Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Het houdt maar niet op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 6 mei 2022 18:52
    “Echter, als de economische omstandigheden snel verslechteren, kan het bedrijf snel in de rode cijfers belanden en staat er ineens geen koerswinstverhouding meer op het bord. Dat maakt het beleggen in staalbedrijven altijd zo tricky. “

    Laat dat snel maar weg. Aperam heeft een ijzersterke balans en koopt niet voor niets extra eigen aandelen in. Rode cijfers zijn ver weg. Het beste jongetje van de klas maar niet zomaar over één kam scheren met andere staalbedrijven.
  2. forum rang 7 wiegveld 6 mei 2022 20:11
    Vreemde conclusie dat je nu bullisch moet denken net als in 2009. Op de beurs gaat t nooit hetzelfde, we zitten in een hele negatieve tijd met oorlog dichtbij, China in grote crisis door de lockdowns die Xi voorstaat en heeft uitgesproken. in 2009 was China ( wereldspeler maakindustrie) niet in recessie oid.
    olie en gas zijn loeiduur, inflatie is torenhoog daardoor en dieselprijzen worden nu doorberekend in prijzen vervoer en dus straks in de goederen prijs.
    Mensen zullen meer dan ooit keuzes moeten maken, bedrijven zullen winst zien dalen en vraag is of huidige K/W morgen nog realistisch is. voor meeste bedrijven dus niet.
  3. forum rang 4 Erny 6 mei 2022 23:06
    Aandelen van Shell en andere oliegerelateerde fondsen gaan omhoog en de koersen van groene bedrijven als Alfen , Fastned en indirect ook AMG kelderen enorm. Bij SIF is sinds vorig najaar ook al 30 % van de koers af. Hoe serieus neemt men de energietransitie, waar het vrijwel dagelijks over gaat, dan eigenlijk? Waar blijven al die miljarden die overheden willen investeren. Duitsland versnelt energietransitie met 200 miljard euro en daar zou ook Nederland van moeten profiteren. Aan de de oorlog in Oekraïne ligt het niet; de EU landen willen hierdoor juist nog sneller onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen uit Rusland.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links