Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 06:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 mei 2022 06:32:

    Renovatie Afsluitdijk loopt uit op zeperd en gezichtsverlies voor Rijkswaterstaat
    ...
    Rijkswaterstaat zal €238 mln betalen aan bouwers BAM, Van Oord en Rebel om project af te maken.
    De spuisluizen horen daar niet langer bij, de renovatie daarvan wordt opnieuw aanbesteed.
    Het bedrag komt bovenop een eerdere €120 mln aan tegenvallers.
    Rijkswaterstaat heeft de werkwijze bij dit soort grote aanbestedingen aangepast.

    De versterking van de negentig jaar oude Afsluitdijk, een van de grote iconische Nederlandse waterbouwwerken, draait uit op een enorme zeperd voor Rijkswaterstaat. Na jarenlang gesoebat over onjuiste gegevens die zijn verstrekt bij de aanbesteding, is vrijdag de kogel door de kerk. Rijkswaterstaat betaalt de komende jaren aan bouwers BAM, Van Oord en adviesbureau Rebel €238 mln om het project af te maken. Dit bedrag komt bovenop een eerdere tegenvaller van €120 mln die vorig jaar juni al bekend was gemaakt.

    Daarnaast wordt de complexe renovatie van de spuisluizen bij Den Oever en Kornwerderzand uit het project getild en later opnieuw aanbesteed.

    Dit schrijft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van het project. De versterking werd in 2018 gegund aan het bouwconsortium Levvel met, wat vrij kort daarna bleek, verkeerde gegevens over golfhoogtes en waterstanden. Dat betekende dat belangrijke delen van het ontwerp opnieuw moesten worden gemaakt en robuuster uitgevoerd door Levvel.

    Daar de tegenvaller van €238 mln wegens de verkeerd aangeleverde gegevens, loopt het totaal aan tegenvallers voor Rijkswaterstaat inmiddels op naar bijna €360 mln. Daarnaast kan de beslechting van een aantal nog openstaande geschillen het agentschap nog eens maximaal €87 mln gaan kosten.

    Daarmee houden de financiële risico's nog niet op. Vanwege de beslissing om de beide sluizencomplexen opnieuw aan te besteden, is er een kans op nieuwe tegenvallers. In de begroting van het Deltafonds wordt er vooralsnog vanuit gegaan dat de renovatie van de spuisluizen voor de oorspronkelijk voorziene prijs gegund kan worden. Inmiddels zijn de bouwkosten echter scherp gestegen door de hoge energie- en grondstoffenprijzen. Daarmee is er een reële kans dat de kosten voor dat projectonderdeel hoger uitvallen dan nu nog wordt begroot.

    'Het is op dit moment nog niet te zeggen wanneer de renovatie van de bestaande spuisluizen voltooid zal zijn. Dit wordt de komende tijd uitgewerkt', aldus Harbers.

    De bleeder betekent een pijnlijk gezichtsverlies voor Rijkswaterstaat. De bescherming tegen het water en het maken van de juiste berekeningen waren van oudsher het kerndomein van het gezaghebbende instituut. 'Hydraulische en kustmorfologische data, daarin mag geen fout worden gemaakt', aldus Hans Smits eerder over de kwestie tegenover het FD. Van 1975 tot 1986 was Smits werkzaam bij Rijkswaterstaat en nauw betrokken bij de Oosterscheldewerken. 'Als daar een witte vlek in heeft gezeten, is dat bij uitstek de opdrachtgever aan te rekenen.'

    Voor de nog openstaande geschilpunten zullen Rijkswaterstaat en Levvel volgens de minister een Commissie van Deskundigen vragen om advies uit te brengen over de afwikkeling hiervan en de hoogte van het te verrekenen bedrag. 'Vooraf is al vastgelegd dat de bovengrens van een mogelijke vergoeding met betrekking tot de geschilpunten €87 mln bedraagt. Naar verwachting komt het advies van de commissie niet eerder dan in 2023 beschikbaar. Een precieze datum is op dit moment nog niet te noemen.'

