Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 april 2022 08:16
    Een mooi baantje voor Rationeel:
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Britten zoeken medewerkers voor 'meest afgelegen postkantoor ter wereld'
    05 april 2022 17:40 Laatste update: 12 uur geleden

    Het Verenigd Koninkrijk zoekt mensen die het "meest afgelegen postkantoor ter wereld" op Antarctica willen runnen. Naast dat ze verantwoordelijk zijn voor de post, moeten werknemers de lokale pinguïns tellen en het museum en de gebouwen onderhouden.

    Wie de sollicitatie bij het United Kingdom Antarctic Heritage Trust succesvol doorloopt, krijgt voor vijf maanden een baan op Goudier Island op Antarctica, op zo'n 17.000 kilometer van Nederland.

    Het is voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie dat de locatie opengaat. Bijna twee jaar lang zag het piepkleine eiland geen bezoekers, maar tijdens een normale zomer bezoeken zo'n achttienduizend mensen de afgelegen plek.

    Potentiële kandidaten moeten fysiek in orde zijn, milieubewust zijn en kunnen leven met een minimale impact op het milieu. Werknemers hebben geen toegang tot stromend water en geen vaste stroomvoorziening. Ook is er geen internetverbinding, maar via een satellietverbinding kan wel beperkt contact worden onderhouden met het thuisfront. Het salaris bedraagt zo'n 1.800 Britse pond (ongeveer 2.150 euro) per maand.

    Nederlanders die interesse hebben, moeten wel een vergunning hebben om in het VK te werken. Geïnteresseerden kunnen tot en met maandag 25 april solliciteren.
    Door: NU.nl
  2. forum rang 4 Portisch 6 april 2022 08:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 april 2022 08:09:

    [...]

    Alles wat Josti plaatst is lachwekkend.
    Alle reacties van jou worden alsmaar meer met je onderbuik gefabriceerd.
    Inhoudelijk heb je niets te melden.
    Als je iets te melden hebt, doe het dan in detail.
    Algemeen afzeiken is te gemakkelijk.
    Groet, Portisch
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 april 2022 08:44
    quote:

    Portisch schreef op 6 april 2022 08:36:

    [...]Alle reacties van jou worden alsmaar meer met je onderbuik gefabriceerd.
    Inhoudelijk heb je niets te melden.
    Als je iets te melden hebt, doe het dan in detail.
    Algemeen afzeiken is te gemakkelijk.
    Groet, Portisch
    Je bedoelt een reactie zoals dit:

    Portisch zegt:
    28 maart 2022 09:28
    Gokker schreeuwt om aandacht.
    Uitlokken van reacties die schorsingen kunnen betekenen.

    Lekker bezig !
  4. [verwijderd] 6 april 2022 09:38
    Ik krijg de indruk dat er nogal wat lieden zijn die zelfs in oorlogssituaties de waarheid afleiden uit wat aan hen uit eenzijdige bronnen wordt gepresenteerd. Die eenzijdige bronnen vertegenwoordigen daarbij het door dezen al veel eerder ingenomen politieke standpunt, en aldus wordt hun beeld van goed en kwaad keer op keer bevestigd. Men zal het wel nooit leren, ik weet niet wat het is, gebrek aan historisch besef, zelfoverschatting, onverstand en luiheid lijken in aanmerking te komen.

    Waar wél sprake is van ten minste nog een bepaalde gedachtegang, gaat die vaak krom. Zo kan een bepaald beleid of besluit best te verdedigen/rechtvaardigen zijn, maar gaat er in de praktijk bij de uitvoering een en ander (ernstig) fout. In plaats van zich dan te richten op verbetering van die uitvoering, verklaart men het betreffende beleid/besluit dan maar als fout, omdat dat in hun straatje past.

