Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 9,970 18 apr 2024 12:15
  • +0,030 (+0,30%) Dagrange 9,910 - 10,040
  • 41.509 Gem. (3M) 63,3K

Brunel 2022

249 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 13 april 2022 17:26
    BRUNEL zet dan ook een significant hoger gekwalificeerd en gespecialiseerd human resoueces advies produkt in de markt gespeend op unieke en specifieke kennis, daar waar Randstad de "Massa is Kassa" variant" in de uitzendbranche vertegenwoordigd.

    Vind beleggingstechnisch niets (meer) van Randstad , maar des te meer met BRUNEL ; Een Klasse apart !

    Nu Covid, de beperkingen niet meer kent, die het 2 jaar ook voor BRUNEL beperkingen impliceerde , gaat BRUNEL 2022 en verder weer heel veel bijdragen aan het herstel van de wereldwijde complexere -infra en geologische onderzoeks\ ontwikkelings projekten. Daar zijn ze goed in en gevraagd.
  2. forum rang 8 aextracker 18 april 2022 11:11
    quote:

    max2 schreef op 13 april 2022 20:56:

    Ik hou ze aan voor het dividend. Ook een overname zou zo maar kunnen. Gaat de komende de jaren profiteren van de energietransitie all over the word.
    Vandaag zijn bezitters van Randstad overgestapt naar Brunel.
    Keert 0.45\aandeel uit en daarmee 4% yield dividend.
    Niet spectacualir, wel mooi meegenomen.

    Risicoo'tje qua exposure in Russia & Caspian divisie, wat BRUNEL daar gaat doen. . . . of beter gezegd. . . . gaat laten liggen aan gas- & olie infra projecten.
    Benieuwd hoeveel dat is.
    O.b.v. JV 2021 lijkt het "niet significant" op de jaartotalen.
  3. forum rang 10 voda 27 april 2022 09:38
    Beursblik: lichte omzetstijging Brunel verwacht
    Aanhoudend sterk momentum volgens ING.

    (ABM FN-Dow Jones) De omzet van Brunel is in het eerste kwartaal vermoedelijk licht gestegen. Die verwachting sprak de specialistische detacheerder bij de jaarcijfers in februari uit.

    De brutomarge zal iets dalen, zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar, zei Brunel destijds. En de operationele kosten zullen stijgen door aanhoudende investeringen in de groei, voorspelde het bedrijf.

    ING stelt dat de outlook voor het eerste kwartaal een aanhoudend sterk momentum in alle divisies impliceert, terwijl de directe blootstelling aan Oekraïne en Rusland beperkt is. Volgens ING kunnen de Europese activiteiten van Brunel profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt en looninflatie.

    In het eerste kwartaal van 2021 behaalde Brunel een omzet van 213 miljoen euro en een EBIT van 10,7 miljoen euro, met een bijbehorende marge van 5,0 procent.

    In het vierde kwartaal van afgelopen jaar kwam de omzet uit op 245,4 miljoen euro, toen een stijging van 17 procent en een omzetgroei van 15 procent op vergelijkbare basis. De EBIT kwam in het vierde kwartaal uit op 15,7 miljoen euro en de bijbehorende marge op 6,4 procent.

    Outlook

    Voor heel 2022 rekent ING op een omzet van 1.067 miljoen euro, tegenover 900 miljoen euro in 2021.

    Brunel opent vrijdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 5 maci 29 april 2022 08:05
    De hoofdpunten even door Goegel laten vertalen:

    Brunel meldt sterke organische groei ondersteund door alle regio's, extra boost door overname van Taylor Hopkinson
    29 april 2022
    Downloaden(opent in nieuw venster)
    Amsterdam, 29 april 2022 – Brunel International NV (Brunel; BRNL), een wereldwijde leverancier van oplossingen en expertise voor flexibele arbeidskrachten, heeft vandaag haar resultaten voor het eerste kwartaal (Q1) 2022 bekendgemaakt.

    Kernpunten Q1 2022

    Omzet van EUR 275 miljoen, een stijging van 29%, 18% groei op vergelijkbare basis
    EBIT 46% gestegen tot EUR 15,6 miljoen
    Strategie blijft aan kracht winnen met een sterke behoefte aan specialisten en technische oplossingen in wereldwijde industrieën; alle regio's groeiend en winstgevend
    Bijgewerkte ESG-strategie om engagementen te versnellen: netto nulemissie in 2022
    Versnelling in hernieuwbare wervingsoplossingen door overname van Taylor Hopkinson. Integratie op koers; marktleiderschapspositie versterkt
    Operationele leverage verder verbeterd met een conversie naar EBIT van 39% van de stijging van de brutowinst
    Sterke kaspositie gehandhaafd op EUR 103 miljoen
    Brunel is bezig met de verkoop van de activiteiten in Rusland aan het lokale management.
    Jilko Andringa, CEO van Brunel International NV . : “We zijn het jaar 2022 sterk begonnen met een versnelling van de omzetgroei in alle regio's en een sterke groei buiten Europa, met name in Azië. Naarmate het kwartaal vorderde, zagen we de trend nog sneller versnellen, met een omzet van meer dan EUR 100 miljoen in maart. Onze brutomarge steeg in bijna alle regio's, omdat onze klanten de waarde van de aangesloten Brunel-specialisten in veel baanbrekende projecten erkennen. Ondersteund door een strikt beheer van de bedrijfskosten, resulteerde dit in een EBIT van 5,7% voor het kwartaal, wat een bewijs is van ons vermogen tot gedisciplineerde uitvoering.