    De versterking van de dijk en andere deelprojecten die niet worden beïnvloed door de gewijzigde uitgangspunten zijn volgens de oorspronkelijke planning eind 2022 gereed. De spuisluizen zullen als gevolg van het opnieuw aanbesteden op een later moment voldoen aan de wettelijke normen voor waterveiligheid. Het kunnen afvoeren van water naar de Waddenzee is volgens de minister wel geborgd. Alle overige werkzaamheden van Levvel aan de Afsluitdijk zullen volgens planning eind 2025 zijn afgerond.
    Laten we niet vergeten: boven RWS staat een minister van V&W, I&M of I&W of hoe men het aloude ministerie ook modieus is gaan noemen. En voor Harbers was dat tientallen jaren lang een vrouwelijke minister van VVD of CDA huize (en 1x een PvdA-bitch), zonder enige kennis of ervaring op het werkgebied. Met nurse Ratched (May-Weggen) als dieptepunt.

    Hoewel dat laatste VVD-lachebekje en Feyenoord-supporter Cora van Nieuwenhuizen met haar te vroege en daarom onethische overgang naar een met het beleidsterrein zeer verwante commerciële instelling ook hoog scoort op de lijst van opportunistische nitwitten. Hoe ze zich nog durft te mengen onder de vele Rotterdamse noeste werkers op de tribunes in de Kuip is me een raadsel.
    Ik heb recht van spreken, ik heb Wim Jansen zien scoren tegen Cudicini:
    www.rijnmond.nl/nieuws/188977/ec-50-j...
    Sterker nog, eerder heb ik als Utregs jochie Van Hanegem met zijn linkervoet de ballen zien teruglepelen bij de trainingen van Velox, voor hij profvoetballer werd.

    Enfin, al die dames zijn uiteindelijk (mede)verantwoordelijk voor de gemaakte fouten! Waarom worden zij niet genoemd?? Voelen die politici eigenlijk wel enige echte medeverantwoordelijkheid voor de uitvoerende diensten die onder hen vallen?

    Nu doen sommigen moeilijk over een (VVD-)minister van Justitie die geen juriste is. Waarom deed men nooit moeilijk over V&W ministers die er de ballen verstand van hebben?? De laatste V&W-minister die 'Delft' had gedaan, was in 1946!!
    Ir. Lely draait zich om op zijn erepaal in Lelystad.

    Onze (gekozen) politici zijn ongelooflijk arrogant. Ze denken dat ze alles weten en alles kunnen...
  2. forum rang 6 haas 22 mei 2022 07:01
    quote:

    DurianCS schreef op 21 mei 2022 19:27:

    [...]
    Het klinkt sympathiek, het minimumloon omhoog, maar het hele loongebouw zit hier aan vast en de hierdoor stijgende lonen krijg je terug als stijgende prijzen. Weg winst. En met te ver stijgende minimumlonen kunnen veel functies niet meer opgevuld worden, want te duur. Fijn voor de mensen die die banen hadden.
    het minimumloon................nog niet zo lang geleden is de leeftijd waarop het minimumloon moest worden bereikt van 24 jaar naar 21 jaar gedaald.
    Ik vind dat de huidige leeftijdrange van minimusloonnivos dat start op 16 jaar en eindigt op 21 jaar mss het beste kan worden doorgetrokken naar bijv. 27 jaar
    Hoe: nou dan wordt het huidige minimum loon op 21 jaar met bijv elkaar verhoog met 4 % ,dus meer dan 28 % op 27 jarige leeftijd
    (dan wordt de eenvoudige ambachts-baan bij 27 jaar ten minste beter betaald dan het huidige minimumloon van ongeveer 10,50 euro/uur)
    Hoe deze effecten zullen zijn in relatie tot loonbelasting/huur-zorgtoeslagstudiefinanciering etc, laat ik graag over aan de "rekenaars":)
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:14
    En als je wilt weten hoe (ex-)VVD-ministers bij V&W hun handen als Pilatus schoonwassen bij smerige zaakjes, moet je even googelen op de granuliet-affaire. (Ik heb eerder over gepost.)

