Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:38
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 5.322.034 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9147 9148 9149 9150 9151 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Blanco rolling 5 mei 2022 22:16
    quote:

    rentmeester schreef op 5 mei 2022 22:02:

    [...]

    Hoi Marco,
    Sparen of beleggen voor je pensioen is belasting vrij. Vraag je broker maar eens naar een zg.pensioenrekening.
    Vriendelijke groet,
    Rentmeester
    Je kan je inleg aftrekken van de belasting. Uiteindelijk is een pensioen verre van belastingvrij.
    Pensioen krijgen is zelfs extreem duur, omdat je minder of geen zorg-huurtoeslag krijgt.

    Dus rentmeester, geef niet van deze adviezen, want aftrekbaar sparen voor je pensioen is absoluut het stomtste wat je kunt doen.
  2. forum rang 5 Baksteen 5 mei 2022 22:17
    quote:

    Marco1962 schreef op 5 mei 2022 20:37:

    [...]
    Tja het leven kan rauw en oneerlijk zijn.
    Ik verdien ca 1900 euro p/m en daar moeten wij het met zijn tweeën mee doen. Dat was ooit anders maar mijn vrouw is ziek geworden en valt buiten de uwv kaders. We hebben een leeftiverschil van 5,5 jaar. Dit betekend dat wanneer ik met pensioen ga 5,5 jaar met nog minder inkomen moet doen. Tot mijn vrouw ook een aow krijgt moeten we een gat van ca 80.000 euro bij elkaar sparen. Datl ukt redelijk dmv beleggen, crowdfunding maar nu mag ik daar belasting over gaan betalen. Ik doe mijn best om mijn verantwoording te nemen en het wordt me verdomd lastig gemaakt. Maar er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan ik dus ik ben dankbaar dat ik gezond ben.
    Volgens mij krijg je ook nog pensioen
  3. forum rang 10 bp5ah 5 mei 2022 23:04
    Stock Market Today: Dow in Biggest Loss Since 2020 as Tech Selloff Turns Ugly

    The Dow on Thursday suffered its biggest one-day slump since 2020, paced by an ugly selloff in technology stocks as Treasury yields climbed to multi-year highs a day after the Federal Reserve delivered its biggest rate hike since May 2000.

    www.investing.com/news/stock-market-n...
  4. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 5 mei 2022 23:06
    helemaal mee eens... Zelf ben ik naast Shell wat technologie gaan doen.. nasdaq min 6 pct vandaag.. ; zie geen enkele potentie meer dat het nog omhoog gaat. Er waren gisteren verschillende verkoopmomenten.. ik heb ze gemist. Vandaag heb ik in het groen afgesloten.. (met serieuze gesloten positieve posities op Shell), maar het voelt alsof ik failliet ben gegaan.
    Wat het gisteren na FED meeting shortcovering?

    De vraag is dus : hebben we de 10 pct. gehad.. of gaan we terug naar P/E van 10 ... en groei en technologie helemaal door het putje..
    Neem clubs a la AirBnB en Uber.. Global brands die zelfs in corona tijd grote omzet groei laten zien.. maar waarderingen van 100 mrd. en 50 mrd. zijn nog steeds substantieel als de winst nog altijd zeer beperkt is.
  5. rentmeester 5 mei 2022 23:55
    quote:

    Blanco rolling schreef op 5 mei 2022 22:16:

    [...]

    Je kan je inleg aftrekken van de belasting. Uiteindelijk is een pensioen verre van belastingvrij.
    Pensioen krijgen is zelfs extreem duur, omdat je minder of geen zorg-huurtoeslag krijgt.

    Dus rentmeester, geef niet van deze adviezen, want aftrekbaar sparen voor je pensioen is absoluut het stomtste wat je kunt doen.
    Hoi Blanco,
    Je valt als werkende in een zwaarder inkomstenbelasting regime dan als gepensioneerde. Dus je betaalt minder (uitgestelde)belasting als je gepensioneerd bent.
    Bovendien als je na een werkzaam leven met beleggen hebt bezig gehouden en je bent dan nog afhankelijk van huur - én zorgtoeslag dan heb je toch echt iets niet goed gedaan.
    Met vriendelijke groet,
    Rentmeester
  6. forum rang 5 Marco1962 6 mei 2022 03:30
    quote:

    rentmeester schreef op 5 mei 2022 22:02:

    [...]

