Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 727 728 729 730 731 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:22
    Duitsland gaat besparen op oud-kanselier en Poetinvriend Gerhard Schröder
    De Duitse regering wil verschillende privileges van oud-kanselier Gerhard Schröder afnemen, vanwege zijn banden met Rusland. De socialist Schröder zit in de raad van bestuur van verschillende Russische bedrijven en is ook persoonlijk bevriend met de Russische president Vladimir Poetin. Bij de SPD, de socialistische partij van Schröder én de grootste partij in de Duitse regering, zitten ze erg verveeld met die bijzondere relatie tussen Schröder en Rusland.
  2. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:23
    Gerhard Schröder zit nog steeds in verschillende raden van bestuur van Russische ondernemingen. Onder meer Gazprom lijfde Schröder begin dit jaar, vlak voor de Russische inval in Oekraïne, in. Lucratieve jobs zijn het voor een oud-kanselier en een bedanking voor zijn jarenlange inzet voor de Russische belangen.

    Als kanselier (1998-2005) zette hij onder meer het belangrijke Nord Stream-project op poten, de gasleiding die jaarlijks 55 miljard kubieke meter gas van Rusland naar Duitsland brengt. Relatief goedkoop gas voor Duitsland, extra inkomen voor Rusland. Het leverde Schröder een innige vriendschap op met Vladimir Poetin.
  3. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:25
    Schröder is trouwens niet de enige sociaaldemocraat in Duitsland die er nauwe banden met Rusland op nahoudt. In de partij zitten verschillende "Russlandverstehers", politici die zaken (ook) benaderen vanuit Russisch perspectief. De blik naar het oosten heeft de SPD altijd gehad, met als beroemde historisch voorbeeld de "Ostpolitik" van Willy Brandt.

    In navolging van het kanselierschap van Schröder nam die tak binnen de SPD wel toe. Het leidde recent tot wekenlange spanning tussen Oekraïne en Duitsland, omdat de Oekraïense president Volodimir Zelenski zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier niet wou ontvangen wegens "zijn historische banden met Rusland". Oekraïne verwijt de Duitse SPD'ers Poetin mee groot gemaakt te hebben.

    SPD rekent nu toch af met Schröder
    Uiteindelijk gaat de SPD nu overstag om maatregelen te nemen tegen de oud-kanselier. In Duitsland genieten oud-kanseliers nogal wat privileges, met als belangrijkste: een eigen kantoor met personeel in de Bondsdag, het Duitse parlement, en levenslang ook persoonlijke bescherming door veiligheidsdiensten. Op kosten dus van de Duitse belastingbetaler.

    Schröder zal alvast dat eerste moeten missen: zijn bureau wordt "on hold gezet", de personeelskosten zullen anders worden besteed, hij zal geen toegang meer hebben tot de diensten van het parlement. Officieel is de maatregel vanaf nu een bredere maatregel die de ondersteuning door een eigen bureau alleen nog rechtvaardigt voor "alle plichtplegingen die met het ambt van oud-kanselier samengaan, zoals het geven van toespraken, diplomatieke reizen, etc.", samengevat: waardige bezigheden voor een oud-kanselier. Het zitten in Russische raden van bestuur, valt daar niet onder.

    De maatregelen bedoeld tegen Schröder, kunnen op die manier ook invloed hebben op Angela Merkel, de enige nog levende andere oud-kanselier. Voor zover bekend, komt zij wekelijks op haar kantoor in de Bondsdag, om daar met medewerkers te schrijven aan haar memoires.
    Oppositie wou meer
    De christendemocratische oppositie, CDU/CSU, wou verdergaan en ook laten onderzoeken of Schröder zijn pensioen als kanselier zou kunnen verliezen, maar de meerderheidspartijen SPD, Groenen en de liberale FDP zeggen dat ze dat hebben laten onderzoeken maar dat het juridisch niet kan. Het grondwettelijk hof zou dergelijke maatregel afwijzen. Ook zijn persoonlijke beveiliging zou hij houden.