    Geholpen door de allerhoogste ambtelijke top (SG en DG's). De meesten van hen hebben ook geen enkele technische achtergrond. Dat ze tot de 'Algemene Bestuursdienst' behoren is hun voornaamste verdienste.

    Met inhoud houden ze zich niet echt bezig (het lijkt wel de Belastingdienst). Wel met jaloezie, onderlinge competitie en haantjes- of hennenstrijd. Verliezen kunnen die ABD-ers niet, want bij een onoplosbaar conflict worden ze afgekocht met een gouden handdruk en een pensioen van hier tot gunter.

    Geloof me, ik heb inside informatie, ik deelde (als gescheiden man) met zo'n dame een tijdje het bed...
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:38
    quote:

    izdp schreef op 19 mei 2022 21:19:

    [...]
    Ik ben het vrijwel nooit eens met dhr. Knot.
    Daarnaast ben ik van mening dat hij ver buiten zijn takenpakket, zijn mond opendoet.
    Niet op persoonlijke titel, maar bij monde van zijn functie.

    Maar toch, ik kan hem hierin verdedigen en nu door je herhaling zeg ik je, dat je liegt BDB.
    Niet onlangs, maar al heel lang bepleit hij dit als een soort roepende in de woestijn van zijn collega's.

    Dus dimmen BDB.
    Je beweert veel, maar onderbouwt niks.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:42
    quote:

    izdp schreef op 20 mei 2022 11:05:

    [...]
    Man o man. Ik weet er veel meer van dan jij ooit nog zal weten.
    Het was een stuk van mijn werkgebied en dus contacten en ontmoeten.
    Maar ga lekker door met het schoonpraten van de kolonisten, die de zwarte bevolking niet als echte mensen zagen.
    Je noemt een paar grote oorlogen, maar bestudeer eens de complete geschiedenis en de trektochten van de kolonisten.
    Hoe je het ook keert of wendt het waren veroveringstochten met vele moordpartijen.
    Dat ze dat toen niet zo zagen, het beruchte tijdsbeeld, wil niet zeggen dat het geen moorden was.

    Op internet is er zat over te vinden, dus ik ga echt niet de vele honderden linkjes voor je opzoeken.
    Je beweert veel, maar onderbouwt niks.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:46
    quote:

    izdp schreef op 20 mei 2022 11:08:

    [...]
    Ook al viswijventaal?
    Je kent onze taal blijkbaar erg slecht.
    Lees eens terug hoe jij opponenten neerzet.
    Kijk dan in de spiegel en lees hardop dat dan voor.
    Dat is pas viswijventaal.

    Oh, waarom moet ik verder argumenteren of je van info te voorzien?
    Is het onderwerp zo moeilijk voor je om te bevatten?
    Een dijk voor je te ver, omdat je tegen bent en wilt blijven en niets met de feiten te maken wilt hebben?
    Je bent gewoon lui en liever praat je dan uit je onderbuik.
    Ja, viswijventaal. Van oneetbare zeelten.
    Je beweert veel, maar onderbouwt niks.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:49
    quote:

    gokker schreef op 20 mei 2022 14:14:

    [...]
    Waar zou Baudet eigenlijk aan de slag kunnen wanneer zijn partijtje flopt?
    Zelf vindt de man dat hij hoogleraar zou kunnen worden, maar daar denken de universiteiten anders over.
    Huisman?
    Eerder een opvolger van Jensen?
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 07:59
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 mei 2022 14:16:

    [...]
    Hij kan altijd nog piano gaan spelen op het Centraal Station van Utrecht.
    Dan moeten de vingers van Baudet even snel worden als die van Henri Herbert:
    www.youtube.com/watch?v=n6GEcdh5whk

