Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NEL ASA CHX:NEL_O.CXE3, NO0010081235

  • 5,668 2 feb 2024 09:16
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

NEL ASA 2022

974 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jorry 26 april 2022 12:32
    NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft Nel ASA op "kopen" gelaten met een koersdoel van 22 Noorse kronen vóór de komende cijfers voor het eerste kwartaal. Analist Zoe Clarke heeft haar schattingen voor de waterstoffabrikant bijgewerkt in een studie die dinsdag beschikbaar is. Seizoensgebonden lagere totale opbrengsten en overige inkomsten in een kwartaalvergelijking en aanhoudende druk op de brutomarges hadden een negatief effect. Anderzijds ondersteunde een hoge positieve verandering in de reële waarde van financiële instrumenten de gerapporteerde resultaten van Nel./ck/la
  2. forum rang 4 Dragstar 26 april 2022 14:43
    25.04.2022 | 08:05
    LONDEN (dpa-AFX Analyzer) - De Britse investeringsbank Barclays liet de rating voor Nel ASA op "Overweight" met een koersdoel van 25 Noorse kronen na de officiële opening van een fabriek voor elektrolysers in Noorwegen. Analist James Hosie wees er in een maandag beschikbare studie op dat dit 's werelds eerste volledig geautomatiseerde productielijn voor elektrolysers is, waarin water door elektrolyse wordt afgebroken tot waterstof en zuurstof. De site kan worden uitgebreid tot 2 gigawatt per jaar en maakt deel uit van grotere ambities om de wereldwijde productiecapaciteit tegen 2025 te verhogen tot 10 gigawatt per jaar.
  3. forum rang 4 Dragstar 26 april 2022 14:46
    25.04.2022 | 09:04
    HAMBURG (dpa-AFX Broker) - De private bank Berenberg heeft het koersdoel voor Nel ASA verhoogd van 18 naar 20 Noorse kronen en de rating op "Koop" gelaten. Een bezoek aan de productiefaciliteit in Herøya benadrukte de voordelen van automatisering voor de waterstofspecialist, schreef analist James Carmichael in een onderzoek dat maandag werd gepubliceerd. Hij paste zijn schattingen aan de kapitaalverhoging aan en veranderde de verwachtingen van het marktaandeel voor de Noren lichtjes.
  4. cdbe 27 april 2022 12:20
    Nel ASA: Receives two purchase orders for H2Station™ fueling systems from a European client
    (Oslo, 27. April, 2022) Reference is made to the commercial update from Nel ASA (Nel, OSE:NEL) on 23 March 2022. Nel Hydrogen Fueling, a subsidiary of Nel ASA (Nel, OSE:NEL) has now received two firm purchase orders from a European client for H2Station™ modules.

    “We are very pleased to receive these orders from the client for the H2Station systems. The H2Station is our state-of-the-art generation which is developed for fast refueling of heavy-duty vehicles, such as buses and trucks. We are grateful for the trust the company has shown us and the fact that we continue to support making hydrogen available as part of the electrification of the transport sector", says Christian Vinther, Regional Sales Manager of Nel Hydrogen Fueling.

    The purchase orders have a combined value of above EUR 3 million.

    ENDS
  5. DeWitteRidder 29 april 2022 10:15
    Heeft niks met Nel als bedrijf te maken. Zie bovenstaande berichten van Dragstar en CDBE. De opdrachten komen binnen. Analisten verhogen koersdoelen. Dat gaat prima.

    De aandelen markten in zijn algemeenheid gaan slecht omdat het slechte nieuws zich blijft opstapelen. Vooral wanneer er in de VS slecht nieuws is zie je dat gelijk terug. Kijk maar eens naar Europese beurzen gisteren tot 15.30. Kleine plusjes of kleine minnen. Tot de VS wakker werd en het nieuws er was dat de economie daar was gekrompen vorig kwartaal, terwijl juist een groei was verwacht. Alles denderde daardoor weer naar beneden. Tot het eind van de beurs in de VS, toen ging alles daar weer hard omhoog.

    De hoge inflatie, met daaraan gekoppeld de verwachting dat de rente omhoog gaat is vooral iets dat de beurs onder druk zet. Tel daarbij op dat de oorlog in Oekraïne maar voort blijft duren en dat in China de lockdowns nog steeds van kracht zijn door nieuwe Corona gevallen. En dan hebben we ook nog ergens het hele Evergrande verhaal gehad. Geen paniek. De bodem is wel aardig bereikt en toekomstige renteverhogingen zijn nu eigenlijk al ingecalculeerd.

