Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: ECB handhaaft rente

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 12 april 2022 13:46
    Wat een onzin verhaal weer. De ECB heeft ook nooit als argument aangedragen om de rente niet te verlagen omdat de Supply chain perfect was. Rente ging alsmaar lager wat voor bizarre situatie zorgde. Nu is supply chain kaduuk en nu is het ineens wel een argument om niks aan de inflatie te doen?
  2. forum rang 4 M357 14 april 2022 14:07
    In hun stuitende pogingen Zuid-Europa te sparen helpt de ECB de hele Eurozone naar de verdoemenis. Over enige tijd loopt de economische groei terug en kunnen zij de rente niet meer verhogen met als resultaat stagflatie en dan zijn wij allemaal de sigaar. Zij zijn nu al te laat met renteverhogingen en maken het alleen nog maar erger door niets te blijven doen!
  3. forum rang 5 Cerburus 14 april 2022 14:19
    euro heeft ons veel gebracht, maar baas over eigen monetair beleid is ook wat waard.
    Wat een klucht momenteel die ECB. Enfin schulden infateren zo lekker weg, en de pensioen en spaar tegoeden van consumenten zijn zo in rap tempo weinig meer waard. Denk dat de grieken en italianen weer uiterst tevreden zijn.
  4. Sustainable 14 april 2022 15:24
    Aangezien wij onze energie in dollars afrekenen en door het niet verhogen van de rente de euro zwakker wordt tov de dollar zal de inflatie verder toenemen.

    Vervolgens zullen deze hogere energieprijzen de groei verder afremmen. Een vicieuze cirkel waaruit moeilijk te ontkomen is. De ECB heeft zichzelf in een hoekje geschilderd.
  5. 8ball 14 april 2022 15:46
    Nu er daadwerkelijk 8% inflatie op de teller staat en er nog steeds geen enkele sprake is van renteverhoging moet het toch overduidelijk zijn dat inflatie al die jaren een drogreden was en de feitelijke reden het betaalbaar houden van Zuid-Europese schulden is, de Zuid-ECB heeft gewonnen van de Noord-ECB
  6. taurus86 14 april 2022 16:28
    Frankrijk is de kern van het probleem. Het is compleet platzak en 'de hesjes' vragen straks harde garanties voor hun geleverde steun aan Macron. Duitsland bijt zijn tong af, want een Frans/Duits conflict is het laatste wat Frankfurt wil.
    En Boris is er niet meer om de kat de bel aan te binden.
    Het project Europa begint nu snel af te bladderen. En in plaats van de economische vaart erin te houden, gaat onze minister van Financiën "de partijen bij elkaar houden" i.p.v. stevig ingrijpen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links