    Mijn absolute favoriet onder de stationpianisten. Al hoorde ik onlangs op station Arnhem CS ook een aardige gast.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:00
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 22 mei 2022 06:44:

    [...]
    Laten we niet vergeten: boven RWS staat een minister van V&W, I&M of I&W of hoe men het aloude ministerie ook modieus is gaan noemen. En voor Harbers was dat tientallen jaren lang een vrouwelijke minister van VVD of CDA huize (en 1x een PvdA-bitch), zonder enige kennis of ervaring op het werkgebied. Met nurse Ratched (May-Weggen) als dieptepunt.

    Hoewel dat laatste VVD-lachebekje en Feyenoord-supporter Cora van Nieuwenhuizen met haar te vroege en daarom onethische overgang naar een met het beleidsterrein zeer verwante commerciële instelling ook hoog scoort op de lijst van opportunistische nitwitten. Hoe ze zich nog durft te mengen onder de vele Rotterdamse noeste werkers op de tribunes in de Kuip is me een raadsel.
    Ik heb recht van spreken, ik heb Wim Jansen zien scoren tegen Cudicini:
    www.rijnmond.nl/nieuws/188977/ec-50-j...
    Sterker nog, eerder heb ik als Utregs jochie Van Hanegem met zijn linkervoet de ballen zien teruglepelen bij de trainingen van Velox, voor hij profvoetballer werd.
    Enfin, al die dames zijn uiteindelijk (mede)verantwoordelijk voor de gemaakte fouten! Waarom worden zij niet genoemd?? Voelen die politici eigenlijk wel enige echte medeverantwoordelijkheid voor de uitvoerende diensten die onder hen vallen?
    Nu doen sommigen moeilijk over een (VVD-)minister van Justitie die geen juriste is. Waarom deed men nooit moeilijk over V&W ministers die er de ballen verstand van hebben?? De laatste V&W-minister die 'Delft' had gedaan, was in 1946!!
    Ir. Lely draait zich om op zijn erepaal in Lelystad.

    Onze (gekozen) politici zijn ongelooflijk arrogant. Ze denken dat ze alles weten en alles kunnen...
    Als we voor ieder fout gelopen project van Rijkswaterstaat de verantwoordelijke minister moeten ontslaan hebben we minstens 50 ministers per jaar nodig.

    We kunnen niet verwachten iemand (wie dan ook) kan voorkomen dat er bij dit soort grote projecten van alles fout gaat.

    Bij vrijwel alle grote bouwprojecten op de hele wereld gaan er allerlei zaken fout.

    Een mooi voorbeeld hiervan is een snelweg/viaduct in Kaapstad dat nooit afgebouwd is en nu doelloos midden in de stad staat.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 mei 2022 08:07
    quote:

    izdp schreef op 20 mei 2022 20:11:

    [...]
    Wetenschapper is je goeroe 100% zeker niet.
    Elke universiteit heeft hem afgewezen voor een functie.

    Een lieve vader dan?
    Kan die best zo worden. Zeker weet je niet.
    De geschiedenis kent veel lieve vaders die gruwelijk buiten hun gezin tekeer gingen.
    Je beweert veel, maar onderbouwt niks.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:30
    Geen verhoging heffingsvrij vermogen, ouderen betalen mee aan AOW-stijging
    20 mei 2022 18:52 Laatste update: 1 dag, 13 uur geleden

    Het kabinet haalt miljarden op door te schuiven met belastingtarieven en -kortingen die vooral mensen met veel vermogen en een hoog inkomen raken. Hiermee worden mensen die bezwaar maakten tegen de spaartaks gecompenseerd. Ook de verhoging van de AOW wordt hier deels mee gefinancierd, hoewel ouderen zelf ook een flink deel betalen. Dat blijkt uit de voorjaarsnota die vrijdag werd gepubliceerd.

