Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 124 125 126 127 128 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 7 april 2022 14:23
    Inderdaad. Miljarden van ONS geld over de balk gesmeten.

    Ga maar onderzoeken, deal na deal, leugen na leugen.
    De bevolking bang maken, lang nadat duidelijk was geworden, dat het inderdaad bangmakerij was.

    Zoals opgemerkt door Pepijn van Houwelingen, het kan alleen maar, wanneer je CENSUUR pleegt.
    Wanneer kritische geluiden, dwz het wijzen op onjuiste aannames niet geuit mogen worden.

    Het betekent niet zoiets als welwillende transparantie, waaraan het heeft ontbroken, maar het is het schenden van het GRONDRECHT in ONZE democratie.

    Hier past nu eindelijk een NEE tegen deze onrechtmatige wijze van politiek bedrijven, waarin de huidige politiek verzeild is geraakt, uit te spreken.

    SANERING is de enige ACTIE, die absoluut noodzakelijk is, en die niet langer kan worden uitgesteld.
  2. [verwijderd] 7 april 2022 14:56
    Omtzigt zit geregeld op een verkeerd spoor inzake corona. In den beginne bijvoorbeeld ging hij uit van de goede bedoelingen van goede kennis tot aan mogelijk zelfs vriend Van Lienden. Kwade bedoelingen in relatie tot zijn broer, ik vraag me af welke dan, en hoe Omtzigt hier profijt van heeft gehad of dacht te kunnen hebben?

    Interessant is verder dat vaak verwezen wordt naar een totale paniek in de samenleving in de periode maart-april 2020. Ik heb dat echt niet zo ervaren. Ook niet na Bruins-live-eerste coronageval en ook niet na toespraak Rutte (waar hij "niet" sprak over groepsimmuniteit).

    Of er toen een grote vraag was naar mondkapjes? De lijn van het RIVM was toen nog lange tijd: ze helpen niet of nauwelijks. Wel was er vraag naar toepassing in verpleeghuizen, omdat daar (wel) sprake was van extra sterfgevallen. Zou beschikbaarheid en toepassing aldaar geholpen hebben, ofwel die extra sterfgevallen waren daar dan voorkomen (de 90-jarigen achter de mondkap in combinatie vermoedelijk met geen bezoek vanwege lockdowns?)? Nog steeds twijfelachtig, wat mij betreft, alleen al vanwege de kwalificatie "kippengaas", die niet bepaald is gedebunked. Ik vraag me overigens af hoeveel mondkappies je wel niet nodig lijkt te hebben, afgezien van de werking, voor alleen verpleeghuizen....

    Nou ja, Deloitte is nog steeds bezig met haar onderzoek. Naar het schijnt gaat het om meer dan 5 miljoen documenten! Nog meer stof dan op 9-11 NY.

    Hugo gaat straks ook door een laag stof heen, met de nodige excuses. Dat het allemaal niet kon en mocht, daar hoeven we het niet over te hebben. Het gaat om de techniek. Gaat de Kamer, wat voor een keer gerechtvaardigd zou zijn, tot in alle details zuigen en sarren, dan zou Hugo uiteindelijk wel eens zijn zelfbeheersing kunnen verliezen en dan kan het van kwaad tot erger gaan. Incasseert Hugo de klappen "koel", dan wordt het, ondanks alles, weer glas-plas, en op naar het volgende incident.
  3. forum rang 10 rationeel 7 april 2022 16:05
    Bewijs? Allerlei hard bewijs is tot op zekere hoogte.

    Ik houd het maar als basis gevoel op gezindheid, net als een groot deel van de wereld bevolking.

    En die is MACHT corrumpeert, en zeg mij wie uw vrienden zijn en ik kan zeggen wie u bent.

    Familiebanden? Vele handen op een buik?

    Het is weer een tenenkrommende bijeenkomst;(
  4. forum rang 7 JP Samosa 7 april 2022 16:05
    Kwartiertje debat gezien. ( niet om aan te zien, zo traaaaaag)
    Er werd gevraagd aan Omtzigt of hij bereidheid is om zijn e-mail/sms verkeer openbaar te maken……
    Tsja, als men die toer op wil moet elk sms-woordje juridisch gechecked .
    En moet elk gesprek opgenomen worden.
    Zeg maar de Stasi-methode als nieuwe transparantie……
  5. forum rang 10 rationeel 7 april 2022 16:06
    quote:

    josti5 schreef op 7 april 2022 16:00:

    Momenteel moet de minister voor Langdurige Zorg en Sport even een kwartiertje bijscholingscursus volgen.
    Geeft wel vertrouwen...
    NOT.
    Langdurige zorg nodig, en dat geldt voor de meesten;)

    Hebben we trouwens al kennis mogen maken met zijn sportschoenen?
  6. forum rang 10 rationeel 7 april 2022 16:09
    quote:

