Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,840 25 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-0,08%) Dagrange 75,780 - 77,500
  • 450.647 Gem. (3M) 376,4K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.331 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 april 2022 15:10
    Ik moest even checken, maar ik heb het gehouden bij een bescheiden putje op 6 voor GEO, waar ik als die tenminste maandag op die prijs wordt vervuld $15 voor ontvang.

    Ik heb "al" 700 stuks GEO die ik allemaal beschouw als call opties zonder expiratiedatum, en ik hoef er niet persé nog 100 meer (vandaar strike op 6 ipv 7). De huidige 700 stuks zijn op dit moment ca $4500 waard. Ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is dat dat wel eens meer dan kan gaan verdubbelen nog voordat de volgende president wordt gekozen. Tot die tijd is het een leuk idee om dat geld al tot leven te wekken door er een premie cashflow rendement op te kunnen maken, al is het maar een paar procent per jaar, maar dat is meer dan voldoende om er de rente mee te kunnen betalen van de roodstand bij IB ;-)
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 april 2022 20:10
    fd.nl/politiek/1436547/kabinet-kiest-...
    "[...]
    In de nieuwe vermogensheffing die het kabinet vanaf 2025 wil invoeren, betalen beleggers niet alleen belasting over het inkomen uit hun bezittingen, maar ook over de waardeontwikkeling van hun aandelen en vastgoed.

    Zoals eerder is aangekondigd wil het kabinet vanaf 2025 vermogensbelasting gaan heffen op basis van werkelijke opbrengsten. Arresten waarin de Hoge Raad oordeelt dat de bestaande belasting op sparen en beleggen onwettig is, dwingen het kabinet de vermogenstaks te herzien. Uit de eerste voorstellen voor de toekomstige belasting, die staatssecretaris voor Fiscaliteit Marnix van Rij (CDA) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat het kabinet ook papieren beleggingswinsten en -verliezen tot de werkelijke opbrengsten rekent.
    [...]
    Een nadeel van de vermogensaanwasbelasting dat Van Rij erkent, is dat belastingplichtigen bij nog niet gerealiseerde waardestijgingen in liquiditeitsproblemen kunnen raken als zij daarover belasting moeten betalen. Dat doet zich met name voor met vastgoed, bijvoorbeeld als belastingplichtigen een tweede huis hebben dat zij niet verhuren.
    [...]
    "


    Brrrrrr....
    Het enige wat nog relatief "positief" zou kunnen worden genoemd, is dat dit cashflow beleggen (wat we in dit draadje voornamelijk doen) waarbij het minder gaat om koersstijgingen mogelijk aantrekkelijker wordt dan koersgroeibeleggen. Anyway: ik heb het al eerder gezegd. De enigen die hierdoor worden geraakt zijn de middenklasse mensen die onvoldoende geld hebben om offshore te gaan. De echt rijken kunnen hun vermogen simpel naar het buitenland verplaatsen (door bijvoorbeeld buurman van Louis van Gaal te worden).

    Ik vraag me af of die klagers wel echte klagers waren (want hoe dom en kortzichtig konden die zijn?) of lobby-grouperingen die via de rechterlijke macht veel onzaligere vermogensbelastingen willen afdwingen. Ik werd van Arjen Lubach gisteren ook al onpasselijk...
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 april 2022 20:39
    Aanvullend op bovenstaande post (die sh*t-timer van iex heeft weer toegeslagen):
    "cashflow beleggen [...] mogelijk aantrekkelijker wordt dan koersgroeibeleggen": in termen van liquiditeit bedoel ik dan.
    In absolute termen zal het (naar verwachting) weinig uit gaan maken...

    @Kaar$:
    Dit zijn mijn aandelen die in april dividend uitkeren (zonder de aandelen die maandelijks dividend uitkeren):
    Acres Commercial Realty Corp Pref Series C 8,9%
    Ahold Delhaize NV 2,9%
    Altria Group 6,5%
    Annaly Capital Management Inc 13,0%
    Apollo Commercial RE Finance 10,0%
    Automatic Data Processing Inc 1,8%
    BCE Inc 5,0%
    BRT Apartments Corp. 4,0%
    Diageo PLC ADR 1,9%
    Digital Realty Trust Inc 3,2%
    Equity Residential 2,7%
    Goeasy Ltd 2,9%
    Healthcare Trust of America Inc 4,1%
    Innovative Industrial Properties 4,0%
    Iron Mountain Inc 4,5%
    Leggett & Platt Incorporated 4,7%
    Medical Properties Trust Inc 5,7%
    Mid-America Apartment Communities 2,1%
    Philip Morris International Inc 4,8%
    Sachem Capital Corp 9,8%
    Store Capital Corp 5,2%
    Taiwan Semiconductor Manufacturing 2,0%
    Tsakos Energy Navigation Ltd Pref-F 9,5%
    Uniti Group Inc 4,5%
    WP Carey Inc 5,1%

