Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 833,600 18 apr 2024 17:02
  • -18,800 (-2,21%) Dagrange 833,600 - 871,500
  • 447.621 Gem. (3M) 589,7K

ASML 2022

9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 460 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Alrob2 21 mei 2022 07:01
    quote:

    Henny92 schreef op 20 mei 2022 18:23:

    Weet iemand wat je precies met het dagelijkse handelsvolume kunt voorspellen?
    Hoe werkt dit als indicator voor de korte termijn?
    Ik gebruik dat volume enkel om de kracht van de trend te meten. Hoe groter het volume, des te sterker de trend, meer niet.
  2. forum rang 4 roloff 21 mei 2022 15:46
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 22 mei 2022 09:17
    ASML staat op het punt om de chipindustrie voorgoed te veranderen

    ASML werkt aan een nieuwe EUV-machine voor de productie van ongekend kleine chips. De Nederlandse fabrikant verwacht de machine voor het einde van 2023 af te ronden.

    ASML bouwt machines voor chipproducenten als Intel en TSCM. De meest geavanceerde modellen werken met extreme ultra violet (EUV), een golflengte voor de productie van ’s werelds kleinste chips.

    Kleiner is beter in de chipindustrie. Hoe meer je kwijt kan in hetzelfde oppervlak, hoe sneller en efficiënter de chip wordt. De komst van nieuwe EUV-machines is dan ook veelbelovend voor de industrie.

    ASML liet onlangs aan mediabedrijf Reuters weten dat het eerstvolgende EUV-model op schema is om voor het einde van 2023 rond te zijn. De machine moet met een waarde van 400 miljoen dollar het vlaggenschip van de organisatie worden.

    ASML vertelde tegen Reuters dat er in samenwerking met IMEC een testlocatie in Veldhoven wordt ingericht. Daar ligt het hoofdkantoor van ASML, dat in het afgelopen decennium naar een marktwaarde van meer dan 200 miljard dollar groeide.

    Eén probleem
    Naar verwachting kunnen chipfabrikanten vanaf het einde van 2023 in Veldhoven kennismaken met de machine. ASML wil de machine vanaf 2024 in de fabrieken van klanten installeren. Op dit moment is de organisatie op schema, maar makkelijk wordt het niet. “De lichten staan op groen”, vertelde Christophe Fouquet, EUV-hoofd bij ASML. “Toch moet alles eerst nog in elkaar worden gezet. Er staat druk op de toeleveringsketen, net zoals bij elk ander product. Dat is vandaag de grootste uitdaging.”

    Goud waard

    ASML domineert het marktsegment. Andere fabrikanten wagen zich niet aan EUV-machines vanwege de torenhoge ontwikkelingskosten. Het kostte Intel achttien maanden om een bestaand EUV-model van ASML te installeren. De machine werd met vier vrachtvliegtuigen ingevlogen naar een Ierse fabriek die speciaal voor het model was gebouwd.

    EUV is peperduur, zowel voor ASML als klanten. Toch doen chipfabrikanten de investering. ASML liet weten dat het aankomende EUV-model door meer dan vijf klanten is besteld. Naar verwachting maakt de machine het mogelijk om chipcircuits met 66 procent te verkleinen. Dit betekent dat fabrikanten meer transistoren op een chip kwijt kunnen, wat kracht en efficiëntie verhoogt.

    www.techzine.nl/nieuws/infrastructure...
  4. forum rang 7 *voetnoot 22 mei 2022 12:22
    … Van der Plas, winnaar van de beursenquête 2021 georganiseerd door analist Corné van Zeijl, verwacht dat er rentestijging komen, maar minder dan door de markt wordt gevreesd.

