Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 36,680 17 apr 2024 17:35
  • +0,360 (+0,99%) Dagrange 36,080 - 36,960
  • 135.461 Gem. (3M) 182,4K

Vopak 2022

4.926 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 247 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bas2012 24 mei 2022 10:12
    quote:

    N audio schreef op 24 mei 2022 09:30:

    [...]

    De korte broeken hoeven nauwelijks iets te doen, zeer weinig handel.
    Gelukkig begin ik heel langzaam "iets" te snappen van de patronen die zich langzaam maar zeker ontwikkelen.
    Met dank aan de goede inhoudelijke posters hier.
    Je kan voorzichtig voorsorteren op wat ook in Europa toch haast onvermijdelijk komen gaat.
    Dan zijn mensen niet meer bezig met de vliegreis, of die nieuwe auto. Of, vul zelf maar in.
    Dan is het bezuinigen waar je kunt. De luxe zaken, en alles wat daarmee samenhangt lijden daar het eerst onder.
    Klopt. het dronkenmans feestje na de Covid crash op basis van mondiaal gestimuleerd geld vanuit de overheid en de centrale banken begint richting zijn einde te komen.

    Ik ben geen onheilsprofeet die je nu weer veelal uit hun holen ziet komen met allerlei ellende verhalen, maar na een feestje met een hoop drank hoort nu eenmaal een klein katertje. En ja luxe goederen, commodity's en eigenlijk alles wat high growth en high Beta is krijgt dan zwaar op zijn #$%# (de rest is damage control). Het is wachten tot er echt iets breekt in het systeem (daar zijn we nog niet), tot die tijd laten centrale banken en overheden de economie gedwongen afkoelen (inflatie moet naar beneden anders worden politici per definitie niet herkozen -> Biden is niet gek).

    Qua olie is de recente aankondiging dat sancties tegen Venezuela (en Cuba oa) gelift worden veelzeggend. De prijs van olie moet omlaag en dan is opeens alles mogelijk, dus de zeer zware crude uit Venezulaanse olie mag weer vrolijk naar de refineries aan de US oostkust en Chevron mag project gaan ontwikkelen met staatsbedrijf PDVSA. Goed nieuws voor de diesel en stookolie markt, de US met haar shale kan voornamelijk alleen de lichte producten uit crude halen (naphtha en gasoline), met Venezuela heb je in een keer weer relatief meer stookolie en diesel. Nu nog sancties liften vanuit westen naar Iran en het circus is weer compleet. Wil niet zeggen dat olie opeens 30 dollar wordt, zeker niet, maar ergens terug naar de 60-80 / barrel is reeel. Vopak zit aan het einde van de cyclus voor ons als aandeelhouders en we zijn wat vroeg.

    Na Covid waren waren het eerst de oil producers die herstelden, daarna de exploratie (kijk naar toename in rigs in de Baker Hughes rig index bijvoorbeeld als je dit wilt volgen), daarna (met name versterkt door Ukraine eerlijk gezegd) de raffies (normaal meer obv utilization maar nu ook door imbalansen en bizarre refinery margins) en als laatste als de backwardation eruit loopt storage en dan begint de cirkel weer opnieuw.
  2. forum rang 5 NLvalue 24 mei 2022 14:09
    Mooi doorkijkje Bas - die ayatollah's lijken lang niet zo eng meer als er iemand in je achtertuin de kernwapens aan t oppoetsen is..

    Qua iets breken in het systeem: Morgen cijfers in Nvidia - hun outlook gaat veel zeggen hoe gezond de crypto markt nog is

    Dan donderdag Costco + Dollar general erachteraan die nog meer gaan zeggen over de amerikaanse consument - volatiele cocktail voor de boeg.
  3. [verwijderd] 24 mei 2022 14:44
    quote:

    NLvalue schreef op 24 mei 2022 14:09:

    Mooi doorkijkje Bas - die ayatollah's lijken lang niet zo eng meer als er iemand in je achtertuin de kernwapens aan t oppoetsen is..

