Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slecht nieuws

1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 april 2022 07:08
    Consumentenvertrouwen daalt naar laagste niveau ooit
    In april.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Nederlandse consumenten is gedaald naar het laagste niveau ooit. Dit blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het consumentenvertrouwen kwam uit op -48, tegen -39 in maart.

    Het vorige dieptepunt werd bereikt in maart 2013 tijdens de eurocrisis.

    Consumenten waren in april 2022 pessimistischer dan ooit over de economie en ook de koopbereidheid was nog nooit zo laag, aldus het CBS.

    Met -48 lag het consumentenvertrouwen in april ruim onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van -8. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36.

    Het CBS meet het consumentenvertrouwen sinds april 1986.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. D'ieteren 21 april 2022 09:48
    Oosterweelarrest kan ook andere werven stilleggen

    20 april 2022 20:33
    De politiek en ondernemerswereld vrezen dat veel meer werven zullen kapseizen na het arrest van de Raad van State over Oosterweel. Dat zet de Vlaamse regels over de omgang met vervuilde grond bij bouwwerken op losse schroeven.

    www.tijd.be/politiek-economie/belgie/...
  3. D'ieteren 23 april 2022 08:01
    Rechter zet streep door bouw 160 woningen vanwege stikstof.
    HAARLEM - De rechtbank Noord-Holland heeft de vergunning vernietigd van een nieuwbouwproject in Egmond aan den Hoef. In de vergunning is geen rekening gehouden met de regels voor neerslag van stikstof. Daardoor mogen ruim 160 geplande woningen niet worden gebouwd.
    www.telegraaf.nl/nieuws/351978952/rec...
  4. forum rang 10 voda 26 april 2022 10:31
    Hoge energieprijzen voelbaar in portemonnee
    Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Energie en brandstof zullen langer hooggeprijsd blijven door de oorlog in Oekraïne, zo verwacht de ING bank. En deze hoge prijzen zullen Nederlandse huishoudens goed voelen in hun portemonnee, wat ook weer een groot effect heeft op de inflatieverwachting. Ofwel: het domino-effect van de energiecrisis is in volle gang.

    Het consumentenvertrouwen wordt diep geraakt door de energiecrisis. FOTO GETTY

    De verwachte scenario’s door de hoge energie- en brandstofprijzen zijn op te delen in grofweg twee varianten: wie er financieel goed voorstaat, zal volgens ING de klap tijdelijk kunnen opvangen en het consumptiepatroon niet of nauwelijks aanpassen. Maar de financieel kwetsbare groep ontkomt er niet aan om te bezuinigen. Daarom ziet ING dat de consumptie in 2022 verder onder druk komt te staan. Sinds de inval van Rusland in Oekraïne is de prijs van olie met 23% gestegen en de prijs van elektriciteit zelfs met 77%. Waar deze prijsstijgingen eerder nog werden gezien als een tijdelijke piek, gaat de researchafdeling van ING er nu toch vanuit dat de huidige situatie een stuk langer aanhoudt.

    Enorme stijging
    Voorafgaand aan deze prijsstijgingen gaven consumenten gemiddeld 8% van hun uitgaven uit aan energie (5%) en brandstof (3%). Dit onderdeel van hun maandelijkse budget zal bij gelijk gebruik dus een serieus stuk hoger worden. Lagere inkomens worden daardoor harder geraakt omdat ze relatief van hun totaalbudget meer besteden aan energie. Voor brandstof geldt dat een stuk minder, omdat huishoudens met lagere inkomens ook minder vaak een auto bezitten dan de hogere inkomens.

    BEKIJK OOK:
    Consumenten zien prijzen stijgen of verpakkingen krimpen

    Navenant effect
    Daarnaast zegt ING dat huishoudens met een sterkere financiële positie de pijn eerder zullen nemen, zoals dat heet. Ze zullen uiteindelijk ook minder overhouden, maar niet minder uitgeven omdat ze meer ruimte hebben op hun balans. Op de portemonnee van de lagere inkomens zouden deze stijgingen wél een groot effect hebben, zo verwacht de onderzoekstak van deze bank. Door de meerkosten zullen deze huishoudens moeten bezuinigen op andere uitgaven.

