Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 355 356 357 358 359 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 maart 2022 06:24
    quote:

    Jan met de pet schreef op 10 maart 2022 19:51:

    Zeker Luchtschip ga zo door.
    Ja, maar graag met wat minder herhaling van in wezen hetzelfde. Na 50 berichten en foto's over kapot geschoten Russische tanks weten we het wel. Samenvattende cijfers, relevante commentaren en interessante tweets zijn natuurlijk altijd welkom, maar het vele scrollen door de vele tientallen onderling nauwelijks verschillende posts van luchtschip maakt deze draad bijna onleesbaar en kost me iig veel te veel tijd.

    Overigens is het me een compleet raadsel waar luchtschip de tijd vandaan haalt voor haar (men zegt dat het een 'zij' is) continue stroom postings in meerdere draden. Volgens mij moet ze een sloof hebben die de boodschappen + was voor haar doet en maaltijden naast haar laptop klaar zet.

    Helaas reageert luchtschip nooit op vragen. Ze is zo druk met haar copy-pasten dat ze posts van anderen zelden leest, wat o.a. blijkt uit het feit dat ze soms iets post wat twee uur eerder al door een ander in dezelfde draad gepost is.

    Hoewel ik geen bezwaar heb tegen de inhoud of teneur van haar postings, maakt het qua eenzijdigheid en frequentie toch een wat monomane of zelfs licht-verslaafde indruk, en ik moet eerlijk toegeven dat me dat irriteert.
    Ik zou zeggen: beste luchtschip, hou een beetje rekening met je arme lezers die minder tijd hebben.

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 maart 2022 06:36
    quote:

    luchtschip schreef op 10 maart 2022 20:26:

    This is never going to stop is it?
    weer een Russische tank aan schroot

    pbs.twimg.com/media/FNgdXVdXwAMs-5x?f...

    twitter.com/oryxspioenkop/status/1501...
    Na alle eerdere soortgelijke foto's is dit een volstrekt overbodige post. Er zijn veel meer posts van jou waarvoor dat geldt, maar ik hou het bij dit ene voorbeeld.

  3. forum rang 10 voda 11 maart 2022 06:46
    Live: Biden wil handelsrelaties met Rusland beëindigen
    Van onze redacteur 06:03

    De Amerikaanse president Biden wil de handelsbetrekkingen met Rusland opschorten. Er zijn nieuwe luchtaanvallen en volgens satellietbeelden is het Russisch konvooi opgesplitst. In dit liveblog houden we vrijdag de belangrijkste ontwikkelingen bij.

    Vernietigde Russische tanks in de buurt van Brovary, ten noorden Kiev. Foto Felipe Dana/ANP/AP

    06.31 | Nieuwe luchtaanvallen, Russische colonne opgesplitst
    Reuters meldt op basis van Oekraiense hulpdiensten dat bij drie luchtaanvallen in de Oekraïense stad Dnipro minstens één persoon vrijdag om het leven is gekomen. Volgens de hulpdiensten waren de bombardementen vlakbij een kleuterschool en een flatgebouw.

    Satellietbeelden van het particuliere Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies tonen ondertussen dat de Russische militaire colonne ten noorden van Kiev zich heeft opgesplitst en nieuwe posities aan het innemen is. Dronebeelden die het Oekraïense leger gisteren vrijgaf, toonde een aanval op een Russisch regiment tanks bij Brovary in de buurt van Kiev. Nadat verschillende tanks werden geraakt, draaide de rest van het regiment om.

    youtu.be/4g68MmLrGvM

    06.20 | 40.000 mensen geëvacueerd
    De Oekraïense autoriteiten hebben de afgelopen paar dagen inmiddels bijna 40.000 mensen geëvacueerd uit vijf steden, zegt president Zelensky vrijdag. Alleen uit de omsingelde stad Marioepol in het zuiden is het tot nu toe niet gelukt inwoners te laten vertrekken wegens aanhoudende beschietingen van Russische troepen. Rusland bombardeerde er woensdag een kinderziekenhuis, al ontkent het land de gebeurtenis.