    Qua iets breken in het systeem: Morgen cijfers in Nvidia - hun outlook gaat veel zeggen hoe gezond de crypto markt nog is

    Dan donderdag Costco + Dollar general erachteraan die nog meer gaan zeggen over de amerikaanse consument - volatiele cocktail voor de boeg.
    En toch... Vopak zijwaarts... hoe zou dat nou komen :)
  4. Bas2012 24 mei 2022 15:40
    @MFcons liever zijwaarts dan dalen :)

    @NLValue oh dat zal zeker weer de boel verder door laten zakken, al wacht ik qua breken op echt iets groots / voelbaar op politiek/economisch niveau. Verwacht persoonlijk zelf dat dit uiteindelijk ook door een verder sterker wordende $ zal komen -> lees Triffins Dillemma. Waar de wereld (buiten de US) een zwakkere $ nodig heeft ivm stijging prijzen, heeft de US juist een sterkere $ nodig ivm inflatie. Denk zelf dat we een duurder en duurder wordende $ gaan zien en die gaat op termijn als een sloopbal iets omver gooien (vastgoed China? Europese industrie? EM algeheel?) We gaan het zien :)
  5. forum rang 5 NLvalue 24 mei 2022 17:21
    @Bas - Tech sell off wordt ik niet al te nerveus van: zit of short, of zeer laag gewogen. Van de week een artikeltje in de NYTimes over de impact van de sell off - de these is dat de sterken er veel sterker uit zullen gaan komen. (functie van geen VC funding, geen zilvervloot van aandelen opties, etc voor de emerging players).. dus houd een kooplijst bij voor de onvermijdelijke superkoopjes die gaan langs komen.

    Google heb ik langs zien komen op $1063 in de mrt 2020 sell off. k/w 9...right..dat soort deals gaan gênant goed zijn. MSFT of een berg van de nieuwe spelers die een sterk bus model aan t uitrollen zijn met veel TAM te gaan (Docusign oid) etc.

    Ondertussen gaat de draai naar defensief (healthcare, roche etc ) en banken door. Commerzbank van 6 naar bijna 8.. in twee weken..just saying.. Consistent met een recessie scenario, ook ok voor VPK.

    Iets "echt groots" waar een enorme trigger in kan zitten is de houdbaarheid van overheidschulden & oplopende rente. Paar miljard is voor NL geen probleem. Wordt iets anders als je tegen 160% van BBP gefinancierd hebt en de rente naar 4-6% schiet. Thailand kan failliet. Italianen gaan Mario hard nodig hebben om te voorkomen dat het droge pasta eten wordt etc. Vopak op 55 in dat worst case scenario voor de wereld.

    Kortom.. ik ben een optimist :-)
  6. forum rang 6 N audio 24 mei 2022 17:39
    K/W zit hier inmiddels rond 7. Zonder 2x dividend meegerekend stond mijn gak 10% onder water. Ik heb dus vanmiddag aardig bijgekocht, en laat voorlopig de rabo certificaten (waar ik eventueel in geïnteresseerd was), waar ze zijn. Bij de Rabobank. Heb aan ING en Commerzbank plus plukje ABN genoeg bankaandelen in huis.
  7. [verwijderd] 25 mei 2022 10:13
    Vopak is dramatisch, koers kan niet eeuwig zo blijven natuurlijk. Ik schat nog een dag of 4 zijwaarts en dan kan het weer omhoog (of er moet wéér een sterke daling plaatsvinden - minder waarschijnlijk).
    Wel lachen als je verschillende strategieën gaat vergelijken. Mijn spaarpot Vopak doet -20% van winsten uit 2021 en 2022.

    Ik voel mij zoooo gelukkig wetende dat mijn winst slechts 20% is afgenomen terwijl anderen hun hele vermogen met dat getal zien verdampen. hihi. Bovendien gaat Vopak natuurlijk het veelvuldige van die 20% inhalen.
  8. forum rang 6 Alrob2 25 mei 2022 14:38
    Als je naar de grafieken kijkt, dan zou je toch denken, dat die langdurig dalende trend eens gekeerd gaat worden. Ik zit er nu in met een ton aan aandelen. Elk jaar ruim 5 k aan dividend. Daar is de spaarrente nog lang niet. En mocht de koers omhoog gaan, dan is de koerswinst mooi meegenomen.
  9. createmonnie 25 mei 2022 18:29
    Vandaag is de eerder aangekondigde samenwerking met Aegis Vopak Terminals Ltd succesvol afgerond.

    Aegis Vopak Terminals wordt het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf voor LPG en chemicaliën in India. LPG is door de Indiase overheid geoormerkt om schonere en veiligere kookbrandstoffen voor huishoudens te leveren. Sinds de aankondiging in juli 2021 worden 3 extra terminals met een extra capaciteit van 490 duizend cbm in de samenwerking opgenomen. Het partnerschap exploiteert een netwerk van 11 terminals die zijn gelegen in vijf strategische havens langs de oost- en westkust van India met een totale capaciteit van ongeveer 1,5 miljoen cbm.

    De joint venture is goed gepositioneerd voor verdere groei, die zich voornamelijk richt op LPG, maar ook op chemicaliën, LNG en industriële terminals.

