Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • -0,060 (-0,18%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9035 9036 9037 9038 9039 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 8 april 2022 18:18
    Uit de slotcall :

    Zelf(Niels Koerts) blijf ik namelijk ook op mijn handen zitten al houd ik er wel ernstig rekening mee dat we op korte termijn in een bear market belanden.

    Raak hier niet van in paniek, want dit hoort er bij beleggen simpelweg bij. Een aandeel dat al in een bear market zit, is Besi (-2,4%). De chipper uit Duiven piekte 17 januari op €88 en nu is daar nog maar €67,98 van over. Een daling van ruim 20%. Het contrast met Shell (+3,8%) is groot, want het voormalige Koninklijke Olie noteert alweer op het hoogste niveau sinds januari 2020.


    www.iex.nl/Artikel/744217/Slotcall-On...
  2. forum rang 6 Opentop 8 april 2022 18:37
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 8 april 2022 17:34:

    Nou, mijn verkooporder op 5 cent na niet aangetikt. Ik heb hem in de veiling naar 25.90 laten zakken, in de hoop dat we nog wat omhoog geveild worden t.o.v. het slot van de normale handel (.92). Er leek op het laatst nog flink wat opwaartse wil in de koers te zitten, dus wie weet?

    [Edit] Dat werd dus 25.95. Om die 4.5 cent wilde ik het niet laten afspringen. Je weet nooit wat er in het weekend gebeurt.
    Lijkt me een goede beslissing.
    Er zijn er zat die bang zijn dat de koers dan 50c hoger opent op maandag.
    Winst is winst.
    Je inkoop was echter je beste beslissing.
    Fijn weekend
  3. dalwinnie 8 april 2022 18:41
    Shell koopt dieselladingen die bestaan uit maximaal 49,99% Russische diesel. Dat is niet illegaal, maar Shell beloofde eerder geen Russische olie en gas meer te kopen. Na het 'mea culpa' begin maart over de aankoop van Russische olie gaat Shell opnieuw 'totaal de mist in'.
    Hoewel grote internationale oliebedrijven publiekelijk hebben gezegd geen Russische olie meer te zullen kopen, blijven olie en olieproducten uit Rusland de internationale markt op stromen. Zo accepteert Shell ladingen waar tot 49,99% Russische diesel in zit.

    Zolang de meerderheid van het dieselmengsel ergens anders vandaan komt, merkt Shell het product aan als niet-Russisch. Dat blijkt uit aangepaste voorwaarden die Shell aan verkopende partijen meegeeft en waar Bloomberg-columnist Javier Blas voor het eerst over berichtte.

    'Goederen worden beschouwd als afkomstig uit Rusland als ze in Rusland zijn geproduceerd of als ze voor 50% of meer in volume bestaan uit materiaal dat is geproduceerd in Rusland', luidt de aangepaste voorwaarde.

    Letse mix

    Door die bewoording kan Shell dieselladingen kopen in bijvoorbeeld Letland, waar Russische olie wordt gemengd met andere oliesoorten totdat de Russische diesel op maximaal 49,99% uitkomt, schrijft Blas. Dit soort olie staat in de sector volgens hem al bekend als de 'Letse mix'. Ook in Nederland zou dit mengen van Russische diesel gebeuren.

    'Deze praktijk van “blending”, oftewel het mixen van diverse ruwe oliesoorten, is al zo oud als er wordt gehandeld in olie en olieproducten', zegt olie- en gasexpert Cyril Widdershoven. 'Internationaal wordt hier vooral naar gekeken met betrekking tot mogelijke Iraanse of Venezuelaanse olies. In de praktijk is het nogal ondoorzichtig, want het is uiteindelijk heel moeilijk om van alle olieproducten of zelfs olieladingen uiteindelijk na te gaan waar het vandaan komt.'

    Toch is de praktijk van Shell opmerkelijk, omdat het concern op 8 maart aankondigde zich terug te trekken uit alle olie- en gasactiviteiten in Rusland en per direct geen Russische olie op de spotmarkt meer zou kopen. Die aankondiging ging gepaard met een opmerkelijk mea culpa van Shell, waarin het 'sorry' zei voor de aankoop kort daarvoor van een lading Russische olie.

    Reactie Shell

    Shell zegt in een reactie dat het bedrijf altijd al heeft gezegd dat de terugtrekking uit de Russische koolwaterstoffen gefaseerd zou moeten gebeuren ‘om een risico te vermijden voor de veilige en continue aanvoer van brandstoffen waarop mensen, samenlevingen en economieën vertrouwen’.

    ‘Brandstoffen zoals diesel kunnen door andere handelaren worden vermengd lang voordat we ze kopen, en volledig traceerbare documenten, die zouden kunnen aangeven of de lading Russische olie bevat of niet, zijn niet altijd in een redelijk tijdsbestek beschikbaar om een aankoop te doen', stelt Shell.

