Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 732 733 734 735 736 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 20 mei 2022 14:47
    De Europese Commissie is zich bewust van het probleem, maar wijst op de complexiteit ervan. Het gaat om enorme hoeveelheden graan die nu via de weg in plaats van de Zwarte Zee uitgevoerd moeten worden. Dat graan moet onder meer gecontroleerd worden op de gezondheid ervan. En dat leidt tot vertraging aan de grens.

    De Commissie heeft daarom vorige week een platform opgericht, dat "Corridor van solidariteit" werd genoemd, om alle praktische problemen in verband met de uitvoer te bundelen en er samen met alle lidstaten en transportbedrijven op korte termijn oplossingen voor te zoeken.

    Van Goey hoopt dat zijn graan sneller uit Oekraïne uitgevoerd kan worden, want daar eeuwig blijven liggen is geen optie. "Binnenkort komt het koolzaad er weer aan, dan zitten we met de tarwe. We zijn gewoon fysiek beperkt om dat te kunnen opslaan."
  2. forum rang 8 het zwaard 20 mei 2022 14:50
    Rusland draait gaskraan naar Finland dicht, maar impact lijkt beperkt
    Finland wordt het derde land in Europa dat wordt afgesneden van Russisch aardgas, nadat het had geweigerd voor de grondstof in roebel te betalen. De impact lijkt beperkt.
    Rusland draait gaskraan naar Finland dicht, maar impact lijkt beperkt
    Finland wordt het derde land in Europa dat wordt afgesneden van Russisch aardgas, nadat het had geweigerd voor de grondstof in roebel te betalen. De impact lijkt beperkt . Bron Belga





    Volgens de Finse gasinvoerder Gasum Oy krijgt het land vanaf morgen geen gas meer uit Rusland. Gasum werd door de Russische gasleverancier Gazprom geïnformeerd dat de leveringen stoppen. Het bedrijf zegt zijn klanten vanuit andere kanalen te zullen bevoorraden.

    Eerder draaide Rusland de gaskraan al dicht naar Polen en Bulgarije.

    De impact lijkt beperkt. Aardgas is maar goed voor vijf procent van de totale energiemix van Finland. Het wordt vooral in de industrie gebruikt.
  3. forum rang 8 closer 20 mei 2022 14:50
    quote:

    het zwaard schreef op 20 mei 2022 14:46:

    Volgens Van Goey, die momenteel noodgedwongen vanuit België werkt, zit het probleem niet zozeer in Oekraïne, maar aan de andere kant van de grens, in de lidstaten van de Europese Unie.
    Het transport naar Oekraïne toe verloopt ook traag door enorme rijen aan de Poolse kant - vanwege slechtbemande douneposten en bureaucratie.
  4. forum rang 8 closer 20 mei 2022 14:58
    US intelligence officials are reportedly sceptical that Vladimir Putin would be persuaded to end the war in Ukraine even if there was a dramatic change in Russian public opinion.

    Officials also doubt the war is likely to lead to the removal of the Russian president from power, at least in the short term, CNN reports multiple sources as saying.

    Intelligence officials believe Putin is keenly sensitive to small shifts in public onion, but his ability to crack down on protests and control the media has allowed him to be insulated against any significant popular rising.

    The assessment reflects the extent to which the US believes Putin has cemented his control over Russia. Sources told CNN Putin directly participates in decision-making such as the location of attack lines and day-to-day operational goals.

    One senior Nato official said:
    "He clearly is his own decision maker. He doesn’t seem to rely even on experts within the government or the cabinet very much. So it’s a bit hard to imagine that popular opinion sways him all that much."

    The intelligence assessment raises questions about the effectiveness of Western sanctions against Russia, CNN reports.

    www.theguardian.com/world/live/2022/m...
  5. forum rang 6 benbelegger 20 mei 2022 16:00
    quote:

    closer schreef op 20 mei 2022 14:46:

    [...]
    Maar ondertussen vinden ze het gebruik van die Z geen probleem?
    Symboliek speelt bij de Poetin en de zijnen een grote rol, kijk maar eens naar zijn, wat ik dan noem "het satanskerkje": businessam.be/de-bizarre-kathedraal-d...

    Zie ook: nl.wikipedia.org/wiki/Z_(Russisch_mil...

    Ik probeer een gooi te doen naar de betekenis van de "Z" :

    In het westerse alfabet is de laatste letter een Z zoals iedereen weet. Rusland heeft geen Z, daar staat een soort 3.

    "Van A tot Z" komt van : "Ik ben de Alfa en de Omega, het begin en het einde"
    www.ensie.nl/spreekwoorden-en-gezegde...
    De "3 " slaat op de Goddelijke volmaaktheid.

    Samengevat: de Z duidt dan op de westerse cultuur en het einde daarvan , de 3 op meneer Poetin en Rusland zelf.