    Hoi Marco,
    Sparen of beleggen voor je pensioen is belasting vrij. Vraag je broker maar eens naar een zg.pensioenrekening.
    Vriendelijke groet,
    Rentmeester
    Je bedoelt waarschijnlijk pensioenbeleggen. Dat wordt inderdaad buiten box 3 gehouden en is (nog) van je inkomsten aftrekbaar. Dit betekend ook dat je bij uitkering inkomsten belasting moet betalen.
    Helaas zijn de kaders van je inleg te beperkt (jaar inkomen en A-factor) om daar nu nog een groot rendement mee te halen. Ik doe het wel want alle beetjes helpen. Zoals ik al zei, gelukkig ben ik gezond en als het moet werk ik tijdens mijn pensioen gewoon een paar dagen p/w door.
    Bedankt voor het meedenken in ieder geval rentmeester. Tips zijn altijd welkom.

    @pandjesbaas, nee daar word ik niet gelukkiger van want mijn hand ophouden terwijl ik nog mogelijkheden zie, zit niet in mijn genen. Maar er zijn ook genoeg mensen voor wie het echt te erg wordt. Ondanks dat ik behoudend moet leven doneer ik maandelijks aan het Leger des heils. Door eea mee te maken weet ik dat de grens tussen rijkdom en armoe zeer dun is. Geloof me je hebt er minder over te vertellen dan je zou willen.
  7. forum rang 7 Pandjesbaas 6 mei 2022 07:42
    quote:

    Blanco rolling schreef op 5 mei 2022 22:16:

    [...]

    Je kan je inleg aftrekken van de belasting. Uiteindelijk is een pensioen verre van belastingvrij.
    Pensioen krijgen is zelfs extreem duur, omdat je minder of geen zorg-huurtoeslag krijgt.

    Dus rentmeester, geef niet van deze adviezen, want aftrekbaar sparen voor je pensioen is absoluut het stomtste wat je kunt doen.
    Dat hangt er natuurlijk helemaal van af of je dat soort toeslag nodig hebt.
  8. forum rang 10 voda 6 mei 2022 08:47
    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell
    Koersdoel naar 31,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 euro naar 31,00 euro, met een onveranderde koopaanbeveling.

    Shell realiseerde in het afgelopen kwartaal een "uitmuntende" operationele vrije kasstroom van 17,1 miljard dollar onderliggend, daarbij geholpen uiteraard door de sterk gestegen olie- en gasprijzen, maar ook de handelstak droeg zijn steentje bij, aldus Kepler.

    Analist Bertrand Hodée berekende dat Shell in de tweede jaarhelft voor 10 miljard dollar eigen aandelen zal inkopen. Inclusief de dividenduitkeringen zal Shell dit jaar voor 26,5 miljard dollar naar aandeelhouders laten terugvloeien.

    De redenen voor de koersdoelverhoging met een euro zijn de snel dalende schuld van Shell en de verlaging van het aantal uitstaande aandelen, als gevolg van het aandeleninkoopprogramma.

    Het aandeel Shell sloot donderdag ruim 2 procent hoger op 26,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 6 mei 2022 09:14
    Energiereus waarschuwt voor zware winter vol besparingen
    Shell slaat alarm: ’Vervanging gas is ondenkbaar’
    Door THEO BESTEMAN

    Updated 32 min geleden
    Vandaag, 00:30
    in NIEUWS

    AMSTERDAM - Gasreus Shell gooit de knuppel in het hoenderhok. Bij een Russische gasboycot moet ons land ongekend besparen op het energieverbruik. Een alternatief voor Russisch gas is er met het sluiten van het Groningen-veld nu nog onvoldoende in de markt. En wat er te koop is wordt schreeuwend duur verkocht, zegt de Nederlandse topman Ben van Beurden van het inmiddels volledig Britse concern.