    BEKIJK OOK:
    Inflatiestorm gooit roet in eten: ’Bedrijven vrezen stagflatie’

    Hoge verwachting
    ING denkt dan ook dat de hoge prijzen van energie en brandstof een negatief effect zullen hebben op het algemene consumentengedrag. Daarnaast leiden hogere prijsstijgingen tot hogere inflatieverwachtingen. En dat kan weer een extra rem zetten op het consumentenvertrouwen en de consumptie. De inflatieverwachting van afgelopen maart is dan ook verder gestegen tot een nieuw recordniveau. Dit gaat overigens niet alleen over de verwachtingen van consumenten alleen. Ook die van het bedrijfsleven staat op recordhoogte.

    BEKIJK OOK:
    Nederlanders hebben moeite om rond te komen door inflatie: ’Ook middengroepen redden het amper meer’

    www.telegraaf.nl/financieel/213983175...
  5. forum rang 10 voda 2 mei 2022 08:05
    AEX start mei in het rood
    Wall Street vrijdagavond fors onderuit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting lager van start, nadat Wall Street vrijdagavond fors terrein prijs gaf met een verlies voor hoofdgraadmeter S&P 500 van 3,6 procent. De Chinese beurzen blijven vandaag gesloten, net als Londen, hetgeen tot minder liquiditeit en daardoor meer volatiliteit kan leiden.

    Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van 1,5 procent. Afgelopen week verloor de AEX al krap een procent met een slotstand van 719,98 punten.

    De focus lag afgelopen week vooral op de kwartaalcijfers van de naar beurswaarde gemeten duurste beursgenoteerde ondernemingen. Onder meer Apple, Microsoft, Alphabet en Amazon waren aan zet.

    Microsoft bleek goede zaken te hebben gedaan, maar Amazon stelde met het eerste verlies in zeven jaar juist flink teleur. Ook cijfers van Alphabet kregen een terughoudend onthaal.

    Apple overtrof de verwachtingen voor het eerste kwartaal flink, maar de outlook deed beleggers schrikken. Verstoringen in de aanvoerketen door de lockdowns in China kunnen leiden tot een negatieve impact van 4 tot 8 miljard dollar in het lopende kwartaal.

    "Op dit moment heeft zowat 50 procent van de S&P500 aandelen zijn resultaten wereldkundig gemaakt en 76 procent van die bedrijven kon cijfers boven de verwachtingen laten optekenen. Maar zo voelt het niet echt aan. Het waren juist een aantal van de hoogvliegers die het minder goed deden", aldus Philippe Gijsels, Chief Strategy Officer bij BNP Paribas Fortis.

    De Amerikaanse techgiganten zijn vooral de afgelopen coronajaren de sterkhouders van de hoofdindices geweest, en hun terugval leidt tot nervositeit en een hoge volatiliteit op Wall Street.

    De Dow, S&P en Nasdaq verloren in april op maandbasis 5 tot 13 procent aan terrein. De S&P presteerde de eerste vier maanden van een jaar niet meer zo slecht sinds de jaren 40 en is weer in een correctie beland. De Nasdaq beleefde de slechtste maand sinds de crash van 2008.

    Beleggers staan op meerdere fronten onder druk, waaronder de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nog vele malen zal verhogen, vanwege de historisch hoge inflatie. Dit zal de kosten van lenen verhogen en de economische vraag verder kunnen drukken, terwijl de economie mogelijk al aan het krimpen is. Daarnaast drukt de oorlog in Oekraïne en de impact ervan op de grondstoffenmarkt, evenals de hernieuwde coronalockdowns in China, op het sentiment.

    Een belangrijke cijfer voor de Fed, dat woensdag met een nieuw rentebesluit komt, was afgelopen week de PCE-kerninflatie. Die zwakte in maart licht af, van 5,3 tot 5,2 procent. De index inclusief voedsel en energie, steeg daarentegen van 6,3 naar 6,6 procent.

    Volgens ING verwacht de markt dat de Fed een verhoging van haar belangrijkste rente met 50 basispunten zal aankondigen, gezien de agressieve uitlatingen van verschillende centrale bankiers in de afgelopen weken.

