Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,760 16 apr 2024 17:39
  • -1,760 (-6,90%) Dagrange 23,570 - 24,370
  • 8.435.640 Gem. (3M) 2,3M

ArcelorMittal Mei 2022

563 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 30 mei 2022 10:15
    quote:

    Tommeke schreef op 30 mei 2022 09:52:

    Benieuwd of we dit keer kunnen uitbreken.
    ALS dat lukt (significant boven 32€) dan gaan we snel naar 40+ zonder veel zaagtanden.
    ZONIET dan gaan we terug naar zaagtandje tot 27 of zelfs 25-26..
    Het is dus wit of zwart. Wanneer is het dan wit, ofwel wat is significant boven de 32?
  2. forum rang 7 mvliex 1 30 mei 2022 10:35
    Sell in May, remember to comeback in September - of niet?
    24-05-2022 11:00

    Hans Oudshoorn
    Beleggerstrainer SaxoAcademy

    Samenvatting: Een van de bekendste beurswijsheden luidt voluit ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Klopt deze spreuk echt, en er is een sprake van een seizoenseffect? Hans Oudshoorn dook erin.

    Hoewel beurswijsheden vaak grappig klinken, kennen ze meestal een serieuze ondertoon. Afgelopen week besprak ik al tien bekende beurswijsheden. Vandaag duik ik dieper in één van de bekendste gezegdes: ‘Sell in May and go away, but remember to come back in September’. Deze veelgebruikte uitspraak onder beleggers stelt dat aandelenrendementen van mei tot en met augustus minder goed zijn en suggereert dat het verstandig is aandelen in het voorjaar te verkopen. En weer te kopen begin september, omdat dan betere beurstijden aanbreken.

    Aangezien we midden in de maand mei zitten, rijst de vraag of er een kern van waarheid in deze spreuk zit. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar het verschijnsel. En enkele daarvan lijken in eerste instantie het adagium te bevestigen. Is het daarom tijd uw aandelen te verkopen nu de maand mei is begonnen? Of is dat – ook met het oog op de recente koersdruk op de beurzen wereldwijd – veel te voorbarig? In dit artikel proberen we u meer inzicht te geven over dit seizoenseffect.

    Het ontstaan van de spreuk
    Het verhaal gaat dat de spreuk ontstond in de tijd dat de notabelen – vroeger was beleggen alleen weggelegd voor artsen, burgemeesters en notarissen – zich in de zomer terugtrokken op hun landgoed en pas rond de herfst weer terugtrokken naar de stad om zich met werk en (aandelen-)handel bezig te houden.

    Tegenwoordig wordt de verkoop van een deel van de aandelenportefeuille ter bekostiging van de zomervakantie – of als extra zakcentje op reis – aangestipt als een van de mogelijke verklaringen voor lagere rendementen in de zomer en daarmee als bevestiging van de beurswijsheid. Ook zouden beleggers in de zomermaanden wat risico van tafel willen halen, aangezien ze tijdens hun vakantie minder vaak met hun beleggingen bezig kunnen óf willen zijn. Maar wat zeggen onderzoekers?

    Het Halloween-effect
    De wetenschappers Sven Bouman en Ben Jacobsen kwamen in juli 2001 met een heldere conclusie in hun onderzoek. In 36 van de 37 door hen onderzochte landen bleken de gemiddelde maandelijkse beursrendementen in de periode november tot en met april aanzienlijk hoger te liggen dan die in de periode mei tot en met oktober (van 1970 tot en met 1998). Halloween (31 oktober) was in hun ogen het keerpunt voor beleggers, zodat Bouman en Jacobsen spraken van het Halloween-effect. Na Halloween volgde een gunstiger periode voor beleggers: het rendement in de wintermaanden lag meestal boven 8%. Hoewel zij de maand september niet als comeback-maand zagen, was wel sprake van een positieve ontwikkeling gedurende de periode november tot en met april, vooral in Europese landen.

    Kritisch geluid, groter onderzoek
    Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek, publiceerden wetenschappers Edwin Maberly en Raylene Pierce in 2004 een kritisch geluid op het onderzoek van Bouman en Jacobsen. Ze onderzochten de resultaten van Bouman en Jacobsen voor wat betreft de Amerikaanse aandelenmarkt en kwamen voor dat deel van het onderzoek tot een andere conclusie. Wanneer extreme koersbewegingen – bijvoorbeeld de beurscrash van oktober 1987 – buiten beschouwing worden gelaten, is van een Halloween-effect geen sprake.

    Deze sceptische uitspraken leidde ertoe dat Ben Jacobsen een nieuw en veel groter onderzoek startte, dit keer met Cherry Zhang. Ze gebruikten daarbij data van 109 landen die terugging tot 1694 (!). De belangrijkste conclusies die zij in oktober 2012 presenteerden (voor het laatst herzien in oktober 2018)? Gemiddeld bedroeg het ‘zomerrendement’ (mei-november) van de dataset 2,4% en het ‘winterrendement’ (november-mei) 6,9%. Een verschil van 4,5% in het voordeel van de ‘wintermaanden’.

