Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2022 16:59
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 9 maart 2022 15:30:

    Op dit moment is de situatie rond diverse grote kerncentrales in Oekraïne behoorlijk mistig, incl. de in beton gegoten rampcentrale in Tsjernobyl. Bij sommige wordt in de buurt geschoten, een ervan is enkele dagen geleden al beschoten. Als er echt iets misgaat en radioactieve wolken naar West-Europa drijven, kan het erger worden dan in 1986. Nog afgezien van de humanitaire ramp die nu al gaande is.

    Is het dan nog steeds een conflict waar we ons niet mee mogen bemoeien? Hoe lang blijven pennenlikkers als Rutte, Hoekstra, Stoltenberg en vele oud-generaals nog zeggen dat we Putin vooral niet boos moeten maken? Hoe lang blijft een no-fly zone taboe, of zelfs alleen maar het dreigen ermee?

    Waar hebben we in godsnaam een defensie en een NATO voor als we elke dag luid van de daken roepen dat we niet in zullen grijpen, geen no-fly zone zullen instellen en klootzakken als Putin als een nieuwe Hitler in Europa hun onbedreigde gang laten gaan?
    Waarom niet wat meer dreigen, en Putin wat meer laten gissen, nog los van wat je uiteindelijk wel of niet gaat doen? Waarom zijn onze politieke en militaire leiders zo vreselijk slecht in psychologische oorlogsvoering?

    Die Stoltenberg heeft de uitstraling van een milieuambtenaar in een kleine gemeente. Kunnen we hem niet vervangen door een generaal als de in NL geboren Canadees Roméo Dallaire of de Nederlander Patrick Cammaert? Dat zijn ijzervreters met praktijkervaring.

    Wij moeten het qua leiderschap nog steeds doen met een benepen geschiedenisleraar en een gladlullende maar domme blondine die voor echte mannen een 'functie elders' zoekt. Nota bene als minister van defensie, het moet niet gekker worden.

    Je laat je wel kennen zeg. Blijkbaar vind je jezelf zo geweldig dat je dit ordinaire gezwam zes maal durft te plaatsen.
  2. forum rang 6 asti 9 maart 2022 19:53
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 9 maart 2022 07:02:

    [...]
    [1]: We zullen over een tijdje zien hoeveel Russen er nog achter de illegale oorlog in Oekraïne staan.

    [2]: Mooi dat je tegen het neerhalen van democratiën bent. We zijn het denk ik eens dat wat Rusland nu doet, het neerhalen van een inmiddels redelijk functionerende democratie is. Een democratie (Oekraïne) die zijn buurlanden niet bedreigt, vrede wil en binnenlands ook geen etnische of religieuze groeperingen onderdrukt. (Ja, er zijn enkele regionale conflicten in de Donbas-regio, maar die zijn of waren er ook in Baskenland, Noord-Ierland en Kosovo.)

    Ik geef onmiddellijk toe dat de VS in het verleden meerdere dubieuze militaire acties ondernomen hebben, maar nooit zo'n grootschalige aanval op een 'redelijk functionerende democratie'. Voor zover ze min of meer grootschalig aanvielen betrof het wrede en agressieve dictators als Saddam Hoessein*) en vrouw-onderdrukkende Taliban-regimes die terroristen huisvestten.
    Daarom vind ik je vergelijking van de Russische aanval op Oekraïne met eerdere Amerikaanse of NATO-acties niet terecht. En daarom ben je in mijn ogen wel degelijk anti-westers of anti-Amerikaans.

    Ik vind echt dat je in deze dingen vooringenomen en eenzijdig bent. Vermoedelijk omdat je islamiet bent (je legde hier op iex vaak Koran-teksten uit) of althans veel sympathie voor islamitische landen en volken hebt. Daar is niks op tegen, ik waardeerde dat zelfs, ik heb zelf diverse malen geschreven over de grote vroegere bijdragen van de islam aan onze wetenschap, m.n. de wiskunde. Ik vermoed ook dat vele imans meer weten van aartsvader Ibrahim dan ik als toch redelijk Bijbelvaste mannenbroeder, en ik weet dat de Islam Jezus erkent als een belangrijke profeet (wat Hij op z'n minst ook was).

