Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 9 juni 2022 11:53
    Energie nog schaarser na brand LNG-terminal Texas - media
    Gecreëerd: 09:44

    (ABM FN-Dow Jones) Een explosie in een grote Amerikaanse exportterminal voor vloeibaar aardgas beperkt de energie-import verder voor Europa, dat al kampt met onzekere levering vanuit Rusland. Dat meldt persbureau Bloomberg.

    De exportterminal voor LNG in Freeport in de staat Texas zal minimaal drie weken dicht blijven na een brand woensdag, aldus het persbureau. De terminal is goed voor bijna een vijfde van de export van Amerikaanse aardgas naar andere continenten.

    Tankopslagbedrijf Vopak is ook actief in Freeport, maar niet met een LNG-terminal, meldt Vopak desgevraagd aan ABM Financial News.

    De VS verscheepte bijna driekwart van zijn LNG naar Europa in de eerste vier maanden van dit jaar. Bijna de helft van de brandstof voor stroomcentrales, verwarming en industrie die de EU verbruikt, haalt de unie nu van de overkant van de Atlantische oceaan.

    Sommige Europese landen proberen zichzelf onafhankelijk te maken van Russische aardgas, na de Russische invasie van Oekraïne, maar dat is vooralsnog niet goed mogelijk.

    De Freeport terminal kan 15 miljoen ton per jaar exporteren en levert onder andere aan BP en TotalEnergies. De sluiting van de terminal zal de prijzen voor LNG in Europa en Azië waarschijnlijk verder laten stijgen. Omdat er veel meer LNG-voorraden zullen zijn na de storing daalde de aardgasprijs in de VS woensdag flink, met 6,5 procent.
  2. forum rang 10 voda 9 juni 2022 16:26
    Dat kan alleen in de USA....

    Vrouw krijgt miljoenen van autoverzekering omdat ze soa krijgt door vrijpartij in auto
    7 min geleden
    in BUITENLAND

    MISSOURI - Een vrouw uit Missouri die beweert dat ze een seksueel overdraagbare aandoening heeft opgelopen toen ze seks had met haar toenmalige vriendje in zijn auto, heeft een schadevergoeding van 5,2 miljoen dollar gekregen van de autoverzekeringsmaatschappij van haar (inmiddels ex-) partner, meldt The Kansas City Star.

    Ter illustratie. UNSPLASH

    De zaak kwam in februari 2021 aan het licht toen de vrouw contact zocht met de autoverzekeringsmaatschappij van haar partner. Ze liet weten dat ze het HPV-virus had opgelopen tijdens een vrijpartij in de auto van de man en claimde een schadevergoeding, dat meldt The Kansas City Star. Ze claimde dat haar partner wist dat hij het HPV-virus bij zich droeg, maar dat niet tegen haar had verteld. Daarom maakte het stel geen gebruik van voorbehoudsmiddelen. Het HPV-virus is seksueel overdraagbaar en kan abnormale celgroei van huid, slijmvlies en genitale wratten veroorzaken.

    De claim van de vrouw werd door de verzekeringsmaatschappij afgewezen. Daarop stapte zij naar de rechter. Die stelt de vrouw nu in het gelijk, omdat „de geslachtgemeenschap van het paar in de auto de HPV-infectie veroorzaakte of er rechtstreeks aan bijdroeg.” Volgens The Kansas City Star krijgt de vrouw 5,2 miljoen dollar toegekend „voor schade en verwondingen”. Het bedrag moet door de verzekering worden betaald.

    De vrouw heeft inmiddels geen relatie meer met de man.

    www.telegraaf.nl/nieuws/855854553/vro...
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 9 juni 2022 19:32
    Hoogleraar Jan Rotmans: ‘We zitten al in een energiecrisis, dat moet het kabinet uitstralen’

    Het wegvallen van het Russisch gas, stroomnetten die overbelast zijn en een toenemend aantal mensen dat de energierekening niet kan betalen. Het kabinet moet in alles uitstralen dat we in een energiecrisis zitten, stelt hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmusuniversiteit Jan Rotmans. Hij pleit voor noodwetgeving om de energietransitie te versnellen. 'Dit is chefsache', stelt Rotmans in het radioprogramma Sven op 1.

