Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OCI AEX:OCI.NL, NL0010558797

  • 24,910 24 apr 2024 17:35
  • -0,050 (-0,20%) Dagrange 24,840 - 25,390
  • 203.508 Gem. (3M) 396,3K

OCI - 2022: Nu of nooit!

7.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 383 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Stork 49 21 maart 2022 22:28
    quote:

    de schaatser schreef op 21 maart 2022 21:11:

    [...]

    Nico Bakker zit heel oppervlakkig zijn commentaren te leveren. Echt diep in de materie gaan, heb ik nog nooit opgemerkt.
    Als verzachtende omstandigheid kan ik wel zeggen dat hij een breed scala van aandelen bespreekt. En het ontbreekt hem eenvoudig aan tijd om ergens diep in te duiken.
    je verwacht teveel van hem; TA-methode is iets anders dan een fundamentele benadering, dat (fundamenteel dus) vraagt dieper te graven. Bij TA kan hij daarvan helemaal afzien.
    Ik gebruik TA overwegend om te bepalen wanneer ik in- of uitstap.
  2. spartapiet 22 maart 2022 07:22
    Kan iemand mij de link geven waar ik de koers van Fertiglobe kan zien? Alvast bedankt. Trouwens, als ik mijn aandelen OCI verkoop bij Saxobank (350 stuks) betaal ik rond €16,00. !!! Ik pik ze dan wel weer op bij DeGiro voor € 2,50. Wat een belachelijk verschil. Dus daar maar afbouwen.
  3. forum rang 10 voda 22 maart 2022 08:11
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel OCI
    Naar 40,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel OCI verhoogd van 33,00 naar 40,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Berenberg.

    Daarin motiveerde de bank het hogere koersdoel met de opgelopen stikstofprijzen na de inval van Oekraïne door Rusland, de afname in de Europese stikstofcapaciteit als gevolg van de hoge gasprijzen en de opgelopen prijzen voor gewassen, waardoor boeren hogere prijzen voor kunstmest betalen.

    Berenberg verwacht verder dat de onderneming dit jaar voor circa 1 miljard dollar aan de aandeelhouder teruggeeft, waarvan 650 miljoen dollar in de eerste helft van dit jaar, dankzij hogere winsten en de verkoop van de methanoltak. "Beleggers kunnen hoge dividenden verwachten", aldus de analisten.

    Het aandeel van joint venture Fertiglobe is sinds de oorlog in Oekraïne 40 procent opgelopen en dat ondersteunt een verdere koersstijging voor het aandeel OCI. Volgens Berenberg is het belang van 50 procent van OCI in de joint venture goed voor circa 26,50 euro per aandeel OCI.

    Het aandeel OCI sloot maandag op 30,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 5 Stork 49 22 maart 2022 08:33
    quote:

    spartapiet schreef op 22 maart 2022 07:22:

    Kan iemand mij de link geven waar ik de koers van Fertiglobe kan zien? Alvast bedankt. Trouwens, als ik mijn aandelen OCI verkoop bij Saxobank (350 stuks) betaal ik rond €16,00. !!! Ik pik ze dan wel weer op bij DeGiro voor € 2,50. Wat een belachelijk verschil. Dus daar maar afbouwen.
    8 euro aankoop 8 euro verkoop, maar nog steeds te duur
  5. silverbullet 22 maart 2022 08:35
    quote:

    spartapiet schreef op 22 maart 2022 07:22:

    Kan iemand mij de link geven waar ik de koers van Fertiglobe kan zien? Alvast bedankt. Trouwens, als ik mijn aandelen OCI verkoop bij Saxobank (350 stuks) betaal ik rond €16,00. !!! Ik pik ze dan wel weer op bij DeGiro voor € 2,50. Wat een belachelijk verschil. Dus daar maar afbouwen.
    www.adx.ae/English/Pages/default.aspx
  6. forum rang 6 Kruimeldief 22 maart 2022 08:49
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 22 maart 2022 00:06:

    Iemand idee wanneer we gaan horen wat het extra jaarlijks dividend gaat worden op basis van FCF? Niet exact, maar een guidence voor bepaling dividend.
    Ik denk dat dat op de AVA aan de orde komt. Uit eerdere berichten vorig jaar weten we dat ze twee keer per jaar dividend willen betalen.
    We krijgen nu ook per juni en oktober. Ik denk, dat de tweede aankondiging telkens zo eind augustus of begin september gaat komen om daarna in oktober te worden uitgekeerd.
  7. forum rang 5 Hans2021 22 maart 2022 09:12
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 22 maart 2022 00:06:

    Iemand idee wanneer we gaan horen wat het extra jaarlijks dividend gaat worden op basis van FCF? Niet exact, maar een guidence voor bepaling dividend.
    Op de site van OCI staat een bericht van 14 februari 2022. Hierin worden indicaties gegeven over de dividenden.
  8. forum rang 6 effegenoeg 22 maart 2022 13:07
    quote:

    MKll schreef op 22 maart 2022 11:04:

    Zat er in met een GAK van 14 EUR... Verdubbelen in 1.5 jaar helemaal prima. Uiteraard jammer om een paar euro te missen. Maar had netjes mijn Call Opties geschreven en dus moeten leveren.
    Ik zit er nu bijna twee jaar in op een koers van 11,55€
    Het lijkt me toe dat het feest nu in volle aanvang begint begint te wervelen met de dividenden in het vooruitzicht.
  9. MiCno 22 maart 2022 13:56
    Bron: HLN.be
    Robbe van Lier 22-03-22, 13:45

    Dure kunstmest en onzekere bevoorrading brengen oogst in gevaar: “Er dreigt gigantisch probleem”

    De prijsopstoot en mogelijke schaarste van kunstmeststoffen door de oorlog in Oekraïne bedreigt de voedselbevoorrading in ons land. Daarvoor waarschuwt de landbouwsector. Als er niets verandert, dreigt “een gigantisch probleem”. Maar de klok tikt: “Zuhal Demir heeft tien dagen om iets te doen.”