    Ten slotte wordt in oorlogssituaties steeds een kunstmatig onderscheid gemaakt tussen burgers en militairen. Oorlog is sowieso verkeerd, zo is de redenering, maar laat er dan tenminste geen burgerslachtoffers vallen. Tja, zo werkt het niet.
  5. [verwijderd] 6 april 2022 09:42
    quote:

    Opus135 schreef op 6 april 2022 09:38:

    Ten slotte wordt in oorlogssituaties steeds een kunstmatig onderscheid gemaakt tussen burgers en militairen. Oorlog is sowieso verkeerd, zo is de redenering, maar laat er dan tenminste geen burgerslachtoffers vallen. Tja, zo werkt het niet.
    Dit hang ik boven mijn bed. Een treffende beschrijving van de Putin doctrine: afslachten van de burgerbevolking is veel effectiever dan het bestrijden van een vijandelijk leger.
  6. forum rang 7 rene l 6 april 2022 10:37
    Vandaag gehaktdag, een matte stemming, niet alleen op de beurs, en de eurofie van een paar mooie beurdagen is als sneeuw voor de zon verdampt.
    Zelf ben ik een hele slechte belegger, mijn timing is altijd verkeerd, want ja, als ik in het verleden wat aandelen gekocht had dan ging de koers over het algemeen in rap tempo het ravijn in.

    Daarom koop ik ook nooit geen aandelen meer, ik begin altijd te schrijven met wat onderliggende puts, en krijg je de aandelen later alsnog toegewezen dan gaat de ellende gewoon verder.

    Vandaag is het D-Day voor Hugo de Jonge.
    Het zal wel weer een slepende zitting worden, vergaderen om te vergaderen, de Kop van Hugo op het hakblok, debatteren tot in de late uurtjes, waarschijnlijk hebben ze daar in Den Haag niet door dat het 2 voor 12 is, en dat de burgers de wanhoop nabij zijn en dat er wel belangrijke zaken zijn in het landsbelang.

    Persoonlijk lijkt Hugo mij een prima gast, hij is goedgelovig, hij draagt clownsschoenen, hij is naief, hij wil aardig gevonden door iederéén, en het allerbelangrijkste, hij heeft overal de ballen verstand van, kuch...
    Al met al is hij de juiste persoon om ingezet te worden als een marionet door lieden met duistere bedoelingen.
    Wat heeft hem bezield om zijn persoonlijke e-mail te gebruiken voor zakelijke communicatie, ik begrijp het niet, zoiets heeft geen enkel nut.
    Wat ik wel eens zou willen weten, wie zou hem verzocht hebben dit te doen, en met wie heeft hij allemaal gecommuniceerd, maak er maar een lijstje van met namen en rugnummers.
    Het is namelijk algemeen bekend, ambtenaren zijn dankbare klanten als je ze persoonlijk flink in de watten legt, je kunt er namelijk heel veel geld aan verdienen.

    Voor mij is deze kwestie wel klaar, Siebert heeft de boel met voorbedachte rade beflikkerd, hij heeft gelogen, hij en zijn companen hebben zich financieel verrijkt over de ruggen van de belastingbetalers, en de betreffende afgekeurde mondkapjes liggen ergens te verstoffen in een magazijn.
    Hij heeft niet de kwaliteit geleverd die hij zou leveren, en dan is het wel duidelijk, niet goed, geld terug.
    Hij is om het zakelijk te zeggen in gebreke gebleven.

    Voor Hugo heb ik wel een tip.
    Hugo je lijkt mij persoonlijk een prima vent, je bent volgens mij ook een echte familieman, en je bent ook heel erg begaan met je vrouw en kinderen.
    Stop met je huidige functie, je hebt er namelijk helemaal geen verstand van, het gaat je boven de pet, en om zo te werken lijkt mij helemaal geen pretje omdat je volledig geleefd wordt door anderen.
    Pak je vroegere functie weer op, zie dat je ergens schoolhoofd wordt, je zult er netto wel iets in salaris op achteruit gaan maar je zult er goed van kunnen blijven leven.

