Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,880 25 apr 2024 17:29
  • -0,025 (-0,16%) Dagrange 15,750 - 15,955
  • 2.613.943 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 leesmee 21 april 2022 17:49
    quote:

    hjs64 schreef op 21 april 2022 17:37:

    [...]
    Oh, ik ben ook niet in paniek wanneer het gaat om de huizenmarkt, maar de hypotheekrente zal vroeg of laat opnieuw afgesloten moeten worden, en dat zal al gauw tegen het dubbele zo niet drievoudige tarief zijn. Wat dat betreft heb ik momenteel meer vertrouwen in verzekeraars met een k/w van beneden de 10 dan in banken.

    Disclaimer: nog altijd long in banken, maar overweight in verzekeraars
    De rente is wel snel gestegen, maar nog niet erg hoog. Grote vraag is ook of de rente nog veel hoger gaat en of hij dan lang hoog blijft. Ik ga er zelf vanuit dat dit renteniveau (1% voor 10 jaar) best nog wel hoger kan, maar dan ook wel weer terugzakt. Maar niet meer naar 0%. Ergo: voor banken is er weer meer perspectief om te verdienen aan hypotheken. Het opnieuw afsluiten van hypotheken is een geleidelijk proces. Veel mensen met heel lage rente zullen die voor langere tijd hebben afgesloten. Het duurt nog vele jaren voordat die weer een keer opnieuw moeten afsluiten en tegen die tijd is er ook al weer een stuk afgelost zodat ze met een lagere hypotheek toekunnen. Daarnaast heeft bij problemen de bank altijd nog het huis als onderpand.
  2. Harry Nik 21 april 2022 20:43
    Goedemorgen.

    Wat als de rente stijgt?
    Hier een kleine uiteenzetting van het meest gangbare scenario en het probleem:

    Er is pas een probleem als de rente zodanig stijgt dat mensen hun huis niet meer kunnen betalen.
    Let op: dit is meestal het geval als de rente stijgt.
    Als u wilt.. mag ik u uitnodigen voor een wandeling over dit traject.. loopt u even mee...aub

    Laatste jaren is de rente gezakt/erg laag geweest. Als gevolg hier van konden mensen een duurder huis kopen.
    Want: je hebt een x bedrag dat je elke maand kunt betalen.
    Hypothetisch gaan we even uit van 1000 euro per maand. Lekker rond en makkelijk voor dit voorbeeld.
    Nu kan het zo maar zijn dat dit bijvoorbeeld 800 aflossing is en 200 rente.
    De huizen prijs ging omhoog zoals we allen beleefd hebben, omdat dat kon, want de rente zakte..en wat je kon aflossen bleef 1000.
    Dus misschien was je maandelijkse last nog wel 1000, maar nu verdeeld als 900 aflossing en 100 rente.

    Maar.... als straks de rente stijgt, en wat je per maand maximaal kunt aflossen blijft dezelfde 1000, dan zakt automatisch ook weer het maximum bedrag dat je voor je huis kunt aflossen. en dus de max prijs voor je huis.
    De verhouding van je 1000 wat je elke maand max kon betalen wordt dan bijvoorbeeld ineens 600 aflossing en 400 rente.

    En dan gaat het mis. Want bij variabele rente blijft de aflossing van je huis het zelfde....alleen je rente stijgt.
    Ik noem maar wat...900 aflos en 400 rente misschien?

    Niet iedereen kan dat betalen.. want de meeste hebben laatste tijd flink overboden in deze verhitte markt.. en zitten al op hun maximum.
    In het ergste geval gaat de bank je huis verkopen (onderpand) om toch hun geld binnen te harken. "Protect your investment" is regel 1 in banken wereld.

    Bijkomend probleem is dat, omdat de rente stijgt, de huizen prijzen zakken, en jij dus bij een gedwongen verkoop door de bank minder voor je huis terug krijgt. Je zit dus met een rest schuld ineens.