    Gisteren werd duidelijk dat het stroomnet van netbeheerder TenneT zijn maximale capaciteit heeft bereikt. In Noord-Brabant en Limburg kunnen voorlopig geen nieuwe bedrijven zich aansluiten op het net. 'Dit hebben we jaren geleden al zien aankomen', zegt Rotmans. 'Maar netbeheerders dachten wij wachten op de overheid want die willen dat de overheid mee betaalt. De overheid wacht op de netbeheerders. En dan krijg je dit.'

    Noodplan

    Rotmans legt uit dat het verbeteren van het stroomnet jarenlang duurt. Goedkope en makkelijker oplossingen zijn er volgens hem niet meer. De hoogleraar transitiekunde vindt de houding van de minister van klimaat Rob Jetten te laconiek: hij moet uitstralen het energieprobleem gaat pijn doen, aldus de hoogleraar.

    Volgens Rotmans moet een crisisteam worden aangesteld die noodwetgeving maakt om de energietransitie te versnellen. Hij maakt hiermee de vergelijking met het handelen van het kabinet in de coronacrisis. 'Ik pleit voor een transitiewet die alle hobbels en belemmeringen in de bestaande wetgeving tijdelijk opzijzet waardoor de transitie drie tot vier keer zo snel kan gaan.'

    Energiebronnen

    Over extra gaswinning in Groningen zegt Rotmans dat we het 'voorlopig niet moeten doen'. Hij wijst naar alternatieven zoals het langer openhouden van kolencentrales en gaswinning in de Noordzee. 'Als dat allemaal niet snel genoeg gaat dan heb je Groningen nog. Maar alleen in het geval van een acute noodsituatie en onder de voorwaarde dat de winsten naar de Groningers gaat', besluit Rotmans.

    www.nporadio1.nl/nieuws/politiek/df73...
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 10 juni 2022 07:45
    Hongaarse diplomaten bespioneren journalisten, ook in Nederland
    Auteur: Bram van Eijndhoven, bnr.nl

    Hongaarse en andere Europese journalisten die als kritisch op de Hongaarse overheid worden bestempeld worden bespioneerd door Hongaarse diplomaten in de EU. Onder meer Nederlandse journalisten worden in de gaten gehouden. Informatie over hun werk en acties wordt gerapporteerd aan hoge Hongaarse overheidsfunctionarissen.

    'Er zijn via een Wob-procedure nu allemaal documenten naar voren gekomen waaruit blijkt dat zeker de Hongaarse ambassade in Den Haag heel actief is in het bespioneren van ook Nederlandse journalisten', zegt correspondent in Hongarije Stefan Bos. 'Het blijkt uit onder andere de diplomatieke kabel dat er ook heel veel interesse is in bijvoorbeeld weekblad De Groene Amsterdammer. Daarover wordt gezegd dat het lijkt alsof ze alleen maar negatieve verhalen over Hongarije schrijven. Specifiek wordt de corruptie aangehaald, en verhalen over gezinnen in de LHBTQ+-gemeenschap.'

    De Hongaren volgen journalisten uit alle hoeken van het hele Nederlandse medialandschap. 'Er wordt gekeken naar de Nederlandse radio en televisie, en er wordt gesproken over Follow the Money en dat soort dingen', aldus Bos. 'Het verbaast mij niet helemaal, want ik stond zelf ook al op een zwarte lijst. Dit lijkt een verlengde daarvan te zijn. Ze gaan dus nog steeds door hiermee, en dit gebeurt in zeker elf landen.'

    Pegasus-software

    Volgens Bos wordt de verkregen informatie ingezet om in Hongarije journalisten te intimideren en onder druk te zetten. 'Om hen af te schilderen als gevaar voor de veiligheid van het land. En dat is al gebeurd. Eerder was er ook al de rel rondom de Israëlische Pegasus-software, waarmee de Hongaarse overheid vorig jaar inbrak op telefoons van journalisten. Daarmee konden ze heel ver inbreken, zelfs je camera overnemen en dat soort dingen, om mensen onder druk te zetten om anders te berichten en te schrijven over de Hongaarse regering.'