    De CSU, de Beierse christendemocraten, pleiten er ook voor om het schilderij van Schröder in de Kanselarij in Berlijn te laten verwijderen. Tegen een muur op de eerste verdieping hangen alle kanseliers op een rijtje. Of huidig kanselier Scholz, partijgenoot van Schröder en de huidige baas van de Kanselarij daarop ingaat, is nog niet bekend.
  4. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:27
    "Twijfelachtige reputatie van Azovstrijders"
    De Azovstrijders zijn dat ook geen gewone soldaten. "Het is een regiment met een twijfelachtige reputatie", duidt oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen in een VRT NWS Live. "In 2014, bij de inname van de Donbas, werd dat regiment opgericht en hebben er zich een aantal leden van extreemrechtse signatuur aangesloten en van de harde supporterskern van voetbalclub Charkov." Volgens Housen benadrukken ze ook die slechte reputatie. "Op hun vlag staat een klem afgebeeld waarmee je wolven vangt, een nazisymbool."
  5. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:28
    "Er is regelgeving voor krijgsgevangenen"
    Er is een duidelijke regelgeving over hoe er omgegaan wordt met gevangengenomen soldaten. "Hier geldt de 3e Conventie van Genève", weet oud-kolonel Housen. "De regels voor krijgsgevangenen zijn expliciet aangekondigd. Je mag er geen geweld tegen gebruiken, niet martelen, (… )" Volgens Housen moet er volgens de regelgeving een correcte omgang zijn met krijgsgevangenen zoals eten geven, verzorging voorzien en ze mogen niet publiek tentoongesteld worden.

    Het valt af te wachten of de Russen zich daar de komende dagen aan zullen houden. "Maar de Oekraïners hebben eerder ook al Russische militairen gefilmd en getoond, wat ook overtredingen zijn van de conventie."Een gevangenenruil is het meest gebruikelijke", vult Housen nog aan. "Zo'n ruil hebben we gezien vanaf week 3 van de oorlog in Oekraïne en het gebeurt bijna elke dag." Toch het valt af te wachten of Poetin bij deze strijders het "denazificatie-element" wil uitspelen.
  6. forum rang 5 DurianCS 18 mei 2022 20:31
    quote:

    het zwaard schreef op 18 mei 2022 20:27:

    "Twijfelachtige reputatie van Azovstrijders"
    De Azovstrijders zijn dat ook geen gewone soldaten. "Het is een regiment met een twijfelachtige reputatie", duidt oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen in een VRT NWS Live. "In 2014, bij de inname van de Donbas, werd dat regiment opgericht en hebben er zich een aantal leden van extreemrechtse signatuur aangesloten en van de harde supporterskern van voetbalclub Charkov." Volgens Housen benadrukken ze ook die slechte reputatie. "Op hun vlag staat een klem afgebeeld waarmee je wolven vangt, een nazisymbool."
    Lastig verhaal. In dit geval waren deze foute vrienden veel beter dan helemaal geen vrienden.
  7. forum rang 8 het zwaard 18 mei 2022 20:32
    Ex-adviseur van Trump over diplomatiek diner met Poetin: “Hij had een vreemde geur en at of dronk amper”
    Fiona Hill, voormalig Rusland-adviseur onder de Amerikaanse ex-president Donald Trump, heeft in een radioprogramma van de BBC verteld over haar ervaring met de Russische president Vladimir Poetin. Hill zat enkele jaren geleden naast Poetin aan tafel tijdens een diplomatiek diner en herinnert zich hoe het Russische staatshoofd “een vreemde geur had en amper at of dronk”. Daarnaast was het duidelijk dat Poetin een bril kon gebruiken, aangezien hij geheugenkaartjes met “gigantische woorden” erop bij zich had.

    Bron: BBC, Business Insider
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 19 mei 2022 06:43
    Aanval op spoorlijn in door Russen bezet gebied bij Melitopol (berichten over aanslag op trein niet juist, wel beschadiging spoorweg).

    Ukraine officials give conflicting accounts of attack on Russian train

    KYIV, May 18 (Reuters) - Ukraine's territorial defence force said on Wednesday its fighters had blown up an armoured train carrying Russian troops, but an adviser to President Volodymyr Zelinskiy later said the attack had been confined to rails near the train.