    Het wordt erger vanaf dat moment: want daar rente een markt breed fenomeen is.. gebeurd dit niet alleen bij 1 persoon.. maar velen.
    De markt kan dus overspoeld worden met gedwongen verkopen door banken. Waardoor de huizenprijzen nog meer zakken.
    En jou restschuld nog groter wordt.. want je krijgt nog minder terug door de wet van vraag en aanbod.

    What a time to be alive.
    Bovenstaande verklaart mogelijk wel voor sommige waarom we "verslaafd" kunnen raken aan lage rente. We kunnen niet terug zonder het hele systeem in elkaar te laten klappen. (Hoor ik iemand denken 'Japan scenario'?)

    Dit is wel een beetje wat er door de bank genomen aan de hand is nu, in mijn bescheiden visie.
    Mocht u een afwijkende hebben dan hoor ik dat graag. Ben erg leergierig.

    mvg Harry
  3. jaapaap 21 april 2022 21:31
    quote:

    Tino schreef op 20 april 2022 15:12:

    Niet te geloven.

    Heb ik gisteren de ava van PostNL nog net overleefd met een paar van die extreem trage aandacht zoekende figuren in de zaal, zitten er tot nu toe iig 2 ook bij ABN Amro...

    Ik heb de live feed gepauseerd en spoel straks deze figuren wel door.
    Vd Bos gaat nog wel van die Robert Freeken is echt erg.
    dank u. Ik hoop dat u mijn vragen aan de accountant alsmede de hyp van 1.500.000 1% rentevergoeding (bron jaarverslag 2021) van Tom de Swaan heeft kunnen volgen.

    Van de VEB VZ, kreeg ik complimenten voor de vragen en het doorvragen. Mbt de accountant omtrent de derving/schade terugbetalingen mbt te hoog berekende rentes had u als Tino ook kunnen stellen, ja toch.

    Helaas Robert Freeken (ik citeer u, zie bovenstaand) kan ik u helemaal gelijk geven en dat ben ik niet alleen maar 95% van de aanwezige fysieke aandeelhouders.
    Exact hetzelfde verhaal heeft hij opgehangen bij Ahold (van horen), bij PostNL en dit zal as maandag bij ING niet anders zijn. Maar iedere aandeelhouder heeft het recht om vragen en suggesties te stellen.
  4. jaapaap 21 april 2022 21:40
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 20 april 2022 21:03:

    Betaalrekeningen ABN AMRO worden 51% duurder

    Vanaf 1 juli moeten klanten van ABN AMRO meer betalen voor hun betaalrekening. De maandelijkse kosten van een particulier betaalpakket gaan van 1,95 euro naar 2,95 euro, een stijging van 51%.

    ABN AMRO was altijd de goedkoopste grote bank als het draait om een betaalrekening. Hier komt in juli dus verandering in. Met respectievelijk 2,35 euro en 2,25 euro hebben ING en Rabobank nu de laagste kosten voor de betaalpakketten.

    De stijging bij ABN AMRO heeft een aantal redenen. Zo geeft de bank aan dat de kosten van onderzoek naar witwassen en terrorismebestrijding erg zijn gestegen. Daarnaast wil men blijven innoveren en investeren in nieuwe betaalmethoden, iets wat volgens de bank hoge kosten met zich meebrengt.

    Particuliere klanten zijn niet de enige die te maken krijgen met hogere kosten. Zakelijke klanten zullen namelijk ook mee moeten betalen in de kosten voor onderzoek naar criminele activiteiten.

    BV’s, NV’s en buitenlandse bedrijven gaan eveneens meer betalen. Eenmanszaken hebben geluk; zij vallen buiten de boot en houden hun reguliere kosten.
    graag wil ik op bovenstaande reageren

    -de kosten voor het hele witwas gebeuren, een taak die de overheid , bij de banken als poortwachter heeft neergelegd is extreem hoog qua kosten. Als ik het goed heb 5000 man bij AA en zeg tegen een gemiddelde loonkosten van 60 a 70.000 kosten dan hebben we het al over of rond 350 miljoen.