    Zelfs aandelen zoals Microsoft hebben een behoorlijke tik gehad. Dit terwijl die deze week met wederom record omzetten en winsten kwamen.
  6. cdbe 29 april 2022 11:57
    Nel ASA: Nel sluit zich aan bij netwerk van Noorse technologiebedrijven
    (Oslo, 29 april 2022) Nel ASA (Nel, OSE:NEL) sluit zich aan bij het netwerk van Noorse technologiebedrijven met internationale groeiambities. Het doel van het netwerk, dat Nordic Industry Center heet, is om een ??arena te creëren voor kennisdeling, projectontwikkeling en versnelling van Noorse bedrijven die willen deelnemen aan Chinese megaprojecten en hun bedrijf in China willen laten groeien.

    Nordic Industry Center is een initiatief van BI Norwegian Business School en Kongsberg Innovation en is gevestigd aan de Tsinghua University in Peking, de toonaangevende universiteit van China. Nel sloot vorig jaar december een samenwerkingsovereenkomst met Nordic Industry Center en de overeenkomst werd deze week donderdag officieel ondertekend tijdens de eerste vergadering van de Raad van Advies, die vanwege coronabeperkingen tot nu toe is uitgesteld.

    Kunstmestbedrijf Yara ondertekende ook de overeenkomst op de bijeenkomst van gisteren, en andere grote Noorse industriebedrijven zijn bezig zich ook bij het netwerk aan te sluiten. De Confederation of Norwegian Enterprise (NHO), Global Green Hydrogen Organization en de gemeente Oslo hebben zich ook bij het partnerschap aangesloten.

    De geografische markt breidt zich uit

    “De waterstofmarkt ontwikkelt zich razendsnel en de geografische reikwijdte wordt groter. Over een paar jaar zullen we waarschijnlijk zien dat enkele van de grootste waterstofprojecten zich in Azië, Latijns-Amerika, Australië en het Midden-Oosten bevinden. Een partner zijn in Nordic Industry Center kan waardevol voor ons zijn bij het benaderen van deze belangrijke markten”, zegt Jon André Løkke.

    Vorige week opende Nel officieel haar nieuwe en volledig geautomatiseerde elektrolyserfaciliteit in Herøya in Noorwegen. Momenteel heeft de fabriek een productiecapaciteit van 500 MW, maar de capaciteit kan worden uitgebreid tot 2 GW.

    "De volgende stap voor ons zal zijn om ons PEM-technologieplatform op dezelfde manier te industrialiseren als we hebben gedaan met onze Alkaline-technologie bij Herøya, en we zijn een locatieselectieproces gestart in de VS voor zowel onze Alkaline- als PEM-technologie", zegt Lokke.

    Nel is 's werelds grootste elektrolyserfabrikant met meer dan 3.500 geleverde eenheden in meer dan 80 landen sinds 1927. Het bedrijf heeft eerder de ambitie gecommuniceerd om binnen 2025 10 GW productiecapaciteit te bereiken in Europa, Azië en de VS, indien de markt dit vereist.

    LOOPT AF
  7. cdbe 3 mei 2022 08:13
    Nel ASA: EverWind Fuels has elected Nel to participate in the FEED study for the Point Tupper project
    (Oslo, 3. May, 2022) Nel ASA (Nel, OSE:NEL) has been elected as technology provider for EverWind Fuels’ Point Tupper project in in Nova Scotia for a potential 200 MW electrolyser facility. “We are excited to be elected for this important and ambitious project”, says Jon André Løkke, CEO.
  8. DeWitteRidder 5 mei 2022 08:12
    (Oslo, 5 May 2022) Nel Hydrogen Electrolyser AS, a subsidiary of Nel ASA (Nel,
    OSE:NEL), has received purchase order from an undisclosed Indian refinery for an
    alkaline electrolyser to provide hydrogen for oleochemicals production.

    Nel Hydrogen US has received a contract for an alkaline electrolysis hydrogen
    production unit to be delivered to a leader in the palm oil refining business
    and production of oleochemicals. Oleochemicals are used in a broad range of
    products and industries, like metalworking lubricants, additives for plastics,
    rubber and paper production, automotive lubricants, greases and fuel additives,
    and personal care products such as soaps, lotions, cosmetics and deodorants

    "This project represents an opportunity to showcase an electrolyser solution
    that provides reliable and cost-effective hydrogen for oleochemicals production.
    We are thrilled to be working with an established and respected leader in this
    sector", said Tom Skoczylas, Sales Manager for Nel Hydrogen US.

    The purchase order has a value of approximately EUR 2 million, and delivery of
    the equipment is expected to be mid-2023.
  9. DeWitteRidder 5 mei 2022 09:05
    quote:

    DeWalt schreef op 5 mei 2022 08:46:

    Plug gisteren weer een 9%+ dagje
    Ja dat werd ook wel weer eens tijd. Het algemene sentiment op de beurzen is nog steeds niet al te best. Het nieuws gisteren dat de Fed de rente met 0,5% omhoog doet was wel positief. Dit was namelijk al verwacht en zit al ingecalculeerd in de huidige koersen. De angst was vooral dat het ook wel eens 0,75% verhoogd zou kunnen worden. Dat is dus gelukkig niet gebeurt.
  10. DeWitteRidder 5 mei 2022 11:11
    quote:

    DeWalt schreef op 5 mei 2022 08:46:

    Plug gisteren weer een 9%+ dagje
    Plug heeft overigens ook aangekondigd dat ze eerder Q1 cijfers zullen delen. Meestal is dit een goed teken.

