Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OVERNAME GERUCHTEN INPOST

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 winstrader 28 maart 2022 09:48
    InPost Is Drawing Takeover Interest From Buyout Firms
    Several suitors such as CVC, Hellman & Friedman eye asset
    Value of self-service lockers firm down two-thirds since IPO
    InPost SA postal lockers in Kabaty, Poland.
    InPost SA postal lockers in Kabaty, Poland.Photographer: Lukasz Sokol/Bloomberg
    ByRuth David, Dinesh Nair, and Aaron Kirchfeld

    25 maart 2022 23:51 CET

    InPost SA, the Polish operator of self-service lockers for e-commerce, is attracting potential takeover interest from private equity firms after its share price plunged since going public over a year ago, people familiar with the matter said.

    Several buyout firms such as CVC Capital Partners and Hellman & Friedman have studied the feasibility of deal, said the people, who asked not to be identified because deliberations are private. Considerations are preliminary and there’s no certainty anyone will pursue bids, the people said.

    InPost is drawing interest after its shares lost about two-thirds of their value since the company’s Amsterdam initial public offering in January last year, valuing the company at 2.6 billion euros ($2.9 billion).

    A deal would need the support of private equity firm Advent International, which still owns 46% of the business and is seen as key to any team-up or divestment, the people said. The company’s owners could see takeover approaches now as opportunistic, given the slump in the InPost share price contrasts with rising demand for e-commerce services, they said.

    Spokespeople for InPost, Advent and Hellman & Friedman declined to comment, while a representative for CVC didn’t immediately respond to a request for comment.

    InPost allows its customers to arrange for the delivery and collection of parcels across a network of more than 16,000 self-service lockers throughout Poland.

    Advent had been encouraged to list the company by the response to the earlier IPO of e-commerce platform Allegro.eu SA, whose merchants use InPost’s services. InPost listed in what was Europe’s biggest initial public offering since 2018.

    InPost’s revenue for the third quarter of 2021 more than doubled to 1.3 billion Polish zloty ($298 million). Sales were boosted by the company’s acquisition of French parcel delivery platform Mondial Relay, as well as further expansion in Poland. InPost also noted the speed of growth at its operations in the U.K

    www.bloomberg.com/news/articles/2022-...
  2. forum rang 4 winstrader 28 maart 2022 09:50
    InPost Is Drawing Takeover Interest From Buyout Firms Ruth David, Dinesh Nair & Aaron Kirchfeld 04:21 AM IST, 25 Mar 2022 06:31 AM IST, 28 Mar 2022 Save (Bloomberg) -- InPost SA, the Polish operator of self-service lockers for e-commerce, is attracting potential takeover interest from private equity firms after its share price plunged since going public over a year ago, people familiar with the

    Read more at: www.bloombergquint.com/business/inpos...
    Copyright © BloombergQuint
  3. forum rang 4 winstrader 28 maart 2022 09:53
    Aandacht op beurzen voor InPost, Oekraïne en lockdown Shanghai

    DOOR ANP28 MAART, 2022 // 8:31
    TWEETSHARE
    AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar InPost. Verschillende investeringsbedrijven hebben naar verluidt interesse in een overname van de Poolse aanbieder van pakketkluisjes, die een beursnotering heeft op het Damrak. Verder blijft de beurshandel vooral in het teken staan van de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne en de economische gevolgen van dat conflict. Ook een gedeeltelijke lockdown in de Chinese zaken- en havenstad Shanghai zal de gemoederen bezighouden.

    -ADVERTENTIE-
    De AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. In Shanghai daalde de beurs 0,2 procent. Voor twee districten van de stad met 26 miljoen inwoners is een lockdown afgekondigd om verdere coronabesmettingen tegen te gaan.

    Op de aandelenbeurs in Moskou kan weer in alle Russische aandelen worden gehandeld. Wel zijn er nog altijd beperkingen. Zo is het beleggers verboden te speculeren op een koersdaling van Russische aandelen, bedrijfsobligaties of overheidsleningen. De handelssessie is ook korter dan normaal en duurt maar vier uur. Ook blijft het voor buitenlandse beleggers moeilijk om hun aandelen van Russische bedrijven te verkopen.

    InPost

    Aan het overnamefront meldde persbureau Bloomberg dat verschillende investeerders zoals CVC Capital Partners en Hellman & Friedman mogelijk interesse zouden hebben in InPost. Het Poolse bedrijf trekt de aandacht van kopers doordat de waarde van het aandeel sinds de beursgang in januari vorig jaar met ongeveer twee derde is gezakt.

    ASMI liet weten een nieuwe fabriek te hebben geopend in Singapore. Ook heeft het bedrijf plannen om een tweede productievloer te realiseren bij deze vestiging. Met de uitbreiding van de productiecapaciteit wil het chipbedrijf inspelen op de grote vraag naar chips en het wereldwijde chiptekort.