    De richtlijnen moeten handelaren helpen om brandstoffen te kopen met daarin een deel Russisch product, om brandstofleveringszekerheid op de markten te behouden, stelt Shell. 'Die richtlijnen zorgen er voor dat er diepgaander onderzoek wordt gedaan naar de oorsprong van het product en gaat verder dan wat sancties vereisen.'

    Het mengen van oliesoorten is niet illegaal. En Rusland exporteert nog steeds ongeveer 10,5 miljoen vaten olie per dag. Maar sommige Europese olieconcerns als Total en Repsol hanteren volgens Bloomberg strengere eigen criteria als het gaat om Russische olie. Ze hebben toegezegd om geen enkel Russisch molecuul meer in te kopen.

    'Totaal de mist in'

    Met Shells acceptatie van Russische diesel is juridisch gezien niets mis, vindt Widdershoven. Ook omdat er geen sancties op Russische olie en gas zitten. 'Maar waar het bedrijf weer totaal de mist in gaat, is de morele-maatschappelijke discussie die er op dit moment is. Westerse klanten en het publiek zullen dit niet kunnen waarderen of zijn er op zijn minst verontwaardigd over.'
  4. forum rang 9 Ron-tron system 8 april 2022 18:55
    quote:

    Koffiemetsuiker schreef op 8 april 2022 18:01:

    [...]

    Straddles met cfd's ja. Met hele veilige hefbomen.
    Dan durf ik het ook.
    Hele veilige hefbomen waar vind je dat?
    Jij durfde niet eens shell te kopen als het dividend 6% liep en je gratis long cfd’s kon handelen met leenkost 3,5%/jaar op 17eur koers vorig jaar en nu ga je long/short cfd’s handelen waar maar 20-25% het spel tot een goed einde brengt met een vaste strategie en nooit twijfelen.

  5. forum rang 7 boldie 8 april 2022 19:58
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 8 april 2022 18:11:

    [...]

    Wedden dat je volgende week er gewoon instapt boven de 25 (of zelfs 26) ? Doen immers alle uitstappers, die kopen vaak op een hogere koers weer terug :-)
    wedden van niet, zal handen zitten worden geef ik toe maar boven de 25 koop ik niet terug, ga er nog altijd vanuit dat expiratie lager ligt en zo niet dan jammer.
  6. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 8 april 2022 20:20
    quote:

    boldie schreef op 8 april 2022 19:58:

    [...]wedden van niet, zal handen zitten worden geef ik toe maar boven de 25 koop ik niet terug, ga er nog altijd vanuit dat expiratie lager ligt en zo niet dan jammer.
    Ik ben het met je eens, expiratie doet gekke dingen met aandelen. Ik wacht tot woensdag of donderdag.
  7. FlatEarthBeliever 8 april 2022 23:27
    quote:

    dalwinnie schreef op 8 april 2022 18:41:

    Met Shells acceptatie van Russische diesel is juridisch gezien niets mis, vindt Widdershoven. Ook omdat er geen sancties op Russische olie en gas zitten. 'Maar waar het bedrijf weer totaal de mist in gaat, is de morele-maatschappelijke discussie die er op dit moment is. Westerse klanten en het publiek zullen dit niet kunnen waarderen of zijn er op zijn minst verontwaardigd over.'
    "Morele-maatschappelijke discussie", kunnen we ook wel stoppen met handeldrijven met Amerika, China, meeste landen in het midden-oosten, Afrikaanse stammen die elkaar nog steeds de kop inslaan, zuid-amerika met de drugs cartels. Oh nee, dat uiteraard niet, dat zou ons gemak te veel raken.
    En in tussen pest Nederland/Europa wel mooi Shell weg omdat het zo vies is, maar komt er nu wel een gascrisis aan, hahaha.
  8. Gevelboer 9 april 2022 08:48
    quote:

    yellowcab schreef op 9 april 2022 08:04:

    weet iemand wat nou de reden/oorzaak is van de stijging van 3,78% (grootste stijger in de AEX) gisteren?
    De daling van donderdag. Al enige tijd stijgt de koers ( vanaf januari). Gaat dat natuurlijk niet in een rechte lijn. Valt me al vaker op dat de postieve en negatieve dagen elkaar opvolgen (ook niet wetmatig, durf ik zeker niet op te handelen).
  9. forum rang 7 Pandjesbaas 9 april 2022 09:56
    quote:

    FlatEarthBeliever schreef op 8 april 2022 23:27:

    [...]
    "Morele-maatschappelijke discussie", kunnen we ook wel stoppen met handeldrijven met Amerika, China, meeste landen in het midden-oosten, Afrikaanse stammen die elkaar nog steeds de kop inslaan, zuid-amerika met de drugs cartels. Oh nee, dat uiteraard niet, dat zou ons gemak te veel raken.
    En in tussen pest Nederland/Europa wel mooi Shell weg omdat het zo vies is, maar komt er nu wel een gascrisis aan, hahaha.
    Ik verheug me al op de dag dat hier alle fabrieken worden afgesloten wegens gasgebrek, en Shell dan zegt: "oh, we hebben meer dan genoeg, maar jullie krijgen het niet, want dat mag niet van de rechter!"
  10. forum rang 5 Marco1962 9 april 2022 11:09
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 9 april 2022 10:47:

    De koers wordt ook ondersteund door de stijgende usd.
    In de us is de weekwinst duidelijk lager.
    En deze gaat waarschijnlijk nog stijgen dus goed voor de eur koers en het dividend.
    Zeker wel, heb zelf op eur/usd 1,13 een berg usd gekocht en Barrick, Yamana, Newmont en Shell van gekocht.
    Tell laatst verkocht met een leuke winst.

    Boeing en BAC gekocht maar dat is geen suc6 maar rode posities horen er bij auw.

    Hoe gaat het met jouw CHF heb je die belegd in Swiss aandelen of houd je alleen de valuta aan?
  11. forum rang 9 Ron-tron system 9 april 2022 11:25
    quote:

    Marco1962 schreef op 9 april 2022 11:09:

    [...]
    Zeker wel, heb zelf op eur/usd 1,13 een berg usd gekocht en Barrick, Yamana, Newmont en Shell van gekocht.
    Tell laatst verkocht met een leuke winst.

    Boeing en BAC gekocht maar dat is geen suc6 maar rode posities horen er bij auw.

    Hoe gaat het met jouw CHF heb je die belegd in Swiss aandelen of houd je alleen de valuta aan?
    Boeing kan profiteren van de oorlog heb ik me laten vertellen dus misschien komt deze nog wel op plus bij jou.
    Ik houd gewoon chf in valuta aan gak 1,06 op de eur en verwacht nog een stevige eenmalige aanpassing omdat de zwitsers de inkomsten op hun munt niet kunnen bijhouden en als de drukpers even hapert staat ie zo 0,93-0,95 t.o.v onze wereldmunt de eur.
    Morgen bij aankomst in mauritius eur wisselen en deze stond lange tijd 1eur=49rs na corona was de rs gedevalueerd van 39 naar 50 maar juist gisteren is deze toch wel gestegen van 49 naar 46,5 dus de eur begint ook terrein te verliezen tegenover een eiland munt in de indische oceaan dan moeten we ons stillaan toch zorgen gaan maken;)
    De ecb zal de boel wel organiseren met gisteren nog de melding van een geheim wapen om in echte crisis toch de obligatie opkoop te kunnen ondersteunen(terug opstarten dus)indien nodig want ze gaan afbouwen en dat met het failliete zuiden.
  12. forum rang 6 Koffiezondersuiker 9 april 2022 11:38
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 9 april 2022 09:56:

    [...]

    Ik verheug me al op de dag dat hier alle fabrieken worden afgesloten wegens gasgebrek, en Shell dan zegt: "oh, we hebben meer dan genoeg, maar jullie krijgen het niet, want dat mag niet van de rechter!"
    Die liefde die jij voor Shell hebt neemt wel ziekelijke vormen aan.
    Ten eerste heb ik ze de laatste weken nog geen enkele keer gehoord om NL te helpen bij het ondersteunen van de
    gasbehoefte en ten tweede bleek dat ze een paar kwartalen terug te weinig gas op voorraad hadden en zo duur moesten
    kopen op de spotmarkt wat leidde tot een miljardenverlies.
  13. [verwijderd] 9 april 2022 11:55
    quote:

    dalwinnie schreef op 8 april 2022 18:41:

    Shell koopt dieselladingen die bestaan uit maximaal 49,99% Russische diesel. Dat is niet illegaal, maar Shell beloofde eerder geen Russische olie en gas meer te kopen. Na het 'mea culpa' begin maart over de aankoop van Russische olie gaat Shell opnieuw 'totaal de mist in'.
    Hoewel grote internationale oliebedrijven publiekelijk hebben gezegd geen Russische olie meer te zullen kopen, blijven olie en olieproducten uit Rusland de internationale markt op stromen. Zo accepteert Shell ladingen waar tot 49,99% Russische diesel in zit.

    Zolang de meerderheid van het dieselmengsel ergens anders vandaan komt, merkt Shell het product aan als niet-Russisch. Dat blijkt uit aangepaste voorwaarden die Shell aan verkopende partijen meegeeft en waar Bloomberg-columnist Javier Blas voor het eerst over berichtte.

    'Goederen worden beschouwd als afkomstig uit Rusland als ze in Rusland zijn geproduceerd of als ze voor 50% of meer in volume bestaan uit materiaal dat is geproduceerd in Rusland', luidt de aangepaste voorwaarde.