    De meeste hiervan keren elk kwartaal uit, m.u.v. Ahold en Diageo die 2 keer per jaar dividend uitkeren (in april en in september/oktober)
  4. forum rang 5 QueSera 15 april 2022 21:32
    Tja. Dat was te verwachten. Je kon het van mijlenver zien aankomen dat er na Corona de pleuris zou uitbreken en dat men heel veel geld nodig zou hebben. Nu komt de Oekraïne oorlog nog bovenop.

    Natuurlijk gaan ze dat zoeken bij de middenklasse, want daar zit het meeste geld (als groep). Wat je daar vandaan kunt halen zal niet genoeg blijken, dus gaan ze verder bij welgestelde gepensioneerden. Dan gaan ze bedenken dat die eigenlijk de AOW helemaal niet nodig hebben. Of zo iets. Maak je borst alvast maar nat.
  5. forum rang 5 QueSera 15 april 2022 21:36
    Overigens gaan we dan hele gekke dingen krijgen. Heb je crypto / ergens een enorme zeperd gemaakt met iets vaags / je door rapper Boef in een of andere shit laten lullen? Geen probleem. Fiscus betaalt vooraan mee. Is tenslotte vermogen, dus verliezen mag je in mindering brengen.

    Bovendien zijn ze weer eens verschrikkelijk behind the curve. Op het moment dat de huizenprijs stijgingen er wel uit zijn / wellicht beginnen ze vanaf 2025 te dalen? De grootste gekte op de beurs ook over is en wie weet, op zich is het wel weer tijd voor een crash….zorgt de belastingdienst ervoor dat we onze verliezen mogen verrekenen. Voor de enorme stijgingen van onroerend goed en de beurs sinds kredietcrisis zijn ze in elk geval mooi te laat. Ze gaan het op tijd klaar hebben op het all time high. Echt klasse. Met het jaar wordt de kans op een crisis immers groter. Die golfbewegingen zijn inherent aan het kapitalisme. Als je dat niet wilt moet je een planeconomie optuigen. Alleen fiscalisten zijn geen macro-economen. Die weten dat kennelijk niet.
  6. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 april 2022 21:50
    Ja, ik zie al allerlei kekke beleggingsfondsen ontstaan die ervoor zorgen dat je officieel zogenaamd heel veel verlies gaat lijden, doordat dat fonds om de één of andere reden vreselijk slechte rendementen haalt en fabuleus hoge kosten. De NL fiscus gaat er dan inderdaad aan mee betalen, terwijl die hoge kosten offshore gaan en aan de andere kant van dat negatieve rendement ook offshore een slim bedrijf zit dat al dat geld erdoorheen heeft gejaagd en daardoor zo slecht rendeert.

    Als je er maar voor zorgt dat je offshore aan de andere kant zit om die hoge kosten te incasseren en dat geld erdoorheen te jagen, dan zit je goed. Uiteraard alleen beschikbaar en betaalbaar voor de echt rijken.

    Voor de modale pensioenspaarder die z'n hele leven lang hard heeft gewerkt, huisje heeft afbetaalt, en zijn eigen pensioen bij elkaar moest sparen, zit niets anders op om lijdzaam de rekening te betalen... Juist nu de rente zo ontzettend laag stond (door politici bij ECB afgedwongen) en zo iemand door de geldontwaarding met snel stijgende huizenprijzen en aandelenkoersen zit.

    Jaja... hier spreekt iemand met de nodige frustratie... maar ja... TINA...
  7. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 april 2022 22:21
    En je hebt volledig gelijk: grote kans dat in 2025 de hele opbrengst (waar veel van die kortzichtige politici nu verlekkerd naar kijken) verdampt en omslaat in een schadepost voor de schatkist, omdat we dan in een neerwaartse cyclus zitten... Waarom wordt er zo spastisch gedaan over het heffen van een vast percentage over het vermogen? Gewoon vermogensheffing: dat is voor iedereen voorspelbaar en stabiel voor de schatkist, en dan kunnen die (fake?) klagers ook niet klagen over het fictieve rendement (dat inderdaad belachelijk is).