    Reuters could not independently verify the defence force's assertion, posted on Facebook, that it had carried out the attack in the occupied southern Ukrainian city of Melitopol.

    The city lies in the region of Zaporizhzhia and in a belt of southern Ukrainian land that was occupied by Russian forces after they invaded on Feb. 24.

    The defence force - the reservist branch of Ukraine's armed forces - said in an online posting that explosives had detonated under a rail car carrying military personnel. It did not elaborate on the extent of the damage.

    But several hours later, presidential adviser Oleksiy Arestovych gave a conflicting account, saying Ukrainian forces had blown up the tracks ahead of the train.

    "The partisans got it, although they did not blow up the armoured train itself," he said in a video posted on social media, saying the Russians "got off lightly."

    Arestovych said the incident showed that the partisan movement was actively disrupting Russian forces.

    Ukrainian news reports say partisans have been operating actively in Melitopol. The town's mayor was taken away by Russian troops for several days in March before being released.

    www.reuters.com/world/europe/russian-...
  9. Frilo 19 mei 2022 08:24
    quote:

    het zwaard schreef op 18 mei 2022 20:32:

    Ex-adviseur van Trump over diplomatiek diner met Poetin: “Hij had een vreemde geur en at of dronk amper”
    Fiona Hill, voormalig Rusland-adviseur onder de Amerikaanse ex-president Donald Trump, heeft in een radioprogramma van de BBC verteld over haar ervaring met de Russische president Vladimir Poetin. Hill zat enkele jaren geleden naast Poetin aan tafel tijdens een diplomatiek diner en herinnert zich hoe het Russische staatshoofd “een vreemde geur had en amper at of dronk”. Daarnaast was het duidelijk dat Poetin een bril kon gebruiken, aangezien hij geheugenkaartjes met “gigantische woorden” erop bij zich had.

    Bron: BBC, Business Insider
    Die Fiona Gill zal ik dus uitnodigen voor bv een kerstdiner , me helemaal vol sprayen met parfum,daarna beginnen met me helemaal vol te proppen met eten , een fles wijn , en als nagerecht sla ik nog een fles wodka achterover.
    Wat mensen al niet doen om aandacht te krijgen .
    Ik had als bron : de Story in gedachten .
  10. [verwijderd] 19 mei 2022 08:31
    Russia-Ukraine war latest: culture of cover-ups and scapegoating impacting Russian military efforts, says UK

    UK's MoD: 'culture of cover-ups and scapegoating' impacting Russian military efforts

    The UK’s ministry of defence has issued its daily public intelligence briefing on the situation with Russia and Ukraine, and this morning it is concentrating on the situation within Russia’s military. The ministry claims that Lieutenant General Serhiy Kisel has been suspended for failing to capture Kharkiv and Vice Admiral Igor Osipov has been suspended from commanding the Black Sea Fleet. It says:

    A culture of cover-ups and scapegoating is probably prevalent within the Russian military and security system. Many officials involved in the invasion of Ukraine will likely be increasingly distracted by efforts to avoid personal culpability for Russia’s operational set-backs.

    Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 19 May 2022

    Find out more about the UK government's response:

    www.gov.uk/government/topical-events/...

    twitter.com/DefenceHQ/status/15271635...
  11. forum rang 4 tomtom100 19 mei 2022 08:59
    quote:

    Frilo schreef op 19 mei 2022 08:24:

    [...]
    Die Fiona Gill zal ik dus uitnodigen voor bv een kerstdiner , me helemaal vol sprayen met parfum,daarna beginnen met me helemaal vol te proppen met eten , een fles wijn , en als nagerecht sla ik nog een fles wodka achterover.
    Wat mensen al niet doen om aandacht te krijgen .
    Ik had als bron : de Story in gedachten .
    Die Fioana Gill zal zich niet verlagen om met mensen zoals U om te gaan laat staan een uitnodiging te accepteren.

