Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,8K

Wereldhave in 2022: de Transformatie

1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 NLvalue 16 mei 2022 13:10
    Weer een week voorbij:

    * Italiaanse rente even naar 3,15% gegaan, zo hard gestegen dat zelfs het fd zich genoodzaakt zag er een artikeltje aan te wijden. Geen nieuws gelukkig voor Hcohen.Net zoals hopelijk het oplopende short interest in ECP net onder de drempel geen nieuws is.

    * Het ECP handeltje is volledig aan het opdrogen. Wie had dat nou kunnen bedenken?

    * uitzonderlijk creatieve positie van Goldman Sachs gemeld bij Vonovia:
    www.finanznachrichten.de/nachrichten-...

    Samen met vrinden van UBS weer aan de rol, mochten jullie die gouden short kans gemist hebben,

    Tjonge. Wat een uniek forum. 100% duidelijk welke info je volledig moet overslaan
  2. forum rang 8 Branco P 16 mei 2022 13:52
    quote:

    NLvalue schreef op 16 mei 2022 13:10:

    Weer een week voorbij:

    * Italiaanse rente even naar 3,15% gegaan, zo hard gestegen dat zelfs het fd zich genoodzaakt zag er een artikeltje aan te wijden. Geen nieuws gelukkig voor Hcohen. Net zoals hopelijk het oplopende short interest in ECP net onder de drempel geen nieuws is.

    * Het ECP handeltje is volledig aan het opdrogen. Wie had dat nou kunnen bedenken?
    Je doelt daarbij op de rente op de 10-jarige Italiaanse staatslening. Die is niet relevant voor onze casus. Voor de rente die door vastgoedpartijen betaald wordt op de leningen bij Europese commerciële banken moet je kijken naar de EUR Interest Rate Swaps. De marge die commerciële banken daar bovenop in rekening brengen verschilt wel nog van land tot land, maar daarbij speelt de hoeveelheid concurrentie in de markt een belangrijke rol.

    Daarnaast heeft ECP de te betalen rentes langjarig gefixeerd zoals je weet. Swaps hebben deels zelfs langere looptijden dan de onderliggende leningen. Die rentehedge gaat ervoor zorgen dat banken t.z.t. eerder geneigd zijn de leningen te verlengen. Ze weten immers dat ECP het rente-risco dan nog een tijdje lang heeft afgedekt.

    Vorige week kon je ze opeens oppikken onder 21 euro. Wie weet op 16 juni (ex-dividend) nog wat goedkoper. Kijk maar even! ;-)
  3. forum rang 5 NLvalue 16 mei 2022 14:43
    Oei. Branco P die nu pretendeert een bancaire professional te zijn.

    Dat doet me denken aan een periode dat een bankier Branco P moest corrigeren toen hij pretendeerde een vastgoedtaxateur te zijn.

    215 miljoen voor City Plaza.. stijgende rente .. wat maakt het allemaal uit -

    Ongeloofwaardig was Branco P al lang op dit draadje - en conform usance gaat hij de allerlaatste zijn die dat door heeft.
  4. forum rang 8 Branco P 18 mei 2022 11:48
    quote:

    NLvalue schreef op 16 mei 2022 14:43:

    Oei. Branco P die nu pretendeert een bancaire professional te zijn.

    Dat doet me denken aan een periode dat een bankier Branco P moest corrigeren toen hij pretendeerde een vastgoedtaxateur te zijn.

    215 miljoen voor City Plaza.. stijgende rente .. wat maakt het allemaal uit -

    Ongeloofwaardig was Branco P al lang op dit draadje - en conform usance gaat hij de allerlaatste zijn die dat door heeft.
    Die inschatting voor City Plaza was een inschatting op basis van aannames. Dat is destijds allemaal met de nodige disclaimers voorzien. Uiteraard kun je ook simpelweg in het geheel niet proberen om inschattingen te doen, maar dat is niet de manier waarop we hier met de materie omgaan. We proberen hier met z'n allen de casus Wereldhave te duiden en op andere forums hier de casus ECP, URW, etc..

    Misschien vind je het vervelend wanneer er op een inbreng van jou (in dit geval jouw suggestie dat de hogere rente op de Italiaanse staatsleningen nadelig zijn voor ECP) een weervoord of een aanvulling komt (in dit geval mijn opmerking dat je in de basis niet naar die rentes moet kijken, maar naar de Euriborrentes c.q. Euro Interest Rate Swaps) maar dat is de bedoeling van het forum hier, dat we elkaar aanvullen en soms ook verbeteren.