    Het kabinet moest op zoek naar 3,6 miljard euro om spaarders te compenseren die bezwaar hebben gemaakt tegen de belasting die zij moesten betalen over hun vermogen in box 3 (ook wel de spaartaks genoemd). Die groep wordt mogelijk nog groter, maar dat wordt later in het jaar besloten.

    Ook was er veel geld nodig om de AOW mee te laten stijgen met de geplande verhoging van het minimumloon. De oppositie had dit afgedwongen in de Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft.

    Een meevaller voor de AOW'ers, maar uit de voorjaarsnota blijkt dat een deel van dit geld wordt betaald door ouderen zelf. Zo wordt de inkomensondersteuning voor gepensioneerd (IOAOW) de komende twee jaar verlaagd en in 2025 geschrapt. Ook wordt de voorgenomen verhoging van de ouderenkorting teruggedraaid.

    Het kabinet heeft verder besloten het 'heffingsvrije vermogen' toch niet te verhogen. Nu betalen mensen geen spaartaks over vermogen tot ruim 50.000 euro (het dubbele voor fiscale partners). Het kabinet wilde dit bedrag eigenlijk verhogen naar 80.000 euro vanaf 1 januari volgend jaar, maar dat gaat niet meer door.
    Ook directeuren en expats gaan meer betalen

    Ook gaan mensen met een 'aanmerkelijk belang' in een onderneming daar vanaf een bepaald niveau meer belasting over betalen. Daarnaast beperkt het kabinet de hoogte van het loon dat directeuren met zo'n algemeen belang van zeker 5 procent aan zichzelf uitkeren.

    De zogenoemde expatregeling wordt ook uitgekleed. Mensen die naar Nederland komen om hier tijdelijk te werken, hoeven nu over 30 procent van hun loon geen belasting te betalen. Dit geldt straks alleen voor een inkomensgrens van maximaal 216.000 euro per jaar (ook wel de balkenendenorm genoemd).

    Pandjesbazen moeten ook meer betalen. Als zij een huis kopen om te verhuren, betalen ze straks meer dan 10 procent overdrachtsbelasting. Het kabinet wilde dat tarief eerst verhogen van 8 procent van de waarde van het huis naar 9 procent.

    Door: NU.nl/ANP
  12. forum rang 6 A Mao 22 mei 2022 08:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 mei 2022 08:00:

    [...]

    Als we voor ieder fout gelopen project van Rijkswaterstaat de verantwoordelijke minister moeten ontslaan hebben we minstens 50 ministers per jaar nodig.

    We kunnen niet verwachten iemand (wie dan ook) kan voorkomen dat er bij dit soort grote projecten van alles fout gaat.

    Bij vrijwel alle grote bouwprojecten op de hele wereld gaan er allerlei zaken fout.

    Een mooi voorbeeld hiervan is een snelweg/viaduct in Kaapstad dat nooit afgebouwd is en nu doelloos midden in de stad staat.
    Tuurlijk waar gewerkt word vallen spaanders,
    Alleen het is een terug kerende probleem, politici die minister worden op een departement waar ze de ballen verstand van hebben is vragen om moeilijkheden. Een enkele keer gaat het goed maar door de bank genomen………
    Je zal er maar werken elke (als het mee zit) 4 jaar een nono die jouw komt vertellen dat het (weer) helemaal anders moet..
    Om te overleven in Den Haag heb je echt totaal andere capaciteiten nodig dan verstandig uitvoerende beleid voeren op een departement.
    Ben ook grote voorstander voor zaken kabinetten..
  13. forum rang 4 Subtropical 22 mei 2022 08:34
    quote:

    GakGak schreef op 21 mei 2022 11:49:

    ´Er zijn nog een aantal omstandigheden waarop de Amerikaanse beurzen gesloten zijn. Wanneer de president wordt begraven, wordt er niet gehandeld op de beurzen.´

    dat is ook een instelling, dagje evalueren en...zand erover, volgende kandidaat.

