Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 harvester 24 februari 2022 16:48
    quote:

    MisterBlues schreef op 24 februari 2022 14:30:

    [...]

    Moderna en BioNtech blijven het beste staan in deze tegenwind. NovaVax was een geweldige investering als je vroeg was ingestapt maar op de LT zie ik er niet veel in.

    Novavax, Inc. (NVAX)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD
    Add to watchlist
    73.49-5.90 (-7.43%)
    At close: February 23 04:00PM EST
    67.33 -6.16 (-8.38%)
    Novavax heeft best veel vertraging gehad maar heeft wel nu wel die vertragingen achter zich gelaten en gaat veel geld verdienen met niet alleen COVID vaccin maar ook met andere vaccins. Het is nog niet zichtbaar in omzet en cash, maar daar komt IMHO verandering in.
  2. forum rang 5 MisterBlues 25 februari 2022 10:00
    quote:

    harvester schreef op 24 februari 2022 16:48:

    [...]

    Novavax heeft best veel vertraging gehad maar heeft wel nu wel die vertragingen achter zich gelaten en gaat veel geld verdienen met niet alleen COVID vaccin maar ook met andere vaccins. Het is nog niet zichtbaar in omzet en cash, maar daar komt IMHO verandering in.
    Ik hoop het voor je. Ik heb voor het grootste deel winst genomen van NovaVax.

    Ook Moderna en BioNtech zijn gevoelig teruggevallen maar deze aandelen maken wel behoorlijk winst per aandeel. Bij Moderna is dat zelfs ca. 13 euro! mRNA-techniek is bewezen effectief en zal als methode de gezondheidszorg gaan domineren op diverse terreinen naast virussen - waaronder de kankergeneeskunde.

    We gaan het zien over een jaar. Suc6!

  3. forum rang 10 voda 8 maart 2022 07:39
    Middelen in de maak tegen dengue, malaria en ebola

    Moderna werkt aan vaccins voor vijftien infectieziekten
    Updated 2 uur geleden
    Vandaag, 02:45
    in BUITENLAND

    NORWOOD - Biotechnologiebedrijf Moderna, dat een mRNA-vaccin tegen Covid-19 heeft ontwikkeld, zegt aan vijftien andere vaccins te werken tegen virussen die het potentieel hebben een nieuwe pandemie te veroorzaken. De nieuwe vaccins richten zich onder meer op de virussen die dengue (knokkelkoorts), ebola en malaria veroorzaken.

    SYSPEO/SIPA
    Ook zegt het bedrijf dat het z’n octrooi voor het coronavaccin in 92 arme en middeninkomenslanden niet af zal dwingen. Dat deed het sinds de pandemie al niet, maar die belofte blijft nu staan, zodat de landen met medewerking van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zelf vaccins kunnen produceren. Desondanks wil Moderna z’n precieze vaccintechnologie niet delen met de landen, ook al heeft de WHO daar wel om gevraagd.

    In rijke landen denkt Moderna wel aan het afdwingen van het octrooi. „Als mensen onze technologie gebruiken of hebben gebruikt, zie ik niet in waarom wij in een endemische context en met genoeg vaccins op voorraad niet beloond zouden moeten worden voor de dingen die we uitgevonden hebben”, zegt directeur Stéphane Bancel in gesprek met de Wall Street Journal. Als producenten in rijke landen gebruik willen maken van Moderna’s technologie, kunnen ze daarvoor een licentie aanvragen, meldt de zakenkrant.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1342273148/mo...
  4. forum rang 5 MisterBlues 30 maart 2022 15:23
    BioNTech boekt aanzienlijk meer omzet en winst

    Door ABM Financial News
    op woensdag 30 maart 2022

    (ABM FN-Dow Jones) BioNTech heeft in 2021 de omzet en winst zien exploderen en besloot tot de inkoop van eigen aandelen en een dividenduitkering van 2 euro per aandeel. Dit bleek woensdag uit de jaarcijfers van het Duitse biotechbedrijf, dat samen met Pfizer een coronavaccin ontwikkelde.

    "Terugkijkend was 2021 een uitzonderlijk jaar waarin BioNTech een enorme impact had op de menselijke gezondheid en de wereldeconomie met ons eerste goedgekeurd vaccin op basis van onze mRNA-technologie", aldus CEO Ugur Sahin in een toelichting op de cijfers.

    De omzet explodeerde in 2021 tot bijna 19 miljard euro. In 2020 was dit nog minder dan een half miljard euro.

    Ook de nettowinst steeg enorm hard, van 15,2 miljoen naar 10,3 miljard euro. Per aandeel gaat het om een winst van 39,63 euro. In 2020 was dit nog slechts 0,06 euro per aandeel.

    In 2021 heeft BioNTech ongeveer 2,6 miljard coronavaccins geleverd.

    Voor 2022 rekent het bedrijf op een omzet van 13 tot 17 miljard euro uit de verkoop van het coroavaccin.

    De winsten die BioNTech met het coronavaccins boekt, zullen worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van andere medicijnen en toepassingen.

