Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,224 19 apr 2024 09:39
  • -0,017 (-1,37%) Dagrange 1,212 - 1,230
  • 328.262 Gem. (3M) 2,2M

PostNL maart daar gaan we

2.105 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 manuss 29 maart 2022 11:47
    quote:

    gpjf schreef op 29 maart 2022 11:43:

    Hoog volume haha, veel handel bij zo’n gecreëerde volatiliteit waarbij er altijd particulieren weer uitstappen. Ik mag toch hopen dat we inmiddels bijna op de harde kern particulieren zitten die op hun handen zitten te wachten op de koersstijging naar minimaal 5 euro

    Die 5 euro zal het m.i. niet worden, misschien hooguit een maximale koers van 4,50
  2. Mr sponge 29 maart 2022 11:51
    quote:

    manuss schreef op 29 maart 2022 11:44:

    Kretinsky zit nog steeds op zijn handen. Had meer actie van hem verwacht. Zal zijn doelstelling wellicht gewijzigd hebben vanwege zijn miljoenen verlies in Postnl.!!??
    Of hij meld gewoon om de 3 maanden hoe groot zijn belang is...
    Mogelijk doet hij niets, maar wacht hij gewoon tot zijn belang groeit door het uitbetalen van het dividend in aandelen... Dat in combinatie met Postnl dat eigen aandelen inkoopt.
    Zou hij dan ook gedwongen worden om een bod uit te brengen? Als zijn belang door het dividend en inkoop eigen aandelen boven de 30% uit komt...? Hij koopt dat niet actief bij.
  3. forum rang 6 Jestbread 29 maart 2022 12:15
    Iemand nog verdere informatie rondom de pakketmarkt afgelopen maanden? Iemand die in de branch zit of verder iets kan weten?

    Als ik even voor mezelf mag spreken, op basis van mijn eigen N=1 en wat logische verbanden trekken kom ik tot het volgende.

    Januari 2022 zal natuurlijk veel minder zijn dan januari 2021 wegens heropening. Wel denk ik dat er een redelijk positief na-ijl effect zal zijn van de retouren van het feestseizoen die best substantieel zijn. Sowieso zie je regelmatig dat een pakketje met een andere pakketdienst (DHL/DPD) wordt verstuurd en er vervolgens een retourlabel van PostNL in zit. Ooit gehoord dat deze retouren als 'gewoon' pakketje worden meegenomen in de aantallen. Voorwaarden met de verzenders ken ik natuurlijk niet. Voor deze retouren zijn de efforts relatief klein omdat ze bij een pakketpunt worden opgehaald. Ik zie dit als een voordeel t.o.v. de concurrentie, of is dit te kort door de bocht?

    Februari 2022 zal matig zijn. Het aantal Ideal-betalingen ligt ook lager in deze maand dan in februari 2021. Op zich logisch te verklaren door de maatregelen, maar vaak zie je Y-on-Y nog wel een stijging, nu dus niet. Zie ook feitelijk het aantal busjes wel opdrogen. Wel zie ik een lichte toename van de direct mail met aanbiedingen die ik hiervoor niet echt zag.

    Maart 2022 zie ik met name de laatste weken toch weer pakketvolume oplopen, zowel in de wijk, als elders op straat, als bij mezelf waar je toch naar goede deals gaat zoeken voor spullen die je in de winkel minder hebt. Als ik dit ook koppel aan de onderzoeken dat er na de lockdowns toch wel in grotere mate online wordt gekocht door de Nederlander dan hiervoor zie je toch dat er een echte adaptatie van internet het plaatsgevonden. Brievenbuspakjes zie je over de gehele periode al meer en daar zitten ook betere marges op dan op brieven.

    Grote onbekende voor mij is de directe invloed van de inflatie en daarmee de kostenposten. In hoeverre zijn ze in staat de torenhoge brandstof- en energieprijzen op te vangen? Hebben ze langlopende energiecontracten etc.

    Het is een zeer vereenvoudigde voorstelling van de werkelijkheid en ik ben benieuwd hoe anderen dit zien. Als ik ruwweg een inschatting moet doen van de EBIT Q1 zie ik hier een dikke halvering t.o.v. Q1-2021 uitkomen, ongeveer 65 miljoen.
2.105 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links