    Dat de oorlog in Oekraïne voor stijgende prijzen zorgt, is intussen bekend. Onder meer voor olie, gas en tarwe maken de markten bokkensprongen sinds de Russische invasie in Oekraïne. Maar voorlopig onderbelicht en misschien wel onderschat zijn de exploderende marktprijzen voor kunstmeststoffen.

    Prijs verviervoudigd

    Rusland en Oekraïne zijn twee van de grootste producenten van kunstmeststof ter wereld. Maar beide landen hebben de afgelopen weken een exportverbod op kunstmest afgevaardigd, waardoor de internationale marktprijzen voor kunstmest naar ongekende hoogtes zijn gestegen. “Vorig jaar betaalden boeren 250 euro per ton kunstmeststof. Vandaag is dat 1.000 euro”, zegt Vanessa Saenen van de Boerenbond. “Op dit moment is er nog kunstmest ter beschikking”, zegt Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). “Maar de handelsstromen vanuit de belangrijkste producerende landen zijn op dit moment wel doorgesneden. Dat zal zeker problemen geven in de loop van dit jaar. Bovendien is de prijs nú al vervier- tot vervijfvoudigd.”

    En dat plaatst de boeren, die de komende weken moeten zaaien, voor een dilemma: dure kunstmest gebruiken, zonder te weten of ze de hoge kostprijs in het najaar doorgerekend krijgen in hun oogst. Of minder kunstmest gebruiken, met het risico op een mislukte oogst. “Onze boeren kunnen niet zomaar zonder kunstmest”, klinkt het bij de Boerenbond. “Zonder meststoffen heb je oogstverlies tot -60 procent. Bovendien levert het ook minder kwaliteit op.” Bovendien zijn alternatieven niet zomaar voor handen. “Dierenmest uit de stallen is een optie, maar door de nitraatrichtlijnen mogen boeren er niet veel van gebruiken”, zegt Vandamme van ABS. “Er zijn ook kunstmestvervangers, maar die worden door onze overheid beschouwd als dierlijk mest, waardoor het gebruik ervan eveneens beperkt is”, aldus Saenen. “Nochtans zou het veel problemen oplossen en zijn ze in andere landen wel toegestaan.”

    Kleinere oogsten

    Stijgende prijzen, dreigende onbeschikbaarheid en weinig alternatieven, dus. Het zorgt ervoor dat de oogsten onder druk staan. “De boeren staan vandaag voor de afweging, want het overgrote deel van de gewassen moet de komende dagen en weken gezaaid worden. Kunnen we dit wel betalen? En als we zaaien, wat komt er dan als oogst? Want zonder kunstmest, zal de opbrengst lager liggen en minder kwalitatief zijn. Op deze manier zitten we in het najaar van dit jaar en het voorjaar van 2023 met een gigantisch probleem”, zegt Vandamme. “Uiteindelijk komt de rekening altijd bij de consument terecht.”

    Met alle gevolgen van dien, want kunstmest wordt gebruikt voor de productie van zowat alle mogelijke gewassen. “Granen, groenten, aardappelen, ajuin, bieten, maïs, …” somt de voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat op. “In het voorjaar wordt er gezaaid. Als het nu stropt, zullen we de impact voelen in de oogst later dit jaar. Dan krijgen we hogere prijzen en boeren die het moeilijk krijgen”, zegt Saenen. “In het slechtste geval krijgen we veel kleinere oogsten. En een probleem op vlak van voedselzekerheid”, gaat Vandamme van ABS verder. “Bij ons zal het resultaat ongetwijfeld zeer hoge prijzen zijn. In andere gebieden van de wereld komt er nog meer voedselschaarste.”

    Tien dagen

    Of er echt niets aan te doen is? “De overheid zou de kunstmestvervangers kunnen erkennen. Dat zou een snelle en simpele oplossing kunnen zijn, want we hebben hier lokaal enkele producenten”, valt te horen bij de Boerenbond. “We hebben de Vlaamse overheid gevraagd om de nitraatrichtlijn tijdelijk aan te passen”, zegt Vandamme van ABS. “Op die manier zouden we meer dierlijk mest mogen gebruiken. En is er dus iets minder kunstmest nodig. Dat zou op dit moment al een oplossing bieden. Al moet minister Demir snel beslissen. Want voor alles wat de komende dagen en weken geplant moet worden, zoals bieten, maïs, aardappelen, ajuin, … is er binnenkort een eerste basisbemesting van de grond nodig. Uiterlijk binnen tien dagen moet de beslissing vallen. Anders komen we te laat.”

    Of er zo’n aanpassing komt, ligt momenteel nog op tafel bij de Vlaamse ministers van Landbouw (Hilde Crevits, CD&V) en Leefmilieu (Zuhal Demir, N-VA). “De erkenning van kunstmestvervangers behelst regels die Europees zijn vastgelegd. Daar kunnen we zelf op korte termijn niets aan veranderen”, valt te horen bij die laatste. En het tijdelijk gebruik van meer dierlijke mest? “Het kan niet de bedoeling zijn dat we ons leefmilieu schade toebrengen, maar we bekijken de voorstellen met open geest”, valt bij die laatste te horen.
7.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 383 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links