    Verder wil BioNTech voor 1,5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen in de komende twee jaar. Ook wil het biotechbedrijf een dividend van 2,00 euro per aandeel uitkeren over 2021.
    Bron: ABM Financial News

    Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van b
  5. forum rang 5 MisterBlues 9 april 2022 09:08
    Medisch Centrum voor Dieren

    Kankervaccin slaat aan bij hond, moet in toekomst beschikbaar worden voor mensen

    De Mechelse herder Rax (10) leed aan botkanker, maar drie maanden na het toedienen van een kankervaccin lijkt de hond genezen te zijn. Het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam heeft voor het eerst een vaccin gegeven aan een hond met kanker, nadat een tumor is verwijderd. Het resultaat stemt de onderzoekers hoopvol.

    "De baasjes laten weten dat hij weer de oude is", zegt Arjan Griffioen, hoogleraar experimentele oncologie bij het Amsterdam UMC, die betrokken is bij het onderzoek. "Deze hond is maar een voorbeeld, maar ook het gebruik van het kankervaccin op honden met blaaskanker laat vooralsnog goede resultaten zien."

    Als dit vaccin aanslaat bij grote groepen honden, is de volgende stap om een klinische studie uit te voeren bij mensen. "Ons immuunsysteem lijkt grotendeels op dat van een hond. Ook de ontwikkeling van kanker is hetzelfde, wat bij muizen en ratten niet altijd het geval is", zegt Griffioen.
    Belangrijke ontwikkeling

    Maar Sjoerd van der Burg, hoogleraar immunotherapie aan de Universiteit Leiden, plaatst kanttekeningen bij het resultaat. "Eerst is de tumor verwijderd bij de hond, daarna is het vaccin toegediend. Dan kun je niet spreken van genezing." De hoogleraar was niet betrokken bij het onderzoek, en werkt zelf aan de ontwikkeling van andere kankervaccins.

    Wel ziet Van der Burg de potentie in het testen van therapeutische kankervaccins op honden met kanker als proefdieren. "Als het inderdaad bij honden werkt, is dat een belangrijke ontwikkeling." Volgens de hoogleraar zou dit specifieke vaccin kunnen werken bij mensen als eerst een tumor verwijderd wordt, en het vaccin daarna ingezet wordt om de groei van nieuwe tumoren te voorkomen.

    De ontwikkeling van kankervaccins is niet gericht op preventie, zoals een prik voor baarmoederhalskanker, maar om het immuunsysteem te repareren. Hond Rax kreeg een vaccin toegediend waarin een eiwit zit dat alleen in tumoren voorkomt, en niet in de rest van ons lichaam. Dit moet het immuunsysteem aan het werk zetten. Volgens Griffioen is dit een nieuwe manier om kanker te bestrijden bij mensen.
    Toekomst van kankervaccins

    De voordelen van het gebruik van een vaccin zijn volgens Griffioen groot in vergelijking met het toepassen van chemotherapie. Chemotherapie maakt niet alleen tumorcellen, maar ook gezonde cellen in het lichaam kapot. "Een vaccin is een vorm van 'slimme' therapie." Ook zorgt een vaccin voor veel minder bijwerkingen. "Een vaccinatie zorgt alleen plaatselijk voor een zwelling en tijdelijk voor koorts, net als bij een coronavaccin."

    De Leidse hoogleraar Van der Burg verwacht dat in de toekomst vaccins samen met chemotherapie of andere vormen van immunotherapie gebruikt zullen worden. "In Nederland is een grote groep onderzoekers en bedrijven betrokken bij de ontwikkeling van kankervaccins", zegt hij.

    De eerste kankervaccins zijn al beschikbaar, bijvoorbeeld voor prostaatkanker. "We zijn al best ver. Tussen nu en zo'n tien jaar zullen de eerste echt goed werkende therapeutische kankervaccins in gebruik zijn."
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 april 2022 07:03
    Weinig animo voor Novavax-vaccin: honderdduizenden doses blijven op de plank liggen

    Honderdduizenden coronavaccins van fabrikant Novavax dreigen op de plank te blijven liggen omdat er nauwelijks animo voor is, schrijft dagblad Trouw. Er werden 840.000 doses gekocht en geleverd, maar er zijn tot nu toe nog geen duizend prikken gezet.

    Het ministerie van Volksgezondheid wil niet zeggen hoeveel er voor de vaccins is betaald, maar volgens Trouw komt de totale levering vermoedelijk uit op zo'n 15 miljoen euro. Het ministerie laat aan de krant weten dat er 840.000 doses zijn gekocht om er zeker van te zijn dat er voor 2022 en 2023 voldoende doses zouden zijn. Maar volgens Trouw verloopt de houdbaarheid van de doses al op 31 augustus van dit jaar.
    Eiwitvaccin

    Het Novavax-vaccin werd aangeschaft om mensen die zich niet willen laten vaccineren met een zogenoemd mRNA-vaccin, zoals dat van Pfizer of Moderna, een alternatief te bieden. Waar een mRNA-vaccin kunstmatig genetisch materiaal bevat dat zorgt dat menselijke cellen zelf het spike-eiwit van het coronavirus aanmaken, wordt met het Novavax-vaccin dit spike-eiwit direct ingespoten.