    De hoeveelheid energie uit zon- en windparken kan dat gas maar voor een heel klein deel opvangen. Dat betekent volgens Van Beurden voor komende maanden nog aanhoudend hoge importprijzen voor energiecentrales, en dus pittige stroomtarieven voor Nederlandse consumenten.

    BEKIJK OOK:
    Verstrikt in een Russisch spinnenweb: energiebedrijven vrezen Poetins ’wisseltruc’

    Even snel al het Russische gas door lng vervangen lukt gewoon niet, zegt de topman. De baas van het grootste handelsbedrijf in gas, dat afgelopen kwartaal 9,1 miljard dollar winst maakte waarvan 4,1 miljard uit gas, merkt tegelijkertijd hoe grote Europese klanten een afsluiting van gas door president Poetin of een zelfopgelegde Brusselse importstop op dat gas vrezen.

    Groningen-gasveld
    Energieminister Jetten stelt dat Nederland eind dit jaar al zonder Russische gas, steenkool en olie kan. Dat zou lukken dankzij verplichte vulling van opslagen met voorlopig nog Russisch gas en ingevoerde lng, door energiebesparingen, en door uit te breiden energie uit zon- en windparken.

    BEKIJK OOK:
    Column: tijdelijk gaswinning opstarten in Groningen is moedige daad

    Maar de vervanging die Europese landen denken te vinden in vloeibaar gas, wordt een enorme klus, waarschuwt Van Beurden. Nederland wil immers volgend jaar het Groningen-gasveld sluiten. Shell is voor de helft eigenaar van de NAM, verantwoordelijk voor de exploitatie van het Groninger gas.

    De industrie, bij monde van de brancheclub voor grote energieverbruikers, stelde al eerder voor om het gasveld langer open te houden. Op die manier zou de 6,3 miljard kuub gas die Nederland uit Rusland importeert deels kunnen worden gecompenseerd.

    Qatar
    Het kabinet maakte al een ronde langs leveranciers van lng zoals Qatar.

    „Maar lng is geen wondermiddel”, waarschuwt Van Beurden. Europa importeerde vorig jaar 168 miljard kubieke meter gas uit Rusland, rekent hij voor. „Als Europa die hoeveelheid wil vervangen door lng, dan zou het 120 miljoen ton moeten zien in te kopen. Dat is dan 30 procent van de markt. Dan zou je alles wat niet onder contract is verkocht moeten opkopen. Ik denk niet dat dit waarschijnlijk of geloofwaardig is. Het wordt een zware winter als er geen Russische mineralen naar Europa stromen.”

    BEKIJK OOK:
    Boycot Russisch gas: 'Alternatieven beperkt beschikbaar'

    Energiedeskundige René Peters (TNO): „Alle landen in Europa en Azië zijn op zoek naar lng. Dat wordt tegen enorme premies aangeboden. Nederland kan het zich misschien veroorloven als tijdelijke overbrugging. Maar we gaan ons ophangen aan gigantisch hoge prijzen die deze landen vragen”, zegt hij.

    ’Oorlogswinsten’
    Shell, dat zijn Russische onderdelen afstoot en alvast 5 miljard waarde heeft afgeboekt, verdiende ondertussen afgelopen kwartaal miljarden aan het tekort aan olie en gas. Mede veroorzaakt door de schaarste vanwege de oorlog van Poetin in Oekraïne, een doorvoerland van gas naar Europa. Afgelopen kwartaal boekte Shell 9,1 miljard winst. Zo’n 4 miljard winst kwam uit zijn gasverkoop.

    BEKIJK OOK:
    Shell boekt fors hogere winst, verhoogt dividend

    Van ’oorlogswinsten’ wil Van Beurden niet weten. „De gas- en olieprijs was ruim voor de inval in Oekraïne al enorm hoog. Natuurlijk speelt deze schaarste mee in de prijs. Maar deze winst heeft Shell vooral behaald door intern heel efficiënt te werken en onze prestaties te verhogen”, aldus Van Beurden, die onder vuur ligt van enkele aandeelhouders die denken dat hij meer rendement kan behalen.

