Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,660 25 apr 2024 10:03
  • -0,070 (-1,22%) Dagrange 5,640 - 5,725
  • 51.643 Gem. (3M) 321,3K

off-topic

23.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 899 900 901 902 903 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 15 maart 2022 09:20
    Interessant om te lezen als je geïnteresseerd bent naar de (on)mogelijkheid van nationalisatie

    Rusland tekent eigen doodvonnis met nationalisatie van westerse bedrijven

    De Russische regering dreigt er al enige tijd mee om buitenlandse bedrijven die zich terugtrekken vanwege de oorlog in Oekraïne te nationaliseren. Dat betekent dat alle Russische bezittingen van die bedrijven in beslag worden genomen en de hele bedrijfsvoering wordt overgenomen. Volgens experts is dat echter een onmogelijk plan.

    bron:
    www.nu.nl/economie/6189283/rusland-te...
  2. forum rang 8 Wereldbelegger 15 maart 2022 10:18
    Beursblik: ING verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway.com flink

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Just Eat Takeaway.com verlaagd van 80,00 naar 60,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

    Analist Marc Hesselink stelt dat de maaltijdbezorger de touwtjes weer in handen heeft.
  3. forum rang 6 pwijsneus 15 maart 2022 21:31
    quote:

    ketchup schreef op 10 februari 2022 21:47:

    Er hangt een afstraffing in de lucht

    Dat heb je goed gezien. Mede door jouw post heb ik destijds actie ondernomen. Hou er niet van om achteraf posities te vermelden, maar dit heeft mij geld bespaard, waarvoor dank!

    Hoe nu verder? De factoren die deze correctie hebben veroorzaakt zijn nu wel bekend. De grote vraag is of de markt nog verrast kan worden door de bekende oorzaken. Een greep daaruit;

    - Inflatie (bekend en bevestigd)
    - Stijgende rente (bekend en bevestigd, FOMC morgen, geen verrassingen lijkt em)
    - Corona (In Westen op zijn retour, in Azie lockdowns ivm andere aanpak. Supply Issue 24.0....)
    - Geopolitieke spanningen (Oorlog in Oekraine al paar weken bezig, verschrikkelijk, maar wat gaat de koele hand van de markt daar nu nog mee inzitten, wel grote onzekerheid. Houd de markt niet van. Sancties beginnen effect te krijgen. Rusland faalt strategisch. Poetin moet winnen, maar zie met mijn beperkte blik geen enkel zicht op enig overwicht behalve maximaal angst. Morgen of volgende week is Rusland failliet. Op afzienbare tijd zijn de precisieraketten allemaal opgeschoten. Leger is zwaar gedemotiveerd. WTF, serieus. Deze hele krankzinnige episode lijkt in Putin's gezicht te ontploffen. Hoe komt hij in hemelsnaam uit deze situatie.... laat het onderhandelen eens beginnen zou ik zeggen, en begin eens met een staat-het-vuren.....)

    Terug naar de beurs en de trends. Vóór corona was er al een sentiment dat er gedeglobiseerd moest worden. Dat betekend ook dat de machtsverhoudingen anders gaan verlopen, en dat gaat niet zonder slag of stoot.

    Door inflatie en falende centrale banken om dit te lijf te gaan, althans te laat, zul je zien dat dit een effect gaat hebben op het groeivermogen van bedrijven. Dit kan leiden tot een recessie.

    Er kan best wat lucht in de markt komen op zeer korte termijn, zeg komende weken. Ik houd mijn hart vast voor het cijferseizoen, en de aangepaste outlooks.

    Bijzondere tijden....

    Iemand nog tips?

    Kijk zelf naar commodities (zilver en goud) vlak voor het cijferseizoen....
  4. forum rang 6 pwijsneus 15 maart 2022 21:43
    Onderhandelingen gaan morgen verder
    De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne zijn afgelopen. Morgen wordt er verder gepraat.