    JP Samosa schreef op 7 april 2022 16:05:

    Kwartiertje debat gezien. ( niet om aan te zien, zo traaaaaag)
    Er werd aan Omtzigt gevraagd of hij bereidheid is om zijn e-mail/sms verkeer openbaar te maken……
    Tsja, als men die toer op wil moet elk sms-woordje vooraf juridisch worden gechecked ……
    En moet elk gesprek opgenomen worden.
    Zeg maar de Stasi-methode als nieuwe transparantie…….
    Dat roep je vanzelf af, als het vertrouwen 0,0 is.
  7. forum rang 9 objectief 7 april 2022 16:17
    quote:

    JP Samosa schreef op 7 april 2022 16:05:

    Kwartiertje debat gezien. ( niet om aan te zien, zo traaaaaag)
    Er werd gevraagd aan Omtzigt of hij bereidheid is om zijn e-mail/sms verkeer openbaar te maken……
    Omtzigt heeft zijn eigen CDA partij aan de schandpaal genageld; dat doe je niet als politicus over een fout door gebrek aan belastingambtenaren, die door Wiebes weggezonden waren. Omtzigt had met zijn problemen uit de politiek moeten stappen.
  8. forum rang 10 voda 7 april 2022 16:17
    LIVE | Kamerdebat stilgelegd om chaotische start Conny Helder
    Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

    Updated 1 min geleden
    Vandaag, 10:20
    in BINNENLAND

    DEN HAAG - De oppositie heeft geen goed woord over voor de gang van zaken rondom de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. CDA-minister Hugo de Jonge vecht vandaag in de Tweede Kamer voor zijn politieke leven in een debat over de deal. Een deel van de Kamer wil De Jonge wegsturen omdat de oud-minister van Volksgezondheid in het vorige kabinet wel degelijk contact had met Van Lienden, terwijl De Jonge dat later steevast ontkende.

    ANP / PETER HILZ
    Onze verslaggever Valentijn Bartels is aanwezig bij het debat. Volg onderaan dit bericht zijn verslag

    Hoewel De Jonge duidelijk de kop van jut is in het debat, begint de beantwoording van het kabinet bij zijn collega Conny Helder (Langdurige Zorg). Het is voor haar het eerste grote debat in de Kamer en dat begint direct al met een pijnlijk moment.

    Kort na het begin van haar beantwoording, laat GL-leider Jesse Klaver met een punt van orde het debat stilleggen, ’zodat zij haar antwoorden op orde kan krijgen’.„Hier staan politieke ongelukken te gebeuren,” aldus Klaver, nadat hij de minister meermaals bevroeg over de verstrekking van appjes van De Jonge, en zei daar geen helder antwoord op gaf.

    De Kamer had Helder twee weken geleden al om een feitenrelaas gevraagd over de mondkapjesdeal. Dat weigerde ze, omdat ze het onderzoek van Deloitte naar de mondkapjesinkoop niet in de weg wil lopen. „Ik baal er opnieuw van dat ik geen onderzoeksresultaten met u kan delen”, zei Helder bij aanvang van haar termijn. „Ik wil hier open en transparant zijn en ik weet dat het onderzoek die transparantie uiteindelijk gaat bieden.”

    Dat er woensdag toch een hele rits aan appjes naar de Kamer werd gestuurd, gebeurde omdat De Jonge dat wilde, zegt Helder. “Omdat hij openheid van zaken wilde geven.” De Jonge heeft daarbij zelf een selectie gemaakt van de tijdsperiode van de geopenbaarde appjes.

    Dat stuit een groot deel van de Kamer tegen de borst, omdat er eerder al om een feitenrelaas was gevraagd. SP-Kamerlid Hijink: “Als wij om die informatie vragen, komt er niks. Maar als het in het belang van de minister is om het wel te geven, namelijk omdat zijn positie in het geding is, dan kan het opeens wel.”

    Rookgordijn
    De oppositie nam De Jonge vanmiddag al flink onder vuur, vanwege het rookgordijn dat hij eerder optrok rondom zijn betrokkenheid bij de omstreden mondkapjesdeal met Van Lienden. Kamerlid Van Haga kondigde kort daarvoor al aan een motie van wantrouwen in te willen dienen tegen De Jonge. Na het debat zal de Kamer daar hoofdelijk over stemmen: dat betekent dat alle 150 Kamerleden erover zullen moeten stemmen.

    „Als je als ambtenaar dit soort berichten krijgt van de minister, dan heb je het te regelen”, begint PvdA-Kamerlid Attje Kuiken de aanval direct al bij aanvang van het debat, vanwege appjes die hij ambtenaren stuurde waarin hij aanspoorde contact met Sywert van Lienden te zoeken.

