Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hendrikus Buffel 19 mei 2022 00:43
    quote:

    JefNuyens schreef op 18 mei 2022 23:15:

    Een koers van 25 aanhouden lijkt onwaarschijnlijk, na een tijdelijke pauze in de daling zal die snel zich snel verderzetten. Hopelijk kan de prijs na de zomer rond de 20 stabiliseren, anders gaan we op weg richting 10 euro. Wanneer een aantal grote aandeelhouders alles verkocht hebben kan het management eindelijk het schrappen van het divident aankondigen, wat zeker voor dit jaar op de planning staat.
    Verklaar nader Jef, waarom en welke grote aandeelhouders zouden verkopen ?
  2. LiuLars 23 mei 2022 16:26
    www.standaard.be/cnt/dmf20220523_9395...

    Telenet gaat over een maand ook zijn oudere televisiedecoders aanpassen, zodat kijkers reclame niet altijd meer kunnen doorspoelen. Het gaat om ruim 1 miljoen klanten, zegt de telecomprovider.

    Vorig jaar maakte Telenet bekend dat het met de zendergroepen afspraken had gemaakt over een nieuw reclamemodel. Ze kwamen overeen dat kijkers tot een minuut reclame zouden moeten uitzitten voor ze hun opgenomen programma’s kunnen bekijken. Daarnaast zouden de reguliere reclameblokken in programma’s opgevraagd via de functie ‘Terugkijk TV’ niet meer kunnen worden doorgespoeld.

    Voor de zenders van DPG Media (VTM) en SBS (Play) voerde Telenet dat systeem eind september in op zijn decoders van de nieuwste generatie, de zogenaamde ‘TV-box’. Intussen hebben zowat 400.000 klanten die decoder en dus ook de striktere reclameregels. In de nacht van 23 op 24 juni volgen de andere klanten, nog meer dan een miljoen, bij wie nog een oudere decoder staat.

    In ruil voor de niet-doorspoelbare reclame krijgen alle klanten wel de dienst ‘Terugkijk TV’, waarmee ze programma’s van de laatste zeven dagen kunnen opvragen. Daarnaast kondigt Telenet ook een ‘zenderzone’ aan, waar afleveringen van bepaalde programma’s van de laatste 30 dagen te vinden zijn.

    Proximus

    Ook concurrent Proximus voerde al beperkingen in op het doorspoelen van reclame, maar gaat nog niet zo ver als Telenet. Proximus-klanten kunnen reclame niet doorspoelen bij het bekijken van programma’s op aanvraag. Bij opnames of pauzeren zijn er voorlopig geen beperkingen.
  3. Van Lamehuyzen 28 mei 2022 17:52
    Beste forumleden,

    Ik overweeg een positie in Telenet, maar stel me vragen bij het koersverloop van de afgelopen maand. Waarom heeft deze een klap gekregen eind April. Tegenvallende resultaten of zullen de renteverhogingen te veel doorwegen op de aanzienlijke schuldpositie,.... ? Wat is er gaande?
  4. Hendrikus Buffel 29 mei 2022 15:21
    quote:

    Van Lamehuyzen schreef op 28 mei 2022 17:52:

    Beste forumleden,

    Ik overweeg een positie in Telenet, maar stel me vragen bij het koersverloop van de afgelopen maand. Waarom heeft deze een klap gekregen eind April. Tegenvallende resultaten of zullen de renteverhogingen te veel doorwegen op de aanzienlijke schuldpositie,.... ? Wat is er gaande?

    Er zijn nmm meerdere oorzaken, stijgende rente, (algemeen slecht beursklimaat), inflatie (al zal dat worden doorgerekend aan de eindverbruiker ), toenemende concurrentie (recent 4de speler er bij), en vlgens Jef Nuyens grote aandeelhouders die hun aandelen zouden gaan dumpen alsook een onhoudbaar hoog dividend volgens hem, de vooruitzichten die hij schetst zijn alles behalve hoopgevend, al had ik graag daarvan enige onderbouwing gekregen ...
  5. Mudi 30 mei 2022 11:20
    quote:

    Van Lamehuyzen schreef op 28 mei 2022 17:52:

    Beste forumleden,

    Ik overweeg een positie in Telenet, maar stel me vragen bij het koersverloop van de afgelopen maand. Waarom heeft deze een klap gekregen eind April. Tegenvallende resultaten of zullen de renteverhogingen te veel doorwegen op de aanzienlijke schuldpositie,.... ? Wat is er gaande?

