Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,040 25 apr 2024 17:39
  • +0,025 (+0,07%) Dagrange 33,845 - 34,270
  • 5.672.494 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9244 9245 9246 9247 9248 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 1 juni 2022 20:58
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 1 juni 2022 17:48:

    [...]
    Tot dan blijft er renteonzekerheid en speculatie hoeveel 0,50 of 0,75 om de inflatie niet verder te laten stijgen.
    Ideaal moment voor hedgefondsen moest hierbovenop een negatieve trigger komen om een shortactie in te zetten.

    Amerikaanse economie draait nog heel goed met vandaag zelfs een lichte groeiversnelling.. vanuit dat perspectief juist hoge input van olie en gas. Ik herinner me echter wel 2011/2012.. vanuit het niets waren daar de oliezanden..
  2. forum rang 6 Arie Jan 1 juni 2022 22:19
    quote:

    keecee schreef op 1 juni 2022 20:06:

    [...]

    Ik heb mij laten vertellen dat de Moeder van, Opgelet, BP5ah, TNWB en Divibeleggertje met z'n allen op een tropisch eiland aan het klaverjassen zijn, onder het genot van een Mojito.
    volgens mij past BP5 niet in je lijstje hoor. Een nette kerel, met veel nuttige info sheets om 22 uur en api’s en inventories. Jammer dat die er niet is. Een gemis op dit draadje.
  3. forum rang 5 Marco1962 1 juni 2022 22:25
    quote:

    Arie Jan schreef op 1 juni 2022 22:19:

    [...] volgens mij past BP5 niet in je lijstje hoor. Een nette kerel, met veel nuttige info sheets om 22 uur en api’s en inventories. Jammer dat die er niet is. Een gemis op dit draadje.
    Wilde ongeveer dezelfde opmerking plaatsen AJ.
    Bp hoort er echt niet tussen.
  4. Bir 2 juni 2022 02:09
    quote:

    Arie Jan schreef op 31 mei 2022 22:28:

    [...] haha yep ik leg het ook aan iedereen uit. Gister erin .66gak en vanochtend eruit .40 en erin 50% 28 en morgen plukjes omlaag erbij. En weer.geduld tot de 28,50 is al de 5e keer.
    Zat de api s te wachten.
    28,50 is nog niet aangetikt dit jaar. 28,40 en 28,45 waren twee daguitschieters intraday.
  5. forum rang 6 Candelll 2 juni 2022 05:39
    Brent valt weg omdat Saudi de aanvoer kan stimuleren
    Futures op Brent-olie daalden donderdag met meer dan 2% tot onder $114 per vat na een rapport dat Saoedi-Arabië klaar is om de olieproductie op te voeren als de Russische productie substantieel zou dalen als gevolg van westerse sancties. Het rapport van de Financial Times citeerde ook een diplomatieke bron die zei dat er discussies zijn gevoerd over een onmiddellijke toename van de productie uit Saoedi-Arabië en de VAE, die later vandaag tijdens de OPEC+-bijeenkomst zou kunnen worden aangekondigd. Er waren eerder deze week ook speculaties dat sommige producenten overwogen om Ruslands deelname aan een productiedeal van OPEC+ op te schorten, wat bijdroeg aan het bearish sentiment. De daling van donderdag volgde op kortstondige rally's op de oliemarkten, aangezien de eerste berichten over het gedeeltelijke verbod van de EU op Russische olie en de heropening van Shanghai de prijzen ondersteunden. Ondertussen slaagde de EU er woensdag niet in een deal te sluiten over een zesde sanctiepakket tegen Rusland, nadat Hongarije nieuwe eisen had gesteld
  6. forum rang 10 voda 2 juni 2022 08:26
    Shell krijgt toestemming voor gasproject op Britse Noordzee
    ANP Producties - 51 minuten geleden
    © ANP

    LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft goedkeuring gekregen voor de ontwikkeling van het Jackdaw-aardgasveld in het Britse gedeelde van de Noordzee. Dat gebeurde acht maanden nadat de Britse toezichthouder het project uit milieuoverwegingen had geblokkeerd.