    Maar deze islam-sympathie maakt je kennelijk blind cq te weinig kritisch naar misstanden in sommige islamitische landen. Over de theocratische dictatuur in Iran wil je geen kritiek horen (heb ik hier al enkele malen ervaren). Om over de bebaarde, getulbande en gewapende alfa-apen die nu in Afghanistan weer elk 'modern denkend' mens uit hun huis slepen en meisjes degraderen tot fokzeugen die geen onderwijs behoeven, hoor ik je nooit.
    Als ik je daarom anti-westers noem, ben ik nog aardig voor je.

    *) Minister Powell (USA) en Tony Blair verdedigden in een aarzelende VN de inval in Irak in 2003 met deels verkeerde informatie, al dan niet opzettelijk. De hele wereld viel later over hen heen. Ik heb dat nooit begrepen. Saddam Hoessein was een vreselijke dictator en een gifmoordenaar. Het was om morele en humane redenen hoe dan ook gerechtvaardigd om hem op te ruimen. Net als Hitler, al was die ooit nog 'democratisch verkozen'.

    1. Aangezien er velen ook nu nog achter de illegale oorlog in Irak staan, zal er waarschijnlijk een substantieel aantal Russen zijn die ook in de toekomst nog achter de illegale oorlog in Oekraïne staan.

    2. Of er sprake is van een redelijk functionerende democratie is weet ik niet. Dat hangt ten eerste af van de definitie die u hanteert en ten tweede hangt het af van wat de feiten zijn. Je zou kunnen stellen dat de VS geen redelijk functionerende democratie is. Zeker in vergelijking met Nederland. Was Oekraïne een redelijk functionerende democratie toen in 2010 een pro-Russische president werd verkozen? Volgens de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waren de verkiezingen i.i.g. legitiem verlopen. Het is allemaal relatief.

    Nu ben ik ervan overtuigd dat Zelensky een goed mens is, iemand die het beste voor heeft met Oekraïne en een veel betere leider dan zijn pro-Russische voorganger. Maar als ik lees dat onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken een rechts-extremistische militie zit, vraag ik me af wat voor krachten er verder allemaal in de regering zitten. Hoe is zoiets mogelijk? Ik heb nog steeds geen begrijpelijk antwoord gekregen.

    Hoe dan ook is het allemaal bezijden het punt. In hoeverre de democratie functioneert is in beginsel irrelevant als het gaat om dit onderwerp. En de regeringsvorm is in beginsel irrelevant. Daarom verwees ik eerder ook naar het Internationaal Recht. Niet alleen geeft enkel het niet adequaat functioneren van een democratie of het bestaan van een dictator geen volkenrechtelijke legitimatie voor een oorlog, het is ook niet de werkelijke reden dat de oorlogen worden gevoerd. Het wordt aangevoerd als reden, omdat er veel beïnvloedbare mensen zijn(/waren?) die zoiets willen horen. Maar als het werkelijk van belang was voor de VS zouden er natuurlijk geen democratieën tot val worden gebracht en dictaturen worden gesteund.

    Ook nu nog. Zie bijvoorbeeld SA. Het SA dat zich volgens de VN schuldig maakt aan oorlogsmisdaden in Yemen. Volgens de VN uithongering als oorlogstactiek gebruikt. Volgens Save the Children waren jaren geleden al meer dan 80.000 kinderen aan hongersnood alleen al overleden in Yemen.

    U zult vast wel een rechtvaardiging hebben. Yemen is geen democratie of iets dergelijks.

    Volgens mij is vooringenomenheid een integraal onderdeel van uw denken, en daarom gaat u ervan uit dat ik vooringenomen ben. Vooringenomenheid blijkt niet uit het uitleggen van Koranteksten of zoiets. Het blijkt uit argumenten en standpunten. En als ik reageer m.b.t. Iran of een ander land in de regio, is dat doorgaans omdat ik iets lees waarvan ik weet dat het niet klopt. Het is de waarheid spreken omwille van het spreken van de waarheid, en geen 'endorsement' van een regering. Het heeft ook weinig met het onderwerp te maken. Het onderwerp in deze is geopolitiek: de leugens, de hypocrisie en de misdaden van de grote machten.

    Natuurlijk begrijpt u het niet dat velen over de VS en VK heen vielen, die onwaarheden gebruikten om een illegale oorlog te beginnen met een enorme hoeveelheid burgerslachtoffers als gevolg. Veel vooringenomen Russen begrijpen ook niet waarom de hele wereld over Rusland valt nu het Oekraïne aanvalt.

