Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,875 25 apr 2024 17:36
  • -0,030 (-0,19%) Dagrange 15,750 - 15,955
  • 3.154.541 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 anders 9 april 2022 17:39
    quote:

    email2uwf schreef op 9 april 2022 13:08:

    Threat of President Le Pen Sends French Bond Yields to 2015 High
    Borrowing costs jump as far-right candidate nears Macron
    End of ECB bond-buying, rate-hike prospects add to risks

    www.bloomberg.com/news/articles/2022-...
    Is dat goed of slecht voor ABN als aandeel?
  2. [verwijderd] 9 april 2022 18:25
    quote:

    kassa! schreef op 8 april 2022 19:00:

    wat zijn dat voor leerboeken ?

    inverse yield - korte rente hoger dan lange rente - markt verwacht recessie/afnemende groei. Maar beide kunnen stijgen.
    dat kan zeker maar dit is de basis uitleg. Als beiden stijgen blijft ie nog inverse. Leerboeken van NIBESVV de vakdiploma"s die bijna iedere bankman moest halen. Long time ago for me haha
  3. email2uwf 9 april 2022 19:12
    quote:

    anders schreef op 9 april 2022 17:39:

    [...]

    Is dat goed of slecht voor ABN als aandeel?
    Rente gaat flink omhoog, de euro gaat dalen en vooral de Zwitserse frank gaat stijgen. (Mocht le Pen winnen). ECB komt hierdoor in de problemen.
    Dit kan zeer gunstig uitpakken voor ABN (gericht op NL) Het wordt alleen zeer vervelend voor diegene met schulden en diegene die net rond kunnen komen.
    Je kunt het goed volgen bij LE MONDE. Deze krant kun je nu sinds kort op een Engelse vertaling zetten.
    Succes, het wordt spannend en men kan hiermee veel geld gaan verdienen :-) na de uitslag van de eerste ronde vanaf maandag.
  4. forum rang 6 Alrob2 10 april 2022 14:04
    k vind het komend dividend niet zo relevant. Ik beleg hoofdzakelijk om koerswinst te maken. Daarom ben ik nu voorzichtig met ABNAMRO. De koers staat laag en na de laatste dip is het wat aan het herstellen. Echter de AEX is tegen een weerstand opgelopen en onzeker is of die gebroken wordt. Vanwege de sancties, de oplopende grondstofprijzen, de oplopende rente, de inflatie, gaat de economie een slechte tijd tegemoet. Pas na de huidige oorlog en een vermindering van de sancties is een verdere economische groei te verwachten, en dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren. De oorlog schaadt de Europese economie zeer, en dat zal blijken uit de 2e kwartaalcijfers en verder. Dus ik zie de koersen de komende maanden enkel dalen. Ik heb mijn gehele optieportefeuille gecashd met een winst dit jaar van toch nog 25%. Maar was al eerder 100%. Mijn aandelen portefeuille is 90% gecashd en staat nu op 7% winst.
    Ik koop de komende maanden enkel bij flinke dips en dan enkel aandelen en lange termijn calls (expiratie dec 23 en verder)
    Heb nu nog wel wat ABNAMRO aandelen en die houd ik vast.
    Succes allen die long zitten.
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 11 april 2022 08:49
    Overheid laat bescherming contant geld voor lange termijn onderzoeken

    De overheid laat samen met De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoeken hoe de beschikbaarheid en het gebruik van contant geld op de lange termijn kan worden de beschermd. Dat meldt minister Kaag van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Deze week werd het Convenant Contant Geld gepresenteerd waarin banken en andere organisaties afspraken hebben gemaakt om het functioneren van contant geld te waarborgen (pdf).

    In het convenant worden afspraken gemaakt voor de komende vijf jaar over zaken als terugvalopties voor het pinverkeer, een inclusief en toegankelijk betalingsverkeer, het tariferingsmodel van de banken voor contant geld, de acceptatie van contant geld, de bereikbaarheid- en beschikbaarheid voor zowel geldopname-automaten en afstortautomaten en het toepassen van 'pin-only'-beleid door winkels, horeca, benzinestations en andere partijen.