    Dat Shell nu alsnog goedkeuring krijgt markeert een verandering in het regeringsbeleid ten opzichte van vorig jaar. Destijds waren de vooruitzichten van de olie- en gasindustrie in het Verenigd Koninkrijk minder omdat de Britse regering zich volop concentreerde op het organiseren van de COP 26-klimaatbesprekingen. Maar nu de energieprijzen de pan uit rijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne zoeken de Britten naar manieren om de binnenlandse olie- en gasvoorraden op peil te houden.

    In een nieuwe milieuverklaring die in maart is ingediend, zegt Shell dat het de ontluchting zal verminderen en andere processen bij Jackdaw zal wijzigen waardoor de hoeveelheid emissies van het project afnemen. De Britse toezichthouder heeft het project volgens een brief eind mei goedgekeurd met daarbij de opmerking dat de klus "geen significante effecten op het milieu zal hebben".

    Het aantal nieuwe olie- en gasprojecten in de Britse Noordzee is de afgelopen jaren minder geworden. Dat komt vooral doordat investeerders de industrie hebben aangespoord de uitgaven te beperken. Daarnaast hebben milieuactivisten druk uitgeoefend om klimaatverandering aan te pakken. Volgens Greenpeace is de goedkeuring van Jackdaw een "wanhopig en destructief besluit" van de Britse regering, en tevens een bewijs dat er geen langetermijnplan is.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/sh...
  7. forum rang 10 voda 2 juni 2022 08:35
    Schatkamer Shell vol met innovatie moet gas en olie doen vergeten
    Door THEO BESTEMAN

    Updated Vandaag, 00:20
    Gisteren, 20:42
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Shell boekt recordwinsten dankzij de hoge olie- en gasprijzen. Maar de tijd tikt: bedrijven stappen uit zijn geraffineerde fossiele brandstoffen. Shell ontwikkelt in zijn lab aan het Amsterdamse IJ opvolgers. Een blik in het hart van Shells vernieuwing.

    Op dezelfde grond in Amsterdam opende in 1914 de Bataafsche Petroleum Maatschappij zijn laboratorium. Er werkten destijds, inclusief de proeffabriek, negen mensen, tegenwoordig zo’n 1100 mensen op inmiddels 27 hectare. Wat hier uit testbuisjes en proefopstellingen komt, moet Shell de oplossingen bieden voor de energietransitie buíten olie en gas, maar moet het in 1907 opgerichte concern met vorig jaar $261,5 miljard omzet straks ook voldoende inkomsten bieden.

    Het nu volledig Britse Shell is volgens dataverzamelaar Bloomberg van alle oil majors momenteel het beste in staat om als winnaar uit de innovatiestrijd te komen. Mede dankzij de technologie van dit Shell Technology Centre Amsterdam.

    BEKIJK OOK:
    5 vragen: waarom blijft de olieprijs zo hoog?

    Sabine Brink zoekt hier naar nieuwe technologie die de overgang naar schonere energie moet versnellen. Shell gebruikt dankzij Brinks team blockchain, het digitale grootboek onder cryptomunten als bitcoin. Waar transacties of eigenschappen uniek en aaneengeschakeld worden vastgelegd, en voor iedereen te volgen.

    Biobrandstof ontleden
    „De ambitie is om de oorsprong van allerlei soorten energie vast te leggen. Een soort digitaal certificaat, zodat bedrijven en consumenten zeker kunnen weten wat voor soort biobrandstof ze bijvoorbeeld gebruiken”, aldus Brink, leider van het wereldwijde blockchainteam.

    Shell aan het IJ. ANP / HH

    „Nu kijken we hoe we de industrie en partners meekrijgen om transparant te tonen waar je elektriciteit thuis vandaan komt. Is het wel groene waterstof of komt het van een andere bron? Consumenten willen dat weten.” Om dat te garanderen, moeten verschillende partijen zoals toezichthouders die aanpak nog certificeren. „Mensen kunnen straks doorlopend zien of verscheepte biobrandstof echt groen is. Op blockchain kun je dat snel verifiëren.”