    Galapagos

    Ook Galapagos staat in de belangstelling. Het biotechbedrijf meldde dat samenwerkingspartners Gilead Sciences, Eisai en EA Pharma hebben aangekondigd dat het Japanse ministerie van Volksgezondheid een tweede indicatie heeft goedgekeurd voor het door Galapagos ontwikkelde Jyseleca, een middel voor de behandeling van patiënten met matige tot ernstige chronische ontstekingen van de dikke darm.

    De olieprijzen gingen omlaag door de vrees dat de lockdown in Shanghai de vraag naar olie zal raken. Een vat Amerikaanse olie werd 3,9 procent goedkoper op 109,46 dollar. Brentolie kostte 3,8 procent minder op 116,10 dollar per vat. De euro was 1,0946 dollar waard, tegen 1,0983 dollar op vrijdag.

    www.welingelichtekringen.nl/anp/aanda...
  4. forum rang 4 winstrader 28 maart 2022 09:58


    INPOST SCHIET OMHOOG OP DAMRAK DOOR OVERNAMESPECULATIE

    ANP
    28 maart 2022 09:46

    ECONOMIE
    InPost was maandag een uitblinker op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden verheugd op berichten dat verschillende investeringsbedrijven interesse zouden hebben in een overname van de Poolse aanbieder van pakketkluisjes. Verder bleef de beurshandel vooral in het teken staan van de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. Ook een gedeeltelijke lockdown in de Chinese zaken- en havenstad Shanghai hield de gemoederen bezig.

    InPost werd een kwart meer waard. Persbureau Bloomberg meldde dat verschillende investeerders zoals CVC Capital Partners en Hellman & Friedman mogelijk interesse zouden hebben in InPost. Het Poolse bedrijf trekt de aandacht van kopers doordat de waarde van het aandeel sinds de beursgang in januari vorig jaar met ongeveer twee derde is gezakt. Een overnamedeal heeft de steun van investeerder Advent nodig dat nog altijd 46 procent van InPost bezit.

    De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 726,35 punten. De MidKap won 1 procent tot 1057,54 punten onder aanvoering van InPost. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,1 procent.

    Op de aandelenbeurs in Moskou kan weer in alle Russische aandelen worden gehandeld. Wel is het verboden om te speculeren op koersdalingen en blijft het voor buitenlandse beleggers moeilijk om hun Russische aandelen te verkopen. De handelssessie is daarnaast korter dan normaal. De MOEX-index zakte 2,5 procent.

    In de AEX gingen de verzekeraars Aegon en NN Group aan kop met winsten tot 2,8 procent. Heineken verloor 1 procent. De bierbrouwer gaat zich volledig terugtrekken uit Rusland.

    ASMI won 0,5 procent na de opening van een nieuwe fabriek in Singapore. Ook heeft het bedrijf plannen om een tweede productievloer te realiseren bij deze vestiging. Met de uitbreiding van de productiecapaciteit wil het chipbedrijf inspelen op de grote vraag naar chips en het wereldwijde chiptekort.

    Galapagos klom 1,5 procent. Het biotechbedrijf meldde dat samenwerkingspartners Gilead Sciences, Eisai en EA Pharma hebben aangekondigd dat het Japanse ministerie van Volksgezondheid een tweede indicatie heeft goedgekeurd voor het door Galapagos ontwikkelde Jyseleca, een middel voor de behandeling van patiënten met matige tot ernstige chronische ontstekingen van de dikke darm.

    De olieprijzen gingen omlaag door de vrees dat de lockdown in Shanghai de vraag naar olie zal raken. Een vat Amerikaanse olie werd 4,4 procent goedkoper op 108,90 dollar. Brentolie kostte 4 procent minder op 115,87 dollar per vat. De euro was 1,0950 dollar waard, tegen 1,0983 dollar op vrijdag.
  5. mamaloe 28 maart 2022 12:57
    quote:

    stocktrader schreef op 28 maart 2022 10:00:

    Uitgaande van een premie van 50 % op de beurskoers moet 9-10 euro toch mogelijk zijn indien er daadwerkelijk een overnamebod volgt. Wat denken jullie?
    Lijkt mij wel. Als je weet van hoe hoog het aandeel komt.(is nu toch een koopje) hopelijk wel snel terug naar de koers van 6;90 daar heb ik ze op gekocht.
  6. forum rang 10 voda 28 maart 2022 13:12
    InPost niet in gesprek over overname
    Koerswinst verdampt deels.

    (ABM FN-Dow Jones) InPost is niet in gesprek met potentiële kopers van het bedrijf. Dit meldde InPost, genoteerd in Amsterdam, nadat de koers van het aandeel explodeerde nadat persbureau Bloomberg meldde dat private equity partijen interesse zouden hebben in het Poolse kluisjesbedrijf.

    In reactie op deze berichten zei InPost maandagmiddag "momenteel niet in gesprek te zijn met marktpartijen of op de hoogte te zijn dat dergelijke gesprekken worden gevoerd".

    Het aandeel InPost daalde na deze uitspraken, maar noteert nog altijd circa 20 procent hoger dan vrijdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,18 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links