    Ook bevriezen banken tot uiterlijk eind juli 2023 hun prijsbeleid ten aanzien van contant geld. Tot die tijd zullen zij geen maatregelen treffen, zoals tariefsverhogingen of volumebeperkingen, waardoor het opnemen of storten van contant geld voor particuliere en zakelijke klanten duurder, of anderszins ontmoedigd of belemmerd wordt, laat Kaag weten. Daarbij hanteren de banken een limiet van 17.500 euro als uitgangspunt voor het kosteloos opnemen van contant geld.

    "Met dit bedrag, dat is gebaseerd op gegevens van het Nibud, kan iemand met een modaal inkomen zijn of haar uitgaven in winkels met contant geld betalen. Hiermee is het weliswaar niet voor iedereen volledig kosteloos om contant geld op te nemen, maar geldt dit wel voor het overgrote gedeelte van de mensen die afhankelijk zijn van contant geld en die eventuele extra kosten niet kunnen dragen", voegt de minister toe.

    Ze zegt verheugd te zijn dat de banken en andere organisaties onderling tot afspraken zijn gekomen. Wel blijft de infrastructuur voor het aanbieden van contant geld volgens haar een punt van aandacht, vooral als de daling in het gebruik van contant geld van de afgelopen jaren doorzet. "Om die reden zal ik samen met DNB onderzoek laten doen naar hoe het publiek belang van contant geld ook na het Convenant geborgd kan worden. Hierbij zullen alle varianten voor de ordening en bekostiging van de chartale keten worden onderzocht, variërend van meer publieke tot meer private oplossingen", besluit de minister haar brief.

    www.tweedekamer.nl/downloads/document...
  6. [verwijderd] 11 april 2022 16:18
    quote:

    bravo schreef op 9 april 2022 18:25:

    [...]

    dat kan zeker maar dit is de basis uitleg. Als beiden stijgen blijft ie nog inverse. Leerboeken van NIBESVV de vakdiploma"s die bijna iedere bankman moest halen. Long time ago for me haha
    Kwam negatieve rente ook in die boeken voor? Of werd je dan voor gek versleten (haha).

    10 jaars vandaag weer een nieuwe top, zou het voor de bankaandelen niet beter zijn als de stijging wat minder hard gaat ?
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 11 april 2022 18:14
    Rentes

    De kapitaalmarktrente in een groot aantal landen gaat aardig los zoals onderstaande Reuters visual weergeeft. De beweging lijkt misschien gering, maar is wel degelijk fors te noemen.

    Tis weer Ons bin zuunig bij ABN Amro had toch al dik door de 12 behoren te staan!
  8. forum rang 5 Hernia 13 april 2022 17:34
    Excuses ABN Amro voor rol slavernij vandaag.
    ABN Amro biedt "diepgevoelde" excuses
    aan voor de rol die de bank had bij de
    slavernij.Die rol was groter dan tot nu
    toe werd gedacht.

    Tot die conclusie komen historici van
    het Nationaal Instituut voor Sociale
    geschiedenis.Zij deden onderzoek naar
    de geschiedenis van ABN Amro op verzoek
    van de bank zelf.Twee voorlopers van de
    bank uit de 18e eeuw zijn bestudeerd.

    Deze voorlopers,Hope & Co en Mees &
    Zoonen,waren actief betrokken bij de
    slavenhandel,de plantageslavernij en de
    handel in producten die door de tot
    slaafgemaakten zijn gemaakt.ABN Amro is
    het eerste bedrijf dat excuses maakt.
  9. [verwijderd] 13 april 2022 21:48
    quote:

    kassa! schreef op 11 april 2022 16:18:

    [...]

    Kwam negatieve rente ook in die boeken voor? Of werd je dan voor gek versleten (haha).