    Volgens een Oekraïense onderhandelaar zijn de onderhandelingen "een moeilijk en stroperig proces". Er zijn fundamentele tegenstellingen, maar er is ook zeker ruimte voor compromissen, twittert Michajlo Podoljak. In de tussentijd tot de volgende onderhandelingen wordt er in werkgroepen verder gewerkt.


    Putin kan niet verliezen (zie alleen niet hoe hij gaat winnen)

    De Oekraine moet een aantal zaken opgeven, de Krim, paar Provincies, deelname aan NAVO... neutraliteit.

    Zal nog een enorm eind duren voordat er een compromis wordt bereikt.....als er uberhaupt sprake is van constructief overleg. Kan ook tijdrekken zijn, echter zie ik met mijn beperkte blik een patstelling die nog jaren, zo niet oneindig kan gaan duren.

    Kan aan mij liggen, maar deze vorm van gedrag, leiderschap en onderhandelen is wel heel erg primitief....blijkbaar leren we nooit.

    Gelukkig hebben we groeiparel TomTom nog! *proest*
  5. forum rang 6 leonardus65 15 maart 2022 23:33
    quote:

    Spoorstudent schreef op 15 maart 2022 11:38:

    Waarom hangt dit draadje onder TomTom eigenlijk. Meer koffiekamer.
    Eerder toevallig , niet iedereen zoekt zoveel mogelijk deelnemers. De meesten zaten in het nog anoniemere imtech draadje. Dat werdt door iex afgesloten jaren na het faillissement van imtech. 1 deelnemer van vh imtechdraadje zat vooral op TT draadje. Daarna is de groep verhuist naar dit draadje.. Als stoorzenders wegblijven blijft het leesbaarder.
  6. forum rang 5 nr36 16 maart 2022 06:12
    Crisis? Doe niet te snel je beleggingen van de hand
    Mijn mailbox toont een bericht van de bank met de onheilspellende titel ‘Effect van de oorlog in Oekraïne op jouw beleggingen’. De ernst van de situatie vraagt om ‘uw’, vind ik, maar een huisstijl dient nu eenmaal secuur gevolgd te worden, doortutoyeren dus tot het bittere eind. ‘Beleggingen van de hand doen in tijden van crisis is onverstandig’, legt de bank me in het schrijven uit. ‘De historie laat zien dat als markten geraakt worden door geopolitieke gebeurtenissen, zoals oorlogen, aandelenkoersen het slechte nieuws snel verwerken.’

    Ook elders word ik door beursexperts gerustgesteld. Er is immers niets veranderd aan mijn (lange) beleggingshorizon, ik moet gewoon vasthouden aan mijn plan. Ik verdiep me in grafieken die laten zien dat het historisch gezien inderdaad beter is te blijven zitten dan te verkopen, zelfs als alles instort.

    Vermogensbeheerder Schroders zocht bijvoorbeeld uit dat wie na de beurskrach van 1929 niets deed, na 15 jaar het verlies had ingelopen. Wie verkocht en koos voor cash, moest 34 jaar wachten tot het vermogensverlies was ingelopen. Wie bleef én ook nog eens rustig wat koopjes bijkocht, was na 6 jaar weer boven Jan. Voor die laatste strategie geldt uiteraard dat je die middelen dan wel moet hebben.

    Stalen zenuwen en 1929; mijn gedachten maken een sprong naar een boek dat ik een tijdje geleden heb gelezen. Na wat speurwerk in de boekenkasten vind ik het terug: De Amerikaanse prinses, door Annejet van der Zijl. Een machtig verhaal over socialite Allene Tew (1872-1955), die roerige tijden met bijzondere veerkracht wist te doorstaan.

    Ze werd steenrijk, vooral door haar derde huwelijk (van in totaal vijf). Na de beurskrach in 1929 verdampte haar kapitaal, dat voor een groot deel in aandelen zat. Maar Tew piekerde er niet over haar aandelen ‘voor een grijpstuiver’ te verkopen, zoals zoveel anderen deden. Nu scheelt het dat ze wat stadsvilla’s en buitenhuizen van de hand kon doen, maar toch moest ook zij de tering naar de nering zetten.

