Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,615 18 apr 2024 17:35
  • +0,050 (+1,40%) Dagrange 3,550 - 3,620
  • 248.138 Gem. (3M) 228,6K

Forum bpost geopend

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. belegger1981 21 mei 2022 14:12
    quote:

    Donatello schreef op 21 mei 2022 10:02:

    mijn gak is nog een stuk hoger.... tegen de 8,5 eerste nog gekocht aan 20euro grrr, maar denk niet dat ik nog bijkoop in een aandeel waar een regering inzit....
    Ik aandelen aangekocht rond de 26€ indertijd door iemand die zei ‘bpost kopen,ieder jaar dividend en de koers gaat nog hoger gaan’…
    En toen ging het bergaf en kwam het niet meer goed,zie waar we nu staan
  2. forum rang 7 JdeFL 23 mei 2022 14:48
    Sinds privatisering zijn nummerplaten winstmachine
    Sinds de overheid Bpost nummerplaten laat maken, betaalt de burger te veel voor de dienst, werd concurrentie uitgeschakeld en liep de staat miljoenen mis. Werd vooral beter van de uitbesteding: Bpost. Dat besluit het Rekenhof.
    De staat was altijd zelf verantwoordelijk voor het maken en verzenden van nummerplaten en kentekenbewijzen van voertuigen. Maar in 2010, bij de introductie van de Europese nummerplaat, werd die taak... (dS)
  3. Gemberthee 23 mei 2022 15:32
    quote:

    DJ o Harry schreef op 21 mei 2022 11:28:

    enkele maanden geleden zegde ze nog dat we naar 10 -11 zouden gaan en koop advies , nu is het houden en een koers van iets over de 6 , ze weten het inderdaad zelf niet , maar hopelijk op middellange termijn gaan we terug richting 8 +
    Kan goed zijn dat het op korte termijn richting de drie euro gaat.
    En dat je dan weer gaat uitkijken naar een koers van 5+
    Het is wat het is.
    Niet leuk
  4. forum rang 6 Concrete 27 mei 2022 18:19
    quote:

    Leefloon schreef op 27 mei 2022 18:03:

    [...]
    Zie tax-reclaim.nl/dividendbelasting/belgie (lijkt voldoende uitleg en info te bevatten om het niet voor je te laten doen).
    Thanks ! Had ik ook gezien maar weet niet of dat alle moeite en inspanning waard zal zijn, heb er gelukkig maar 2000. Gak 7,17 dus die extra 150 kan er ook nog wel bij....
  5. D'ieteren 31 mei 2022 19:30
    quote:

    Black Panther schreef op 31 mei 2022 17:21:

    Bpost neemt imx over
    Hier het artikel :

    bpostgroup neemt IMX over
    bpostgroup verwierf een meerderheid van de aandelen van IMX, een in Parijs gevestigd bedrijf dat instaat voor internationale leveringen, en zou tegen 2024 100% van de aandelen in handen moeten hebben. De overeenkomst werd op 31 mei 2022 in Parijs ondertekend.
    Dinsdag 31 mei 2022
    IMX biedt een brede waaier van cross-border leverings- en retouroplossingen voor e-tailers via een “direct sales”-aanpak en voor kmo's en particulieren via zijn bedrijfseigen digitale oplossingen ‘Happy-Post’, ‘ColisExpat’ en ‘Shopiles’. Deze overname is een strategische stap voorwaarts voor bpostgroup en zorgt ervoor dat bpostgroup verder kan profiteren van het potentieel van de wereldwijde e-commerce door gebruik te maken van de succesvolle staat van dienst van IMX.

    De overname zorgt er ook voor dat bpostgroup zijn aanwezigheid in Frankrijk kan verstevigen, operationele synergiën kan ontwikkelen en zijn productaanbod, dat een brede waaier aan diensten omvat, verder kan uitbreiden: diensten voor gewone post, post met track & trace, expressepost en retours, maar ook “ship-from-store”-oplossingen. Dit zal zich vertalen in een nog aantrekkelijker waardepropositie voor de klanten in Frankrijk, maar ook voor die van over de hele wereld.

    Het managementteam en alle medewerkers blijven aan boord en hun contracten blijven ongewijzigd zodat de groep kan blijven rekenen op hun expertise en ervaring. De vele groeimogelijkheden voor IMX binnen bpostgroup bieden duurzame sociale perspectieven.

    “bpost blijft investeren in zijn toekomst en deze overname past perfect in onze strategie om een toonaangevende speler te worden in de e-commercelogistiek in België, Europa en Noord-Amerika. Dit is een spannende volgende stap in ons traject. We zeiden dat we onze activiteiten in Europa moesten opschalen en dat is precies wat we doen”, aldus Dirk Tirez, CEO van bpostgroup. “Met IMX erbij breiden we ook uit naar digitale oplossingen die ontwikkeld werden met het oog op een verdere snelle groei en volgen we de tendens met betrekking tot bredere e-commerceactiviteiten in Europa.”
    "We staan allemaal volledig achter deze volgende stap in ons verhaal. Beide bedrijven zijn al lang zakenpartners. We kennen en vertrouwen elkaar al. Ik ben er volledig van overtuigd dat deze fusie voor het personeel en het management van IMX een veelbelovend pad is naar de toekomst. Samen met bpostgroup kunnen we de cross-border leveringsdiensten die we aanbieden aan onze klanten verder verbeteren en uitbouwen. ? We zijn allemaal erg enthousiast en vol energie, en we staan te trappelen om de nieuwe kansen van deze strategische stap te delen met onze klanten”, aldus Laurent Cayet, CEO van IMX.
    OVER IMX
    IMX is een internationaal leveringsplatform en biedt wereldwijd een ruime ? waaier aan leveringsdiensten. Dankzij zijn partners en overeenkomsten met 245 bedrijven die toonaangevend zijn in de last-mileleveringen, biedt IMX een grote verscheidenheid aan leveringsdiensten (pakjes, brieven, kranten en tijdschriften, post met track & trace, levering tegen handtekening, terugzendingen enz.) tegen geoptimaliseerde kosten vanaf de eerste zending.

    IMX biedt allesomvattende oplossingen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in uw logistieke systemen en IT-systemen en waarmee u zendingen over de hele wereld kunt traceren dankzij een uniforme trackingoplossing. In 2021 realiseerde IMX een omzet van meer dan 30 miljoen euro. Er werken 80 FTE’s.

    press.bpost.be/bpostgroup-neemt-imx-over
  6. forum rang 4 Riding the Tiger 1 juni 2022 15:22
    BPost neemt IMX over...

    Het eerste significante nieuws in jaren... Niet bepaald wereldschokkend : IMX wordt overgenomen : 30 Mio euro omzet, nog niet 1% van de omzet van BPost.

    Het is nieuws, maar het wordt tijd dat er nieuws komt dat aantoont dat BPost significant zijn positie op de pakjes en of brievenpost verbetert in België en omstreken. Een overnametje van 0,7% van de omzet is een slag in het water...
10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links