    10 jaars vandaag weer een nieuwe top, zou het voor de bankaandelen niet beter zijn als de stijging wat minder hard gaat ?
    Neen, dat niet. Maar ik had er wel van gehoord. In zwitserland was het een periode dacht ik. Vol ongeloof. Heel vreemd dat je aljaren leert en daarop adviseert: geld stallen levert geld op en geld lenen moet je betalen. Nu is het andersom. Om gek van te worden.
  10. forum rang 10 voda 14 april 2022 08:05
    Duister slavernijverleden schokt ABN Amro, toch blijven schilderijen hangen
    Door RUBEN EG

    Gisteren, 18:28
    in FINANCIEEL

    ABN AMRO BANK N.V.

    AMSTERDAM - De mythe dat Nederlandse instellingen alleen zijdelings betrokken waren bij slavernij is doorgeprikt. Nadat toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) in februari erkende dat het zeer nauw betrokken was bij de instandhouding van de trans-Atlantische slavernij, blijkt nu een voorloper van ABN Amro in de achttiende en negentiende eeuw de zakken op ongekende schaal te hebben gevuld met internationale slavernij en slavenhandel. Toch blijven de portretten van de bankiers hangen in de kantoren van ABN Amro.

    Marten Mees (1828-1917) en Henry Hope (1735-1811) ABN AMRO ART & HERITAGE

    Op eigen initiatief liet ABN Amro het Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) onderzoek doen naar de geschiedenis van Hope & Co en Mees & Zoonen. De twee eeuwenoude banken fuseerden in de jaren zestig tot Bank Mees & Hope, waaruit na de nationalisatie van ABN Amro in 2010 diens huidige private bank voortkwam: het voor de bank belangrijke MeesPierson.

    Hoewel onderzoeker Pepijn Brandon al zijn vermoedens had, schokte zijn bevindingen hem. Mees & Zoonen en met name Hope & Co verdienden niet alleen grof geld aan de slavernij, maar vormden zelfs een ’spilfunctie’ in de financiering van slavernij op plantages in Nederlandse, Britse en Deense koloniën. De winsten waren zó hoog, dat de bankiers zelfs een hand hadden in de ’tergend trage’ afschaffing van de slavernij in Nederland en Nederlandse koloniën.

    BEKIJK OOK:
    Voorgangers ABN ’spil’ in slavenhandel: ’Bankiers vertraagden afschaffing’

    Extra schokkend noemde Brandon woensdag bij de presentatie van het onderzoeksrapport de cijfermatigheid waarmee het ’diep menselijk leed’ bij Hope & Co in de boeken stond. „Dit was niet zomaar een postje in een boekhouding”, stelde hij. „Slaven staan met naam en toenaam als onderpand vermeld, met heuse gradaties erbij. ’Van geen nut’ of ’waarde: nul’ bij een bejaarde of gewonde slaaf. Of ’niet mooi’ bij een vrouwelijke slaaf. Zelfs voor mij als ervaren onderzoeker blijft dat schokkend om te zien.”

    ABN AMRO
    Hope & Co boekte in 1762 mede dankzij de slavernij een omzet van ƒ47 miljoen. Brandon spreekt van een voor die tijden ’fenomenale omzet’, die vergeleken kan worden met die van huidige bedrijven als Google en Apple. „Eind achttiende eeuw was Hope & Co het grootste bedrijf op de Nederlandse markt. De nummer twee volgde met slechts de helft van de omzet. In het mondiale financiële bestel kwam eerst Hope & Co, en dan Rothschild en JP Morgan.”

    BEKIJK OOK:
    Directeur Klaas Knot geschokt door rol DNB in slavernij: ’Dit raakt mij’

    Ook ABN Amro schrok van de bevindingen. Bij het in ontvangst nemen van het rapport bood ceo Robert Swaak ’diepgevoelde excuses’ aan voor het ’handelen en pijn’ die de ’schaduwkant’ van de eigen historie heeft veroorzaakt. Hij beloofde na gesprekken met nazaten via de eigen Foundation nieuwe initiatieven te ontwikkelen om onder meer families met sociale achterstanden te helpen met onderwijs, stageplekken en schuldsanering.