    Ze verhuurde haar appartement als ze er zelf niet was. En in plaats van een nieuwe garderobe kocht ze een hoed, onder het motto ‘I think a hat (is) most important for a woman, you can wear an old dress if the hat (is) new’. Uiteindelijk wierp die werkwijze vruchten af: door haar aandelen vast te houden­, bewoog ze vanzelf mee met de koersstijgingen en was ze eind jaren dertig alweer een van de rijkste vrouwen van Amerika­.

    Daarom dit advies, want de bank geeft het niet: lees een inspirerend boek, koop een hoed en houd uw hoofd koel.

    Artikel FD
  7. forum rang 7 ketchup 16 maart 2022 07:37
    @ Pwijsneus, niemand kan de bodem callen
    wat we wel weten is dat we fantastische jaren aan de beurs gehad hebben, waar de corona crisis zich vertaalde naar een ramp voor de mens, maar alle versoepelingen en de enorme hoeveelheid steun van de overheden en centrale Banken de beurzen een ongekende boost gaven van steeds maar hoger, verder en sneller ... en daar is sinds begin dit jaar een abrupt einde aangekomen
    Niet enkel door de geopolitieke spanningen, maar ook omdat de overheden de handrem aantrokken

    nu gaat er een berg lucht uit en dan vooral op de Tech aandelen en alle groeiaandelen die nog nooit wat bewezen hebben
    er is zo al fors teruggeven van de enorme soms exorbitante plussen in sommige sectoren, puur gedreven op de hype en bergen geld die allemaal rendement zochten.
    Chinese aandelen hebben de zwaarste klappen gekregen, omdat ze politiek gedreven zijn, maar ook de westerse beurzen hebben dik ingeleverd
    de Russische waardes zijn thans niet te bepalen en de beurs blijft daar dicht , zien we hoe de externe noteringen in elkaar gebeukt werden 90% verdampt , dan is het begrijpelijk dat ook die noteringen on-hold gezet zijn, het is afwachten wanneer de Russische overheid denkt weer te kunnen openen

    verder hebben we nu een andere realiteit Rusland en China tegen het Westen en daar is het al vol oorlog op economisch gebied

    dat geeft ook wel geweldige opportuniteiten voor Europese aandelen, want wij gaan hier keihard moeten investeren om minder afhankelijk te worden van alles uit Rusland, China en India

    dus eens deze pijn geleden en beurzen lopen op de zaken vooruit dan is het tijd om op te laden
    mijn voorkeur gaat uit naar bedrijven met bewezen track records zich uit moeilijke tijden te herpakken en daar zijn er hier in Europa zat van
    deze bedrijven gaan profiteren van Europese ondersteuning voor Europese bedrijven

    bvb een Airbus ( niet te vergeten ook een wapen fabrikant) ... SAP, de Europese chemische bedrijven, Shell ( groots inzetten op de energie transitie ) , Philips ...
    Europese Farma enz ... allemaal bewezen top bedrijven, die in het verleden gepresteerd hebben en dat weer gaan doen en daar horen ook een zwik Zwitserse bedrijven bij en die hebben toch echt een paar wereldspelers zoals bvb Nestlé, Roche. enz ..

    dus voor mij Buy European en daar ga ik fors op inzetten
    allemaal natuurlijk nog bijzonder fragiel en we zitten nog steeds in een stevige downtrend ... dus blijft het wachten op een verandering van sentiment en trend

    geduld, er is straks zat moois te koop.
    zit nog steeds aan 60% cash die zeker aan het werk gezet dient te worden als de tijd rijp is
  8. forum rang 5 Saibee 16 maart 2022 08:25
    Tencent +23%; het moet toch wel raar lopen wil Prosus niet stijgen.. ;-)

    Andere grote posities van KWEB doen het vanochtend ook fantastisch; Alibaba +24%, Meituan +34%.