    Anyway, nu weer iets "vrolijkers" (al sta ik er met gemixte gevoelens in):
    Zoals jullie misschien nog weten kocht ik bijna twee maanden terug per ongeluk 500 stuks DLR, i.p.v. de geplande 50 vanwege "een nulletje te veel". Toen ik mijn fout ontdekte was de koers alweer iets verder gedaald en heb ik in plaats van het verlies te nemen, een call optie (4 contracten, dus voor 400 stuks) geschreven. Die optie is gisteren uitgeoefend en het foutje heeft me $5 koerswinst bezorgd (aankoop op $135 en levering tegen een koers van $140) plus ca $2.50 aan optiepremie. Dus $7.50 per aandeel en in totaal ca $3.000 winst voor het nulletje te veel. Stiekem hoopte ik dat de koers nog een tijdje langer zou blijven hangen onder de $140, zodat ik nog een paar maanden meer kon profiteren van wat meer call optiepremies, maar ja... soms moet je ook gewoon blij zijn met iets wat met een sisser (en zelfs met een mooie bonus en een strik eromheen) afloopt.
  8. forum rang 5 QueSera 15 april 2022 22:28
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 15 april 2022 21:50:

    Ja, ik zie al allerlei kekke beleggingsfondsen ontstaan die ervoor zorgen dat je officieel zogenaamd heel veel verlies gaat lijden, doordat dat fonds om de één of andere reden vreselijk slechte rendementen haalt en fabuleus hoge kosten. De NL fiscus gaat er dan inderdaad aan mee betalen, terwijl die hoge kosten offshore gaan en aan de andere kant van dat negatieve rendement ook offshore een slim bedrijf zit dat al dat geld erdoorheen heeft gejaagd en daardoor zo slecht rendeert.

    Als je er maar voor zorgt dat je offshore aan de andere kant zit om die hoge kosten te incasseren en dat geld erdoorheen te jagen, dan zit je goed. Uiteraard alleen beschikbaar en betaalbaar voor de echt rijken.

    Voor de modale pensioenspaarder die z'n hele leven lang hard heeft gewerkt, huisje heeft afbetaalt, en zijn eigen pensioen bij elkaar moest sparen, zit niets anders op om lijdzaam de rekening te betalen... Juist nu de rente zo ontzettend laag stond (door politici bij ECB afgedwongen) en zo iemand door de geldontwaarding met snel stijgende huizenprijzen en aandelenkoersen zit.

    Jaja... hier spreekt iemand met de nodige frustratie... maar ja... TINA...
    Dat zie je verkeerd. Die stijging heb jij al belastingvrij binnen. Ik ga er niet vanuit dat de beurs en huizen de volgende jaren nog weer zulke krankzinnige stijgingen zullen laten zien. Niet met een stijgende rente en torenhoge inflatie. De huizenprijzen gaan dalen. Ze gaan de investeerders verder uitknijpen of afknijpen. Andere voorstellen zijn namelijk ook om de overdrachtsbelasting voor mensen met een tweede huis van de huidige 8% substantieel verder te verhogen.

    In een scenario waar de rentes snel stijgen en het net gekochte huis misschien toch een beetje duur uitpakt voor heel wat mensen, want hoge energierekening en afgeknepen huishoudbudget door hoge inflatie, is het niet geheel ondenkbaar dat meer mensen dan goed is tegelijkertijd van hun te dure huis af willen. Wie moet dat dan kopen tegen substantieel hogere rentes als je ook nog tegelijkertijd de investeerders wegjaagt? Is maar een gedachte.