    Gelukkig staat die Z ook op alle Russische tanks en voertuigen geschreven, dus als je de kop van zo'n tank er af schiet betekent dat: het einde van....
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 mei 2022 17:16
    quote:

    benbelegger schreef op 20 mei 2022 16:00:

    [...]Symboliek speelt bij de Poetin en de zijnen een grote rol, kijk maar eens naar zijn, wat ik dan noem "het satanskerkje": businessam.be/de-bizarre-kathedraal-d...

    Zie ook: nl.wikipedia.org/wiki/Z_(Russisch_mil...

    Ik probeer een gooi te doen naar de betekenis van de "Z" :

    In het westerse alfabet is de laatste letter een Z zoals iedereen weet. Rusland heeft geen Z, daar staat een soort 3.

    "Van A tot Z" komt van : "Ik ben de Alfa en de Omega, het begin en het einde"
    www.ensie.nl/spreekwoorden-en-gezegde...
    De "3 " slaat op de Goddelijke volmaaktheid.

    Samengevat: de Z duidt dan op de westerse cultuur en het einde daarvan , de 3 op meneer Poetin en Rusland zelf.

    Gelukkig staat die Z ook op alle Russische tanks en voertuigen geschreven, dus als je de kop van zo'n tank er af schiet betekent dat: het einde van....
    De Z staat natuurlijk voor Zombie.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 mei 2022 17:17
    door Microsoft News
    VS kunnen Oekraïne wapens geven tegen Russische vloot

    WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering bekijkt of het Oekraïne zware wapens kan leveren om de Russische vloot in de Zwarte Zee te bestrijden. Het Witte Huis werkt aan een plan om geavanceerde anti-scheepsraketten aan het Oekraïense leger te geven. Het kan een einde maken aan de Russische zeeblokkade.

    Maar tegelijkertijd bestaat de vrees dat de inzet van krachtigere wapens die Russische oorlogsschepen tot zinken kunnen brengen, het conflict kan vergroten. Het Russische regime zou keihard kunnen terugslaan.

    Oekraïne maakt er geen geheim van dat het geavanceerdere, zwaardere Amerikaanse wapens wil dan de huidige artillerie, Javelin en Stinger-raketten en andere wapens. Op het verlanglijstje van Kiev staan ??bijvoorbeeld raketten die de Russische marine uit de havens aan de Zwarte Zee zouden kunnen verdrijven, waardoor de belangrijke uitvoer van graan en andere landbouwproducten kan worden hervat.

    Training en onderhoud

    Huidige en voormalige Amerikaanse functionarissen en bronnen in het parlement wijzen op problemen voor het verzenden van wapens met een groter bereik naar Oekraïne. Het vereist langdurige training en specifiek onderhoud van apparatuur. Daarnaast zijn er zorgen dat Amerikaanse wapens door Russische troepen kunnen worden buitgemaakt, naast dus de angst voor escalatie. Toch wordt het sturen van twee soorten krachtige anti-scheepsraketten overwogen: de Harpoon gemaakt door Boeing en de Naval Strike Missile gemaakt door Kongsberg en Raytheon Technologies.

    Volgens het Britse ministerie van Defensie bevinden zich ongeveer twintig Russische marineschepen, waaronder onderzeeërs, in de Zwarte Zee bij Oekraïne. Een Amerikaanse marine-expert denkt dat twaalf tot 24 anti-scheepsraketten met een bereik van meer dan 100 kilometer voldoende zouden zijn om Russische schepen te bedreigen en Moskou kunnen overtuigen de blokkade op te heffen. Als de Russische president Poetin volhoudt, "kan Oekraïne de grootste Russische schepen uitschakelen omdat ze zich nergens kunnen verstoppen in de Zwarte Zee", aldus de deskundige van denktank en onderzoekscentrum Hudson Institute.

    Rusland heeft al verliezen geleden op zee. Vooral het zinken van de kruiser Moskva, het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zee-vloot, geldt als een enorme tegenslag.
  8. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2022 17:41
    The Ural-4320 is a general purpose off-road 6×6 vehicle, produced at the Ural Automotive Plant in Miass, Russia for use in the Russian army. Introduced in 1976, it is still in production today. The wheel arrangement for the Ural-4320 was designed for transporting cargo, people and trailers on all types of roads and terrain. It also serves as a launching platform for the BM-21 "Grad" rocket launcher.

    link met foto
    en.wikipedia.org/wiki/Ural-4320

    Russische Ural vehicle in Rubizhne ( dichtbij Oost Oekrains door de russen bezet gebied en Rubizhne is door de Russen nu ook bezet ) wordt beschoten door Oekrainse ATGM ( Anti Tank Guided Missiles )

    video 0:22 minuut

    twitter.com/Wh0Know5/status/152765676...
  9. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2022 17:56
    Oekraïense artillerie vuurde op orkposities met tientallen voertuigen, waaronder T-72B3, BMP, MT-LB en ten minste één MTU-72 bruggenlegger, waarbij verschillende voertuigen werden vernietigd en beschadigd.

    video 1:19 minuut

    twitter.com/Wh0Know5/status/152766656...