    Drop van 30 naar 25 kan te verklaren zijn met en Leene factoren:
    1. Dividend van 1.375
    2. Geen organische groei Q1 2022.
    3. Markt sentiment: BEL20 is in de tussentijd ook gedropt met 10%
    4. Hoge schuldgraad die niet wordt afgebouwd maar inplaats dividenden wordt uitbetaald. Maar ik heb het hier al aangehaald waarom ze het doen. In kort belastingoptimisatie.

    Nu ze projecteren 300-400 miljoen winst per jaar. Ze hebben net hun zendmast verkocht aan 750 miljoen dollar. Genoeg cash flow om de investeerders te verwennen maar dat is dan ook het probleem. Dividend wordt niet ingelopen waardoor je dalende trend blijft zitten.

    Ik heb alle 3 providers gebruikt en alleen Telenet is zijn geld waard. Je betaalt meer maat je krijgt ook beter. Denk dat de kleine prijsverhogingen niet voelbaar zijn voor de consument (3-5€ per maand). Voordeel in België is dat alles wordt geïndexeerd dus consument verdient meer en Telenet kan zijn prijzen verhogen door indexatie. Op zijn beurt zit je in vicieuze cirkel waarbij euro minder waard wordt en hyperinflatie als resultaat.
  6. [verwijderd] 3 juni 2022 06:39
    Telenet rondt verkoop zendmasten af
    Telenet maakte gisteren rond 22 uur bekend dat de verkoop van haar zendmastactiviteiten afgerond is. Sinds eind maart was al bekend dat Telenet zijn zendmasten zou verkopen aan het Amerikaans investeringsbedrijf DigitalBridge, dat gespecialiseerd is in zendinfrastructuur. Telenet ontvangt daarvoor zo'n 745 miljoen euro.

    In het persbericht herhaalt Telenet dat de cash van de deal voorlopig op de rekening blijft staan. Telenet wil strategische transacties afwachten, zoals de komende spectrumveiling en de joint-venture NetCo met Fluvius.

    Telenet streeft verder naar een nettoschuld/ebitda-ratio van 4 en herhaalt de bruto-dividendvloer van 2,75 euro per aandeel.

    Bron De Tijd
  7. Jan Frans B 7 juni 2022 11:59
    Nog 1500 bijgekocht, sta nu op 11500. Ga nog 1000 bijkopen op heel korte termijn zodat ik netjes 12500 stuks heb. En dan zal het me worst wezen wat de koers doet zo lang ze hun beloofd minimum dividend blijven uitbetalen. En ik zie geen reden waarom ze dat niet zouden doen, cash is niet echt hun probleem. En verhoogde concurrentie is verschrikkelijk overroepen, je moet voor de aardigheid maar eens naar het aanbod en de prijzen van die zogezegde grote concurrenten kijken, een lachertje. Telenet is en blijf marktleider in Vlaanderen, hun prijzen zijn concurrentiëel en hun service is outstanding. ook hun aanbod is het beste. De telecom markt hier is heel stabiel, mensen hebben heel weinig redenen om regelmatig van operator te veranderen, het is een gedoe en het maakt weinig verschil. Dus ik vermoed dat 90% van hun klanten vast zijn en eventueel 10% floating (en ik denk zelfs dat nog niet). Telenet is een cash cow met een stabiele klantenbasis. What's not to like ?
  8. forum rang 6 effegenoeg 9 juni 2022 10:41
    quote:

    Jan Frans B schreef op 7 juni 2022 18:39:

    zit op 12500 stuks, ga het daar even bij houden. Geeft me 7% ofte 2.000€/maand netto dividend, er zijn ergere dingen in het leven. :-)

    Wat ik al eerder suggereerde, hoop ik voor jou dat KPN hier es na kijkt.
    Heb met twee ritjes inclusief het dividend zo waar een klein verlies.
    Defensief beleggen bestaat niet meer.
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links