    Bij ING en Rabo niet anders en de rente-inkomsten zijn minimaal door de extreem lage rente. Dus ja de klant betaald het gelag, met oa dank aan de overheid. Maar de banken zijn zelf ook debet aan de witwaskosten. Achteraf controleren ed kost veel en veel meer dan in het begin.
    Denk eens aan de kantoren die men vroeger had, als klant moest je naar een kantoor om jezelf te identificeren ed. Kortom de bank kon zijn klant en door de hele automatiserings gebeuren is dit verloren gegaan.
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 21 april 2022 22:07
    De Federal Reserve zal de rente bij zijn aanstaande beleidsvergadering hoogstwaarschijnlijk met 50 basispunten verhogen.

    Tijdens een paneldiscussie van het IMF zei de voorzitter van de Fed Jerome Powell donderdag dat het wat hem betreft gepast is om de beleidsteugels wat sneller aan te trekken.

    "[Een verhoging van] 50 basispunten ligt op tafel tijdens de bijeenkomst in mei", aldus Powell. Daarbij leek hij ook te bevestigen dat de Fed zijn 9 biljoen dollar omvattende balans gaat afbouwen.

    Powell hintte vorige maand al op renteverhogingen met grotere stappen en sindsdien hebben meerdere bestuursleden van de Fed deze boodschap overgenomen.

    In maart verhoogde de Fed de federal funds rate voor het eerst ruim drie jaar met 25 basispunten, tot het huidige niveau van 0,25 tot 0,50 procent.

    Als de Fed de rente in mei verder verhoogt, is het voor het eerst sinds 2006 dat dit tijdens opeenvolgende bijeenkomsten gebeurt. Een verhoging met 50 basispunten kwam niet meer voor sinds 2000.

    Beleggers houden al langere tijd rekening met een renteverhoging van 50 basispunten. De Amerikaanse tienjaarsrente is donderdag verder gestegen, naar 2,93 procent.
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 21 april 2022 22:16
    ECB lijkt versneld op zoek te gaan naar de uitgang

    Sinds de vergadering van vorige week hebben al vier beleidsmakers gezegd dat een renteverhoging in juli op basis van de huidige omstandigheden mogelijk is.

    Mocht de inflatie blijven verrassen en mochten de inflatieverwachtingen de ECB angstig maken, dan zou de centrale bank kunnen kiezen voor renteverhogingen van 25 basispunten in juli en september. Maar omdat de ECB grote beslissingen alleen wenst te nemen op basis van nieuwe prognoses, kan ook voor een eerste stap in december worden gekozen, maar dan wel van 50 basispunten.

    fd.nl/financiele-markten/1437052/ecb-...
  7. Harry Nik 21 april 2022 22:50
    Als je goed na denkt.. wat maakt een bank dan?
    Op welke manier voegen ze aan enig product een meerwaarde toe?
    Ja helemaal niks dus.
    Enige wat ze doen is geld heen en weer schuiven en daar een beloning voor vragen. Ook weer in geld ja.
    Alle boetes die ze krijgen betekent dus alleen maar minder winst, en de rest wordt betaald door de consumenten die zaken doen met die bank. Want wat maakten zo ook al weer?.. ja helemaal niks.
    En bonussen.. ja die krijgen ze toch wel weten we inmiddels.
  8. forum rang 4 zeurpietje 22 april 2022 08:49
    quote:

    Harry Nik schreef op 21 april 2022 22:50:

    Als je goed na denkt.. wat maakt een bank dan?
    Op welke manier voegen ze aan enig product een meerwaarde toe?
    Ja helemaal niks dus.
    Enige wat ze doen is geld heen en weer schuiven en daar een beloning voor vragen. Ook weer in geld ja.
    Alle boetes die ze krijgen betekent dus alleen maar minder winst, en de rest wordt betaald door de consumenten die zaken doen met die bank. Want wat maakten zo ook al weer?.. ja helemaal niks.
    En bonussen.. ja die krijgen ze toch wel weten we inmiddels.
    Misschien als je je iets meer verdiept in de economische functie van banken zou je dit stukje niet hebben geschreven.
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 22 april 2022 09:15
    Voortgang aandeleninkoopprogramma ABN AMRO 15 april – 21 april 2022

    22 april 2022 02:00 ET | Bron: ABN AMRO

    ...