    In Azië, waar de beurzen van onder meer Shanghai, Hongkong en Taiwan vandaag en morgen gesloten blijven vanwege feestdagen, noteren de beurzen vanochtend verdeeld. Japan wint enkele tienden van een procent, terwijl Sydney ruim 1 procent daalt. De Amerikaanse olie-future noteert daarnaast 1 procent lager op 103,68 dollar per vat.

    De euro/dollar noteert vanochtend op 1,0520. Afgelopen week was een sterke week voor de dollar, waarbij de euro zelfs even onder de 1,05 dook. Gezien de huidige marktontwikkelingen op vooral het rentevlak, waar de Fed verkrapt en de ECB zijn kruit droog houdt, sluit valutaspecialist Joost Derks van iBanFirst een verdere daling van de euro niet uit.

    Bedrijfsnieuws

    Lavide sloot 2021 af met een bescheiden negatief resultaat.

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 index daalde vrijdag 3,6 procent op 4.131,93 punten, de Dow Jones index verloor 2,8 procent op 32.977,21 punten en de Nasdaq leverde 4,2 procent in op 12.334,64 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 7 hirshi 2 mei 2022 21:10
    De Amerikaanse rente op tienjarige staatsobligaties bereikte maandag voor het eerst sinds december 2018 3%

    En dat is een psychologische mijlpaal die grote gevolgen zou kunnen hebben voor andere financiële markten.
    Het 10-jaars rendement is een belangrijke barometer voor hypotheekrentes en andere financiële instrumenten.

    www.reuters.com/business/us-treasury-...

    finance.yahoo.com/quote/%5ETNX/chart?...
  7. forum rang 7 hirshi 3 mei 2022 08:57
    quote:

    izdp schreef op 2 mei 2022 23:05:

    Je kan je afvragen of dit slecht nieuws is.
    Ik neig naar positief nieuws.
    Inderdaad, er zijn voordelen en nadelen.
    Hogere rente is negatief voor de koersen van aandelen en obligaties.
    Maar positief voor onze pensioenen.

    Dit gaat over Amerikaanse rente maar zal ongetwijfeld doorwerken in onze richting.
    Deze column is van 7 februari 2022:

    www.iexprofs.nl/Column/739486/Opinie/...,impact%20van%20hogere%20rente%20verzachten.
  8. D'ieteren 3 mei 2022 14:34
    BAM juridisch nog niet klaar met ingestorte parkeergarage
    DOOR ANP 3 MEI, 2022
    AMSTERDAM (ANP) - Bouwer BAM moet zich andermaal voor de rechter verantwoorden in de kwestie rond de ingestorte parkeergarage in Eindhoven in 2017. Vloerenmaker BubbleDeck, die eerder de schuld kreeg, eist in hoger beroep 10 miljoen euro schadevergoeding, zo bevestigt BAM eerdere berichtgeving door NRC.
    www.welingelichtekringen.nl/anp/bam-j...
  9. forum rang 10 voda 5 mei 2022 09:32
    3 € per liter benzine na olieboycot
    De redactie - 48 minuten geleden

    De olieprijs is woensdag met ruim 5% gestegen na de aankondiging van nieuwe Europese sancties tegen Rusland. Onderdeel daarvan is een geleidelijke invoering van een boycot op Russische olie. Een vat Brent-olie, de benchmark voor de internationale markten, kostte aan het begin van de avond iets meer dan $110 per vat.

    © credits onbekend

    Volgens het FD is dat nog maar het begin en zal de prijs verder stijgen. Dat zal ook aan de pomp te merken zijn. In combinatie met de lage koers van de euro liggen er nieuwe records voor de Nederlandse benzineprijs in het verschiet. Energie-expert Hans van Cleef van ABN Amro schat dat de prijs voor een liter benzine bij $130 per vat olie weer tot ruim €2,50 kan stijgen. Bij een prijs van $150 zou dat zelfs €2,80 zijn. Dat zijn dan gemiddelde prijzen, waardoor bij de duurdere tankstations de €3 per liter in zicht komt. Ook de prijs van diesel zal naar verwachting hard stijgen.

    Bron(nen): FD
  10. forum rang 7 hirshi 5 mei 2022 21:47
    quote:

    hirshi schreef op 15 april 2022 19:04:

    [...]