    PVV-Kamerlid Agema is woedend over de onthullingen. Ze wijst op het appverkeer tussen De Jonge, zijn politiek assistent en een ambtenaar van CDA-signatuur. „CDA’ers die dingen voor elkaar regelen. Nepotisme heet dat.” De 9 miljoen winst die Sywert van Lienden maakte moet wat haar betreft terug. Maar wat de PVV betreft moet De Jonge vandaag hoe dan ook het veld ruimen. „U weet dat excuses niet genoeg zijn.”

    Maar er klinkt ook genade bij oppositiepartijen. „Ik wil met een zekere mildheid kijken naar de daden van de vorige minister”, aldus SGP-leider Van der Staaij, die daarmee laat doorschemeren genoegen te nemen met excuses.

    Ga aan het werk, zegt ook GL-leider Klaver. „Democratie maak je samen. Geef journalisten en de Kamer gewoon antwoord als ze iets vragen.” Hij dankt het kabinet dat er woensdag alsnog een bulk aan appjes naar buiten kwam. „Maar waarom kon vorige week deze informatie niet geleverd worden en deze week ineens wel?”

    Coalitiepartijen stellen zich vergevingsgezind op richting De Jonge. Joba van den Berg (CDA) houdt partijgenoot De Jonge uit de wind, en richt haar pijlen vooral op Sywert van Lienden. Ze vindt het ’volstrekt niet ter zake doen’ dat Van Lienden CDA-lid was ten tijde van de mondkapjesdeal. Ze wekt daarmee de toorn van verschillende coalitieleden. PVV’er „Het is één grote CDA-bende. Waarom doet u het debat eigenlijk?”, fulmineert bijvoorbeeld PVV’er Agema.

    Ook GL-leider Klaver is verbaasd. „Sta ik hier nou met een Kamerlid te debatteren of met een woordvoerder van het kabinet?” Misschien kan Van den Berg tijdens het debat beter plaatsnemen in het kabinetsvak, oppert hij cynisch.

    D66’er Wieke Paulusma richt zich op het Deloitte-onderzoek (dat nu al 5 keer vertraagd is) en de deal tussen het bedrijf van Van Lienden en het ministerie van Justitie. „Het valt me op dat de coalitiepartijen dit debat heel breed trekken”, merkt Jesse Klaver (GL) op. „Terwijl de antwoorden daarop zich laten raden: wacht het onderzoek af. Maar daar gaat het hier niet over, het gaat over de bemoeienis van de minister.” Ook Hijink (SP) beschuldigt Paulusma ervan zich achter het onderzoek ’te verschuilen’.

    Zowel Paulusma als Tielen stellen zich zeer kritisch op in de richting van Kamerlid Omtzigt, die eerder ook werd genoemd in relatie tot Sywert van Lienden. Zij willen dat hij zijn communicatie openbaar maakt. „Als Deloitte bij mij komt is dat geen probleem. Maar ik vind het raar dat u de mailbox van parlementariers wil doorzoeken.”

    Nederigheid
    Voor De Jonge staat vandaag veel op het spel. Hoe nederig stelt hij zich op richting de Kamer? De ex-coronaminister ontkende herhaaldelijk dat hij betrokken was bij de mondkapjesdeal met Van Lienden, terwijl uit geopenbaarde app’jes blijkt dat het De Jonge zélf was die Van Lienden naar voren schoof bij ambtenaren die in het begin van de coronacrisis over de aanschaf van beschermingsmiddelen beslisten. Het debat over de mondkapjesdeal begint rond 10.15 uur.

    De Jonge – die inmiddels minister voor Volkshuisvesting is – nam woensdag alvast de vlucht naar voren. Hij openbaarde alsnog een berg aan informatie, vergezeld van een piepkleine mea culpa. Hiermee hoopt hij vandaag zonder kleerscheuren het debat door te komen.

    BEKIJK OOK:

    KIJK LIVE: Debat van de waarheid voor De Jonge over mondkapjesdeal

    Schokgolf
    De plotselinge transparantie zorgde voor een schokgolf door de Tweede Kamer. Geen partij had nog gerekend op zo’n stapel documenten na talloze eerdere verzoeken om meer informatie over De Jonges betrokkenheid bij de Sywert-deal. De nieuwe documenten laten wederom zien dat De Jonge zich wel degelijk bemoeide met de mondkapjesdeal en zijn voor de oppositiepartijen een bron van achterdocht. Zij vragen zich af waarom er nu ineens wel openheid van zaken wordt gegeven.

    BEKIJK OOK:
    Kan De Jonge weggestuurd worden om mondkapjesdeal? ’Staatsrechtelijk geen probleem’

    www.telegraaf.nl/nieuws/1499433781/li...
  9. forum rang 10 rationeel 7 april 2022 16:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 april 2022 16:13:

    Hugo heeft helemaal niks verkeerd gedaan.