    BEKIJK OOK:
    Nooit afgebouwde gasleiding Spanje plots weer relevant door Oekraïne-oorlog: ’Alles ligt klaar’

    www.telegraaf.nl/financieel/22771179/...
  10. SMTM!!! 6 mei 2022 09:20
    quote:

    voda schreef op 6 mei 2022 09:14:

    Energiereus waarschuwt voor zware winter vol besparingen
    Shell slaat alarm: ’Vervanging gas is ondenkbaar’
    Door THEO BESTEMAN

    Updated 32 min geleden
    Vandaag, 00:30
    in NIEUWS

    AMSTERDAM - Gasreus Shell gooit de knuppel in het hoenderhok. Bij een Russische gasboycot moet ons land ongekend besparen op het energieverbruik. Een alternatief voor Russisch gas is er met het sluiten van het Groningen-veld nu nog onvoldoende in de markt. En wat er te koop is wordt schreeuwend duur verkocht, zegt de Nederlandse topman Ben van Beurden van het inmiddels volledig Britse concern.

    De hoeveelheid energie uit zon- en windparken kan dat gas maar voor een heel klein deel opvangen. Dat betekent volgens Van Beurden voor komende maanden nog aanhoudend hoge importprijzen voor energiecentrales, en dus pittige stroomtarieven voor Nederlandse consumenten.

    BEKIJK OOK:
    Verstrikt in een Russisch spinnenweb: energiebedrijven vrezen Poetins ’wisseltruc’

    Even snel al het Russische gas door lng vervangen lukt gewoon niet, zegt de topman. De baas van het grootste handelsbedrijf in gas, dat afgelopen kwartaal 9,1 miljard dollar winst maakte waarvan 4,1 miljard uit gas, merkt tegelijkertijd hoe grote Europese klanten een afsluiting van gas door president Poetin of een zelfopgelegde Brusselse importstop op dat gas vrezen.

    Groningen-gasveld
    Energieminister Jetten stelt dat Nederland eind dit jaar al zonder Russische gas, steenkool en olie kan. Dat zou lukken dankzij verplichte vulling van opslagen met voorlopig nog Russisch gas en ingevoerde lng, door energiebesparingen, en door uit te breiden energie uit zon- en windparken.

    BEKIJK OOK:
    Column: tijdelijk gaswinning opstarten in Groningen is moedige daad

    Maar de vervanging die Europese landen denken te vinden in vloeibaar gas, wordt een enorme klus, waarschuwt Van Beurden. Nederland wil immers volgend jaar het Groningen-gasveld sluiten. Shell is voor de helft eigenaar van de NAM, verantwoordelijk voor de exploitatie van het Groninger gas.

    De industrie, bij monde van de brancheclub voor grote energieverbruikers, stelde al eerder voor om het gasveld langer open te houden. Op die manier zou de 6,3 miljard kuub gas die Nederland uit Rusland importeert deels kunnen worden gecompenseerd.

    Qatar
    Het kabinet maakte al een ronde langs leveranciers van lng zoals Qatar.

    „Maar lng is geen wondermiddel”, waarschuwt Van Beurden. Europa importeerde vorig jaar 168 miljard kubieke meter gas uit Rusland, rekent hij voor. „Als Europa die hoeveelheid wil vervangen door lng, dan zou het 120 miljoen ton moeten zien in te kopen. Dat is dan 30 procent van de markt. Dan zou je alles wat niet onder contract is verkocht moeten opkopen. Ik denk niet dat dit waarschijnlijk of geloofwaardig is. Het wordt een zware winter als er geen Russische mineralen naar Europa stromen.”

    BEKIJK OOK:
    Boycot Russisch gas: 'Alternatieven beperkt beschikbaar'

    Energiedeskundige René Peters (TNO): „Alle landen in Europa en Azië zijn op zoek naar lng. Dat wordt tegen enorme premies aangeboden. Nederland kan het zich misschien veroorloven als tijdelijke overbrugging. Maar we gaan ons ophangen aan gigantisch hoge prijzen die deze landen vragen”, zegt hij.