    Wie in deze bodemloze put beleggen wil moet het zelf maar weten.
    Ze gaan bezorgen voor Albert Heijn en SPAR en worden steeds minder een bedrijf dat het moet hebben van technologische verworvenheden maar van arbeid en dat gaat goud geld kosten
    .
    Het gaat steeds meer om personeel dat goed betaald wil worden en dat is een superslecht verdienmodel.
    nu het rumoer ontstaat over de kliek van jJtse K. en zijn miljoenenverspilling en ook nog de deconfiture van de Amerikaanse overname zal steeds duidelijker wordt dat de koers maar één kant uit kan en dat is verder omlaag.
    En dat gebeurde ook.
  11. simidoc 6 mei 2022 04:59
    Frank Vranken, hoofdstrateeg van de vermogensbeheerder Edmond de Rothschild waarschuwde donderdagochtend voor de marktrisico's verbonden aan het nieuwe monetaire tijdperk. 'Een onderbelicht aspect van de Fed-bijeenkomst is dat de centrale bank vanaf september haar balans met 90 miljard dollar per maand zal inkrimpen. Tot voor kort kocht de Fed nog per maand 120 miljard schulden op. Dat is een enorme trendbreuk', aldus Vranken.

    Vranken merkt op dat schulden uitgeven tijdens de pandemie vlot ging voor de Amerikaanse overheid: de Fed kocht het gros op. Wie gaat die rol overnemen? 'Japan was de jongste tijd een nettoverkoper van Amerikaans papier en China is al helemaal afgekickt.' De Fed en de ECB kochten sinds maart 2020 samen voor meer dan 8.000 miljard euro schulden op.

    'Degenen die denken dat deze radicale verschuiving geen invloed zal hebben op de rente op 10-jarige obligaties of de liquiditeit die naar de financiële markten stroomt, is simpelweg naïef', aldus Vranken.
  12. forum rang 10 voda 10 mei 2022 07:04
    Nederlandse inflatie nog altijd op bijna 10 procent
    In april iets minder dan in maart.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn in april opnieuw flink gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Afgelopen maand steeg het prijspeil met 9,6 procent op jaarbasis, na een toename van 9,7 procent in maart.

    De prijsontwikkeling van energie had een neerwaarts effect op de inflatie. De prijsstijging op jaarbasis was in april minder groot dan in maart. Energie was in april 136 procent duurder dan een jaar eerder, in maart was dat 157 procent.

    Ook de prijsontwikkeling van motorbrandstoffen had een verlagend effect op de inflatie. Motorbrandstoffen waren in april 24,8 procent duurder dan vorig jaar. In maart was dat 36,5 procent. De accijns op motorbrandstoffen is door het kabinet voor de periode van 1 april tot en met 31 december verlaagd. Voor een liter Euro 95 werd in april aan de pomp gemiddeld 2,09 euro betaald, in maart was dat 2,29 euro. De gemiddelde prijs van een liter diesel daalde van 2,12 euro in maart naar 2,00 euro in april.

    De prijsontwikkeling van voedingsmiddelen had daarentegen een verhogend effect op de inflatie. Voedingsmiddelen waren in april 8,5 procent duurder dan een jaar eerder. In maart was dat 6,2 procent. De prijsontwikkeling van vlees droeg hieraan het meeste bij.

    Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren volgens de HICP, de Europese meetmethode, in april 11,2 procent duurder dan een jaar eerder. In maart was dat 11,7 procent. De inflatie in de eurozone nam toe van 7,4 procent in maart naar 7,5 procent in april.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 11 mei 2022 11:24
    Lagarde hint op renteverhoging in de zomer
    Op 21 juli vermoedelijk.

    (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank hintte woensdag in een speech in Slovenië op een eerste renteverhoging in de zomer.

    Zij herhaalde dat de eerste renteverhoging na "enige tijd" volgt, nadat het opkoopprogramma is beëindigd. En dat laatste zou aan het begin van het derde kwartaal moeten gebeuren, aldus Lagarde.

    Hoewel de exacte timing nog moet worden bepaald, zei Lagarde dat "ik erg duidelijk ben geweest dat dit een periode van slechts een paar weken kan betekenen".

    En na de eerste verhoging zal er een geleidelijk proces volgen, aldus de voorzitter.

