komt volgens de nieuwe voorspellingen in 2022 uit op 6,8 procent en de kerninflatie op 3,3 procent. In 2023 moet de inflatie afzwakken tot 3,5 procent en in 2024 tot 2,1 procent. Daarmee blijft de inflatie de komende jaren waarschijnlijk boven de doelstelling van de ECB van rond de 2 procent.

    In maart rekende de ECB voor 2022 nog op een inflatie van 5,1 procent en van 2,1 en 1,9 procent in respectievelijk 2023 en 2024.

    De economische groei komt dit jaar uit op 2,8 procent. De voorspelling lag drie maanden geleden nog op 3,7 procent.

    In 2023 en 2024 moet de economie van de eurozone groeien met 2,1 procent. In maart rekende de ECB voor 2023 op een groei van 2,8 procent en van 1,6 procent in 2024.

    "Het belangrijkste is nu de persconferentie waar beleggers op zoek gaan naar een meer gedetailleerd plan van de ECB om de stijgende inflatiesituatie aan te pakken", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

    Volgens de marktkenner zijn de verwachte renteverhogingen in juli en september bemoedigend voor de euro.

    De euro/dollar noteert donderdagmiddag na het rentebesluit op 1,0742 en de Duitse tienjaarsrente op 1,45 procent.

    Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 9 juni 2022 15:38
    quote:

    hirshi schreef op 9 juni 2022 14:01:

    Een kwartje in juli is te weinig.
    Beursblik: deur naar ECB-renteverhoging 50 basispunten wagenwijd open
    Obligatierentes schieten omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De deur naar een renteverhoging van 50 basispunten door de Europese Centrale Bank staat nog wagenwijd open. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING in reactie op het rentebesluit donderdagmiddag.

    De ECB handhaafde donderdag de rente, maar kondigde wel aan dat de belangrijkste rente in juli met 25 basispunten omhoog gaat. De centrale bank denkt de rente ook in september te verhogen. Met hoeveel hangt af van de inflatie-ontwikkeling op dat moment.

    "Nu de inflatie roodgloeiend is, maar tegelijkertijd de economie van de eurozone vertraagt en geconfronteerd wordt met stagnatie of zelfs recessie, wordt de kans van de ECB om het monetaire beleid te normaliseren bijna met de dag kleiner", volgens Brzeski.

    "Het besluit van vandaag laat zien dat men erin is geslaagd een compromis te vinden tussen de duiven en de haviken. Een renteverhoging van 50 basispunten in juli lijkt te worden afgewend door in september de deur open te zetten voor 50 basispunten", meent de econoom.

    "Voor het najaar komt er een einde aan het tijdperk van negatieve rentes. Simpel gezegd, de ECB kondigde zojuist het einde van een lang tijdperk aan. Of dit ook het begin zal zijn van een nieuw tijdperk van voortdurend stijgende rentes is echter nog lang niet zeker", aldus Brzeski.

    Volgens econoom Hetal Mehta van vermogensbeheerder Legal & General Investment Management "zit de ECB in een lastig parket met extreem hoge inflatie, groeivertraging en een krappe arbeidsmarkt."

    De econoom schat het risico op een recessie in de eurozone in op 60 procent. Daarbij heeft de eurozone een 'Italiaanse probleem', nu de ECB in juli en september de rente verhoogt.

    "Hogere ECB-rentes en Italiaanse financieringskosten doen twijfels rijzen over de houdbaarheid van de Italiaanse schuld. Als gevolg daarvan zal de ECB 'voorspelbaarder' moeten zijn bij het verhogen van de rente, veel meer dan we van andere centrale banken zoals de Federal Reserve of de Bank of England hebben gezien", aldus Mehta.

    Analist Salah Bouhmidi van IG zag donderdag na het rentebesluit "een direct effect" op de Italiaanse staatsobligaties, "die hun neerwaartse trend voortzetten."

    De Italiaanse tienjaarsrente noteerde donderdagmiddag op 3,56 procent en de Duitse variant op 1,46 procent.

    De euro/dollar is doorgestegen naar 1,0760.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0697 -0,05%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,27 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links