    Gisteren was er ook commotie over de financiele toestand van de CEO van het conglomeraat AirFrance/KLM.
    Tja, je draait miljardenverliezen, je incasseert al een vorstelijk salaris, en daarnaast verrijk je jezelf ook nog eens met enkele miljoenen aan bonus en aandelen.
    Ik denk dan hoe bestaat het, ze hebben staatssteun gehad van de EU, en er liggen afspraken, zolang deze staatssteun niet is afbetaald dan heb je geen enkel recht op een bonus in wat van vorm dan ook.
    Ik ben benieuwd, maar het met de Eurofielen ook algemeen bekend, geld van anderen speelt bij hun geen rol, net zo min als het dichtspijkeren van contracten.
    En dan de baas van KLM Pieter Elbers, hij krijgt slechts een half miljoen, hij wordt op handen gedragen door zijn personeel, hij staat pal achter al zijn werknemers, hij heeft tropenjaren gedraaid, en als dank mag hij vertrekken richting elders.
    Tja, de topvrouw van de NS neemt straks zijn functie over, ze heeft het prima gedaan, met de slag van de klok het spoor bijster.
    Vliegtuigen kunnen niet ontsporen, maar ze kunnen wel in een enorme luchtzak terechtkomen en hard vallen.
    Het bekende gezegde, een vrouw achter het stuur, ha, ha, ha, ik maak deze zin lekker niet af.

    Waar gaan we naar toe, missende productiecijfers overal, nog steeds een chips tekort, leveringen just to late, of helemaal niet, al of geen renteverhogingen, in ieder geval niet bij ons,
    Ik wil nog niet direct zeggen dat er een depressie aankomt, maar als ik al het nieuws zo eens op een grote hoop hark dan zou ik er bijna depressief van worden.
    De beurs pakt alles tot op heden nog redelijk laconiek op, geen paniek, niks aan de hand.

    En in Nederland gaat het maar door, het is stikstof, onteigen de boeren maar, weg productie, weg werkgelegenheid, sluit alle vervuilende industrie, steek wel alle bomen in de hens, en dit alles om het pad te vereffening voor het bouwen van heel veel woningen voor mensen die van elders komen.

    Hoe gek kun je zijn, zelf zou ik zeggen, kijk naar de herhaling van Business Class van afgelopen zondag.
    En dan specifiek het fragment van Pim Fortuyn en niet dat van de waarzegster.
    Meer dan 20 jaar terug, net na 9/11, wat had deze man een visie.

    Maar helaas gaat de afbraak van ons ooit zo mooie land in rap tempo verder.

    www.youtube.com/watch?v=nKhN1t_7PEY
  7. forum rang 10 rationeel 6 april 2022 11:28
    quote:

    Opus135 schreef op 6 april 2022 09:38:

    Ik krijg de indruk dat er nogal wat lieden zijn die zelfs in oorlogssituaties de waarheid afleiden uit wat aan hen uit eenzijdige bronnen wordt gepresenteerd. Die eenzijdige bronnen vertegenwoordigen daarbij het door dezen al veel eerder ingenomen politieke standpunt, en aldus wordt hun beeld van goed en kwaad keer op keer bevestigd. Men zal het wel nooit leren, ik weet niet wat het is, gebrek aan historisch besef, zelfoverschatting, onverstand en luiheid lijken in aanmerking te komen.

    Waar wél sprake is van ten minste nog een bepaalde gedachtegang, gaat die vaak krom. Zo kan een bepaald beleid of besluit best te verdedigen/rechtvaardigen zijn, maar gaat er in de praktijk bij de uitvoering een en ander (ernstig) fout. In plaats van zich dan te richten op verbetering van die uitvoering, verklaart men het betreffende beleid/besluit dan maar als fout, omdat dat in hun straatje past.

    Ten slotte wordt in oorlogssituaties steeds een kunstmatig onderscheid gemaakt tussen burgers en militairen. Oorlog is sowieso verkeerd, zo is de redenering, maar laat er dan tenminste geen burgerslachtoffers vallen. Tja, zo werkt het niet.
    Het waarom der dingen?

    Wij hebben in ONZE zich ontwikkelende maatschappij middelen vrijgemaakt, om dat te onderzoeken.