    Natuurlijk begrijpt u het niet dat velen over de VS en VK heen vielen, die onwaarheden gebruikten om een illegale oorlog te beginnen met een enorme hoeveelheid burgerslachtoffers als gevolg. Veel vooringenomen Russen begrijpen ook niet waarom de hele wereld over Rusland valt nu het Oekraïne aanvalt.
  3. [verwijderd] 10 maart 2022 09:03
    Baudet wekt woede met ‘Kremlinpropaganda’: ‘Dit is een man in de war’

    Baudet kreeg het nog aan de stok met Kamervoorzitter Vera Bergkamp toen hij een motie wilde indienen. Baudet wilde een motie aanhangig maken waarin stond dat Nederland ‘het volste gelijk had’ toen toen het stemde tegen het associatieverdrag met Oekraïne in het referendum van 2016. Bergkamp vindt dat die motie niet ‘aan de orde is’ en blokkeerde het indienen, iets dat zij als voorzitter mag.
    Baudet: ,,Wat is dit voor waanzin? Daar gaat het debat niet over? Daar gaat het debat wél over”
    Maar Bergkamp hield voet bij stuk. ,,We spreken vandaag over de actuele situatie in Oekraïne. Moties moeten betrekking hebben op het debat.” Baudet: ,,Verbijsterend.”

    Baudet noemde Poetin voor de inval nog een ‘prachtvent’, de ‘leider van conservatief Europa’, die zich geconfronteerd zag met de ‘absurde oorlogszucht van de EU’. Ná de inval persisteerde hij dat ‘Nederland wordt meegetrokken in een internationaal conflict waar we niets mee te maken hebben’. Rusland wordt volgens hem onnodig tot vijand gemaakt.

    In de Tweede Kamer wordt gewezen op de ‘lijntjes’ die Baudet zou hebben met de Russen. In april 2020 onthulde Zembla dat Baudet geld zou hebben ontvangen van de pro-Russische en anti-Oekraïense Vladimir Kornilov. De openlijke Poetin-aanhanger John Laughland is bovendien al jaren adviseur van FvD.

    www.ad.nl/politiek/baudet-wekt-woede-...
  4. agapim 10 maart 2022 09:38
    quote:

    johan20090 schreef op 10 maart 2022 09:03:

    Baudet wekt woede met ‘Kremlinpropaganda’: ‘Dit is een man in de war’

    Baudet kreeg het nog aan de stok met Kamervoorzitter Vera Bergkamp toen hij een motie wilde indienen. Baudet wilde een motie aanhangig maken waarin stond dat Nederland ‘het volste gelijk had’ toen toen het stemde tegen het associatieverdrag met Oekraïne in het referendum van 2016. Bergkamp vindt dat die motie niet ‘aan de orde is’ en blokkeerde het indienen, iets dat zij als voorzitter mag.
    Baudet: ,,Wat is dit voor waanzin? Daar gaat het debat niet over? Daar gaat het debat wél over”
    Maar Bergkamp hield voet bij stuk. ,,We spreken vandaag over de actuele situatie in Oekraïne. Moties moeten betrekking hebben op het debat.” Baudet: ,,Verbijsterend.”

    Baudet noemde Poetin voor de inval nog een ‘prachtvent’, de ‘leider van conservatief Europa’, die zich geconfronteerd zag met de ‘absurde oorlogszucht van de EU’. Ná de inval persisteerde hij dat ‘Nederland wordt meegetrokken in een internationaal conflict waar we niets mee te maken hebben’. Rusland wordt volgens hem onnodig tot vijand gemaakt.

    In de Tweede Kamer wordt gewezen op de ‘lijntjes’ die Baudet zou hebben met de Russen. In april 2020 onthulde Zembla dat Baudet geld zou hebben ontvangen van de pro-Russische en anti-Oekraïense Vladimir Kornilov. De openlijke Poetin-aanhanger John Laughland is bovendien al jaren adviseur van FvD.

    www.ad.nl/politiek/baudet-wekt-woede-...
    Dit is een bericht van 28-02-2022 .

    Demoniseren van personen heeft doorgaans een averechts effect.

    "Zalig zijn de armen van geest".

  5. forum rang 7 hirshi 10 maart 2022 15:01
    Baudet scoort met coronaboek in bestsellerslijst.