    Er zijn de afgelopen dagen allerlei fundamentele redenen gegeven voor de absurd grote daling die Chinese tech-aandelen trof (dreigende delisting, Taiwan, afromen winsten common prosperity fonds, boetes, vastgoedcrisis, lagere economische groet, opleving corona); ik denk dat ook algo's compleet op hol geslagen waren en daarmee de daling nog eens versterkt hebben.

    Gisteren was Chinese tech gigantisch oversold en dan krijg je vaak ook een extreme tegenreactie; in dit geval een stijging van megaproporties.
  9. forum rang 7 sniklaas 16 maart 2022 09:12
    Inderdaad een mooie beursdag en de kleur rood onder aan de streep van -1,77% is veranderd in het groen en dan moeten de US posities en niet onbelangrijk @PRX nog komen....

    Positie in @PRX wordt vandaag met winst gereduceerd, zit erin aan €49,87 en de koers gaat > €50 openen...
  10. forum rang 5 Saibee 16 maart 2022 09:55
    De positie in Unilever wat opgehoogd; aandelen gekocht op 40.30 + opties geschreven (dec22 call 42.00 en put dec22 40.00).
    Unilever een maand terug rond 46 euro flink afgebouwd en nu weer wat opgehoogd.

    Ik zie Unilever niet sterk stijgen maar de koers is historisch (de laatste 5 jaar) aan de lage kant, verder een dividend van ruim 4% en met als extraatje de optiepremies; kun je zonder koersstijging toch een leuk rendement halen.
  11. forum rang 7 sniklaas 16 maart 2022 13:20
    Een verdraaid mooie beursdag en wellicht wordt het de meest rendabele uit mijn beurscarrierre en ik grijp deze kans met beide handen aan om posities met winst te reduceren om daarmee cash vrij te spelen.

    Inmiddels 3/5 deel van @PRX verkocht 1/3 deel @ABN en 1/7 deel @BESI en het verlies van -1,77% onder aan de streep is verandert naar +4,17%...

    <€22,50 koop ik @SHELL terug, niet van harte vanwege hun escapades met Russische olie en gas maar vanuit een beleggers oogpunt zeer interessant op deze koers...
  12. forum rang 8 Wereldbelegger 16 maart 2022 14:26
    quote:

    sniklaas schreef op 16 maart 2022 13:20:

    Een verdraaid mooie beursdag en wellicht wordt het de meest rendabele uit mijn beurscarrierre en ik grijp deze kans met beide handen aan om posities met winst te reduceren om daarmee cash vrij te spelen.

    Inmiddels 3/5 deel van @PRX verkocht 1/3 deel @ABN en 1/7 deel @BESI en het verlies van -1,77% onder aan de streep is verandert naar +4,17%...

    <€22,50 koop ik @SHELL terug, niet van harte vanwege hun escapades met Russische olie en gas maar vanuit een beleggers oogpunt zeer interessant op deze koers...
    Hou wel rekening met de afschrijvingen die Shell zal doen na het geheel terugtrekken uit Rusland. Dat zal een stevig bedrag zijn.
  13. forum rang 7 JP Samosa 16 maart 2022 16:05
    quote:

    sniklaas schreef op 16 maart 2022 13:20:

    Een verdraaid mooie beursdag en wellicht wordt het de meest rendabele uit mijn beurscarrierre en ik grijp deze kans met beide handen aan om posities met winst te reduceren om daarmee cash vrij te spelen.

    Inmiddels 3/5 deel van @PRX verkocht 1/3 deel @ABN en 1/7 deel @BESI en het verlies van -1,77% onder aan de streep is verandert naar +4,17%...

    <€22,50 koop ik @SHELL terug, niet van harte vanwege hun escapades met Russische olie en gas maar vanuit een beleggers oogpunt zeer interessant op deze koers...
    Mijn Porto vandaag +6% en toch nog op n verliesje dit jaar.

    Tsja, was t GS die eergisteren @Alibaba een koersdoel van 60 gaf……..?
23.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 899 900 901 902 903 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links