    Sinds 11 maart kunnen mensen een afspraak maken voor een Novavax-vaccinatie. Inmiddels hebben 655 mensen een prik gehaald en er staan nog 329 afspraken.

    Om niet met de duizenden doses te blijven zitten heeft het ministerie besloten om 420.000 Novavax-doses beschikbaar te stellen voor donatie aan andere landen. Het is de vraag of dat slaagt, aangezien het aanbod van vaccins in andere landen ook is toegenomen.
  7. forum rang 5 MisterBlues 15 april 2022 08:05
    quote:

    MisterBlues schreef op 25 februari 2022 10:00:

    [...]

    Ik hoop het voor je. Ik heb voor het grootste deel winst genomen van NovaVax.

    Ook Moderna en BioNtech zijn gevoelig teruggevallen maar deze aandelen maken wel behoorlijk winst per aandeel. Bij Moderna is dat zelfs ca. 13 euro! mRNA-techniek is bewezen effectief en zal als methode de gezondheidszorg gaan domineren op diverse terreinen naast virussen - waaronder de kankergeneeskunde.

    We gaan het zien over een jaar. Suc6!

    Het was me al lang terug duidelijk dat de mRNA vaccins de winnaars zouden worden. Evenwel blijft dat als je 2 jaar geleden - zelfs 1 jaar geleden - op tijd was ingestapt nog steeds honderden procenten rendement had kunnen maken op NovaVax. Het vaccin is goed voor een kleine bijrol in de bestrijdingsgeschiedenis van de pandemie. Punt!
  8. forum rang 4 harvester 15 april 2022 10:15
    quote:

    MisterBlues schreef op 15 april 2022 08:05:

    [...]

    Het was me al lang terug duidelijk dat de mRNA vaccins de winnaars zouden worden. Evenwel blijft dat als je 2 jaar geleden - zelfs 1 jaar geleden - op tijd was ingestapt nog steeds honderden procenten rendement had kunnen maken op NovaVax. Het vaccin is goed voor een kleine bijrol in de bestrijdingsgeschiedenis van de pandemie. Punt!
    De mRNA vaccins hebben voor vele landen zeer grote nadelen:
    Mindere houdbaarheid
    Beperkte effectiviteit voor varianten van het virus.
    Extreme koude temperaturen nodig tijdens opslag en transport.

    Dan praat je over veel warme landen met zeer veel inwoners.

    In sommige landen waaronder Israël worden ze niet meer gekocht en in de plaats daarvan alleen Novavax vaccins.
    Op 18 april zal ook Japan overgaan op toelating van Novavax vaccin, dat daar door Takeda geproduceerd wordt.

    Dat er nog weinig in Nederland wordt gebruikt komt ook doordat Nederland de duurdere en beperkt houdbare mRNA voorraad via de ggd aanbiedt en dat in de uitnodiging staat dat je alleen Moderna of Pfizer krijgt en ook daarin geen keuze krijgt.
    Omdat Pfizer nog minder goed houdbaar is zal dat wel het enige zijn wat nu wordt aangeboden.

    Persoonlijk denk ik dat het voor de 4e prik in Europa voorlopig voor alle vaccins pas weer gaat lopen in de herfst.

    Gezien de risico,s voor hart patiënten bij Pfizer en moderna, zullen veel ouderen die zich verdiepen in alternative dan voorkeur krijgen voor Novavax.

    Overigens leent het Novavax vaccin qua technologie zich uitstekend voor een combinatie injectie met hun griep vaccin.
  9. forum rang 4 harvester 22 april 2022 22:47
    quote:

    GakGak schreef op 22 april 2022 17:51:

    Novavax, Inc. (NVAX)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

    46.24-2.56 (-5.26%)...contant dalende lijn
    Het gekke is dat de het met Novavax verder heel goed gaat met al die markttoelatingen buiten de US die nu binnen zijn en het nu ook actief worden van de productieloctie in Japan bij Takeda.
    Momenteel is COVID met name in Azië nu een probleem en daar zijn er nu in India Zuid Korea en Japan productielocaties in actie.

    Nu nog in de US goedkeuring van productielocatie en markttoelating.. Overigens is bij Canada die markttoelating wel rond en daar wordt gevaccineerd.
  10. forum rang 4 harvester 30 april 2022 22:40
    quote:

    harvester schreef op 22 april 2022 22:47:

    [...]

    Het gekke is dat de het met Novavax verder heel goed gaat met al die markttoelatingen buiten de US die nu binnen zijn en het nu ook actief worden van de productieloctie in Japan bij Takeda.
    Momenteel is COVID met name in Azië nu een probleem en daar zijn er nu in India Zuid Korea en Japan productielocaties in actie.

    Nu nog in de US goedkeuring van productielocatie en markttoelating.. Overigens is bij Canada die markttoelating wel rond en daar wordt gevaccineerd.
    Kennelijk gaat er nu schot in komen:
    7 juni een FDA meeting over Novavax en fauci die zegt dat er een beter vaccin aan zit te komen dan de huidige vaccins op de markt (volgens post op Yahoo finance).
819 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.387,94 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links