    Eind april zei vicevoorzitter Luis de Guindos ook al dat een renteverhoging in juli mogelijk is.

    De ECB vergadert op 9 juni en vervolgens op 21 juli en 8 september.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 11 mei 2022 16:17
    Beursblik: stagflatie klopt aan de deur
    Fed aan zet nu inflatie niet afkoelt.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse inflatiecijfer voor april zorgt voor "enorme angst" bij handelaren, omdat het bij lange na niet genoeg is gedaald om het een afkoeling te kunnen noemen. Dat stelde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade in een eerste reactie op de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers.

    Volgens Aslam had niemand het inflatiecijfer van 8,3 procent op jaarbasis voorzien en heeft het zelfvertrouwen van handelaren daardoor een grote knauw gekregen. Er was gerekend op een sterkere daling na de 8,5 procent van maart.

    Hij merkt op dat de goudprijs onderuitging op de cijfers, omdat men nu gokt dat de Fed de rente veel sneller gaat verhogen dan de markt incalculeerde.

    Niet alleen de Fed, maar ook de Amerikaanse regering zal veel meer moeten doen om de inflatie te beteugelen, meent Aslam. Als er geen serieuze maatregelen komen om de inflatie omlaag te dringen, is de gevreesde stagflatie met hoge inflatie en lage groei een feit, waarschuwt de marktanalist.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 12 mei 2022 16:20
    Video: nog 10 procent correctie AEX in verschiet

    Door ABM Financial News op donderdag 12 mei 2022
    Views: 487

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX is al flink afgekomen, maar zal vermoedelijk met nog eens 5 tot 10 procent dalen. Dit zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International voor de camera tegen ABM Financial News.

    "Het is een tijd met veel risico's en het blijft nog wel even zo", zei de vermogensbeheerder.

    De druk op de beurzen wordt volgens Van Eerden met name veroorzaakt door de hoge inflatie en de stijgende rente. "En rente is de grootste vijand van stijgende aandelenkoersen", aldus de vermogensbeheerder.

    Van Eerden verwacht dat aandelen nog wel een tijdje slecht blijven liggen. Zelf kijkt hij met name naar wat defensievere aandelen en niet zo zeer naar groeiaandelen. Hij verwacht dat deze laatste categorie nog verder zal dalen.

    Klik hier voor: nog 10 procent correctie AEX in verschiet

    youtu.be/QOzzDirTZcs

    Bron: ABM Financial News
  16. forum rang 10 voda 17 mei 2022 10:13
    Nederlandse export gedaald in maart

    Door ABM Financial News op dinsdag 17 mei 2022
    Views: 207

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse export is in maart gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De exportvolumes daalden met 1,9 procent op jaarbasis, na een stijging met 1,5 procent een maand eerder.

    Er werden in maart vooral minder aardolieproducten, landbouwproducten en schepen uitgevoerd dan een jaar eerder.

    Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export in mei minder gunstig dan in maart.

    Zowel het Duitse producentenvertrouwen als het producentenvertrouwen van de eurozone waren een stuk minder positief. Daarnaast was de krimp van de Duitse industriële productie groter.

    Bron: ABM Financial News
  17. forum rang 10 voda 17 mei 2022 10:14
    Nederlandse economie groeit niet

    Door ABM Financial News op dinsdag 17 mei 2022
    Views: 723

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie heeft in het eerste kwartaal van 2022 een pas op de plaats gemaakt. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De overheidsconsumptie daalde met 4,0 procent. Verder hebben huishoudens 0,1 procent minder besteed dan in het vierde kwartaal van 2022. De uitvoer en invoer van goederen en diensten namen met respectievelijk 0,5 en 1,3 procent af. De investeringen stegen met 0,8 procent.

    De bouw, de zakelijke dienstverlening en de bedrijfstak cultuur, sport, recreatie en overige diensten hadden de grootste positieve bijdrage aan de economische groei. De bedrijfstak overheid, onderwijs en zorg had de meest negatieve bijdrage.

    Door corona zijn de groeicijfers omgeven met een grotere onzekerheid dan bij de eerste berekening gebruikelijk is, waarschuwde het statistiekbureau dinsdag.

    Bron: ABM Financial News
1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.786,00 -1,33%
Gold spot 2.389,72 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links