    Het is de WETENSCHAP die zich ten doel heeft gesteld, om op vragen antwoorden te zoeken.

    Ook op de vragen die er zijn ten aanzien van ONSZELF.

    Het gedrag dat wij zien van ONSZELF en ANDEREN dat ons soms zo vreemd en onbegrijpelijk voorkomt.

    Ik had hier de naam gegeven, van iemand die ik onlangs tegenkwam, een geleerde van naam zoals ze dat vroeger enigszins plechtstatig plachten te noemen.

    Robert Morris Sapolsky (born April 6, 1957) is an American neuroendocrinology researcher and author. He is currently a professor of biology, and professor of neurology and neurological sciences and, by courtesy, neurosurgery, at Stanford University. In addition, he is a research associate at the National Museums of Kenya.[3]

    Een begaafde spreker en uitmuntende uitdrager van zijn grote kennis op het gebied van de "hardware" die ons gedrag bestuurt.

    Geen echt gemakkelijke kost, maar toch gezien zijn vaardigheden in lesgeven voor velen hier ook, wel te behappen.

    Het is leerzaam, door het onderwerp, maar ook kun je leren hoe kennisoverdracht te optimaliseren is, en hoe ieder woord een betekenis heeft, en het wel heel leerzaam is om te horen met hoeveel nuance hij het ENGELS in dit geval beheerst.

    Menselijkheid, eruditie, humor.

    DIT, zomaar gratis en voor niets deelachtig te kunnen worden op het internet, en dat voor IEDEREEN:)

    Dat is wel VOORUITGANG:)
  8. forum rang 7 Kaviaar 6 april 2022 12:36
    Wat een ontzettende knurften!

    Boeren ten oprechte op lijst met grootste ammoniakuitstoters

    Er is een fout gemaakt in de lijst over de top 100 stikstofbronnen, schrijft minister Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) in een brief aan de Tweede Kamer. Het RIVM zou ten onrechte boerenbedrijven hebben opgenomen in de lijst met de grootste stikstofuitstoters van het land.

    De lijst werd dinsdag met de Tweede Kamer gedeeld. Daaruit bleek dat staalconcern Tata Steel de grootste uitstoter is van stikstofoxiden, gevolgd door luchthaven Schiphol. Daarnaast was er een lijst gemaakt met uitstoters van ammoniak, waarop vooral veel veehouderijen staan.

    Op die lijst staan veehouderijen die volgens een berekening veel uitstoot hebben, maar dat blijkt in werkelijkheid niet altijd zo te zijn. In een korte toelichting schrijft het RIVM dat dit te maken heeft met de staltypes. Er zijn een aantal stallen die moderne technieken hebben ingezet om de uitstoot te beperken, maar omdat de uitstoot werd berekend op basis van minder schone stallen belandden juist deze bedrijven op de lijst.

    Het is niet duidelijk om welke bedrijven het precies gaat. Het RIVM zegt hard te werken aan een nieuwe lijst en verwacht deze binnen een week te sturen.

    Van der Wal zegt de fout te betreuren. "Het RIVM heeft aangegeven deze fout te evalueren en zo nodig aanvullende maatregelen te treffen. Dit vind ik een goede zaak."

    www.nu.nl/binnenland/6193583/boeren-t...

    Zo zie je maar dat het RIVM ook niet altijd betrouwbaar is! Ook niet tijdens de coronapandemie.
  9. forum rang 7 JP Samosa 6 april 2022 13:56
    Boa's geen religieuze symbolen als hoofddoeken laten dragen is stigmatiserend, zegt het College voor de Rechten van de Mens woensdag. Het college roept minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) ertoe op de neutraliteit van boa's te beoordelen op basis van gedrag, en niet op de kleding die ze dragen.

    Het is belangrijk dat ambtenaren als politiemensen en boa's neutraliteit uitstralen, en daar hoort geen religieuze kleding bij, vindt Yesilgöz. Volgens het college stelt de minister dat boa's die religieuze symbolen dragen geen of minder gezag hebben.