    Wat toonden zij nog meer aan? Dat het echte comebackmoment – net als in het eerste onderzoek waar Bouman bij betrokken was – niet begin september, maar eind oktober was. Ook nu was sprake van een Halloween-effect.

    Wat kunt u hiermee als belegger?
    Anders gezegd, moet u 'in mei verkopen en weggaan'? Misschien alleen als u een actieve belegger bent en in de zomermaanden betere kansen ziet. Als u een langetermijnbelegger bent, zijn er over het algemeen andere factoren waarop u uw investeringsbeslissingen moet nemen. Is uw portefeuille nog in lijn met uw risicoprofiel? Kortom, hoe zit het met uw verhouding kasgeld, aandelen en obligaties die nodig is om uw beleggingsdoelstelling te bereiken? En heeft u een goede balans tussen waarde- en groeiaandelen binnen de portefeuille nu markten een rotatie uit tech naar meer klassieke aandelen (olie en financials) laten zien?

    Naast het feit dat (delen van) verschillende onderzoeken elkaar soms tegenspreken, hebben we te maken met statistische data op basis van historische koersen. En het hoeft niet zo te zijn dat voor de toekomst vergelijkbare conclusies kunnen worden getrokken. Er is namelijk geen zekerheid dat een seizoenseffect een blijvend karakter heeft. En wat te denk van het coronavirus? Ook dit zou (vermeende) seizoenspatronen in de (nabije) toekomst onbetrouwbaar kunnen maken.

    Diverse wereldbeurzen staan op dit moment zo’n 10-25% onder hun top vanwege inflatiezorgen, corona lockdowns in delen van China, oplopende rentes en de strijd tussen Rusland en Oekraïne. Nieuws over een wapenstilstand of einde van het conflict, berichtgeving dat het virus meer endemisch van karakter wordt of de introductie van een coronamedicijn , kan de koersen flink laten herstellen. En dat rendement loopt u dan mis.… als u in (mei) afscheid zou hebben genomen van uw aandelen.
  3. forum rang 7 mvliex 1 30 mei 2022 11:23
    Advies van Morgan Stanley over Arcelor Mittal
    Beurshuis Morgan Stanley
    Aandeel ArcelorMittal
    Datum 30 mei 2022
    Advies Overweight
    Koersdoel 46,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 30 mei 2022 hebben de analisten van Morgan Stanley hun beleggingsadvies voor ArcelorMittal (MT; ISIN: LU1598757687) herhaald. Het advies van Morgan Stanley voor ArcelorMittal blijft "overweight".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 41,00 EUR naar 46,00 EUR.

    www.trivano.com/aandeel/advies-morgan...
  4. forum rang 7 mvliex 1 30 mei 2022 11:25
    ARCELORMITTAL (NYSE:MT) SHORT INTEREST DATA

    Current Short Volume4,770,000 shares
    Previous Short Volume5,050,000 shares
    Change Vs. Previous Month -5.54%
    Dollar Volume Sold Short$130.32 million
    Short Interest Ratio / Days to Cover1.1
    Last Record DateMay, 15 2022

    www.marketbeat.com/stocks/NYSE/MT/sho...
  5. TommekeW 30 mei 2022 20:42
    quote:

    mvliex 1 schreef op 30 mei 2022 10:15:

    [...]Het is dus wit of zwart. Wanneer is het dan wit, ofwel wat is significant boven de 32?
    Boven de 32.5. En dat is in feite pure psychologie. De twijfelaars verkopen onder de 32 en gaan er van uit dat we geen hogere piek kunnen halen. We zitten al meer dan een jaar in die band. Als daar te weinig kopers tegenover staan valt het momentum stil en dalen we weer.. Als je voorbij die 32 geraakt neemt het aantal verkopers enorm af. Wie verkoopt direct als een weerstand juist doorbroken is? Dan krijg je onevenwicht met meer vraag dan aanbod en gaat het snel hoger..
    Maar ik denk niet dat we er al doorgeraken. Eerst nog eens naar 27 vrees ik..
  6. forum rang 10 voda 31 mei 2022 06:52
    ArcelorMittal France & Spain Plants Certified by ResponsibleSteel

    Strategic Research Institute
    Published on :
    31 May, 2022, 6:15 am

    ArcelorMittal has achieved ResponsibleSteel certification for its Asturias Cluster in Spain and ArcelorMittal Méditerranée in France, company’s first sites to be certified in both France and Spain.

    In Spain, sites in Asturias, Etxebarri, Lesaka and Sagunto successfully passed the third-party audit carried out by DNV GL and based on the ResponsibleSteel standard, which is the first global certification initiative for the steel industry focused on social, environmental and corporate governance aspects.