    Voortgang aandeleninkoopprogramma ABN AMRO 15 april – 21 april 2022

    ABN AMRO maakt de transactiedetails bekend met betrekking tot het op 9 februari 2022 aangekondigde aandeleninkoopprogramma van EUR 500 miljoen.

    In de week van 15 april 2022 tot en met 21 april 2022 zijn in totaal 2.048.579 aandelen en certificaten ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 12,30 voor een totaalbedrag van € 25.194.557,62.

    Voor gedetailleerde informatie over de dagelijks ingekochte aandelen en certificaten, individuele inkooptransacties en weekrapporten, zie de ABN AMRO website op www.abnamro.com/en/investor-relations...

    Tot op heden bedraagt ??de totale vergoeding voor ingekochte aandelen en certificaten € 394.231.178, hetgeen neerkomt op 78,85% van het totale inkoopprogramma van eigen aandelen.

    Dit persbericht is een uitgave van ABN AMRO Bank N.V. en bevat informatie die openbaar moet worden gemaakt op grond van Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)
  10. reuropean 22 april 2022 10:10
    Is er iemand anders op het forum die gisteren geschreven calls May in the money, 12.00 in mijn geval, heeft moeten leveren. Ik zag deze morgen dat ze gisteren om 23.59.59 bestens verkocht zijn. Ik wist niet dat er na sluiting van de markt nog gehandeld kon worden in dit soort van opties. Dus mijn dividend deze morgen gemist. Was natuurlijk de hele dag al krap qua tijdswaarde maar dacht dat na sluiting om 17.30 ik toch goed zat.
  11. GJF1959 22 april 2022 10:24
    quote:

    reuropean schreef op 22 april 2022 10:10:

    Is er iemand anders op het forum die gisteren geschreven calls May in the money, 12.00 in mijn geval, heeft moeten leveren. Ik zag deze morgen dat ze gisteren om 23.59.59 bestens verkocht zijn. Ik wist niet dat er na sluiting van de markt nog gehandeld kon worden in dit soort van opties. Dus mijn dividend deze morgen gemist. Was natuurlijk de hele dag al krap qua tijdswaarde maar dacht dat na sluiting om 17.30 ik toch goed zat.
    Mooi dat je dit deelt, want vlgs sommige "geleerden" op dit forum zouden ze niet opgevraagd (kunnen) worden. Maar de kans is nu eenmaal groot als de tijdswaarde kleiner is dan het uit te keren dividend. Ik heb zelfs wel eens meegemaakt dat ik geen economische verklaring kon vinden dat een deel van de opties uitgeoefend werden. Ik ben er toen maar vanuit gegaan dat iemand op de verkeerde toets heeft gedrukt.
  12. jaapaap 22 april 2022 10:34
    quote:

    Harry Nik schreef op 21 april 2022 22:50:

    Als je goed na denkt.. wat maakt een bank dan?
    Op welke manier voegen ze aan enig product een meerwaarde toe?
    Ja helemaal niks dus.
    Enige wat ze doen is geld heen en weer schuiven en daar een beloning voor vragen. Ook weer in geld ja.
    Alle boetes die ze krijgen betekent dus alleen maar minder winst, en de rest wordt betaald door de consumenten die zaken doen met die bank. Want wat maakten zo ook al weer?.. ja helemaal niks.
    En bonussen.. ja die krijgen ze toch wel weten we inmiddels.
    de stelling klopt, een bank maakt niets
    een bank voegt toe
    wat voegt het toe?? een handelshuis waar geld wordt aangeboden en waar geld wordt gevraagd(geleend)

    En om de huishouding te bekostigen vragen zij daar een fee voor.

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links