    De vermogensbeheerder ziet kansen in aandelen van bedrijven die in staat zijn om de prijsverhogingen waarmee ze worden geconfronteerd, door te rekenen in hun prijzen. "Dan gaat de winstgevendheid in gelijke mate omhoog, zodat de waardering daar per saldo niet onder hoeft te lijden", aldus Van der Plas. Hij noemt naast ASML, Microsoft en Alphabet ook bijvoorbeeld Apple en in Nederland ASMI en Besi als koopkansen...
  5. Cathalea 23 mei 2022 11:07
    quote:

    rene66 schreef op 23 mei 2022 10:45:

    [...]Van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer een beetje af te bouwen. Des te meer ik lees en hoor des te vaker denk ik dat hetgeen ik altijd stelde (dat wij eind kwartaal drie weer omhoog gaan) helaas niet gaat uitkomen. Plan B, waar ik al een tijdje mee bezig ben (gestart feb dit jaar) is deels afbouwen en bij een lagere koers weer terugkopen. Als het beren recessie verhaal uitkomt zie ik ASML toch wel richting 400 gaan. Het blijft echter gok en giswerk op basis van heel veel informatie. De vraag is alleen wat doet de Fed, wat doet China en wat gebeurd en met de oorlog. Dat zijn alle drie dingen die niet te bepalen zijn.

    Ik ben een long belegger, maar blijven zitten en de winsten zien verdampen is niet een top strategie.

    realinvestmentadvice.com/recession-co...
    Op 400 ben ik bereid een flinke berg calls in te kopen met een looptijd van 2-3 jaar. Als omzetprognose van ASML uitkomt, marges worden vastgehouden dan is 400 een zeer, zeer, zeer nette prijs.

    Grootste risico (echter waarschijnlijkheid laag) is een mogelijke inval van China in Taiwan. Dan zal er veel installatie- / onderhoudservice inkomsten wegvallen evenals een groot deel van de machineafzet in Taiwan.
  6. forum rang 6 rene66 23 mei 2022 11:38
    quote:

    Calathea schreef op 23 mei 2022 11:07:

    [...]

    Op 400 ben ik bereid een flinke berg calls in te kopen met een looptijd van 2-3 jaar. Als omzetprognose van ASML uitkomt, marges worden vastgehouden dan is 400 een zeer, zeer, zeer nette prijs.

    Grootste risico (echter waarschijnlijkheid laag) is een mogelijke inval van China in Taiwan. Dan zal er veel installatie- / onderhoudservice inkomsten wegvallen evenals een groot deel van de machineafzet in Taiwan.
    Het blijft koffiedik kijken, maar zoals ik al aangaf zijn er teveel dingen aan de hand die of goed of verkeerd kunnen gaan. Dat China Taiwan aan gaat vallen de komende vijf jaar verwacht ik niet. Daarna weet ik het nog net niet. Er komen langzamerhand twee machtsblokken, aan de ene kant de VS (en de EU als loophondje) en aan de andere kant Rusland/China/delen van Zuid Amerika en Afrika.

    Als ASML richting 400 gaat dan stap ik weer langzaam helemaal in. Het dieptepunt van de markt valt niet te voorspellen, maar ik ben bang dat wij er nog niet zijn.

    www.iex.nl/Nieuws/747492/Biden-dreigt...
  7. forum rang 4 roloff 23 mei 2022 13:38
    quote:

    rene66 schreef op 23 mei 2022 11:38:

    [...]Het blijft koffiedik kijken, maar zoals ik al aangaf zijn er teveel dingen aan de hand die of goed of verkeerd kunnen gaan. Dat China Taiwan aan gaat vallen de komende vijf jaar verwacht ik niet. Daarna weet ik het nog net niet. Er komen langzamerhand twee machtsblokken, aan de ene kant de VS (en de EU als loophondje) en aan de andere kant Rusland/China/delen van Zuid Amerika en Afrika.

    Als ASML richting 400 gaat dan stap ik weer langzaam helemaal in. Het dieptepunt van de markt valt niet te voorspellen, maar ik ben bang dat wij er nog niet zijn.

    www.iex.nl/Nieuws/747492/Biden-dreigt...
    @rene66, hoi,

    Met je eens dat China Taiwan niet zomaar zal binnen vallen. De Chinesen doen iets via de lange adem en op een slimme manier. Als China Taiwan binnen zou vallen, dan zou de hele westelijke wereld zich zwaar tegen China verzetten (boycotten, zoals met Rusland nu gedaan wordt). De Chinezen zijn wel slimmer om dat (niet) over zich af te roepen.