    Probeer dan echter wel je reacties inhoudelijk te houden (licht bijvoorbeeld toe waarom die rente op staatsleningen toch wél relevant is) en ga het niet op de persoon spelen. Er is hier niemand op dit forum die je daarmee kunt overtuigen en er is ook niemand die je daar een plezier mee doet (tenzij je het zelf gewoon leuk vindt natuurlijk, dan mag het ;-) ).
  5. forum rang 7 HCohen 18 mei 2022 15:41
    Zie link voor grafieken
    Consumptie huishoudens groeit met ruim 11 procent in maart
    www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/consu...
    17-5-2022 09:30

    © ANP
    In maart 2022 hebben consumenten 11,2 procent meer besteed dan in maart 2021, meldt het CBS. Ze gaven vooral meer uit aan diensten en duurzame goederen. De groei is iets kleiner dan in februari 2022. Vorig jaar gold er in maart nog een lockdown.
    De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

    Binnenlandse consumptie door huishoudens (volume, koopdaggecorrigeerd)%-verandering t.o.v. een jaar eerder
    Consument besteedt meer aan diensten en duurzame goederen
    Consumenten hebben in maart, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, 18,2 procent meer uitgegeven aan diensten, zoals telefoon- en internetabonnementen, verzekeringen, een bezoek aan de kapper, een restaurant of een voetbalwedstrijd, dan in maart 2021. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

    In maart hebben consumenten 11,0 procent meer besteed aan duurzame goederen dan in maart 2021. Vooral aan kleding, schoenen, woninginrichtingsartikelen en elektrische apparatuur hebben ze meer uitgegeven. Vorig jaar ondervonden vooral niet-essentiële winkels nog hinder van een lockdown.

    Gecorrigeerd voor prijsveranderingen hebben consumenten 1,3 procent meer gespendeerd aan overige goederen, zoals gas, elektriciteit, motorbrandstoffen en persoonlijke verzorgingsproducten dan in maart 2021. Consumenten verbruikten minder energie en motorbrandstoffen, maar hebben aan persoonlijke verzorgingsproducten meer besteed dan een jaar eerder. Ten slotte hebben consumenten 3,1 procent minder besteed aan voedings- en genotmiddelen dan in maart 2021.

    Bijna drie weken geleden meldde het CBS dat het verkoopvolume van de detailhandel in maart 3,7 procent groter was dan in maart 2021. Het volume van de non-foodsector groeide met ruim 21 procent en dat van de foodsector kromp met ruim 6 procent. Deze cijfers zijn ook gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.
  6. forum rang 7 HCohen 19 mei 2022 11:23
    Nieuwe winkelformule Pearle Studio geopend op Cityplaza
    www.pen.nl/artikel/nieuwe-winkelformu...
    12 mei 2022
    De voormalige Eye Wish winkel aan de Passage 48 in Cityplaza in Nieuwegein is omgedoopt tot Pearle Studio. Pearle Studio is een nieuwe winkelformule, waarmee Pearle Opticiens haar portfolio uitbreidt met een luxe label. Pearle Studio bedient de consument die op zoek is naar een optimale beleving en persoonlijke aandacht bij aankoop van een bril, zonnebril of contactlenzen.

    Nog vóór de zomer worden in totaal 100 winkels verspreid over Nederland geopend. Bij Pearle Studio Nieuwegein zullen dezelfde vertrouwde gezichten te zien zijn als in de voormalige Eye Wish winkel. Ter gelegenheid van de opening kunnen klanten profiteren van een openingsaanbod van 40% korting op een complete merkbril of zonnebril op sterkte (geldig tot en met 12 juni).

    Pearle Studio
    Pearle Studio is een nieuwe formule onder de vlag van Pearle Opticiens. Beide merken staan voor deskundigheid en toegankelijke oogzorg. Pearle Studio kenmerkt zich door een eigen huisstijl en interieur én oogexperts die service optimaal afstemmen op de behoefte van de klant. Klanten zijn verzekerd van persoonlijk en deskundig advies in hun zoektocht naar een luxer assortiment van merk(zonne)brillen die past bij hun eigen stijl. Klanten kunnen er terecht voor stijladvies, de laatste trends in eyewear (optisch en zon) en kunnen kiezen uit een breed scala aan luxe merken. Bekende merken zoals Gucci, Fendi, Saint Laurent, Burberry en Porsche Design zijn allemaal verkrijgbaar.

    Pearle Opticiens en Pearle Studio versterken elkaar doordat ze verschillende doelgroepen aanspreken en elk een eigen assortiment producten en diensten aanbieden. Pearle Studio richt zich op de doelgroep die behoefte heeft aan meer persoonlijk advies, uitgebreide service, op zoek is naar nog verder gepersonaliseerd glas en de nieuwste merkmonturen uit een luxe segment. Vanaf nu kan echt iedereen bij Pearle terecht, van de meer functioneel ingestelde consument, tot de consument die op zoek is naar persoonlijke aandacht en een luxer assortiment.
  7. forum rang 5 NLvalue 20 mei 2022 11:30
    Goed, vrijdag alweer. URW gisteren -11, Vonovia +3%

    Herlees nog even wat ik schreef of 16/5 over Goldman Sachs .