    And in France, ArcelorMittal sites in Fos-sur-Mer in Bouches du Rhône and Saint Chély d'Apcher in Lozère also successfully completed the audit process, which was carried out by international auditing firm AFNOR, which specializes in assessment and certification services.

    The standard is based on 12 Principles which, in turn, include a variety of criteria and requirements. To achieve ResponsibleSteel certification, each site must undergo a rigorous third-party audit, with the resulting report reviewed by an independent Certification Committee which makes the final certification decision. The audits are designed to verify that a steel site’s activities meet a set of rigorously defined standards across a broad range of social, environmental and governance criteria and stakeholder relations, including:

    1. Climate Change and Greenhouse Gas Emissions

    2. Water Stewardship and Biodiversity

    3. Human Rights and Labor Rights

    4. Community Relations and Business Integrity

    ArcelorMittal achieved its first ResponsibleSteel site certifications in July last year, when sites in Belgium, Germany and Luxembourg announced that they were the first steel plants to achieve the certification globally, in July 2021.
  7. forum rang 10 voda 31 mei 2022 06:55
    ArcelorMittal Brazil Selects Danieli Centro for Billet-Grinding

    Strategic Research Institute
    Published on :
    31 May, 2022, 6:06 am

    ArcelorMittal Brazil has once more selected a Danieli Centro Maskin NGS16 belt-driven billet-grinding machine for its billet grinding operations. This will be third NGS16 supplied to the Brazilian producer, following two other units supplied in the past. NGS16 grinders ensure extreme reliability combined with operational flexibility and easy maintenance. The selected grinding unit will be equipped with 90-45 degree, variable stepless grinding capability, Hi-Grind pressure control system and a belt-driven spindle with 200 kW of power. The new line is scheduled for commissioning and entering into operation within the first quarter of 2023.

    The conditioning process will cover 150mm and 170mm square billets in lengths up to 13 meters, managing 48,000 tonnes per year in output, all in full-skin mode at variable grinding depths.
  8. forum rang 10 voda 31 mei 2022 10:06
    Beursblik: Morgan Stanley zet Aperam op kooplijst
    Koersdoel van 51,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het advies voor Aperam verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel ging van 46,00 naar 51,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    Waar eerder Acerinox gold als de sectorfavoriet van Morgan Stanley, is dat nu Aperam. Het advies voor Acerinox werd verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen.

    Het aandeel Aperam is volgens Morgan Stanley achtergebleven ten opzichte van Europese sectorgenoten. De roestvast staalspecialist heeft volgens de bank een "veerkrachtige winst en een superieure conversie van EBITDA naar vrije kasstroom, als de cyclus normaliseert".

    Het aandeel Aperam steeg dinsdag 0,9 procent naar 38,97 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 7 mvliex 1 31 mei 2022 11:42
    Over the period 23 to 27 May 2022 a total of 6,717,395 shares were bought at a weighted average price of EUR 28.9249. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 68.44% of its total target of US$1 billion.

    Over the period 16 to 20 May 2022 a total of 8,400,00 shares were bought at a weighted average price of EUR 27.4742. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 52.65% of its total target of US$1 billion.

    Over the period 9 to 13 May 2022 a total of 8,493,757 shares were bought at a weighted average price of EUR 26.2669. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 23.41% of its total target of US$1 billion.

    corporate.arcelormittal.com/investors...
  10. lefreaks 31 mei 2022 13:02
    quote:

    Tommeke schreef op 30 mei 2022 09:52:

    Benieuwd of we dit keer kunnen uitbreken.
    ALS dat lukt (significant boven 32€) dan gaan we snel naar 40+ zonder veel zaagtanden.
    ZONIET dan gaan we terug naar zaagtandje tot 27 of zelfs 25-26..
    Wellicht ligt de nieuwe zaagtand tussen de 30 en de 35... ;-)
  11. forum rang 5 christo1 31 mei 2022 13:33
    quote:

    mvliex 1 schreef op 31 mei 2022 11:42:

    Over the period 23 to 27 May 2022 a total of 6,717,395 shares were bought at a weighted average price of EUR 28.9249. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 68.44% of its total target of US$1 billion.

    Over the period 16 to 20 May 2022 a total of 8,400,00 shares were bought at a weighted average price of EUR 27.4742. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 52.65% of its total target of US$1 billion.

    Over the period 9 to 13 May 2022 a total of 8,493,757 shares were bought at a weighted average price of EUR 26.2669. The detailed statement of this purchase is available at the following link: PDF. Thereby, the Company achieved 23.41% of its total target of US$1 billion.

    corporate.arcelormittal.com/investors...
    Arcelormittal heeft precies niet stilgezeten, nog zo'n week en het programma is bijna afgerond.

    Moet arcelormittal na dit inkoopprogramma wederom toestemming vragen aan de aandeelhouders of mogen ze meteen een derde opstarten, zolang arcelormittal onder boekwaarde noteert creëert het aandeelhouderswaarde is mijn mening, dus laat ze maar doen zou ik zeggen.
563 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links