Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • +0,034 (+0,85%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM mei 2022

982 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 amice 11 mei 2022 11:12
    quote:

    popie schreef op 11 mei 2022 07:52:

    Er komen allemaal mooie opdrachten voorbij voor BAM wanneer heeft dat weer eens een keer positiever invloed op het aandeel, vandaag misschien de aandelen beurs beloofd hoger van start te gaan,we gaan het zien .
    Zodra we er zeker van zijn, dat een “ mooie” opdracht, ook een financieel goede opdracht is.
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 11 mei 2022 15:31
    tis wat, tijdelijk?

    De Amerikaanse inflatie is in april op een zeer hoog niveau gebleven van 8,3 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.
    Voeding en energie droegen sterk bij aan de gemiddelde prijsstijging, maar ook zonder deze categorieën was de afgelopen maand sprake van een forse gemiddelde prijsstijging van 6,2 procent.
    De hoge inflatie is problematisch voor de Amerikaanse centrale bank, die zich gedwongen ziet rentes flink te verhogen om de inflatie te beteugelen.
    Lees ook: Inflatie ook in april op bijna 10% in Nederland: prijzen voedingsmiddelen stegen hard, energie iets minder

    De Amerikaanse inflatie, zoals gemeten door de consumentenprijsindex, is in april uitgekomen op 8,3 procent, volgens de eerste schatting. Dat is hoger dan verwacht.

    Door persbureau Dow Jones geraadpleegde economen rekenden in doorsnee op een gemiddelde prijsstijging van goederen en diensten van 8,1 procent in april, vergeleken met een jaar geleden.

    De inflatie van april was iets lager dan het piekniveau van 8,5 procent in maart. Maar de vertraging van prijsstijgingen gaat minder hard dan marktanalisten hadden gedacht.

    source: tradingeconomics.com

    Hoge prijzen voor voeding en energie droegen flink bij aan de inflatie. Maar ook exclusief deze twee categorieën was de gemiddelde prijsstijging fors in april: een plus van 6,2 procent, waar economen vooraf rekenden op een plus van 6 procent.

    De hoge inflatie vormt een groot probleem voor de Amerikaanse centrale bank. Om de inflatie te bestrijden wil de Federal Reserve de rente dit jaar stevig verhogen om lenen duurder te maken voor bedrijven en consumenten. Dit moet de economische vraag en daarmee gepaard gaande prijsstijgingen enigszins afremmen.

    Op financiële markten heerst echter de vrees dat een reeks snelle renteverhogingen de economie zodanig kan schaden, dat er een recessie ontstaat.

    Vanwege dit dilemma is het al enkele weken onrustig op de beurs, waarbij vooral technologie gerelateerde aandelen die gevoelig zijn voor goedkope financiering van toekomstige groei, het zwaar hebben.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 11 mei 2022 18:22
    De netwerkbedrijven Rendo, Cogas en BAM Energie & Water hebben in Groningen een test- en opleidingsomgeving gerealiseerd voor waterstofdistributie. Woensdag 11 mei hebben de betrokken partijen het waterstoftestnet officieel geopend.

    In deze testomgeving kunnen technici ervaring opdoen met betrekking tot veiligheid, werkinstructies en verschillende simulaties in beheer en onderhoud. Deze ervaring is nodig om in de nabije toekomst waterstof ook veilig in de praktijk te kunnen brengen.
    Ervaring opdoen met waterstof

    De netwerkbedrijven hebben ruime ervaring met de distributie van aardgas. Waterstof heeft echter andere kenmerken dan aardgas, waardoor andere beheersmaatregelen, zoals werkinstructies, nodig zijn

    Eddy Veenstra, directeur Rendo: „Waterstof gaat een belangrijke rol spelen binnen de energietransitie. De distributie van waterstof door het gasnet moet goed getest worden. Veiligheid staat voorop. De ervaringen van het testnet spelen al dit jaar een belangrijke rol bij de realisatie van de Waterstofwijk in Hoogeveen.”

    Rendo, Cogas en BAM zetten in de testomgeving bewust materialen in die al eerder zijn gebruikt in het gasnetwerk, zoals gebruikte stukken gasdistributieleiding en een gasstation. Op deze manier kan worden getest hoe waterstof veilig kan worden vervoerd in het bestaande gasnetwerk.
  4. forum rang 7 innicksname 11 mei 2022 19:44
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 11 mei 2022 15:33:

    MOSKOU - In Rusland zijn in april bijna 80 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit gegevens van de associatie voor Europese bedrijven in Rusland.

    ze gaan nu per tank.
    De voertuigen die wel zijn verkocht stonden nog in de showroom of waren op een andere manier al 'af'.
    Zelfs de Lada-fabriek ligt stil (geen onderdelen).
    De toegenomen globalisering zorgt er frappant genoeg nu voor dat steeds meer stilstaat. In Rusland, dat wel. En een beetje in China, waar niemand de weg op mag.
982 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links