    Ook in Hongarije is het bespioneren van Europese journalisten groot nieuws. 'Hongarije wil heel graag dat geld uit het Europees herstelfonds van 7,2 miljard euro', legt Bos uit. 'Toen al werd gezegd: we gaan eerst eens even kijken hoe de rechtsstaat bij jullie functioneert. Dit schandaal helpt daar op z'n zachtst gezegd niet bij. Er wordt nu al druk gezet op de Europese Commissie om dat geld niet naar Hongarije te sturen, want dan hebben ze helemaal geen stok meer achter de deur om Hongarije onder druk te zetten om de rechtsstaat te verbeteren en de druk op journalisten te verminderen. Dus ik verwacht zeker dat dit in Brussel in de gaten zal worden gehouden.'
  5. forum rang 6 haas 10 juni 2022 07:50
    het moet niet gekker worden ? met 45 km:)
    ==============================================

    45 km-auto vliegt uit de bocht en ramt boom in Nijkerk:

    Een 45 km-auto is donderdagavond in Nijkerk uit de bocht gevlogen.
    Vier inzittenden raakten hierbij ernstig gewond en zijn met spoed naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

    Regien Klein Hegeman 9 jun. 2022 Laatste update: 09-06-22, 22:19
    www.destentor.nl/nijkerk/45-km-auto-v...
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 10 juni 2022 11:09
    "Slimme" weegschaal lekt privégegevens van honderdduizenden gebruikers

    www.security.nl/posting/756468/%22Sli...

    Gebruikers van de "slimme" weegschaal van fabrikant Yunmai zijn gewaarschuwd, verschillende kwetsbaarheden in de API (programmeerinterface) waar het apparaat gebruik van maakt, maken het mogelijk voor een aanvaller om accounts over te nemen en informatie van gebruikers te achterhalen, waaronder namen, foto's, BMI, buikvet en gewichtsontwikkeling. De Android-app van de weegschaal heeft meer dan een half miljoen downloads.

    Via de app kunnen gebruikers hun gewicht aflezen, alsmede de gewichtsontwikkeling gedurende een bepaalde periode zien. Ook geeft de app zaken weer als vetpercentage, BMI en buikvet. Het is mogelijk om zestien personen aan een gebruikersaccount toe te voegen. Elke gebruiker kan informatie toevoegen zoals geslacht, naam, leeftijd, lengte, relatiestatus en profielfoto.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 10 juni 2022 14:39
    Henk Otten
    We laten 1.000.000.000.000 Euro ongemoeid
    Oftewel 60.000 Euro per Nederlander
    Die Wiebes was een kwast, door die gaskraan dicht te draaien:

    De gaskraan was net een beetje aan het dichtgaan in Groningen en toen viel Poetin Oekraïne binnen. Kees van Amstel zegt op NPO Radio 1: "Eerste Kamerlid Henk Otten had op een viltje al gretig uitgerekend hoeveel geld het weer opendraaien van de gaskraan kan opleveren."

    www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws...
  8. forum rang 7 hirshi 12 juni 2022 22:01
    De volgende tweet dateert van 16 november 2020:

    "De bullmarket van de Dow Jones in de jaren 20 duurde bijna 12 jaar (low 1917, high 1929).
    De bullmarket van de Nasdaq100 in de jaren 90 duurde circa 12.5 jaar (low 1987, high 2000).
    Tellen we 12/12.5 jaar op bij de bodem vanaf maart 2009, dan kom je op een top ergens in 2021 uit!"

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Uiteindelijk duurde deze bullmarket dus wederom circa 12.5 jaar want het werd uiteindelijk november 2021....

    w.g. JDB Trading
  9. forum rang 7 hirshi 14 juni 2022 10:46
    Honderden miljarden op tafel toveren zonder een cent in je zak: zo doet Brussel het:

    De Europese Commissie ‘mobiliseert’ honderden miljarden euro’s om de enorme uitdagingen waar de EU voor staat het hoofd te bieden. Maar de duizelingwekkende bedragen die de plannen begeleiden, kunnen niet verhullen dat de commissie zelf nauwelijks een cent heeft om uit te geven. Waar komt het geld waar commissievoorzitter Von der Leyen mee pronkt dan wel vandaan? Aan de hand van drie recente voorbeelden ontleedt Follow the Money de modus operandi van ‘Brussel’.

    www.ftm.nl/artikelen/eu-grote-plannen...
  10. forum rang 10 voda 14 juni 2022 13:00
    Royal Delft gaat blauwe tegeltjes met Cruijff-quotes maken
    ANP Producties - 26 minuten geleden
    © ANP

    De spreuken van voetbalicoon Johan Cruijff worden nu ook vereeuwigd op tegeltjes van Delfts Blauw. Aardewerkfabriek Royal Delft presenteerde dinsdag een speciale collectie van elf tegeltjes, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de Johan Cruyff Foundation.