    Letse mix

    Door die bewoording kan Shell dieselladingen kopen in bijvoorbeeld Letland, waar Russische olie wordt gemengd met andere oliesoorten totdat de Russische diesel op maximaal 49,99% uitkomt, schrijft Blas. Dit soort olie staat in de sector volgens hem al bekend als de 'Letse mix'. Ook in Nederland zou dit mengen van Russische diesel gebeuren.

    'Deze praktijk van “blending”, oftewel het mixen van diverse ruwe oliesoorten, is al zo oud als er wordt gehandeld in olie en olieproducten', zegt olie- en gasexpert Cyril Widdershoven. 'Internationaal wordt hier vooral naar gekeken met betrekking tot mogelijke Iraanse of Venezuelaanse olies. In de praktijk is het nogal ondoorzichtig, want het is uiteindelijk heel moeilijk om van alle olieproducten of zelfs olieladingen uiteindelijk na te gaan waar het vandaan komt.'

    Toch is de praktijk van Shell opmerkelijk, omdat het concern op 8 maart aankondigde zich terug te trekken uit alle olie- en gasactiviteiten in Rusland en per direct geen Russische olie op de spotmarkt meer zou kopen. Die aankondiging ging gepaard met een opmerkelijk mea culpa van Shell, waarin het 'sorry' zei voor de aankoop kort daarvoor van een lading Russische olie.

    Reactie Shell

    Shell zegt in een reactie dat het bedrijf altijd al heeft gezegd dat de terugtrekking uit de Russische koolwaterstoffen gefaseerd zou moeten gebeuren ‘om een risico te vermijden voor de veilige en continue aanvoer van brandstoffen waarop mensen, samenlevingen en economieën vertrouwen’.

    ‘Brandstoffen zoals diesel kunnen door andere handelaren worden vermengd lang voordat we ze kopen, en volledig traceerbare documenten, die zouden kunnen aangeven of de lading Russische olie bevat of niet, zijn niet altijd in een redelijk tijdsbestek beschikbaar om een aankoop te doen', stelt Shell.

    De richtlijnen moeten handelaren helpen om brandstoffen te kopen met daarin een deel Russisch product, om brandstofleveringszekerheid op de markten te behouden, stelt Shell. 'Die richtlijnen zorgen er voor dat er diepgaander onderzoek wordt gedaan naar de oorsprong van het product en gaat verder dan wat sancties vereisen.'

    Het mengen van oliesoorten is niet illegaal. En Rusland exporteert nog steeds ongeveer 10,5 miljoen vaten olie per dag. Maar sommige Europese olieconcerns als Total en Repsol hanteren volgens Bloomberg strengere eigen criteria als het gaat om Russische olie. Ze hebben toegezegd om geen enkel Russisch molecuul meer in te kopen.

    'Totaal de mist in'

    Met Shells acceptatie van Russische diesel is juridisch gezien niets mis, vindt Widdershoven. Ook omdat er geen sancties op Russische olie en gas zitten. 'Maar waar het bedrijf weer totaal de mist in gaat, is de morele-maatschappelijke discussie die er op dit moment is. Westerse klanten en het publiek zullen dit niet kunnen waarderen of zijn er op zijn minst verontwaardigd over.'
    Dit doet me denken aan een presentatie destijds van een management jurist van Shell. Hij begon zijn presentatie met de zin "De belangrijkste taak van mij en mijn collega's is om Shell managers uit de gevangenis te houden". De zaal lag dubbel van het lachen, nadat de rust was teruggekeerd zei hij dat het geen grapje was.
  14. forum rang 6 Arie Jan 9 april 2022 12:28
    quote:

    kassa! schreef op 9 april 2022 11:55:

    [...]

    Dit doet me denken aan een presentatie destijds van een management jurist van Shell. Hij begon zijn presentatie met de zin "De belangrijkste taak van mij en mijn collega's is om Shell managers uit de gevangenis te houden". De zaal lag dubbel van het lachen, nadat de rust was teruggekeerd zei hij dat het geen grapje was.
    haha ja shell moet geen olie meer kopen, maar als je bij de
    pomp staat en wil tanken en er is geen benzine praat iedereen wel anders. LOL
    Met Jetten,
    Minister van energie. Hij is 6 weken minister en het enige wat die verzonnen heeft is Max 5 min douchen en de verwarming op 19 en daar krijgt die 100k euro per jaar voor hahaha
    Nou ik heb hard genoeg gewerkt voor stukje welvaart om gewoon de verwarming op 20,5 te kunnen zetten. En ik douche 2x een kwartier. Heerlijk, vroeger mocht dat niet van mijn ouders, nu mag ik het lekker zelf beslissen LoL
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9035 9036 9037 9038 9039 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links