    Technologische vernieuwingen moeten onder Brink bij het in beurswaarde vierde olie- en gasbedrijf ter wereld snel „relevant voor de industrie en consumenten” zijn. „Hier kun je snel testen op kleine schaal, met de juiste experts en juristen die ieder onderdeel beoordelen voor introductie in de markt.”

    Onderdeel printen
    Op deze campus, die voor chemie tot het beste van Europa wordt gerekend, lopen enkele honderden onderzoeken tegelijkertijd. In een deel werkt Angeline Goh aan een van tien grote 3D-printmachines. Een honderdtal, ook metalen onderdelen komt nu uit zulke machines.

    BEKIJK OOK:
    Duurzame beleggers worstelen: wanneer goed bezig met welk rendement?

    „Dit scheelt enorm in onze productietijd, uitstoot, en de kosten zijn soms 90% lager”, zegt Goh. Valt een onderdeel van een offshore locatie zoals een booreiland of op Pernis uit, dan wordt steeds vaker een 3D-exemplaar gemaakt, gecontroleerd door een certificeerder en vervolgens als vervanging naar de locatie gestuurd.

    „De focus ligt hier op technologie die versnelling in de energietransitie kan brengen”, overziet Yuri Sebregts, de chief technology officer van Shell in het pand tussen ingenieurs en materiaaldeskundigen voor proefopstellingen. „In waterstof, afvangen en opslag van CO2 of het omzetten van huishoudelijk afval in nieuwe grondstoffen gaat het onder tijdsdruk van het klimaatakkoord om complexe vernieuwingen. We werken hier daarom samen met partners.”

    Start-ups
    Omdat Shell in Amsterdam-Noord ruimte zat heeft, zijn talloze start-ups uitgenodigd hier te werken aan nieuwe technologie. „Niet noodzakelijk met Shell”, zegt Sebregts. „We hebben het vertrouwen dat hun samenwerking veel oplevert. Mogelijk ook voor Shell.”

    Uit dit lab kwam de 500 liter synthetische brandstof, gemaakt van afgevangen CO2, waarmee KLM een eerste vlucht op Madrid afrondde. „Het kan, nu moet de productie worden opgeschaald. Voor vliegtuigen zijn het evenwel giga-investeringen. Vliegen op uitsluitend milieuvriendelijke brandstof gaat zeker gebeuren, maar niet dit decennium”, zegt Sebregts. „Dit zijn langdurige projecten. We hebben ook niet de luxe te kiezen welke oplossing de beste is; we durven fors te investeren, ook als het niet honderd procent voorspelbare techniek is. We zullen alle soorten technologie en brandstof nodig hebben om de klimaatdoelstellingen te halen.”

    Shell-topman Van Beurden legde zich vorig jaar vast op 50% minder uitstoot in 2030, vergeleken met 2016. Shell meldde recent met 18% afname op weg te zijn. „Dat op zichzelf is niet genoeg, we willen een leidende rol hebben in de wereld en ook de uitstoot bij partners omlaag brengen”, stelde de topman bij de laatste aandeelhoudersvergadering. In 2050 denkt Van Beurden Shell ’netto-neutraal’ te hebben: een bedrijf zonder vervuilende uitstoot.

    BEKIJK OOK:
    5 vragen: wat betekent afsluiten Russisch gas voor ons?
  8. forum rang 10 voda 2 juni 2022 08:35
    Deel 2:

    Een door milieugroepen direct betwiste aanname, met nog zoveel olie- en gaswinning. „Shell investeert ook dit jaar nog voor 90% in fossiele brandstoffen”, aldus Mark van Baal van milieuactivist Follow This. Maar 80% van de aandeelhouders steunt nu de strategie van Van Beurden.