    Het gaat om elf exemplaren met de bekendste markante uitspraken van Cruijff. Het gaat om zes Nederlandse quotes, zoals 'Elk nadeel heb z'n voordeel' en 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'. De andere quotes zijn in het Spaans (drie stuks) en Engels (twee exemplaren).

    De Cruijff-tegels kosten 25 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Royal Delft. De Cruyff Foundation helpt kinderen met een achterstand in aanraking te komen met sport. De organisatie is actief in 22 landen.
  11. forum rang 10 voda 14 juni 2022 13:08
    Duitsland denkt na over snelheidslimiet en autoloze zondagen vanwege brandstofprijzen
    Redactie Autobahn - 40 minuten geleden

    In een poging de alsmaar stijgende brandstofprijzen te drukken wil de Duitse SPD drastische maatregelen gaan nemen. Het ongelimiteerd razen op de autobahn en rond tuffen op zondag moet volgens de partij in de ban.

    De paniek rond dee onverbiddelijke stijging van de brandstofprijzen neemt bij onze oosterburen nieuwe en bizarre vormen aan. Begin juni volgde de Duitse overheid het Nederlandse voorbeeld door de accijnzen op brandstof te verlagen. Nog geen week later werd die compensatie echter alweer ingehaald. Nu er geen einde lijkt te komen aan de stijgingen begint regeringspartij SPD extreme oplossingen te overwegen.

    © Aangeboden door Autobahn

    Retro-oplossing
    Tegenover Tagesspiegel liet SPD voorzitter Saskia Esken zich ontvallen dat oude probleem van hoge brandstofprijzen een oude oplossing zou kunnen vergen. Esken verwees namelijk naar de Energiesicherungsgesetz (Energiezekerheidswet) uit 1975, die in het leven geroepen in de nasleep van de oliecrisis van 1973. Onder deze regeling zouden zaken zoals snelheidslimieten en autoloze zondagen terug gebracht kunnen worden:

    "[De wet] stelt de overheid in staat om tijdelijke maatregelen te nemen, zoals een rijverbod op zondagen - de ouderen zullen het zich herinneren - of een tijdelijke snelheidslimiet."

    Olie-oorlog
    Esken houdt die twee drastische maatregelen achter de hand als laatste redmiddel, maar wil ook en vooral de oliemaatschappijen aanpakken. De korting op de accijnzen is volgens haar gefaald omdat de olieboeren doelbewust de prijzen gecompenseerd hebben. Via de Energiesicherungsgesetz wil Esken de brandstofprijzen op een bepaald niveau vast gaan zetten. In extreme gevallen kan de oliemaatschappij zelfs in beschikking worden gesteld van de staat:

    "Het feit dat de oliebedrijven de prijsreductie niet doorberekenen aan de klanten, stinkt een uur in de wind. Daar moet de kartelautoriteit uiteraard ingrijpen. De oliemaatschappijen mogen geen goud geld gaan verdienen ten koste van de belastingbetaler. [De Energiesicherungsgesetz] geeft ons de mogelijkheid om een prijsplafond in te stellen, of - in extreme gevallen - bedrijven in de kritieke infrastructuren van de energievoorziening ter beschikking van de staat te stellen."

    Duitsland denkt na over snelheidslimiet en autoloze zondagen vanwege brandstofprijzen
    Hoe concreet de plannen van de SPD zijn is nog niet bekend. Gezien de onverminderde stijging van de brandstofprijzen lijkt het echter een kwestie van tijd voordat dit soort radicale maatregelen genomen gaan worden. Ook in Nederland is de mogelijke terugkeer van autoloze zondagen alweer geopperd. Wil je echt even keihard knallen aan het einde van de week, dan moet je er dus snel bij zijn. Binnenkort is het wellicht ten strengste verboten.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/du...
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juni 2022 11:07
    Eeuwenoud ritueel als ’teambuilding’
    25 gewonden bij lopen over hete kolen in Au
    Updated 16 min geleden
    1 uur geleden
    in BUITENLAND

    AU - Bij een vuurloop over hete kolen in het plaatsje Au aan het Meer van Zürich zijn 25 mensen gewond geraakt. Dertien zijn met zeer ernstige brandwonden aan de voeten in een ziekenhuis opgenomen.