    Ze hebben eindeloos lang zitten slapen en nu ze veel te laat zijn stapelen ze in korte tijd maatregel op maatregel in de veronderstelling dat daar veel geld te halen is. Ze hebben niet door dat dat alweer verleden tijd is, maar dat ze alleen maar de al flink afkoelende huizenmarkt extra ontregelen. Met dollartekens in de ogen gaan ze box 3 hervormen, maar ze vinden zich straks terug in een dalende huizenmarkt en dat half huisjesmelkend NL zijn (ongerealiseerde!) verlies terug krijgt in cash van de belastingdienst. Zijn die jongens eerst gratis binnengelopen en nu de huizenprijzen op zijn top zijn gaat de fiscus gratis een deel van het risico op daling van ze overnemen. Ik vind het echt briljant.
  9. Tradingmate 16 april 2022 00:50
    quote:

    Kaar$ schreef op 15 april 2022 15:56:

    Vraagje, welke dividend aandelen hebben jullie voor de maand April. Mijn dividend is het laagst in deze maand en dat weer is een setje bij te kopen om de maand op te krikken. Nu betaald er bovenop de maandelijkse betalende aandelen alleen $MO nog in April
    Mijn portefeuille bevat deze voor April:
    Overigens klopt het dat April een slechte maand is voor dividend. Bij mij is alleen Januari zelfs nog slechter. Maar April wordt weer ruimschoots goed gemaakt door Mei, vooral door de Nederlandse Semiconductor aandelen (met name BESI) en door verzekeraars en banken,

    NL:
    AD

    VS:
    ADP
    ALB
    ECL
    JPM
    KMB
    KO
    LRCX
    MDLZ
    MDT
    MPWR
    OMC
    ONL
    OXY
    PM
    SLB
    STOR
    SYY
    PARA
    QPC

    Ze betalen uit in April, maar voor dit jaar ben je dan al wel te laat, ex dates zijn bij de meeste al geweest.
  10. Kaar$ 16 april 2022 11:11
    quote:

    Tradingmate schreef op 16 april 2022 00:50:

    [...]

    Mijn portefeuille bevat deze voor April:
    Overigens klopt het dat April een slechte maand is voor dividend. Bij mij is alleen Januari zelfs nog slechter. Maar April wordt weer ruimschoots goed gemaakt door Mei, vooral door de Nederlandse Semiconductor aandelen (met name BESI) en door verzekeraars en banken,

    Ze betalen uit in April, maar voor dit jaar ben je dan al wel te laat, ex dates zijn bij de meeste al geweest.
    Dank AVM & Tradingmate, ja klopt, voor April zijn we te laat, maar zoals je al aangeeft is het dezelfde batch als de Januari, July, October aandelen.
  11. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 16 april 2022 13:17
    Bij mij is de 3-6-9-12 serie het "sterkst", daarna 1-4-7-12. De 2-5-8-11 serie is bij mij altijd het zwakst geweest. Vooral bij Dg is dit een probleem omdat veel van de 2-5-8-11 stocks van IB niet bij DG te krijgen zijn, waardoor ik voor hen relatief overwogen posities in de 2-5-8-11 serie moet stoppen om het jaar patroon toch zo glad mogelijk te laten verlopen.

    Welke aanraders hebben jullie voor de 2-5-8-11 serie?
    Het lijkt wel geheimtaal zo, maar jullie weten toch wel waar dit over gaat? ;-)

    @LTOke: ik heb nog eens wat verder nagedacht over het voordeel/nadeel van het afkopen van een aflopende geschreven optie versus het gewoon laten expireren. Zeker omdat ik nu het nadeel ondervind van het laatste.
    Weliswaar is het qua kosten het meest efficiënt om de optie te laten expireren i.p.v. terug te kopen, ik noemde dat "zonde van het geld", maar het ligt natuurlijk genuanceerder dan dat.

    Tegenover het stukje dat ik bespaar, zit het volgende risico:

    a) Ik schrijf alvast de volgende optie, terwijl de vorige nog loopt:
    Daarmee loop ik de kans dat de vorige optie toch niet waardeloos expireert en daardoor met een te grote margin positie kom te zitten (ik weet niet of ik dat goed beschrijf, maar ik bedoel dat ik én de stukken moet kopen die geleverd moeten worden én een margin moet aanhouden voor de nieuwe geschreven put. Als je "krap" zit, dan is dit misschien een risico dat je niet wilt nemen. Ik heb echter voldoende veilige buffers en zeil niet dusdanig scherp in de wind dat dit voor mij persoonlijk een overweging hoeft te zijn. Maar dat hoeft niet voor anderen te gelden.
    b) Ik wacht totdat de optie is afgelopen voordat ik de volgende schrijf:
    Door te wachten op expiratie van de lopende optie, kan ik misschien een stukje tijdswaarde mislopen of een sweet spot qua premiehoogte. Maandag kunnen die limieten die ik heb ingezet voor de opties die ik eigenlijk gisteren wilde binnentikken wel eens te hoog kunnen blijken en moet ik een korting slikken (of het risico nemen op verder wachten, terwijl de prijzen misschien dan nog verder dalen en ik daardoor nog meer premie cashflow ga missen). Dit had ik kunnen voorkomen door afgelopen donderdagavond al alle opties te schrijven en de premies binnen te tikken op de door mij gewenste limieten. Maar als ik dat "massaal" doe, dan loop ik ook wel voor een grotere groep het risico dat er in de laatste uren toch nog wat gebeurt met de koers en de lopende optie plots wordt vervuld. Dat kan ik dan weer voorkomen door eerst alle lopende opties netjes te sluiten etc. Anyway: ik heb dat niet gedaan en moet nu wachten op maandag, en voor de NL opties zelfs tot dinsdag, tsja...
  12. forum rang 4 midjj 16 april 2022 13:47
    quote:

    QueSera schreef op 15 april 2022 22:28:

    [...]

    Dat zie je verkeerd. Die stijging heb jij al belastingvrij binnen. Ik ga er niet vanuit dat de beurs en huizen de volgende jaren nog weer zulke krankzinnige stijgingen zullen laten zien. Niet met een stijgende rente en torenhoge inflatie. De huizenprijzen gaan dalen. Ze gaan de investeerders verder uitknijpen of afknijpen. Andere voorstellen zijn namelijk ook om de overdrachtsbelasting voor mensen met een tweede huis van de huidige 8% substantieel verder te verhogen.

    In een scenario waar de rentes snel stijgen en het net gekochte huis misschien toch een beetje duur uitpakt voor heel wat mensen, want hoge energierekening en afgeknepen huishoudbudget door hoge inflatie, is het niet geheel ondenkbaar dat meer mensen dan goed is tegelijkertijd van hun te dure huis af willen. Wie moet dat dan kopen tegen substantieel hogere rentes als je ook nog tegelijkertijd de investeerders wegjaagt? Is maar een gedachte.

    Ze hebben eindeloos lang zitten slapen en nu ze veel te laat zijn stapelen ze in korte tijd maatregel op maatregel in de veronderstelling dat daar veel geld te halen is. Ze hebben niet door dat dat alweer verleden tijd is, maar dat ze alleen maar de al flink afkoelende huizenmarkt extra ontregelen. Met dollartekens in de ogen gaan ze box 3 hervormen, maar ze vinden zich straks terug in een dalende huizenmarkt en dat half huisjesmelkend NL zijn (ongerealiseerde!) verlies terug krijgt in cash van de belastingdienst. Zijn die jongens eerst gratis binnengelopen en nu de huizenprijzen op zijn top zijn gaat de fiscus gratis een deel van het risico op daling van ze overnemen. Ik vind het echt briljant.
    Ik vrees juist het omgekeerde. Momenteel staan we nog aan een top op de beurzen (binnen procenten daarvan) Vergelijk het eens met een periode als 2000-2001 en daarna. Zul je zien dat precies rond een dieptepunt in 2025 de nieuwe VRH op basis van de werkelijke vermogenswinst gaat gelden. Mag je flink belasting gaan aftikken over het herstel van je vermogen....
  13. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 16 april 2022 14:24
    We gaan het zien... het gaat hoe dan ook wantoestanden opleveren als de staatsinkomsten met de beurs- en huizenprijzen cycli mee op en neer gaan. Waarom is er niemand van het journaille en hoor ik geen enkele politicus die deze waanzin een halt toeroept?

    Gewoon de huidige regeling behouden en het een belasting op vermogen noemen. Dat is altijd wat het is geweest en door woordenspelletjes, activistische klagers en rechters, dreigen we nu met z'n allen een veel te ingewikkeld, volatiel en slecht systeem in te voeren. Gewoon het woordje "rendement" doorstrepen in de VRH, en de eind% in de huidige tabel "vastklikken" en we zijn klaar. Maar nee... aaarghhhhhh...

    Ooit hoop ik dit te kunnen bereiken: "Goedemorgen buurman Louis, lekker weertje hier in de Algarve... kopje koffie doen?"
    (Het staat in dit draadje vrij om te blijven dromen, nietwaar?)
  14. Kaar$ 16 april 2022 14:47
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 16 april 2022 13:17:

    Bij mij is de 3-6-9-12 serie het "sterkst", daarna 1-4-7-12. De 2-5-8-11 serie is bij mij altijd het zwakst geweest. Vooral bij Dg is dit een probleem omdat veel van de 2-5-8-11 stocks van IB niet bij DG te krijgen zijn, waardoor ik voor hen relatief overwogen posities in de 2-5-8-11 serie moet stoppen om het jaar patroon toch zo glad mogelijk te laten verlopen.