    Waterstof
    In Pernis bouwt Shell, vanuit de Amsterdamse technologie, voort aan een biobrandstoffenfabriek met een capaciteit van 820.000 ton per jaar. Die fabriek kan 2,8 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar besparen, het verbruik van een miljoen auto’s. Het bedrif investeerde de laatste twee jaar €4 miljard in technologie voor Pernis, windparken, snelladers en groene waterstof, waarschijnlijk de meest gebruikte brandstof komende decennia afkomstig van wind- en zonne-energie.

    Niet alle technologie is door regelgevers goedgekeurd. ,,Toch moeten we voor de muziek blijven uitlopen”, zegt Sebregts. ,,Neem snelladers, die zijn onontbeerlijk, terwijl er nog te weinig elektrische auto’s rijden om ze rendabel te maken. Maar iedereen ziet dat het gaat gebeuren. Iedere vernieuwing heeft zijn eigen tijdpad: voordat de particulieren allemaal elektrisch gaan rijden, zijn we twintig jaar verder.”

    Waterstof, de heilige graal van alle energiebedrijven. EIGEN FOTO

    De grootste slag kan Shell volgens analisten in de toekomst maken met zijn waterstof. Dan allereerst in de industrie: en daarna bijvoorbeeld in de enorme transportsector, waar ineens veel uitstoot te beperken valt. Diesel is daar nu nog de norm. ,,Vanaf 2040 kan misschien al het zwaar wegtransport op waterstof rijden”, veronderstelt Sebregts in een onzekere wereld. ,,Maar daarvoor is ook grootschalige opslag en afvang van CO2 nodig.”

    Energiebron
    Vanaf 2018 experimenteert Bas Smit, binnen het groene waterstofteam, in Amsterdam aan een techniek om water te splitsen in zuurstof en waterstof. In het lab staat een electrolyser als proefopstelling, met een vermogen van 50 kilowattuur. ,,De techniek bestaat al maar grootschalige toepassing en integratie is complex. Daarnaast zijn er veiligheidseisen waar je aan moet voldoen als je met waterstof werkt”, zo verklaart hij langdurige ontwikkeling.

    BEKIJK OOK:
    Energie-eilanden Noordzee nieuwe stopcontacten voor groene stroom thuis

    Smit: ,,De potentie, wat je met schone energie en waterstof als krachtbron kunt krijgen, is enorm. Binnen Shell lopen er studies om op grote schaal waterstof te maken. De studie voor de Maasvlakte van 200 megawatt aan productie, dat is wereldwijd nog nergens vertoond.”

    De komende twee tot vier jaar noemt Smit ’spannend’ om te zien wat er op dit vlak tot stand komt. Shell werkt daarnaast met bedrijven samen om het kennis over waterstofproductie op te voeren. ,,Het is belangrijk om stappen te maken en waterstof als energiebron geaccepteerd te krijgen. Elk incident met waterstof kan die ontwikkeling terug zetten. Maar waterstof is vanwege de energietransitie ook zo belangrijk geworden”, zegt Smit. „Het moet gewoon gebeuren.”

    www.telegraaf.nl/financieel/211713658...
  9. forum rang 6 Arie Jan 2 juni 2022 09:01
    Iedereen opletten. Als die lager opent door de olie, lekker bijkopen . 60 en .55 London dicht dus niet te voorspellen maar het nieuws dat shell in de Noordzee mag boren was dus gisteravond al bekend in US .
    Laat je niet voor de gek houden door zakken van de olie. Shell onder de .80 koopje .vrijdag of maandag 50 ct in je zak
  10. Bartje 2 juni 2022 09:10
    quote:

    Arie Jan schreef op 2 juni 2022 09:01:

    Iedereen opletten. Als die lager opent door de olie, lekker bijkopen . 60 en .55 London dicht dus niet te voorspellen maar het nieuws dat shell in de Noordzee mag boren was dus gisteravond al bekend in US .
    Laat je niet voor de gek houden door zakken van de olie. Shell onder de .80 koopje .vrijdag of maandag 50 ct in je zak
    Ik wacht geduldig af... 27,80 aankoopkoers. Buybacks gaan de koers weer stuwen
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9244 9245 9246 9247 9248 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links