Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,233 24 apr 2024 17:35
  • -0,008 (-0,64%) Dagrange 1,228 - 1,245
  • 1.157.272 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 2022 * koers omhoog richting dividend? *

2.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 136 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MD2018 19 april 2022 09:51
    quote:

    IEX watcher schreef op 19 april 2022 09:38:

    [...]

    Is dit het Geert Staaij effect op de koers?
    als dat zo is prima, we staan opeens op +1.8% verwacht rond de 3.35 sluiten vandaag. Als sentiment nog beetje positiever wordt kunnen we weer richting de 3.40 +. Gem inkoop PostNL nu gemiddeld rond de 3.45.. verwacht naar ex DIV een snelle stijging/ herstel
  2. forum rang 6 leonardus65 19 april 2022 09:54
    quote:

    Jadadde schreef op 19 april 2022 09:39:

    Als broekie van 8/10 jaar ging ik geregeld (vrijwillig) mijn vader helpen (bouwvakker) naar de kust om wat drinkgeld. We vertrokken om 5 uur s'morgens. Het was zwaar werk (een zak cement woog toen 50 kilo) maar dit deerde mij niets. Ook zag niemand daar graten in. Maar stilletjes kwam het besef dat er beter beroepen waren. Ik was zeker niet de enige. Het heeft geholpen om beter dan mijn vader te doen. Ik weet dat mijn kinderen heel blij waren toen ze een dagje mee mochten naar mijn werk. Het zal wel zo iets zijn met die zogezegde kinderarbeid bij bepaalde onderaannemers. Mijn kinderen studeerden geregeld tot 21/22 uur. Is dat dan ook kinderarbeid? Moet ik de nor in? Een onderzoeksrechter? Ik kan mij niet voorstellen dat bij PostNL de kinderarbeid vergeleken wordt met wat in sommige landen de norm is. Beetje relativeren A.U.B.
    Hangt er helemaal vanaf of dat werk tijdens de schooluren plaats vindt. En ook in de bouw ziet men geen minderjarigen op een werf rondlopen (alleen veiligheidsproblemen al). En structueel kinderen laten studeren tot 21/22 h is ook niet de manier. Waarschijnlijk doen jouw kinderen dat ook weer anders :-)
  3. forum rang 4 Mr_Market 19 april 2022 09:55
    quote:

    leonardus65 schreef op 19 april 2022 09:35:

    [...]

    Onderzoek is bekend bij de aandeelhouders en ingeprijst. Postnl heeft gewoon "de pech" dat een deel van de onderaannemers zich niet aan de regels wil/kan houden. Hetze of niet, als aandeelhouder moet je er rekening mee houden. Postnl moet in staat zijn marktaandeel te behouden of uit te breiden binnen de bestaande wetgeving, dat gaat wel lukken. En als uiteindelijk de prijs per pakketje omhoog moet of stabiliseert, is dit goed voor de sector in het algemeen. Uitwassen moeten eruit.
    Ik vind het wele heel bijzonder dat er 'onderaannemers' zijn die zich dan niet aan de regels zouden houden, en dit maar al te graag met de 'media' delen, en het doen voorkomen of zij er toe aangezet worden door de directie van Postnl. Ik begrijp er echt helemaal niets meer van. Wat is dit?