    Vopak financiële gegevens
    De netto vergoeding van Vopak bij sluiting veranderde van EUR 115 miljoen aangekondigd in juli 2021 in EUR 137 miljoen. Het bedrag is gestegen als gevolg van valutabewegingen van EUR 12 miljoen en EUR 10 miljoen voor de drie extra terminals en extra groeiprojecten die onderdeel zijn geworden van de transactie. Er zijn geen materiële wijzigingen in de eerder gecommuniceerde waarden voor equity IRR, ROCE en EBITDA multiples. Normale inkoopprijsallocatie (PPA)-boekhouding zal van toepassing zijn, inclusief opname van goodwill als onderdeel van de boekwaarde van de joint venture en geassocieerde deelneming. De verwachte boekhoudkundige impact van de deconsolidatie van CRL, onder meer door recycling van historische ongerealiseerde wisselkoersverliezen niet-gerealiseerde resultaten, zullen in het tweede kwartaal van 2022 worden geboekt. De financiële resultaten van deze samenwerking zullen worden opgenomen in de resultaten van Vopak voor het eerste halfjaar van 2022.

    ----
    Dat mag veel beloven voor Vopak en de indiase economie
  10. [verwijderd] 25 mei 2022 20:43
    quote:

    createmonnie schreef op 25 mei 2022 18:29:

    Vandaag is de eerder aangekondigde samenwerking met Aegis Vopak Terminals Ltd succesvol afgerond.

    Aegis Vopak Terminals wordt het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf voor LPG en chemicaliën in India. LPG is door de Indiase overheid geoormerkt om schonere en veiligere kookbrandstoffen voor huishoudens te leveren. Sinds de aankondiging in juli 2021 worden 3 extra terminals met een extra capaciteit van 490 duizend cbm in de samenwerking opgenomen. Het partnerschap exploiteert een netwerk van 11 terminals die zijn gelegen in vijf strategische havens langs de oost- en westkust van India met een totale capaciteit van ongeveer 1,5 miljoen cbm.

    De joint venture is goed gepositioneerd voor verdere groei, die zich voornamelijk richt op LPG, maar ook op chemicaliën, LNG en industriële terminals.

    Vopak financiële gegevens
    De netto vergoeding van Vopak bij sluiting veranderde van EUR 115 miljoen aangekondigd in juli 2021 in EUR 137 miljoen. Het bedrag is gestegen als gevolg van valutabewegingen van EUR 12 miljoen en EUR 10 miljoen voor de drie extra terminals en extra groeiprojecten die onderdeel zijn geworden van de transactie. Er zijn geen materiële wijzigingen in de eerder gecommuniceerde waarden voor equity IRR, ROCE en EBITDA multiples. Normale inkoopprijsallocatie (PPA)-boekhouding zal van toepassing zijn, inclusief opname van goodwill als onderdeel van de boekwaarde van de joint venture en geassocieerde deelneming. De verwachte boekhoudkundige impact van de deconsolidatie van CRL, onder meer door recycling van historische ongerealiseerde wisselkoersverliezen niet-gerealiseerde resultaten, zullen in het tweede kwartaal van 2022 worden geboekt. De financiële resultaten van deze samenwerking zullen worden opgenomen in de resultaten van Vopak voor het eerste halfjaar van 2022.

    ----
    Dat mag veel beloven voor Vopak en de indiase economie
    www-vopak-com.translate.goog/newsroom...

    Deze transactie zal de eerste jaren marginaal bijdragen aan Vopak EPS.

    en:
    De verwachte boekhoudkundige impact van de deconsolidatie van CRL, onder meer door recycling van historische ongerealiseerde wisselkoersverliezen niet-gerealiseerde resultaten, zullen in Q2 2022 worden geboekt.

    Lijkt alsof er nog even een puistje uitgedrukt moet worden...
  11. forum rang 7 LL 25 mei 2022 22:39
    quote:

    NLvalue schreef op 24 mei 2022 14:09:

    Mooi doorkijkje Bas - die ayatollah's lijken lang niet zo eng meer als er iemand in je achtertuin de kernwapens aan t oppoetsen is..

    Qua iets breken in het systeem: Morgen cijfers in Nvidia - hun outlook gaat veel zeggen hoe gezond de crypto markt nog is

    Dan donderdag Costco + Dollar general erachteraan die nog meer gaan zeggen over de amerikaanse consument - volatiele cocktail voor de boeg.
    Q1 boven verwachting. Outlook Q2 teleurstellend benieuwd hoe de beurzen hier morgen op reageren..
4.926 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 247 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassend Vopak pakt flink uit voor aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links