    Het ziet er volgens lokale media naar uit dat een groep mensen dinsdagavond bijeen was gekomen voor een soort 'teambuilding' en dat lopen over hete kolen onderdeel van het programma was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

    De vuurloop is een eeuwenoud ritueel waarbij mensen bijvoorbeeld angst willen overwinnen en zelfbeheersing tonen. Normaal treedt er bij het ritueel geen of weinig verbranding van de voetzool op.

    Het duurde in Au even voor de pijn merkbaar was nadat de verbranding al had plaatsgevonden. Dit droeg er mogelijk aan bij dat deelnemers niet snel genoeg beseften hoe ernstig de situatie was. De regionale hulpdiensten moesten volgens plaatselijke media massaal uitrukken.
  13. forum rang 10 voda 16 juni 2022 12:20
    Consument voorzichtiger: autoverkoop loopt terug
    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie is in mei opnieuw gedaald. Volgens brancheorganisatie Acea zakte de verkoop vorige maand met ruim 11 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 791.546 auto’s. Dat is volgens Acea de tiende maand met een daling op rij. Er werden bijvoorbeeld veel minder auto’s van de merken Volkswagen, Citroën, Peugeot, Renault, Fiat, BMW en Volvo verkocht.

    Het zijn sombere tijden voor autoverkopers. GETTY IMAGES

    De autoverkoop staat onder druk door de hoge inflatie, waardoor consumenten voorzichtiger zijn geworden met het doen van grote aankopen. Maar ook de aanhoudende problemen in de toeleveringsketens zoals de chiptekorten zetten een rem op de verkoop, omdat daardoor de leveringen van nieuwe auto’s vertraging oplopen.

    BEKIJK OOK:
    Autoverkoop daalt hard in Rusland: vooral populaire merk Lada stort in
    BEKIJK OOK:
    Marktaandeel autodealers groeit: ’Klant kan straks niet meer over prijs onderhandelen’

    Nederland
    In de grootste Europese automarkten Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje ging de verkoop omlaag. In Nederland kromp de verkoop met 7,4 procent tot 23.507 nieuwe passagiersauto’s. Over de eerste vijf maanden van dit jaar nam de EU-verkoop met 13,7 procent af, tot 3,7 miljoen auto’s. Voor Nederland meldde ACEA in de periode januari tot en met mei een verkoopdaling met bijna 5 procent tot 123.811 auto’s.

    www.telegraaf.nl/financieel/578851528...
  14. forum rang 10 voda 17 juni 2022 06:26
    Planten blijken te kunnen ‘onthouden’ aan welke gevaren zij eerder zijn blootgesteld

    CORNÉ PIETERSE
    Vandaag worden de winnaars van Nederlands belangrijkste wetenschapsprijzen bekend. Eén van hen is Corné Pieterse. Hij onderzoekt hoe planten zich verweren tegen ziektes. ,,Ze roepen om hulp.”

    Hans Nijenhuis 17-06-22, 06:01

    Een plant is net een mens, alleen verhuist hij nooit. Okay, een plant denkt niet, praat niet, belt niet. Maar hij onthoudt wel. En communiceren doet een plant ook. Vraag het maar aan Corné Pieterse, hoogleraar plant-microbe interacties aan de Universiteit Utrecht. Hij is een van de meest geciteerde plantenbiologen ter wereld. Pieterse (58) is helemaal thuis in de ondergrondse wereld van plantenwortels en krijgt vandaag de Spinozapremie toegekend, net als drie andere onderzoekers die uitblinken in hun vak.

    ‘Door zijn onderzoek begrijpen we hoe wonderlijk ingenieus planten omgaan met hun buitenwereld’, schrijft de internationale jury. Plantencellen blijken te kunnen ‘onthouden’ aan welke gevaren zij eerder zijn blootgesteld. Ze herkennen bepaalde eigenschappen van een schadelijke bacterie. Bij een herhalingsaanval stellen de planten daarmee sneller de juiste immuunreactie in werking. Ook heeft Pieterse aangetoond dat tussen plantenwortels een microscopisch leger huist, dat in geval van nood door de plant wordt opgetrommeld om een aanval van ziekteverwekkers of insecten de kop in te drukken.