    We zijn bezig met de verkoop van onze Russische activiteiten aan het lokale management. Ik wil onze Russische collega's bedanken voor hun inzet voor Brunel en het bedrijf dat ze de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd.

    Aangezien we Taylor Hopkinson in het laatste kwartaal van 2021 hebben overgenomen om onze capaciteiten in de hernieuwbare markt uit te breiden, maken we gestaag vorderingen met de integratie-activiteiten na de fusie en hebben we er vertrouwen in dat we dit in de komende maanden zullen voltooien. Hierdoor kunnen we onze leidende positie in de sector van hernieuwbare energie behouden terwijl we de energietransitie van onze klanten stimuleren. Om onze sterke betrokkenheid bij deze trends te laten zien, hebben we onze eigen ESG-strategie geactualiseerd en versneld onze ambities om klimaatneutraal te worden.

    We kunnen voortbouwen op ons sterke team van Brunellers. We vragen alle Brunellers om 'nieuwsgierig' te zijn om ons kennisleiderschap te laten groeien en 'gretig' te zijn om de juiste houding te tonen om ons bedrijf verder uit te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat we ons vijfjarenplan voor kunnen blijven en profiteren van het post-COVID-momentum, aangezien de meeste regio's hun beperkingen hebben opgegeven en al voldoen aan de toegenomen vraag naar ingenieurs."

    ESG-strategie

    Na onze strategie-update in maart 2021 hebben we onze nieuwe groeistrategie steeds meer aan kracht zien winnen. We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toegenomen vraag naar specialisten en technische oplossingen voor een duurzamere wereld. De overname van Taylor Hopkinson heeft onze leidende positie in de sector van hernieuwbare energie gevestigd en we spelen een belangrijke rol in de energietransitie van onze klanten. Om onze inzet voor een duurzamere wereld te onderstrepen, hebben we onze ESG-strategie geactualiseerd en zullen we de inspanningen om klimaatneutraal te worden versnellen. Op de kapitaalmarktdag van vorig jaar hadden we ons gecommitteerd om in 2030 onze voetafdruk te verkleinen en de resterende uitstoot volledig te compenseren. Het reductieplan is in volle gang. We hebben besloten om alle resterende uitstoot al vanaf 2022 te compenseren.

    Dit en de rest staat in de bijlage.
  5. forum rang 10 voda 29 april 2022 08:31
    Brunel groeit stevig door
    Hoge enkelcijferige omzetgroei voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) Brunel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet fors zien aantrekken, terwijl ook het bedrijfsresultaat fors steeg. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

    CEO Jilko Andringa sprak van een sterke start van het jaar, waarbij de omzetgroei in alle regio's toenam. Ook buiten Europa was de groei sterk, vooral in Azië.

    Verder zei de topman bezig te zijn met het verkopen van de Russische activiteiten aan het lokale bestuur.

    In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 29 procent tot 275 miljoen euro. Op vergelijkbare basis bedroeg de groei 18 procent. Analisten van ING mikten op slechts een lichte stijging van de omzet.

    Het EBIT-resultaat steeg met 46 procent tot 15,6 miljoen euro. De brutowinst trok op jaarbasis met 25 procent aan tot 61,8 miljoen euro.

    In het vierde kwartaal van afgelopen jaar kwam de omzet nog uit op 245,4 miljoen euro, toen een stijging van 17 procent en een omzetgroei van 15 procent op vergelijkbare basis. De EBIT kwam in het vierde kwartaal uit op 15,7 miljoen euro en de bijbehorende marge op 6,4 procent.

    De kaspositie bedroeg 103 miljoen euro.

    Outlook

    Brunel mikt voor dit jaar op een hoge enkelcijferige omzetgroei.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 29 april 2022 10:15
    Beursblik: sterke jaarstart Brunel
    KBC Securities handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Brunel heeft een sterke start van het jaar achter de rug. Dit stelden analisten van KBC Securities vrijdagochtend na publicatie van de kwartaalresultaten van de specialistische detacheerder.

    Vooral een stijging van de bedrijfswinst met 43 procent tot 15,6 miljoen euro was fors beter dan verwacht, aldus KBC. "Een sterker dan voorziene start van het jaar", zo stelden de analisten.

    De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn wel beperkt volgens KBC, gezien het volatiele macro-economische klimaat.

    KBC handhaaft het koopadvies op Brunel met een koersdoel van 14,50 euro.

    Het aandeel Brunel steeg vrijdagochtend met 4,2 procent tot 11,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
249 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links