Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Solana blijft onder druk staan

Solana blijft onder druk staan

In lijn met de verkoopdruk op de brede cryptomarkt heeft ook Solana de afgelopen maanden flink wat terrein moeten prijsgeven. Solana werd tot voor kort gezien als een van de meest veelbelovende netwerken in de cryptosector, maar heeft de laatste tijd veel aan haar fans verloren.

Het regelmatig uitvallen/stilleggen van het netwerk heeft ervoor gezorgd dat er grote zorgen zijn gerezen over de betrouwbaarheid van de blockchain. Ook deze week ging het Solana-netwerk weer op slot, voor inmiddels de achtste keer dit jaar.

SOL crasht

De token van het Solana-netwerk, SOL, heeft door de aanhoudende problemen een flinke koersval laten zien. Vanaf de top van eind vorig jaar is de koers inmiddels ruim 85% gedaald. Voor dit jaar staat de munt op een verlies van ongeveer 75%.

Het technisch beeld oogt hierdoor, niet geheel tegen de verwachtingen in, erg zwak. Er is sprake van een sterk dalende trend met lagere toppen en bodems. Deze wijzen op aanhoudende verkoopdruk. SOL heeft voor de negende week op rij een rode candle neergezet, wat aangeeft dat er nog geen sprake is van enige consolidatie.

SOL kan zijn weg omlaag vervolgen richting het koersdoel op de bodems van medio vorig jaar rond $20. Dit zou vanaf het huidige niveau nog eens een daling van 50% betekenen.


Dalende trend

Op de daggrafiek hieronder valt op dat de verkopers duidelijk het koersverloop domineren. De koers weet af en toe op adem te komen, maar wordt telkens snel weer verder omlaag gedirigeerd. De recente doorbraak onder de laatste bodem heeft de weg vrijgemaakt voor een grotere daling.

Pas als de neerwaartse beweging van de laatste weken wordt afgebroken en de koers boven de eerste weerstand rond $60 weet te sluiten, zal het beeld weer wat opklaren. 

Zolang Solana de technische problemen niet weet op te lossen en het sentiment in de cryptomarkt zwak blijft, is het verstandig om deze crypto te mijden.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 47
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 juni 2022 14:48
    Solana is een typisch voorbeeld van het blockchain trilemma. Transacties zijn erg goedkoop, heel snel en er kunnen behoorlijk wat transacties per seconde verwerkt worden. Echter, dit gaat ten koste van de veiligheid en de decentralisatie. Het Near protocol is vergelijkbaar met Solana. Daar kunnen zich vergelijkbare problemen voordoen. Dat gezegd hebbend, als we inderdaad terugzakken naar 20 of 25 USD, dan wordt het wel heel verleidelijk om wat op te pakken van een coin die nog niet zo lang geleden op 270 USD gestaan heeft.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links