    Op het moment dat een plant wordt aangeval­len door een ziektever­wek­kend schimmel, roept deze om hulp. Daar reageren mi­cro-organismen in de bodem op

    ,,Als je één theelepeltje grond schept en je kijkt wat er allemaal in zit, dan tref je wel duizenden verschillende soorten bacteriën en schimmels aan”, legt Pieterse uit. Vele goedaardig. Een plant scheidt allerlei stoffen uit via de wortels waardoor die schimmels en bacteriën verder kunnen groeien. ,,Maar op het moment dat een plant wordt aangevallen door een ziekteverwekkend schimmel, verandert de samenstelling van die stoffen! De plant roept om hulp. Daar reageren die micro-organismen in de bodem op. Zo worden precies die bacteriën en schimmels gerekruteerd die het best in staat zijn om het afweersysteem van de plant te stimuleren tegen de ziekteverwekkende schimmel die op dat blad zit.”

    Selectieve relatie
    Pieterse spreekt onomwonden van bacteriën die een relatie aangaan met de plant en andersom. Een selectieve relatie zelfs. ,,Als er in de bodem te weinig fosfaat zit, gaat die plant specifieke moleculen uitscheiden die zorgen dat schimmels naar die wortels toekomen die de plant helpen meer fosfaat uit die bodem op te nemen. Bij droogte roept hij micro-organismen die hem helpen tegen de droogtestress.”

    Slim! Wie heeft dit bedacht? ,,Nou, die plant zelf natuurlijk! In miljoenen jaren van evolutie tussen planten en het bodemleven. Een plant kan niet weglopen, die kan niet op een andere plek hulp zoeken. Die moet het echt doen met dat wat zijn omgeving biedt.”

    © Getty Images
    Als een plant zo slim is, waarom gaat dan wereldwijd zo’n 25 procent van alle oogsten verloren door ziektes? ,,In de landbouw kweken we planten die allemaal identiek zijn, en die zetten we pal naast elkaar”, zegt de bioloog. Dus er hoeft maar één plan geïnfecteerd te raken en zijn buurplant raakt ook besmet. Als de één vatbaar is, is de ander dat ook. ,,Dat is net als bij corona bij ons: één variant kan de hele populatie in één keer infecteren.”

    Microgemeenschap
    In de natuur staat een plant jaar in, jaar uit op dezelfde plek, dus die heeft jarenlang de tijd om die relatie op te bouwen met die goedaardige microgemeenschap in de bodem, vervolgt Pieterse. In de landbouw staat er het ene jaar tarwe, het andere aardappel. ,,En dan ploegen we de bodem ook nog om. Je kunt je voorstellen wat dat betekent voor al die relaties.”

    Hoe kunnen de onderzoekresultaten van Pieterse helpen? ,,Nu we dit weten kunnen we de micro-organismen die voor een soort heel belangrijk zijn, isoleren en meteen meegeven aan een zaadje of kiemplantje zodra die geplant wordt. De tweede mogelijkheid is dat we proberen de plant zelf te veredelen. En we kunnen natuurlijk ook beter nadenken over welke gewassen we telen, en of we landbouw kunnen bedrijven zonder te ploegen.” De natuur niet verstoren, maar voor je laten werken, dat is wel zo effectief, wil Corné Pieterse maar zeggen. Moet je wel je relaties onderhouden.

    Spinoza- en Stevinpremies
    Zes wetenschappers ontvangen dit jaar de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap, de Spinoza- en Stevinpremies. De laureaten krijgen ieder 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Behalve Corné Pieterse zijn dat:

    Thea Hilhorst, hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan het International Institute of Social Studies (Erasmus Universiteit Rotterdam), voor onderzoek naar de impact van humanitaire hulp in noodsituaties.

    Ignas Snellen, hoogleraar observationele astrofysica aan de Universiteit Leiden, is volgens de jury een pionier in het onderzoek naar planeten die om een andere ster draaien dan onze zon.

    Klaas Landsman, hoogleraar mathematische fysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen, combineert onderzoek op het grensvlak tussen de wiskunde en de natuurkunde met diepe inzichten in de fundamenten, geschiedenis en filosofie van de fysica.

    Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht, doet vernieuwend onderzoek naar een gezonde werk-privébalans en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

    Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan het Nijmeegse Radboudumc, is wereldwijd de nummer één expert op het gebied van de ziekte van Parkinson.

    www.ad.nl/binnenland/planten-blijken-...
3.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,44 +0,53%
EUR/USD 1,0692 -0,09%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.186,40 +0,27%
Gold spot 2.324,04 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AEX
+0,54%
AMX
+0,02%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links