    De aanname dat je niet op een neutrale en onpartijdige manier kunt handelen als je laat zien dat je religieus bent, is discriminerend. Het college zegt dat je mensen moet beoordelen op hun gedrag en niet op uiterlijke kenmerken, zoals een hoofddoek.

    Door het verbod kunnen vrouwen en meisjes die een hoofddoek dragen geen boa worden, zegt het college verder. Dat heeft gevolgen voor hun bijdrage aan de samenleving en hun zelfstandigheid.

    In december 2021 sprak de Tweede Kamer zich al uit tegen het dragen van religieuze kleding door boa's. Yesilgöz wil met gemeenten in gesprek over een richtlijn voor boa's, waarin het verbod wordt vastgelegd. Een aantal gemeenten vindt dat boa's wel een hoofddoek, keppeltje of tulband mogen dragen.
    ………………………………
    Ik ben t volkomen met Yesilgöz eens.
  10. forum rang 6 haas 6 april 2022 18:19
    Gelderse miljoenen voor opkopen kalverhouderijen al op: provincie hoopt op meer geld van het Rijk
    Vier grote Gelderse kalverboeren willen hun bedrijf aan de provincie verkopen. Het is een eerste stap van de provincie om de stikstofuitstoot naar beneden te brengen.

    Albert Heller 06-04-22, 12:32
    1 REACTIE
    Die uitstoot moet naar beneden, omdat veel kwetsbare natuur bedreigd wordt. Zolang de uitstoot te hoog blijft -onder andere via landbouw en verkeer - kunnen veel bouwprojecten niet doorgaan, omdat daarbij ook weer stikstof vrijkomt.

    www.destentor.nl/veluwe/gelderse-milj...
  11. forum rang 6 izdp 6 april 2022 20:56
    quote:

    josti5 schreef op 5 april 2022 20:30:

    Weg met ons: www.youtube.com/watch?v=v342P8eZieA&a...
    En? Wil je hiermee weer eens aantonen dat je niets van de inhoudelijke kant afweet?
    Dit relaas belicht het niet en toont alleen maar een klagende boer.

    In 2021 hebben de melkveehouders een goud jaar gedraaid en nog steeds.
    Wat het echte probleem was en is, is dat de melkveehouders met het loslaten van de melkquota, massaal meer koeien gingen houden.
    Dat het niet kon door de mestwetgeving realiseerden slechts de allerslimsten.
    De voorlichting door LTO en aanverwanten was er niet of zwaar onvoldoende.
    Laat staan dat ze een goed plan voorlegden aan het ministerie om de afschaffing van de melkquota in goede banen te leiden.
    En zo schoten ze in hun eigen voeten en helaas ook degenen die er niet aan bijdroegen.
    Omdat er gekort moest worden om te voldoen aan de mestwetgeving.
    Niks nieuwe regels of wat dan ook.
    Gewoon een opzichtig en verbazingwekkend falen van de boeren en hun organisaties.
    De overheid de schuld in deze kwestie geven is lachwekkend en stupide.
  12. forum rang 4 Portisch 7 april 2022 10:47
    quote:

    objectief schreef op 6 april 2022 12:39:

    [...]

    Okay, bijna de grootste; zoveel beter is dat niet.

    Maar ze mogen blij zijn, want de oudere boeren, kunnen mega bedragen aan uitkoop ontvangen.
    Fred, denk je nu dat het uitkoopbedrag iets met leeftijd te maken heeft?
    Dat schrijf je immers.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 881,95 +0,82%
EUR/USD 1,0688 -0,13%
FTSE 100 8.083,53 +0,48%
Germany40^ 18.209,20 +0,39%
Gold spot 2.316,91 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+11,39%
ASMI
+11,06%
NX FIL...
+3,69%
RANDST...
+3,64%
BESI
+3,52%

Dalers

ALLFUN...
-7,97%
ING
-4,72%
Flow T...
-2,44%
Avantium
-0,99%
DSM FI...
-0,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links