    Een onderaannemer die sjoemelt of sjoemelde gaat zich toch niet melden bij het journaille of is er al lang mee gestopt na de diverse sluitingen van de depots of de opsluitingen van de directie?
  4. [verwijderd] 19 april 2022 09:56
    Het is duidelijk dat er in een aantal gevallen zaken gebeuren die anders zouden moeten. Maar ik vind wel dat de Belgische justitie erg grote woorden gebruikt. Er zijn denk ik genoeg andere sectoren te noemen waar zaken gebeuren waar meer aandacht voor zou mogen zijn. Het echte probleem zit m.i. bij bedrijven welke jou als klant 'gratis' de verzending aanbiedt. Niets is gratis, dit moet ergens vandaan komen. Er zullen zeker onderaannemers zijn welke te jonge mensen inzetten maar ik denk ook dat er situaties zijn waar kinderen het leuk vinden om een dagje, of een deel van de dag, mee te kunnen gaan. Het is hier al aangehaald, de Coronatijd was voor kinderen een moeilijke tijd om hun tijd door te komen. Verder vind ik het ook helemaal niet slecht dat kinderen leren om wat te doen voor wat spaarcenten doch wel binnen normale normen. Een kind dat heeft gespaard voor een nieuwe Iphone of iets dergelijks is daar veel meer fier op en ook veel zuiniger dan wanneer je alles krijgt van je ouders. Persoonlijk vind ik dat een groot deel van de huidige generatie jeugd soms wel heel erg makkelijk denkt over zaken 'krijgen' en 'ergens recht op hebben'. Een beetje moeite ergens voor doen is helemaal niet slecht.
    Het is voor Post.nl toch bijna niet te doen om elke rit of vestiging te gaan controleren of er niet ergens zogenaamde 'kinderarbeid' plaats vindt.
    Ik wil niet vervallen in het bashen van België want ik kom er graag. Ben geboren aan de Belgische grens en heb ook een deel van mijn jeugd in Belgë op school gezeten. Een deel van mijn familië en vrienden wonen ook in België. En mede daardoor weet ik dat in België de regeltjes vaak op allerlei gebied wat minder strak worden gehanteerd. Ik kan mijzelf niet aan de indruk onttrekken dat er in deze casus ook andere belangen een rol spelen. Het is goed dat er echte misstanden worden aangepakt maar het lijkt mij allemaal wel erg overtrokken.
  5. [verwijderd] 19 april 2022 10:05
    [quote alias=DeWalt id=14149741 date=202204191000]
    Het is m.i. een allochtonenprobleem in België bij onderaannemers. Deze mensen komen nergens aan de bak in België en starten dan eigen onderneming met eigen normen en waarden. Hoeveel allochtonen heeft Bpost in dienst?
    [/qu
    Ik krijg eigenlijk iedere week wel een koeriersdienst aan mijn deur en het zijn bijna altijd allochtonen die deze dienst uitvoeren. Ik woon in Nederland. Kinderen heb ik aan mijn deur nog nooit gezien maar ik heb wel het idee dat een grote groep allochtonen werkzaam zijn in deze bedrijfstak. Vooral de laatste paar jaar heb ik dit sterk zien toenemen.
  6. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 19 april 2022 10:10
    quote:

    DeWalt schreef op 19 april 2022 09:47:

    Ik krijg de laatste tijd best veel post, heb niet het gevoel dat het minder en minder wordt. Ook veel zakelijke postmailings weer de laatste tijd. Wat is jullie waarneming?
    Wij wonen vlak aan het Water bij Urk en daar komt de meeste Post toch nog veel met de Fles aan..

    Bietje Wind erbij en dan rechtstreeks hé..?! Géén File's géén Kinderarbeid..

    Gewoon door Moedertje natuur zelf en dan nog vaak met Schuim d'r op ook nog hoor..
  7. forum rang 7 DeWalt 19 april 2022 10:10
    quote:

    Mika schreef op 19 april 2022 10:05:

    [quote alias=DeWalt id=14149741 date=202204191000]
    Het is m.i. een allochtonenprobleem in België bij onderaannemers. Deze mensen komen nergens aan de bak in België en starten dan eigen onderneming met eigen normen en waarden. Hoeveel allochtonen heeft Bpost in dienst?
    [/qu
    Ik krijg eigenlijk iedere week wel een koeriersdienst aan mijn deur en het zijn bijna altijd allochtonen die deze dienst uitvoeren. Ik woon in Nederland. Kinderen heb ik aan mijn deur nog nooit gezien maar ik heb wel het idee dat een grote groep allochtonen werkzaam zijn in deze bedrijfstak. Vooral de laatste paar jaar heb ik dit sterk zien toenemen.
    Denk dus dat dit een nog groter probleem in België is.

    Veel allochtone dames doen het erg goed in de NL maatschappij (van zorg tot advocatuur), meer kansen dan ze in de cultuur van hun ouders kregen. Bij allochtone heren is het eerder andersom.

    Maar het lijkt een typisch verschijnsel bij onderaannemers, daar zit nadrukkelijk een eigen keuze in. PostNL zou moeten communiceren, geen opvolging van de werkstandaarden is onmiddellijke ontbinding contract.
2.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 136 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links