Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Max Crowdfund

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tonny_69 21 mei 2022 12:16
    Beste Collega's

    Max Crowdfund (https://www.maxcrowdfund.nl/): beleggen in vastgoed/ renovaties.
    Rendementen van 9% tot 11% in looptijden variërend van 6 maanden, 15 maanden.
    Uitkering rendement maandelijks, na einde looptijd inleg/investering terug.
    Als iets te mooi is om waar te zijn.................

    Heeft er iemand ervaring mee, of reeds aangemeld en doet mee met dit concept?

    Ben benieuwd naar ervaringen en meningen.

    Alvast bedankt.

    Groet,
    Tonny
  2. forum rang 8 Leefloon 21 mei 2022 13:17
    quote:

    Tonny_69 schreef op 21 mei 2022 12:16:

    Als iets te mooi is om waar te zijn.................
    Met bruto 9,xx% per jaar, exclusief alle kosten, is óf het risico ontzettend hoog, met weinig spreiding bij specifieke vastgoedobjecten, en/óf is er een hefboom van geleend geld. Zomaar een voorbeeld van een onbenoemd risico is een aanbieding aan jou in EUR, voor vastgoed in GBP ("Having spoken to estate agents, they think they can easily let this out at a guaranteed rent of £2500 per month once works are complete")...

    Bedenk ook dat bij kleinschalig vastgoed het toezicht beperkt is. Mede vandaar ook de lage bedragen per deelname, en het gebruik van woorden zoals "guaranteed" zonder dat er waarschijnlijk sprake is van enige gegarandeerde opbrengst, laat staan in EUR.

    Doe zoiets misschien lokaal of regionaal, dat je het vastgoed kent, waardeert en kunt bezoeken en controleren. Dat als het mislukt, dat je dan misschien toch nog een beetje kunt genieten van een op jouw kosten herstelde watermolen of zo.
  3. Investeerder 29 mei 2022 09:30
    Ik investeer ook bij Max Crowdfund. De truc bij dit soort investeringen is een goede diversificatie, anders is het risico inderdaad wel wat hoger. Tot nu toe ontvang ik netjes de terugbetalingen, maar in mijn portefeuille heb ik nu voor het eerst een klant met 1 maand achterstand, ben benieuwd hoe dat verder gaat. Daar maak ik me overigens niet heel veel zorgen over, want er is een onderpand. De LTV is bij Max wel wat aan de hoge kant, dus een klein verlies is wel mogelijk. Maar dat compenseer je dan weer makkelijk uit de winsten van andere leningen.

    Persoonlijk heb ik mijn account bij Max alleen voor de geografische diversificatie en investeer ik liever op andere websites uit de Baltische staten waar de rendementen hoger zijn en de risico's in mijn ogen lager. Want in een land als Nederland of Duitsland kunnen de goede en laag risico-klanten wel terecht bij een bank en blijven dus alleen de klanten met een hoger risico (of klanten met geen tijd voor een langdurig financieringsproces bij een bank) over voor crowdfunding. In Oost-Europa is de bancaire sector wat minder ontwikkeld is en komen dus ook klanten met een lager risico bij crowdfunding uit. Crowdfunding is voor mij echt een hobby geworden, dus als iemand interesse heeft, kan ik wel wat ervaringen op dit gebied delen.
  4. forum rang 8 Leefloon 29 mei 2022 09:54
    quote:

    Investeerder schreef op 29 mei 2022 09:30:

    in een land als Nederland of Duitsland kunnen de goede en laag risico-klanten wel terecht bij een bank en blijven dus alleen de klanten met een hoger risico (of klanten met geen tijd voor een langdurig financieringsproces bij een bank) over voor crowdfunding.
    Je vergeet de belangrijkste groep, namelijk goede initiatieven zonder voldoende geld. Bijvoorbeeld een boer zonder eigen boerderij, die een rendabele boerderij van een ander wil overnemen. Ik ben zelf toevallig passief betrokken bij iets dat niet eens geld heeft voor het inzetten op verkrijging van crowdfunding, maar wel staat als een huis en als onbenutte kans op een plank blijft liggen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0645 -0,25%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.730,80 -0,22%
Gold spot 2.381,40 +0,86%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links