    MTU 72 bruggenlegger in werking :

    www.youtube.com/watch?v=e2DvdXR3k5o
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 mei 2022 18:09
    Kritische Russische ex-kolonel loopt weer in de pas

    Maandag verraste hij de wereld en vooral de Russische televisiekijker met een pijnlijke analyse van de Russische strijdkrachten. Het ging niet goed met de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne, luidde het. Maar gisteravond liep oud-kolonel Michail Chodarenok weer in de pas.
    Bob van Huët 20-05-22, 12:50 Laatste update: 12:58

    De gewezen commandant van de luchtmacht kreeg wereldwijde aandacht nadat hij in het dagelijkse praatprogramma op staatszender Rusland-1 dwars inging tegen de gangbare propagandapraat over de oorlog die geen oorlog mag heten. De meeste commentaren jubelen in dat soort programma’s over Russische successen in de strijd tegen ‘nazi's’ en prijzen dan bijvoorbeeld de grote precisie van de Russische wapens, die nooit burgerslachtoffers zouden maken. Maar Chodarenok schetste maandag een heel ander, veel realistischer beeld. Er viel heel wat aan te merken op de organisatie en de strategie van het leger, en het zou alleen maar erger worden voor de Russen.

    Maar daar kwam dus snel een eind aan. Want deze keer was Chodarenok plots opmerkelijk optimistisch. De wapens die Oekraïne geleverd kreeg stelden niet veel voor, zei hij nu. ,,Het militaire spul dat in het westen is gemaakt, werkt soms niet naar behoren. Soms weigert het zelfs middenin een gevecht. Onze wapens daarentegen zijn veel betrouwbaarder. Ze doen wat ze beloven te doen.” De Oekraïners konden beter een toontje lager zingen, aldus Chodarenok.
  11. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2022 18:48
    Vanuit bezet Oost Oekraine zijn de Russen erin geslaagd Popasna op de Oekraïners te veroveren
    Veel Russische troepen zijn nu bij Popasna geconcentreerd om van daaruit Oekrains gebied te veroveren of te bestoken met artillerie vuur

    Popasna lig midden in de kaart in het rode uitgestulpte gebied met diverse zwarte pijlen

    kaart
    pbs.twimg.com/media/FTJ_OdGacAE_cXZ?f...

    Over the past few days, a lot of information coming out points to the fact that the Russians have massed forces in Popasna and are now using them to push hard from the city into Ukrainian lines.

    twitter.com/Osinttechnical/status/152...
  12. [verwijderd] 20 mei 2022 18:51
    'Staring defeat in the face' Putin on brink of 'spectacular disaster' as plot crumbles

    VLADIMIR PUTIN has been brutally mocked over the "humiliation of Russia's military machine" during the war in Ukraine, with one expert branding it "an incredible turning point in history".

    Russia's President confirmed the world's worst fears three months ago when he gave the green light for more than 100,000 troops massed on the Ukrainian border to invade the country. Much of Ukraine has been reduced to rubble from intense fighting and missile strikes, with millions fleeing the country in terrifying fear of Vladimir Putin's brutal regime. But the war has not gone to plan for the President, with many branding it a disastrous failure.

    Russian troops have been met with fierce resistance from Ukrainian fighters, forcing them out of several major cities they had been confident of occupying.

    Putin has also lost more than 20,000 troops in the war, including dozens of high-ranking military officials, dealing a bitter hammer blow to Russia's fortunes on the frontline.

    Nile Gardiner, a foreign policy expert and former aide to Margaret Thatcher, told Express.co.uk: "We are looking at the Russians staring defeat in the face in Ukraine.

    "This has been a spectacular disaster for Putin and Russia's military.

    www.express.co.uk/news/world/1612915/...
  13. [verwijderd] 20 mei 2022 18:53
    Ukraine: Putin's henchmen know 'war is lost' as coup FEARS grow

    VLADIMIR PUTIN'S top advisors are the ones "most likely to try and topple" the Russian leader as they know the war is "lost", an analyst has claimed.

    Russian expert Christo Grozev said top security officials understand that "without resorting to nuclear weapons of general mobilisations" Russia has "almost no chance of winning the war".

    He added this is the reason "why they are the most likely to try and topple their leader".

    The Bulgarian claimed the officials are moving their assets and families out of Russia due to the failing nature of Russia's invasion in the first phase.

    He added: "'This is already a kind of betrayal by these people, because they do not follow the ideological orders of the Kremlin, but are preparing for an alternative reality.'"

    www.express.co.uk/news/world/1612642/...
  14. forum rang 10 luchtschip 20 mei 2022 19:06
    A Ukrainian Stugna-P ATGM ( Anti Tank guided Missile ) strike on a Russian BMP ( infanteriegevechtsvoertuig : Het is een met rupsbanden uitgevoerd gepantserd amfibievoertuig, ontworpen om vanuit stilstand, rijdend of varend gepantserde grond- en luchtdoelen te vernietigen. )

    video 0:27 minuut

    twitter.com/RALee85/status/1527695297...
63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 732 733 734 735 736 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links