    ’Oorlogswinsten’
    Shell, dat zijn Russische onderdelen afstoot en alvast 5 miljard waarde heeft afgeboekt, verdiende ondertussen afgelopen kwartaal miljarden aan het tekort aan olie en gas. Mede veroorzaakt door de schaarste vanwege de oorlog van Poetin in Oekraïne, een doorvoerland van gas naar Europa. Afgelopen kwartaal boekte Shell 9,1 miljard winst. Zo’n 4 miljard winst kwam uit zijn gasverkoop.

    BEKIJK OOK:
    Shell boekt fors hogere winst, verhoogt dividend

    Van ’oorlogswinsten’ wil Van Beurden niet weten. „De gas- en olieprijs was ruim voor de inval in Oekraïne al enorm hoog. Natuurlijk speelt deze schaarste mee in de prijs. Maar deze winst heeft Shell vooral behaald door intern heel efficiënt te werken en onze prestaties te verhogen”, aldus Van Beurden, die onder vuur ligt van enkele aandeelhouders die denken dat hij meer rendement kan behalen.

    BEKIJK OOK:
    Nooit afgebouwde gasleiding Spanje plots weer relevant door Oekraïne-oorlog: ’Alles ligt klaar’

    www.telegraaf.nl/financieel/22771179/...
    Deze regering luistert niet , leert niet ... is blind en vervult hun hun eigen goedzaamheid
  11. SMTM!!! 6 mei 2022 09:23
    quote:

    meneer Euro schreef op 6 mei 2022 09:22:

    Ing in de uitverkoop, net als Shell ooit, voor een tientje. Ze zullen de 27 voorlopig niet raken maar 15 euro eind dit jaar moet kunnen want we gaan weer betalen voor onze hypotheken.
    Ik zou nog ff wachten met banken ..... niet alle pijn is genomen nog.
  12. forum rang 7 Pandjesbaas 6 mei 2022 09:24
    quote:

    voda schreef op 6 mei 2022 08:47:

    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell
    Koersdoel naar 31,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 euro naar 31,00 euro, met een onveranderde koopaanbeveling.

    Shell realiseerde in het afgelopen kwartaal een "uitmuntende" operationele vrije kasstroom van 17,1 miljard dollar onderliggend, daarbij geholpen uiteraard door de sterk gestegen olie- en gasprijzen, maar ook de handelstak droeg zijn steentje bij, aldus Kepler.

    Analist Bertrand Hodée berekende dat Shell in de tweede jaarhelft voor 10 miljard dollar eigen aandelen zal inkopen. Inclusief de dividenduitkeringen zal Shell dit jaar voor 26,5 miljard dollar naar aandeelhouders laten terugvloeien.

    De redenen voor de koersdoelverhoging met een euro zijn de snel dalende schuld van Shell en de verlaging van het aantal uitstaande aandelen, als gevolg van het aandeleninkoopprogramma.

    Het aandeel Shell sloot donderdag ruim 2 procent hoger op 26,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Hoe komen ze nu weer aan die 17,1? Shell raporteerde CFFO = $14,8mrd, en exclusief werkkapitaal verschuivingen $22,2mrd. 30% van 17,1 is inderdaad 5,13 (dus in 2 kwartalen 10,26). Maar dat is dan natuurlijk niet alleen aandeleninkoop; het gewone dividend moet daar ook van betaald worden. Dat kost ca. $1,9mrd/kwartaal. Dus volgens dat sommetje maar ca. $4,5mrd over voor buybacks in het 2e halfjaar.
  13. forum rang 6 Arie Jan 6 mei 2022 09:31
    quote:

    SMTM!!! schreef op 6 mei 2022 09:23:

    [...]

    Ik zou nog ff wachten met banken ..... niet alle pijn is genomen nog.
    pfff toch maar alles weg27,30 had me voorgenomen niks te verkopen. Maar die yanks nemen niks mee het weekend in. En had gister avond spijt dat ik ze niet had verkocht.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9147 9148 9149 9150 9151 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links