    De voorbeurs in de VS ziet er alleen weer erg rood uit op dit moment, dus ik ben benieuwd wat vandaag gaat brengen.
  11. cdbe 6 mei 2022 08:04
    Oslo, 5 mei 2022) De Europese Commissie en de Europese elektrolyserindustrie hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend met daarin een breed scala aan initiatieven om de randvoorwaarden voor elektrolyserfabrikanten in Europa te verbeteren.

    De gezamenlijke verklaring werd eerder vandaag op de Electrolyser Summit in Brussel ondertekend door EU-commissaris voor Interne Markt, Thierry Breton, evenals Nel en andere vertegenwoordigers van de elektrolyserindustrie.

    “Schone waterstof is onmisbaar om de industriële koolstofemissies te verminderen en bij te dragen aan onze energieonafhankelijkheid van Rusland. We hebben geen tijd te verliezen en daarom is deze Europese top over elektrolyse zo opportuun. Vandaag heeft de industrie ingestemd met een vertienvoudiging van de productiecapaciteit van elektrolysers in Europa. De Commissie zal deze belangrijke industriële opschaling ondersteunen voor een industrieel leiderschap in de schone energietechnologieën van de toekomst”, zegt EU-commissaris voor Interne Markt, Thierry Breton.

    De gezamenlijke verklaring biedt een solide basis voor de ambitieuze 'waterstofversneller' van de Europese Unie, die deel zal uitmaken van het EU-plan om Europa onafhankelijk te maken van Russische fossiele brandstoffen. Dit plan, genaamd RePowerEU, wordt naar verwachting op 18 mei door de Europese Commissie gecommuniceerd.

    "De vraag naar groene waterstof groeit extreem snel en we zijn blij met de bereidheid van de Europese Commissie om ons te helpen onze gemeenschappelijke doelen voor de productie van groene waterstof en de opschaling van de productiecapaciteit van elektrolysers te bereiken", zegt CEO van Nel, Jon André Løkke.

    In maart van dit jaar kondigde de Europese Commissie haar verhoogde ambities aan om de eerdere EU-doelstelling voor hernieuwbare waterstof te verdubbelen tot 10 miljoen ton jaarlijkse binnenlandse productie, plus nog eens 10 miljoen ton jaarlijkse waterstofimport.

    Volgens schattingen van de industrie is voor het bereiken van dit doel een geïnstalleerde elektrolysercapaciteit van 90 - 100 GW nodig in Europa, afhankelijk van gebruiksfactoren en efficiëntiepercentages. De productiecapaciteit van de elektrolyser moet daarom aanzienlijk worden opgeschaald.

    “De productiecapaciteit van elektrolysers moet aanzienlijk worden opgeschaald om te voldoen aan de verwachte Europese vraag naar hernieuwbare waterstof. Er is geen waterstofversneller zonder versnelling in de productie van elektrolysers. Er is geen versnelling in de productie van elektrolysers in Europa zonder adequate regelgevende en financiële steun. Kosteneffectieve en schaalbare oplossingen zijn belangrijke kwalificatiecriteria. Het is tijd om te praten. We kijken uit naar 18 mei, wanneer de Commissie naar verwachting haar RePowerEU-plan zal presenteren”, zegt Løkke.

    Een paar weken geleden opende Nel officieel haar nieuwe en volledig geautomatiseerde elektrolyserfaciliteit in Herøya in Noorwegen. Momenteel heeft de fabriek een productiecapaciteit van 500 MW, die kan worden uitgebreid tot 2 GW.

    Het bedrijf heeft eerder de ambitie gecommuniceerd om binnen 2025 10 GW productiecapaciteit te bereiken in Europa, Azië en de VS, indien de markt dit vereist. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het een locatieselectieproces zal starten voor extra productiecapaciteit in Europa.

    U vindt de gezamenlijke verklaring en het persbericht van de Europese Commissie via de volgende links.
  12. forum rang 10 voda 11 mei 2022 07:24
    Nel Bags Electrolyser Order from India

    Strategic Research Institute
    Published on :
    11 May, 2022, 6:30 am

    Nel Hydrogen Electrolyser AS has received purchase order from an undisclosed Indian refinery for an alkaline electrolyser to provide hydrogen for oleochemicals production. The purchase order has a value of approximately EUR 2 million, and delivery of the equipment is expected to be mid-2023.

    Oleochemicals are used in a broad range of products and industries, like metalworking lubricants, additives for plastics, rubber and paper production, automotive lubricants, greases and fuel additives, and personal care products such as soaps, lotions, cosmetics and deodorants.
974 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links