    Wat u hier allemaal doet en schrijft om wat aandacht te krijgen. Pff.... zielig.
  12. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 10:31
    Gerhard Schröder en Oostenrijk's Karin Kneissl mogelijk op. de sanctie lijst

    Welt :

    European Parliament to propose sanctions against former German Chancellor, Austrian ex-Foreign Minister.

    The members of the European Parliament want to call on the 27 EU states to include Germany’s Gerhard Schröder and Austria’s Karin Kneissl on the sanctions list.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  13. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 10:40
    India ziet af van de aankoop bij Rusland van 10 helikopters

    “India has halted negotiations with Russia [for] 10 Kamov Ka-31 airborne early warning helicopters for $520mn, following uncertainties in arms supplies amid Russia’s invasion of Ukraine. [It] indefinitely suspended the negotiations with Rosoboronexoort &…Russian Helicopters”

    twitter.com/ericgarland/status/152655...
  14. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 10:43
    quote:

    luchtschip schreef op 19 mei 2022 10:40:

    India ziet af van de aankoop bij Rusland van 10 helikopters

    “India has halted negotiations with Russia [for] 10 Kamov Ka-31 airborne early warning helicopters for $520mn, following uncertainties in arms supplies amid Russia’s invasion of Ukraine. [It] indefinitely suspended the negotiations with Rosoboronexoort &…Russian Helicopters”

    twitter.com/ericgarland/status/152655...
    Trump huurt alleen het beste personeel in
    Putin heeft het sterkste leger ter wereld

    pbs.twimg.com/media/FS98wSAX0AEV2L_?f...
  15. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 10:57
    Rusland's Ministerie van buitenlandse Zaken :

    Woordvoerster Zacharova :

    Het militaire Leiderschap van Oekraine verbiedt haar troepen zich terug te trekken en zich over te geven
    Hun hoofddoel is maximale vernietiging van de burgerlijke infrastructuur

    Het Ministerie merkt op :

    We zien geen reactie van internationale organisaties en Westerse landen om deze criminele methodes te veroordelen

    twitter.com/shaunwalker7/status/15269...

    twitter.com/shaunwalker7/status/15269...

    Omdat Oekraine zich niet wil overgeven is het verantwoordelijk voor de totale vernietiging die de `Russen op meedogenloze wijze uitvoeren

    Rusland schaamt zich blijkbaar nergens voor
  16. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 11:02
    Euromaidan Press :

    Russian claims about the use of novel laser weapons in Ukraine are akin to Nazi Germany's Wunderwaffe. The clearer it became that Nazis had no chance, the more talks there were about "miracle weapons."

    President Zelensky :
    Russia bringing up "Wunderwaffe" means invasion totally failed

    Video toespraak Zelensky met een vernietigend oordeel over Rusland's falen in de oorlog 2:20 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/EuromaidanPress/status/15...
  17. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 11:04
    Euromaidan Press :

    Ukraine received first three Mi-17 helicopters from USA

    Pentagon is giving Ukraine Mi-17 helicopters that Washington had procured for Afghanistan.

    Under the US $800 million military aid package, Ukraine will receive a total of 11 Mi-8 & Mi-17 helicopters.

    twitter.com/EuromaidanPress/status/15...
  18. forum rang 10 luchtschip 19 mei 2022 11:08
    Russische misinformatie

    russian big disinfo campaign aimed at accusing the Ukrainian military of destroying Mariupol is underway.

    They arranged a "press-tour" with russian & foreign "media" to push this message.

    Then obviously the "testimony" of eyewitnesses at gunpoint will follow

    video 0:18 minuut ( Russisch gesproken niet ondertiteld )

    twitter.com/OlenaHalushka/status/1527...

    Hier met Engelse ondertiteling

    video 0;14 minuut

    zie 2de tweet

    twitter.com/RelfMilla/status/15272001...
63.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 727 728 729 730 731 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,13 +0,13%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.087,49 +0,59%
Germany40^ 17.967,50 -0,67%
Gold spot 2.326,13 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,60%
Flow T...
+5,48%
NX FIL...
+3,86%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,81%

Dalers

ADYEN NV
-11,97%
WDP
-4,54%
Alfen ...
-1,92%
BAM
-1,69%
VIVORY...
-1,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links