    Weet niet of we nog naar 400 gaan (waar jij op wacht om weer langzaam helemaal in te stappen).
    In ieder geval lijkt de Nasdaq een bodempje te hebben gezet.

    nicoprbakker.nl/nasdaq-klaar-voor-een...

    Voor de volledigheid hierbij de dag-, week- en maandchart van de Nasdaq, dus 3 time-frames.

    Op maandbasis zitten we zelfs in oversold gebied (op weekbasis liepen we daar tegen aan).

    nicoprbakker.nl/chartservice/intermar...

    Succes allen!
  8. Tiger1 23 mei 2022 14:38
    digital-strategy.ec.europa.eu/en/libr...

    Key suppliers include ASML (NL), Applied Materials (US), Tokyo Electron (JP),
    Lam Research (US), KLA Tencor (US) ASM-I (NL). The supply of certain pieces of equipment is
    extremely concentrated: for example, ASML holds a worldwide market share above 80% in the supply
    of lithography equipment, with a peak of 100% in the Extreme ultra-violet (EUV) lithography
    equipment.
    11
  9. forum rang 6 rene66 23 mei 2022 17:26
    Hallo @roloff

    Leuk dat je reageer. Hoop alles ok in Portugal. Ik zit nu nog voor de helft van het aantal aandelen dat ik jaren heb gehad in ASML. Die hou ik ook vast. Zoals ik aangaf ga ik eigenlijk in tegen mijn eigen principes, dat is gewoon beleggen in kwaliteitsaandelen en vasthouden. Maar mijn gevoel begon langzamerhand de bovenhand te spelen.

    Ik las van de week ook onderstaande column van Marco Groot en die zit nog steeds met het dilemma wat te doen, alhoewel die nog wel belegd blijft

    marcogroot.com/2022/05/16/ik-ben-boos/

    Wellicht heb ik achteraf spijt en moet ik de aandelen duurder terugkopen, maar op dit moment heb ik het idee dat dit deels een verstandiger optie is. De down kans is in mijn beleving op dit moment groter dan de up kans.

    Ik hoorde van het weekend in een aantal podcasts dat een aantal hedgefunds die zwaar in technologie op het punt van springen staan, omdat er een flinke outflow is en ze ook nog werken met een hefboom. Als die exploderen en dat niet wordt opgevangen door de markt dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Of het waar is, is uiteraard een tweede.

    Ik hoop eerlijk gezegd de 400 niet te zien, dan beschouw ik het verschil als een soort verzekeringspremie. Het blijft gewoon gis en gokwerk op dit moment.

    Mvgr
    Rene
  10. forum rang 7 *voetnoot 23 mei 2022 17:46
    quote:

    Tiger1 schreef op 23 mei 2022 14:38:

    digital-strategy.ec.europa.eu/en/libr...

    Key suppliers include ASML (NL), Applied Materials (US), Tokyo Electron (JP),
    Lam Research (US), KLA Tencor (US) ASM-I (NL). The supply of certain pieces of equipment is
    extremely concentrated: for example, ASML holds a worldwide market share above 80% in the supply
    of lithography equipment, with a peak of 100% in the Extreme ultra-violet (EUV) lithography
    equipment.
    11
    Dank @Tiger1
    Voor uw waardevolle bijdrage de laatste tijd. Wordt gewaardeerd.
  11. forum rang 7 *voetnoot 24 mei 2022 08:25
    Door ABM Financial News op dinsdag 24 mei 2022

    Broadcom is in vergevorderde gesprekken over de overname van VMware, volgens bronnen. Dit zou één van de grootste deals van het jaar worden. VMware is 40 miljard dollar waard op de beurs en Broadcom 222 miljard. Aandelen VMware stegen 25 procent terwijl Broadcom 3 procent daalde.
9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 233 234 235 236 237 ... 460 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links