    Met zijn boek Het Coronabedrog was hij in de afgelopen zeven dagen het best verkochte boek in Nederland, meldt de boekenkoepel CPNB woensdag.

    De inkomsten die Baudet verwerft uit de verkoop van zijn boeken liggen momenteel onder vuur. De Forum voor Democratie-voorman weigert zijn neveninkomsten vast te leggen in het openbare register van de Tweede Kamer, zoals dat wel zou moeten.

    NU.nl meldde eerder dit jaar dat Baudet zeker 85.000 euro heeft verdiend aan de verkoop van eerdere boeken.

    Bron: hart van nederland.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 maart 2022 07:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 maart 2022 20:54:

    Vanavond gaat Zembla geheel over de banden van Bodet met de Russen.
    De reportage van Zembla over Bodet was killing voor hem.

    Ik weet inmiddels ook hoe de Russen Bodet betalen, want dat is verbazingwekkend simpel: ze kopen gewoon boeken van hem.......!!!!

  7. forum rang 6 benbelegger 11 maart 2022 12:51
    quote:

    asti schreef op 9 maart 2022 19:53:

    [...]

    1. Aangezien er velen ook nu nog achter de illegale oorlog in Irak staan, zal er waarschijnlijk een substantieel aantal Russen zijn die ook in de toekomst nog achter de illegale oorlog in Oekraïne staan.

    2. Of er sprake is van een redelijk functionerende democratie is weet ik niet. Dat hangt ten eerste af van de definitie die u hanteert en ten tweede hangt het af van wat de feiten zijn. Je zou kunnen stellen dat de VS geen redelijk functionerende democratie is. Zeker in vergelijking met Nederland. Was Oekraïne een redelijk functionerende democratie toen in 2010 een pro-Russische president werd verkozen? Volgens de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, waren de verkiezingen i.i.g. legitiem verlopen. Het is allemaal relatief.

    Nu ben ik ervan overtuigd dat Zelensky een goed mens is, iemand die het beste voor heeft met Oekraïne en een veel betere leider dan zijn pro-Russische voorganger. Maar als ik lees dat onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken een rechts-extremistische militie zit, vraag ik me af wat voor krachten er verder allemaal in de regering zitten. Hoe is zoiets mogelijk? Ik heb nog steeds geen begrijpelijk antwoord gekregen.

    Hoe dan ook is het allemaal bezijden het punt. In hoeverre de democratie functioneert is in beginsel irrelevant als het gaat om dit onderwerp. En de regeringsvorm is in beginsel irrelevant. Daarom verwees ik eerder ook naar het Internationaal Recht. Niet alleen geeft enkel het niet adequaat functioneren van een democratie of het bestaan van een dictator geen volkenrechtelijke legitimatie voor een oorlog, het is ook niet de werkelijke reden dat de oorlogen worden gevoerd. Het wordt aangevoerd als reden, omdat er veel beïnvloedbare mensen zijn(/waren?) die zoiets willen horen. Maar als het werkelijk van belang was voor de VS zouden er natuurlijk geen democratieën tot val worden gebracht en dictaturen worden gesteund.

    Ook nu nog. Zie bijvoorbeeld SA. Het SA dat zich volgens de VN schuldig maakt aan oorlogsmisdaden in Yemen. Volgens de VN uithongering als oorlogstactiek gebruikt. Volgens Save the Children waren jaren geleden al meer dan 80.000 kinderen aan hongersnood alleen al overleden in Yemen.

    U zult vast wel een rechtvaardiging hebben. Yemen is geen democratie of iets dergelijks.

    Volgens mij is vooringenomenheid een integraal onderdeel van uw denken, en daarom gaat u ervan uit dat ik vooringenomen ben. Vooringenomenheid blijkt niet uit het uitleggen van Koranteksten of zoiets. Het blijkt uit argumenten en standpunten. En als ik reageer m.b.t. Iran of een ander land in de regio, is dat doorgaans omdat ik iets lees waarvan ik weet dat het niet klopt. Het is de waarheid spreken omwille van het spreken van de waarheid, en geen 'endorsement' van een regering. Het heeft ook weinig met het onderwerp te maken. Het onderwerp in deze is geopolitiek: de leugens, de hypocrisie en de misdaden van de grote machten.

