Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Russische aandelen

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 maart 2022 17:12
    quote:

    haas schreef op 3 maart 2022 08:00:

    [...]maar geacht forumlid: u schreef,beetje verwarrend ?:
    Ed Verbeek
    2 maart 2022 18:55
    auteur info
    Heb wat gekocht iShares MSCI Russia ADR/GDR UCITS ETF na daling van 83%, @28,50
    Deze ETF zal zeer waarschijnlijk geliquideerd worden.
  2. [verwijderd] 3 maart 2022 20:17
    Geert Schaaij: Ontvang ruim 18% dividend en waan uzelf een Russische oligarch

    Rosneft. wat ook genoteerd is in de VS, is een oliegigant die goed is voor 11% van de Russische olieproductie. Hiermee is het maar liefst de derde grootste olieboer van Rusland. Ondanks de gunstige olieprijzen is de koers van de gewone aandelen fors gedaald, zodat het bedrijf extreem goedkoop lijkt. De koers van het preferente aandeel doet het goed, houders van deze aandelen ontvangen namelijk aanzienlijk meer dividend. Op deze aandelen wordt ca. 18% dividend uitgekeerd.

  3. [verwijderd] 4 maart 2022 09:48
    London-listed Russian stocks are collapsing, with trading now suspended

    The London-listed stocks of Russian companies have plummeted since the invasion of Ukraine and ensuing crippling economic sanctions on the country’s businesses, institutions and individuals by the U.S. and its western allies.

    Sberbank was down 99.72% year-to-date to trade for around a single penny before the suspension, while Gazprom was down 93.71%, Lukoil 99.2%, Polyus 95.58% and EN+ 20.51%.

    www.cnbc.com/2022/03/03/london-listed...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2022 08:47
    'Dierbare Russische beurs. Rust in vrede, kameraad'
    De beurs van Moskou is al de hele week gesloten, indexbeheerders hebben de waarde van Russische aandelen al op nul gezet ©AFP
    Kurt Vansteeland
    04 maart 2022 07:45

    Tot consternatie van het nieuwsanker hief een makelaar donderdag op de Russische televisie het glas op de dood van Russische aandelen.

    'Dierbare aandelenmarkt, je lag me nauw aan het hart en je was interessant. Rust in vrede, kameraad.' Met die galgenhumor verklaarde een Russische beursmakelaar, Alexander Butmanov, de aandelenmarkt van Moskou dood.

    Dat deed Butmanov, de oprichter van het beurshuis DTI Algorithmic, niet zomaar in een mededeling. Wel live op RBK-Investors, een Kremlinvriendelijke nieuwszender. Tot zichtbare consternatie van het nieuwsanker.

    Toen het anker Gutmanov vroeg naar zijn strategie, antwoordde Gutmanov droog: 'Ik ga weer Kerstman spelen, zoals 25 jaar geleden.'
    TIP

    Wat gebeurde er vandaag op de financiële markten en hoe stelt uw aandelenportefeuille het?

    De beursmakelaar hief daarna een fles mineraalwater op de dood van de beurs, met een knipoog naar Sergej Usjenko. Die trader had tijdens de financiële crisis van 2008, die de beurs van Moskou bijzonder hard trof, live op televisie getoast op de dood van de aandelenmarkt, met een shot vodka in een koffiemok.

    Het nieuwsanker sloot na een verbouwereerde pauze als volgt af: 'Ik ga hier geen commentaar op geven, omdat ik het niet wil geloven.'

    Ironische voetnoot, aangeleverd door het Amerikaanse zakenblad Fortune: Usjenko is nu topman bij Epicentr K, een doe-het-zelfketen in... Oekraïne.
    " We zetten op 9 maart Russische aandelen feitelijk op nul. "
    MSCI
    Mondiale beursindexbeheerder

    Russische 'blue chips' als Sberbank, Lukoil en Gazprom zijn door de westerse sancties tegen Rusland op de Londense beurs centjesaandelen geworden, maar dat is waarschijnlijk nog een overschatting. De handel in Moskou zelf is al de hele week opgeschort.

    Drie weken Oekraïnecrisis: grondstoffen floreren, banken lijden

    De facto is de Russische beurs sinds donderdagnacht een 'no go area' geworden voor beleggers. Twee van de invloedrijkste indexbeheerders ter wereld, MSCI en FTSE Russell, kondigden vrijwel gelijktijdig aan dat ze Russische aandelen uit hun beursbarometers weren.