    2 jaar geleden zat iedereen te zeuren om mondkapjes en De Jonge heeft gewoon z'n best gedaan om ze te vinden.
    Daar hoefde helemaal niet naar gezocht te worden, de fabrikanten van DEUGDELIJKE mondkapjes stonden in de rij.

    En als er naar Maurice de Hond :) zou zijn geluisterd, was dit geld niet aan iets dat niet werkt besteed, maar in ONZE zakken gebleven.

    Waar het uiteraard thuishoort:)
  10. Frilo 7 april 2022 16:30
    [quote alias=DeZwarteRidder id=14134253 date=202204071613]
    Hugo heeft helemaal niks verkeerd gedaan.

    2 jaar geleden zat iedereen te zeuren om mondkapjes en De Jonge heeft gewoon z'n best gedaan om ze te vinden.
    [/quote

    Hij heeft gelogen en bedrogen en als je dat ontkent dan heb je niet een stukje boter op je hoofd maar een hele doos.
  11. forum rang 7 rene l 7 april 2022 16:38
    quote:

    Opus135 schreef op 7 april 2022 10:21:

    Debat De Jonge begonnen.

    En ik zie tot mijn verbazing dat het nog niet afgelopen is.
    Het wordt zo te zien een dagvullende show voor de buhne die misschien wel tot in de late uurtjes doorgaat.

    Typerend voor voor de gasten die ons land leiden, ze draaien om de hete brij heen, constant komen dezelfde feiten boven water, ze halen elkaar onderuit, en ze weten geen koppen met spijkers te slaan.
    Ja, we hebben dingen fout gedaan, maar voortaan gaat alles echt transparanter, hoe vaak hebben ze dit nu al gezegd door de tijden heen.

    Ik had ook niet anders verwacht, alles onder de grote leider Rutte liegt net zo erg als hem, en niet voor niets hebben ze ons land ten gronde gebracht.
    Voor Hugo vind ik het best wel erg hoe hij er bijzit, de kop van Jut, een soort van schietschijf, wat moet er in vredesnaam door deze man heengaan, hij wordt gewoon publiekelijk vernederd
    Ik snap ook niet dat hij het allemaal zo over zich heen laat gaan, het moet een kwelling zijn, en persoonlijk vind ik hem niet de hoofdverantwoordelijke, hij wist niet beter, en ze hebben hem gewoon als Joker ingezet.

    De kwestie lijkt mij wel duidelijk, Siebert heeft alles en iederéén belazerd en bepaalde mensen onder druk gezet om zijn deal er door te drukken.
    Hij heeft N.B. ondeugdelijk materiaal geleverd ondanks dat hij geschermd heeft dat alles goedgekeurd is door een soort van TNO.
    Allemaal namen in het mailverkeer die ze met een zwarte permanent marker zwart gemaakt hebben.

    Wat mij betreft mag deze cabaretvoorspelling genomineerd worden voor de slechtste publieksprijs van het jaar.

    Als ik Hugo was dan had ik het wel geweten, ik was al snel opgestaan, en ik had gezegd, met zo'n stelletje ongecontroleerde idioten wil ik nooit meer te maken hebben en was rustig het pand uitgelopen.

    Werkelijk, het is absurd, ons land staat in brand en blijkbaar interesseert het ze helemaal niets en laten ze het liever tot de grond aan affikken.
    Laat dit kabinet haar ontslag maar aanbieden, stuur aan op nieuwe verkiezingen, wel zo eerlijk lijkt mij, het politieke landschap is namelijk in korte tijd rap veranderd.
    Tijd voor verandering, de uiterste houdbaarheidsdatum van Rutte is tenslotte al lang overschreden.
    En net als Kaag, zouden de mensen met de kennis van nu weer op haar stemmen, velen absoluut niet.
  12. forum rang 7 JP Samosa 7 april 2022 16:45
    quote:

    leek2018 schreef op 7 april 2022 16:42:

    Om een deal van 100 miljoen euro te onderzoeken zijn er ruim 5.5 miljoen relevante documenten beschikbaar om te bestuderen. Dat is toch lachwekkend. Begrijp nu, waarom ze het zo druk hebben gehad.
    Volstrekt idioot.

    Maar, wat zou dat kosten, zo’n onderzoekje van Deloitte. Iemand een idee?
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 124 125 126 127 128 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,08 -0,34%
EUR/USD 1,0698 +0,00%
FTSE 100 8.071,65 +0,39%
Germany40^ 17.893,20 -1,08%
Gold spot 2.327,71 +0,50%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,92%
Flow T...
+4,15%
B&S Gr...
+2,85%
RENEWI
+2,57%
Fugro
+2,36%

Dalers

ADYEN NV
-10,14%
VIVORY...
-6,15%
WDP
-4,46%
TomTom
-3,32%
Alfen ...
-3,26%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links