    Welke aanraders hebben jullie voor de 2-5-8-11 serie?
    Het lijkt wel geheimtaal zo, maar jullie weten toch wel waar dit over gaat? ;-)

    Ik heb voor deze serie, $T, $OKE, $OHI, $OMF. Moet zeggen dat de $OKE een restant is van gerealiseerde winst, dat ik dus tot in de oneindigheid laat staan.
  15. forum rang 4 LTOke 16 april 2022 19:21
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 16 april 2022 13:17:

    @LTOke: ik heb nog eens wat verder nagedacht over het voordeel/nadeel van het afkopen van een aflopende geschreven optie versus het gewoon laten expireren. Zeker omdat ik nu het nadeel ondervind van het laatste.
    Weliswaar is het qua kosten het meest efficiënt om de optie te laten expireren i.p.v. terug te kopen, ik noemde dat "zonde van het geld", maar het ligt natuurlijk genuanceerder dan dat.

    Kijk, nu snap je waarom ik je dat vroeg :-)
    Bij URW zat er vorige week geen echt risico meer dat je met dubbele margin zou opgescheept worden. Maar ik wacht ook liever braaf af. Zeker omdat de tijdswaarde op het laatst harder naar beneden gaat.
    Maar ik merk dat mijn risicotolerantie met de maand groeit. Dus wie weet.
    Ik heb voor nu 1 optie doorgerold, omdat ik die anders geleverd zou krijgen en dat wilde ik deze maand niet.
    De rest wacht ik komende week op een dipje.
    Geo nog nadenken over 6 of 7.
    En misschien URW inruilen voor Besi. Zelfde strike, stuk hogere premie (en bijbehorend risico).
  16. forum rang 4 LTOke 16 april 2022 19:31
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 16 april 2022 13:17:

    Bij mij is de 3-6-9-12 serie het "sterkst", daarna 1-4-7-12. De 2-5-8-11 serie is bij mij altijd het zwakst geweest. Vooral bij Dg is dit een probleem omdat veel van de 2-5-8-11 stocks van IB niet bij DG te krijgen zijn, waardoor ik voor hen relatief overwogen posities in de 2-5-8-11 serie moet stoppen om het jaar patroon toch zo glad mogelijk te laten verlopen.

    Welke aanraders hebben jullie voor de 2-5-8-11 serie?
    Het lijkt wel geheimtaal zo, maar jullie weten toch wel waar dit over gaat? ;-)

    Ik heb net 3-6-9-12 het zwakste. Maar dat komt m.n. door DG. Alles wat aan het eind van het kwartaal uitbetaald wordt, krijg je standaard een dag later en bij buitenlandse valuta wacht je nog een dag op je EUR. En dan boek ik hem pas in.

    2-5-8-11 komt als 2e. Veel EU aandelen betalen jaardividend in mei. Dus die vertekent wel.
    Februari is de zwakste maand.
    En ik schat in dat jij al hebt wat ik in februari aan betalers heb (excl. maandbetalers): AT&T, Antero, Apple, Oneok en Omega

    En voor Kaars. Dit betaalt bij mij in april (excl. maandbetalers): SPG, Total, Coca Cola, Imperial Brands, Vici, Deka Daxplus, Apollo RE, Rio Tinto, Ahold en Annaly.

    Blijft leuk om met die hele lijst te spelen :-)
  17. Kaar$ 16 april 2022 19:56
    quote:

    LTOke schreef op 16 april 2022 19:31:

    [...]

    En voor Kaars. Dit betaalt bij mij in april (excl. maandbetalers): SPG, Total, Coca Cola, Imperial Brands, Vici, Deka Daxplus, Apollo RE, Rio Tinto, Ahold en Annaly.

    Blijft leuk om met die hele lijst te spelen :-)
    Dank! SPG, helemaal vergeten. Die heb ik er voor $159.91 uit gedaan in November, dat zal inderdaad wel een dividend gat hebben achter gelaten. Ga maar weer is kijken of we die kunnen oprapen.
6.331 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links