    Bij FTSE wordt Rusland uit alle indexen geschrapt vanaf 7 maart. Twee dagen later volgt MSCI. 'We zetten op 9 maart Russische aandelen feitelijk op nul', voegt die laatste er voor alle duidelijkheid nog aan toe.

    De exit staat symbool voor hoe Rusland bijna 'overnight' uit de wereldeconomie wordt weggesneden sinds president Vladimir Poetin ruim een week geleden het bevel gaf Oekraïne aan te vallen.
  5. [verwijderd] 5 maart 2022 10:25
    Bedrijven keren Rusland rug toe: 'Vooral bang om geld te verliezen'

    De lijst met bedrijven die Rusland de rug toe keren, wordt langer en langer. Google en dochterbedrijf YouTube maken bekend voorlopig geen advertenties meer te verkopen in het land en bedrijven van Shell tot IKEA sloten zich eerder al aan bij een oorlogsboycot. Maar niet alleen uit morele overwegingen, zegt historicus en Ruslandkenner Hubèrt Smeets. "Ze zijn bang voor hun geld."

    'Geld kan niet meer weg'

    Maar er is volgens hem nog een belangrijke en wellicht belangrijkere reden. "De Russische economie staat op omvallen", zegt hij. De bedrijven zijn feitelijk bang om geld te verliezen, omdat de Russische regering maatregelen neemt die ervoor zorgen dat zij hun geld niet meer uit Rusland kunnen halen.

    "En daarmee dus hun aandeelhouders niet kunnen bedienen. Er zit een grote mate van eigenbelang in deze beslissing", aldus Smeets.

    www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/529...
  6. [verwijderd] 5 maart 2022 11:45
    Waan jezelf even een Russische oligarch

    Geert Schaaij geeft als voorbeeld de situatie in Rusland, dat politiek onder druk staat. “Dat merk je in de aandelen van Russische gas- en oliebedrijven. Die zijn door sancties die zijn op gelegd aan Rusland, waardoor er desinteresse is van beleggers, fors in prijs gedaald. Daardoor kan het gebeuren dat een belegger op een aandeel van maar zes dollar ruim één dollar dividend ontvangt. Dat is maar liefst 18% rendement. We vonden zo’n laaggeprijsd aandeel. Sancties zijn tijdelijk, dat leert de geschiedenis. Worden de sancties dan opgeheven, dan kun je een klapper maken. Hoe leuk is dat?,” vertelt hij enthousiast.
  7. [verwijderd] 13 maart 2022 15:24
    Russische beurs ook deze week dicht

    (ABM FN-Dow Jones) De Russische beurs blijft tot en met 18 maart gesloten. Dit meldde de Russische Centrale Bank dit weekend.

    De beurshandel is al gesloten sinds eind februari.

    Of de beurs van Moskou in de week van 21 maart weer opent, is nog niet bekend. De centrale bank meldt dit later op de eigen website bekend te zullen maken.

    Bron: ABM Financial News
  8. Hallo! 23 februari 2023 16:21
    quote:

    johan20090 schreef op 3 maart 2022 12:41:

    Schaaij maakte een analyse van een tiental Russische aandelen, zoals Yandex en Gazprom, die volgens hem koopwaardig zijn in de huidige crisissituatie. “Kopen wanneer de kanonnen donderen en verkopen wanneer de vredesbazuin schalt,” zegt hij daarover.

    www.beursgenoten.nl/analyses/algemeen...
    Wat zien beleggers in Rusland-fondsen terug? Waarschijnlijk niets

    www.morningstar.nl/nl/news/232143/wat...
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,72 -0,72%
EUR/USD 1,0715 +0,16%
FTSE 100 8.062,41 +0,27%
Germany40^ 17.886,50 -1,12%
Gold spot 2.341,33 +1,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,14%
Flow T...
+2,82%
RENEWI
+2,72%
Fugro
+2,53%
B&S Gr...
+2,43%

Dalers

ADYEN NV
-16,41%
VIVORY...
-7,37%
WDP
-5,24%
Alfen ...
-5,21%
BAM
-3,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links