Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Day trading masterclass van Kevin Timmer en jordi van de Pas

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 december 2020 00:37
    Hallo allemaal,

    Ik ben wat rond aan kijken of day trading iets voor mij is. Ik heb al lange tijd interesse in beleggen en de wereld eromheen.

    Nu kwam ik de cursus van Kevin Timmer en Jordi van de Pas tegen en vroeg ik mij af of er op dit forum mensen zijn die cursus hebben gedaan of juist de cursus afraden.

    Ben er benieuwd naar jullie mening.
  2. forum rang 8 Leefloon 31 december 2020 10:05
    quote:

    Day Trading Masterclass schreef op 31 december 2020 00:37:

    Ik ben wat rond aan kijken of day trading iets voor mij is. Ik heb al lange tijd interesse in beleggen en de wereld eromheen.

    Nu kwam ik de cursus van Kevin Timmer en Jordi van de Pas tegen en vroeg ik mij af of er op dit forum mensen zijn die cursus hebben gedaan of juist de cursus afraden.
    Beleggen en handelen zijn totaal verschillende dingen, maar dat geheel terzijde.

    Of een cursus of seminar iets voor je is, inclusief hoe wat wordt gebracht door wie, en of een succesje niet teveel selectieve waarneming of toeval was, is zeer individueel. Een voorbeeld is of je bereid bent om all-in te gaan doen wat een ander voorschreef. Of dat een verhaal over iemands eenmalige grote succes uit 2017 voor jou slaapverwekkend en nutteloos kan zijn, terwijl een absolute beginner daar misschien laaiend enthousiast over kan zijn. Als het (veel) geld kost, dan kun je je in algemene zin wel altijd afvragen of het aangebodene redelijk naadloos past bij wat je zou willen leren. Vragen kunnen stellen kan ook prettig zijn, zodat je geen theaterkaartje van (zeg) 799 euro koopt en je daar een monoloog aanhoort.

    www.ppreviews.nl/day-trading-mastercl... lijkt redelijk betrouwbaar, ondanks dat de inhoud van het aangebodene soms wat mager is en de review daar dan niet op inhakt. En ook moet Amerika je blijkbaar aanspreken, met Amerikaanse "werktijden". De insteek met aandelen met een hoge of juist lage koers kan een beetje onzinnig zijn, omdat het uiteindelijk gaat om andere kenmerken de en verhandelbaarheid van een aandeel Een hoge koers werkt wel "eerlijker", omdat de presentatie dan vaak wat minder gemisbruik kan maken van niet goed benutbare koersstijgingen van €0,000001 naar € 0,0000011.

    Het lijkt "het is wat het is", en zoals de review indirect (chatroom access) ook aangeeft is het een beetje duur voor over video's uitgesmeerd beginnersmateriaal.

    Je moet vermoedelijk vooral ook het niets A'ende TA zien zitten, want daar gaat het blijkbaar al vrij snel over. Wie dat complete loose stool water and arse-gravy of the worst kind vindt, geheel of gedeeltelijk, die stipt zo'n individueel punt aan. Dat ligt je, net zoals de preek van een bepaalde dominee, wel of niet.

    Misschien heb je iets aan zo'n makkelijk vindbare review, die je misschien al kent, en die mij door een beetje kritiek op de kern betrouwbaar genoeg lijkt. De schrijver kan wel een gelovige zijn, die een dominee beoordeelt. Een ongelovige kan op onderdelen iets meer, of hardere, kritiek hebben.

    Het lijkt mij gericht te zijn op beginners, en dat is het ook wel. Een verzameling, die je niet per se allemaal via een video hoeft te leren. Ik weet niet of de chats veel voorstellen, en hoe oud het materiaal is waarbij je selectief mee mag kijken. Ook dan geldt weer: ben je bereid om te doen wat een ander doet, of ben je zo'n persoon (nog) niet. Doe je niet blind mee, dan heb je aan dat deel ook weinig en ben je meer iets aan het controleren dan iets aan het leren.

    Aanbevelingen doe ik niet, ook niet van alternatieven. Ik kan de review van de dominee door een gelovige echter wel aanbevelen, omdat die mij betrouwbaar genoeg lijkt. Geen commercieel jubelverhaal, en een beetje (zachte) kritiek op hoofdlijnen.
  3. forum rang 8 Leefloon 2 januari 2021 07:36
    quote:

    Leefloon schreef op 31 december 2020 10:05:

    De insteek met aandelen met een hoge of juist lage koers kan een beetje onzinnig zijn, omdat het uiteindelijk gaat om andere kenmerken de en verhandelbaarheid van een aandeel
    "de en" moest zijn "en (onder andere) de". Cryptomeuk is iets dat per 1 eenheid zeer duur kan zijn, en 100% te duur kan zijn, maar wat toch extreem bewegelijk kan zijn.

    Overigens verwacht ik dat een beginner, met kans op allerlei beginnersfouten, met bijvoorbeeld een paar boeken of video's (onder vele andere www.youtube.com/watch?v=QL1NYTrQE9o ) over kretologie rond Japanese candlesticks en/of MACD's vrij snel op een "niveau" zit waarop er zelf zo'n videocursus gemaakt zou kunnen worden. "Kennis" gaat dan overwegend zitten in moeilijke, verhullende en weinigzeggende beschrijvingen van een verleden, gevolgd door iets dat "zou kunnen". Iets met MA werkt statistisch in principe, maar dan gemiddeld wel met een teleurstellend laag of verre van optimaal rendement, wat kan verklaren waarom 95% of zo het niet zou redden.
  4. forum rang 8 Leefloon 2 januari 2021 11:40
    Probeer om die nieuwsgierigheid, die niks bruikbaars of geloofwaardigs zou gaan opleveren, een plaatsje in je leven te geven. Als ik je een boek of dominee aan had kunnen bevelen, dan had ik dat waarschijnlijk allang gedaan. Het eerdere zelfinzicht was beter, en het beviel mij dat je het woord (overschatte) "ervaring" wegliet bij het begin. Begrijp ik het allemaal goed, dan zou ik ook gratis mogen weggeven waar anderen vrij veel geld voor vragen. Doe wat bij je past, en laat het handelen meer een mogelijke uitkomst dan een doel zijn. Ik suggereerde hier weleens een voor iederen imiteerbaar tradeje, niet per se alleen intraday en soms dus ook overnight, en gewoonlijk met een vormpje van specifieke onderbouwing erbij, maar anderen doen veel vaker "suggesties". En ik richt mij niet of nauwelijks op de Verenigde Staten, wat al een verschil is met de insteek van Timmer en Van de Pas. Succes, en wat jij voor jezelf wilt is écht belangrijker dan wat een ander wel of niet zou doen, al dan niet op een ongelofelijke schaal.
  5. Pieter Baan 9 april 2022 18:26
    Ik ben altijd verbaasd hoe makkelijk mensen in dit soort hele of halve oplichtingstrucs trappen. Het wemelt op internet van dit soort "cursusaanbieders". In dit geval weet ik het niet, maar vaak zijn dit soort personen ook niets anders dan stromannen van foute bedrijfjes op Cyprus.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,07 +0,53%
EUR/USD 1,0673 +0,20%
FTSE 100 8.036,76 +0,16%
Germany40^ 18.012,90 +0,85%
Gold spot 2.306,13 -0,91%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+38,60%
PROSUS
+3,75%
JUST E...
+3,03%
ALLFUN...
+2,63%
Accsys
+2,33%

Dalers

RANDST...
-6,49%
Akzo N...
-4,81%
NSI
-4,23%
FASTNED
-2,43%
Fugro
-1,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links