    Geen idee waarom Branco P of HCohen zo graag willen discussieren - het is structureel mosterd na de maaltijd

    Dus ik ga het nogmaals herhalen. De bijdragen van Branco P waren en zijn volledig irrelevant op het wereldhave draadje voor een beleggingsbeslissing.

    Hij laat consequent zien achter de feiten aan te lopen - maar dat weerhoudt hem niet toch slecht gefundeerde en achterhaalde meningen te blijven geven.

    Dat patroon bestaat al vrij lang:
    -Toen het al lang duidelijk was dat Adelphi een serieuze short positie aan het opbouwen was in Eurocommercial Properties bleef Branco P maar forum leden aan moedigen om vooral ECP te blijven kopen op 25
    - Op het ECP draadje toont Branco P als pretenderende vastgoedprofessional een gedrevendheid om de leegstandscijfers te tracken, Bij WHA mist hij volledig de leegstand in City Plaza om te willen vertellen dat met zijn (compleet misplaatste) taxatie van 215m te willen "bewijzen" dat de CEO enorm waarde vernietigt.
    - op het andere WHA draadje kun je Branco P in mei 2022 nog steeds te keer zien gaan over de CEO - terwijl we 2 AvA's verder zijn en de CEO 99,9x% van de steun van de aandeelhouders krijgt.
    - enz enz

    Mijn positie is al jaren helder; ik zit long.

    Het is ook helder voor eenieder dat Branco P al anderhalf jaar de grootste giller was (is) over de competenties van CEO - zonder ooit duidelijk te kunnen maken waarom hij zo gebeten was om mee te huilen met de short partijen. En zonder ooit duidelijk te maken - conform de forum regels - wat zijn positie was.

    Short zitten is uiteraard geen issue. We hebben helaas gemerkt dat een partij zoals wintermans, die we ook kennen als Giraffe Capital het IEX forum op illegale wijze heeft gepoogd te manipuleren. Details staan op de post van 24/12/2021. En aangezien Branco P samen wintermans de grote gangmakers waren op de meest idiote samenzweringstheorieen waren omtrent de CEO is deze vraag legitiem: wat zijn de intenties van Branco P om aantoonbare misinformatie te blijven herhalen?

    Vind je dit te persoonlijk - en niet conform de forum regels -dan zit er hieronder een "niet oke" knop.

    Druk daar op en dan komt de moderator langs. Tijdje geleden dat die hier geweest .
    Dus die zal zich herinneren dat Branco P en !@#$!@! een periode hebben gehad om op elke post van mij "niet Oke" te drukken. Great minds think alike? Of data punten in de cloud dat wijst op gecoordineerd marktgedrag van kleine tradende participanten? Als er een email adres ecpfanclub@gmail.com wordt gestart door Branco P doet dat het laatste vermoeden.

    Lees je nou als WHAa andeelhouder al tijden met stijgende verbazing mee - en je vind dat dit verhaal een "uitdieping" verdient mag je natuulijk ook "niet oke" klikken. Dan gaat iemand anders dat verhaal verder uitdiepen. Of een duimpje geven. Dan blijf ik het uitdiepen. Of beide

    PS- zoals eerder aangegeven - voor de moderator is het een eitje om te weten over achter meerdere aliassen 1 persoon schuilt. Of om te weten of achter 2 aliassen 2 personen schuilen die bij elkaar 'op schoot' zitten. En terwijl ik met hier , hard op, blijf verwonderen.. heb ik ook dit stukje weer geschreven voor een lezende computer.
  8. forum rang 7 HCohen 20 mei 2022 11:54
    quote:

    NLvalue schreef op 20 mei 2022 11:30:

    Geen idee waarom Branco P of HCohen zo graag willen discussieren -
    NLvalue, doe eens even chill, we hebben een uitwisseling gehad en geen discussie.

    Geen reden om 'uit te halen' als ik/ iemand zich niet 100% kan vinden in je uitspraken.
    Bij tijd en wijlen waardeer ik je imput waarvoor ik je dan ook een AB'tje toeken. Als ik dingen anders zie zeg ik dat ook.

    Kerel, laten we het gezellig houden en elkaar aanvullen als mogelijk maar in elk geval elkaar blijven respecteren als we het oneens zijn.

    Dank bij voorbaat voor je begrip van mijn reactie.