    rest de weekendvraag: wat als Rutte (eindelijk) opeens wat spontaan anders gaat doen?

    wie of wat is dan de voor de hand liggende oplossing, terwijl niets of niemand in de coalitie gebaat lijkt met iets wat
    in de richting van nieuwe verkiezingen gaat.

    wie staat er dan op...van een ouwe Remkes tot een aanstormend ´deugtrutje´ van de VVD?
    Rutte heeft iedereen die capabel was uit het koekoeksnest gedrukt. Zodat er geen andere keuze is dan hij. Kaag is ook niet geschikt, D66 is in alle valkuilen gevallen die ze zelf hebben gegraven.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:38
    quote:

    A Mao schreef op 22 mei 2022 08:31:

    [...]Tuurlijk waar gewerkt word vallen spaanders,
    Alleen het is een terug kerende probleem, politici die minister worden op een departement waar ze de ballen verstand van hebben is vragen om moeilijkheden. Een enkele keer gaat het goed maar door de bank genomen………
    Je zal er maar werken elke (als het mee zit) 4 jaar een nono die jouw komt vertellen dat het (weer) helemaal anders moet..
    Om te overleven in Den Haag heb je echt totaal andere capaciteiten nodig dan verstandig uitvoerende beleid voeren op een departement.
    Ben ook grote voorstander voor zaken kabinetten..
    'Zakenkabinetten' zijn niet mogelijk in Nederland, vanwege de grondwet en bovendien moeten 'zakenkabinetten' exact dezelfde problemen oplossen, dus ik zie geen rede waarom ze dat beter kunnen dan een gewone regering.

    Ik ken trouwens geen enkel land ter wereld met een 'zakenkabinet'.
    Ik ken ook geen enkel land in de wereld waar de bevolking tevreden is met hun regering.
  15. forum rang 6 A Mao 22 mei 2022 08:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 mei 2022 08:38:

    [...]

    'Zakenkabinetten' zijn niet mogelijk in Nederland, vanwege de grondwet en bovendien moeten 'zakenkabinetten' exact dezelfde problemen oplossen, dus ik zie geen rede waarom ze dat beter kunnen dan een gewone regering.

    Ik ken trouwens geen enkel land ter wereld met een 'zakenkabinet'.
    Ik ken ook geen enkel land in de wereld waar de bevolking tevreden is met hun regering.
    Vanwege de grondwet?
    Volgens mij ben je vrij als politieke partij om wie dan ook als minister naar voren te schuiven….
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:45
    quote:

    A Mao schreef op 22 mei 2022 08:40:

    Kaag is inderdaad een mooi voorbeeld,
    Prima werk bij de VN gedaan als diplomaat…totaal zichzelf overschat als partijleider.
    Zijn gewoon 2 heel verschillende beroepen en dus heb je totaal verschillende capaciteiten er voor nodig.
    Maar ze is wel uitgenodigd door het World Economic Forum..............

    Op dit moment is ze verreweg de machtigste vrouw in Nederland........!!!

    Dat is een zware pil voor de D66-haters.......!!!!

    lol
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:48
    quote:

    A Mao schreef op 22 mei 2022 08:44:

    [...]Vanwege de grondwet?
    Volgens mij ben je vrij als politieke partij om wie dan ook als minister naar voren te schuiven….
    Ja, Slimpie en wie beslist er over de voorgestelde wetgeving en begrotingen.....????

    Juist ja, ca 20 partijtjes in de 1e en 2e Kamer.
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 mei 2022 08:50
    quote:

    Subtropical schreef op 22 mei 2022 08:34:

    [...]Rutte heeft iedereen die capabel was uit het koekoeksnest gedrukt. Zodat er geen andere keuze is dan hij. Kaag is ook niet geschikt, D66 is in alle valkuilen gevallen die ze zelf hebben gegraven.
    Noem eens een 'capabel iemand' die Rutte uit het nest geduwd heeft.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,22 +0,81%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links