    De beelden en schilderen van de bankiers van Hope & Co en Mees & Zoonen blijven wel hangen in de kantoren van ABN Amro. „Als je die weghaalt dan betekent dit dat je een deel van je geschiedenis niet erkent”, zei Swaak desgevraagd. De bank gaat bij de beelden en schilderijen informatie verstrekken naar delen uit het onderzoek. „Zodat we leren van onze geschiedenis.”

    www.telegraaf.nl/financieel/201764717...
  11. forum rang 8 Lepre Chaun 15 april 2022 08:25
    Bedrijfsnieuws

    Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal van 2022 de inkomsten beter op peil gehouden dan analisten hadden verwacht, dankzij sterke inkomsten uit de plaatsing van aandelen en vastrentende waarden. Dat meldde de Amerikaanse zakenbank donderdagmiddag. Het aandeel steeg circa 1,0 procent.

    Goldman Sachs realiseerde in het eerste kwartaal fors minder inkomsten, door malaise bij vermogensbeheer en de investment bank, terwijl de effectenhandel en de consumentenbank het beter deden. Het aandeel sloot vrijwel vlak.

    Citigroup boekte in het eerste kwartaal een kleinere winstdaling dan werd gevreesd door analisten, hoewel de winst nagenoeg halveerde. De bank stopte driekwart miljard dollar in de stroppenpot. Het aandeel noteerde bijna 2,0 procent hoger.

    Wells Fargo behaalde in het eerste kwartaal minder inkomsten en winst dan in de eerste drie maanden van 2021, maar de winstdaling was minder sterk dan gevreesd.

    Nou an sich helemaal niet zo slecht voor de Financials .
  12. forum rang 8 Lepre Chaun 15 april 2022 08:27
    Voortgang aandeleninkoopprogramma ABN AMRO 8 april – 14 april 2022

    15 april 2022 02:00 ET | Bron: ABN AMRO

    ...

    Voortgang aandeleninkoopprogramma ABN AMRO 8 april – 14 april 2022

    ABN AMRO maakt de transactiedetails bekend met betrekking tot het op 9 februari 2022 aangekondigde aandeleninkoopprogramma van EUR 500 miljoen.

    In de week van 8 april 2022 tot en met 14 april 2022 zijn in totaal 3.420.097 aandelen en certificaten ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 11,80 voor een totaalbedrag van € 40.340.048

    Voor gedetailleerde informatie over de dagelijks ingekochte aandelen en certificaten, individuele inkooptransacties en weekrapporten, zie de ABN AMRO website op www.abnamro.com/en/investor-relations...

    De totale vergoeding voor ingekochte eigen aandelen en certificaten bedraagt ??tot op heden € 369.036.620, hetgeen neerkomt op 73,8% van het totale inkoopprogramma van eigen aandelen.

    Dit persbericht is een uitgave van ABN AMRO Bank N.V. en bevat informatie die openbaar moet worden gemaakt op grond van Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)

    www.globenewswire.com/news-release/20...
  13. forum rang 8 Lepre Chaun 16 april 2022 13:59
    ABN AMRO Bank (OTCMKTS:AAVMY) Gegeven Consensus Aanbeveling van “Hold” door Brokerages.

    Aandelen van ABN AMRO Bank ( OTCMKTS:AAVMY - Get Rating ) hebben een gemiddelde rating van "Hold" gekregen van de elf analisten die het bedrijf volgen, meldt MarketBeat.com .

    www.defenseworld.net/2022/04/16/abn-a...
  14. forum rang 8 Lepre Chaun 18 april 2022 16:20
    Bank of America lijkt ruim een procent hoger van start te gaan na meevallende kwartaalcijfers.
    De inkomsten stegen in het eerste kwartaal, maar de winst liep terug. De winstval was evenwel minder sterk dan analisten hadden verwacht.
    En dankzij de oplopende rente verwacht CEO Brian Moynihan dat de rentebaten van de bank het de komende periode goed zullen doen.

    Ook Bank of New York Mellon deed het net iets beter dan verwacht.
8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links