    Natuurlijk begrijpt u het niet dat velen over de VS en VK heen vielen, die onwaarheden gebruikten om een illegale oorlog te beginnen met een enorme hoeveelheid burgerslachtoffers als gevolg. Veel vooringenomen Russen begrijpen ook niet waarom de hele wereld over Rusland valt nu het Oekraïne aanvalt.

    Natuurlijk begrijpt u het niet dat velen over de VS en VK heen vielen, die onwaarheden gebruikten om een illegale oorlog te beginnen met een enorme hoeveelheid burgerslachtoffers als gevolg. Veel vooringenomen Russen begrijpen ook niet waarom de hele wereld over Rusland valt nu het Oekraïne aanvalt.
    In deze mensenwereld kun je kiezen tussen goed en kwaad, tussen God of de duivel. Dat komt omdat wij geen dieren zijn, maar ménsen die de dingen die wij doen kunnen beredeneren. Omdat wij bezitters zijn van het woord. Daarom hebben wij een geschiedenis en kunnen wij bedenken wat wij in de toekomst willen gaan doen.

    De keuze tussen goed en kwaad is eenvoudig. Dat is ons al lang geleden voorzegt. God staat voor goed en de duivel staat voor mensenmoordenaar vanaf het begin en de vader van de leugen.

    Wat heb je dan nog meer nodig om de geesten te kunnen onderscheiden?

    Als je Jezus niet beschouwd als een profeet maar Hem ziet als de Zoon van God, dan weet je wiens ideeën vrede brengen en wiens ideeën voor oorlog staan.

    We zijn onderweg naar Pasen, waar een totaal onschuldige aan een kruis werd gespijkerd met aan weerszijden van Hem een misdadiger. Christus was de man die vertelde hoe het hart van de toen heersende geestelijkheid er uit zag en wie zij dienden. Dat viel bij die geestelijkheid in het verkeerde keelgat en "zij trachten hem te doden". Dat is uiteindelijk gelukt en daarbij was het volk zo opgehitst dat ze niet kozen voor de Christus, maar voor een misdadiger.

    Hierin is ook de missing link bij de Islam: men volgt een krijgsheer, geen Vredevorst.

    .

  8. [NL]HardcoreHolland 11 maart 2022 13:37
    quote:

    benbelegger schreef op 11 maart 2022 12:51:

    [...]

    In deze mensenwereld kun je kiezen tussen goed en kwaad, tussen God of de duivel. Dat komt omdat wij geen dieren zijn, maar ménsen die de dingen die wij doen kunnen beredeneren. Omdat wij bezitters zijn van het woord. Daarom hebben wij een geschiedenis en kunnen wij bedenken wat wij in de toekomst willen gaan doen.

    De keuze tussen goed en kwaad is eenvoudig. Dat is ons al lang geleden voorzegt. God staat voor goed en de duivel staat voor mensenmoordenaar vanaf het begin en de vader van de leugen.

    Wat heb je dan nog meer nodig om de geesten te kunnen onderscheiden?

    Als je Jezus niet beschouwd als een profeet maar Hem ziet als de Zoon van God, dan weet je wiens ideeën vrede brengen en wiens ideeën voor oorlog staan.

    We zijn onderweg naar Pasen, waar een totaal onschuldige aan een kruis werd gespijkerd met aan weerszijden van Hem een misdadiger. Christus was de man die vertelde hoe het hart van de toen heersende geestelijkheid er uit zag en wie zij dienden. Dat viel bij die geestelijkheid in het verkeerde keelgat en "zij trachten hem te doden". Dat is uiteindelijk gelukt en daarbij was het volk zo opgehitst dat ze niet kozen voor de Christus, maar voor een misdadiger.

    Hierin is ook de missing link bij de Islam: men volgt een krijgsheer, geen Vredevorst.

    .


    Amen!
  9. agapim 11 maart 2022 14:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 maart 2022 07:57:

    [...]

    De reportage van Zembla over Bodet was killing voor hem.

    Ik weet inmiddels ook hoe de Russen Bodet betalen, want dat is verbazingwekkend simpel: ze kopen gewoon boeken van hem.......!!!!

    Ik zou maar even het Tweede Kamer- , het Rekenkamer- en het O.M.(?) onderzoek afwachten t.a.v. alle politieke partijen.

    Dan zullen we zien hoe sterk onze democratie in zijn schoenen staat.

    .
3.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,05%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links