    Disclaimer; eveneens positie Long
  9. forum rang 8 Branco P 20 mei 2022 13:38
    Klopt NLvalue, begin Q4 2019 zal ik zeker aangeraden hebben om aandelen ECP bij te kopen op 25 euro. Dat was vóór de intrede van Corona. Vorige maand koerste ECP alweer op 26 euro, gecorrigeerd voor het stock-dividend zelfs op 27,40 euro. Was Corona nooit gekomen, dan koerste ECP nu dik boven 30 euro. Tegen de huidige koers is ECP ook absoluut koopwaardig. Toen in de Coronadip de koers onder 10 euro schoot heb ik iedereen welhaast gesmeekt om vooral in/bij te kopen. Heb ik zelf ook gedaan met alles wat ik op dat moment vrij kon maken. Met WHA is het helaas net niet zo lekker gegaan en de belangrijkste reden daarvoor zijn de verkopen van redelijke tot zeer goede NL en FR winkelcentra tegen absolute bodemprijzen. Ik kan daar iedere keer weer opnieuw boos over worden en de rationale voor die fire sales ontbreekt tot op de dag van vandaag. Dus we blijven kritisch. Als de resterende twee objecten in FR tegen betere prijzen verkocht worden, een eerste daad van goed management zou dat wat mij betreft zijn, ga ik ook serieus naar WHA kijken.
  10. forum rang 7 HCohen 21 mei 2022 07:40
    7 vluchtheuvels bij een dalende beurs
    www.iexgeld.nl/Artikel/747397/7-vluch...
    20 mei 2022,

    Bearmarkten horen erbij.Het is makkelijker om stand te houden in een storm als je een goed gespreide portefeuille hebt en belegt voor de lange termijn. Zeven beleggingen waarop mogelijk nog winst valt te behalen.

    2022 is tot nu toe geen best beursjaar. Door de problemen in de wereldwijde toeleveringsketens, lockdowns in China, de fors oplopende inflatie, renteverhogingen en de oorlog in Oekraïne zien veel beleggers het somber in.

    De AEX-index staat inmiddels bijna 15% in de min. Elders is het niet veel beter. Zo staat op Wall Street de S&P 500 13,5% onder water. De Amerikaanse technologie-index Nasdaq is zelfs met 21% gekelderd.

    1. Blue chips
    2. Healthcare-aandelen
    3. Grondstoffen
    4. Vastgoed
    Beleggen in onroerend goed is een andere optie om je spaargeld te beschermen tegen inflatie of volatiele markten. Het zorgt bovendien voor een consistent inkomen over een lange periode.

    Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Je kunt zelf onroerend goed kopen, maar dat is vrij prijzig. Bovendien ben je dan niet goed gespreid.

    Een eenvoudiger manier om blootstelling aan de vastgoedmarkt te krijgen is via vastgoedaandelen. Bekende vastgoedfondsen zijn bijvoorbeeld Eurocommercial Properties, Wereldhave, Unibail-Rodamco-Westfield (winkels), Vonovia (woningen), Aedifica (zorgvastgoed), CTP en WDP (logistiek vastgoed).

    5. Nutsbedrijven
    6. Crypto's
    7. Kunst
  11. forum rang 8 Branco P 21 mei 2022 09:19
    quote:

    HCohen schreef op 21 mei 2022 07:40:

    7 vluchtheuvels bij een dalende beurs

    6. Crypto's
    Pardon?! Bitcoin is nu in een half jaar tijd gehalveerd! Piramidespelen lijken mij per definitie geen goede belegging. Maar goed, we snappen denk ik allemaal wel waarom dit in het lijstje staat.
  12. forum rang 7 HCohen 21 mei 2022 12:01
    quote:

    Branco P schreef op 21 mei 2022 09:19:

    [...]

    Pardon?! Bitcoin is nu in een half jaar tijd gehalveerd! Piramidespelen lijken mij per definitie geen goede belegging. Maar goed, we snappen denk ik allemaal wel waarom dit in het lijstje staat.
    Ben het helemaal met je eens en heb in het verleden soortgelijke berichten als jijzelf geplaatst op het bitcoin forum.

    Dus ja, het is een luchtig artikel en crypto als safehaven is ook voor mij 'te idioot voor woorden en a bridge to far'.

    Plaatste toch het bericht, want het is positieve exposure/ berichtgeving (oa) voor commercieel vastgoed
  13. forum rang 8 Branco P 23 mei 2022 11:32
    quote:

    HCohen schreef op 21 mei 2022 12:01:

    [...]

    Ben het helemaal met je eens en heb in het verleden soortgelijke berichten als jijzelf geplaatst op het bitcoin forum.

    Dus ja, het is een luchtig artikel en crypto als safehaven is ook voor mij 'te idioot voor woorden en a bridge to far'.

    Plaatste toch het bericht, want het is positieve exposure/ berichtgeving (oa) voor commercieel vastgoed
    Ja helder. Waarbij het ene commerciële vastgoed het andere niet is. Bepaalde segmenten zijn overpriced (ik denk met name aan logistiek) en andere segmenten underpriced. Zodra we een winterseizoen hebben gehad zonder lockdowns zal dat ook nog wel wat verder rechttrekken.
1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links