    06.00 | Biden roept op Ruslands handelsprivileges in te trekken
    De Amerikaanse president Joe Biden roept het Congres op om de handelsbetrekkingen met Rusland te beëindigen. Het opschorten van de normale handelsbetrekkingen met Rusland zou de weg vrijmaken voor hogere tarieven op invoer van Russische producten. Rusland zou daarmee in dezelfde positie komen als onder meer China, Cuba en Noord-Korea. Biden kan de handelsstatus van Rusland niet zelf wijzigen, het Congres moet daar eerst mee instemmen. De Senaat keurde vrijdag een hulppakket van $13,6 mrd goed voor Oekraïne.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1432987/live-vs-wil-ha...
  4. forum rang 4 tomtom100 11 maart 2022 07:15
    quote:

    luchtschip schreef op 10 maart 2022 22:30:

    [...]

    1)
    Dus Poetin hoeft alleen maar de beweren dat het een vergissing was en excuses aan te bieden? Schadevergoeding?

    Neen
    Er is een verschil tussen bewust burgers doden en een vergissing, hoe pijnlijk ook.
    bovendien stelde het Amerikaans leger in opdracht van de President maatregelen in dit te voorkomen

    Putin liegt alles bij elkaar over dit bombardement als zou het ziekenhuis niet meer in gebruik zijn en meer leugens
    Putin gebruikt het als Modus Operandi om burgerdoelen als dorpen, steden en ziekenhuizen te bombarderen

    Putin heeft nog niet eens excuses gemaakt voor het neerschieten van de MH17

    Dus ga er maar niet van uit dat Putin het fatsoen heeft te beweren dat het een vergissing was en bereid is schadevergoeding te betalen.

    2)
    Je liegt dat ik onwaarheden verspreid, omdat je niet tegen de harde waarheid kunt.

    Je doet hetzelfde als de verspreiders van nep nieuws
    De basis van het verhaal is iets wat waarheid bevat, wat gebeurd is, echter dan gaat de verdere uitleg door met fantasievolle suggestieve beweringen, die de boel verdraaien en uit zijn verband rukken, en essentiele onderdelen die niet in het straatje passen weglaten.

    En dat is precies wat jij doet.
    Luchtschip, ga vooral door met uw informatieve posts en laat je niet van de wijs brengen door enkele gefrustreerde trollen die appels met peren wensen te vergelijken in de hoop dat iemand hen ooit gelijk zou geven.
    Negeren die handel en concentreer je op uw goede berichtgeving.
    Ga zo door Luchtschip!!!!!

    Ik verlang al tot je wakker bent :-)
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 11 maart 2022 07:31
    quote:

    matad schreef op 10 maart 2022 23:43:

    [...]

    Ik had tranen in mijn ogen toen ik in Normandië rondliep. Ik een film over D-day zag en de eindeloze witte kruizen op de Amerikaanse oorlogskerkhoven zag. Allemaal knapen rond de 20 jaar uit New York, Chicago etc. die ons hebben bevrijd. Een Duitse soldaat werd geeerd omdat hij uit een mitrailleurs nest 145 jonge Amerikaanse op het strand had doodgeschoten.
    Ik ben tweemaal in Rusland geweest en kom er nooit meer. Het is een onbeschoft, koud, onvriendelijk boerenland met slecht eten, een onvriendelijke bevolking en ze spreken geen woord over de grens. Arme bevolking die de tsaar en Poetin hebben
    Wat Poetin doet is met geen pen te beschrijven.
    Ik heb ooit een fabriek opgestart in Penza, Rusland. Die mensen daar waren zo aardig, dat ik eerst moest ontbijten, dan namen ze van alles mee van hun Datsja's, voordat mijn werk aanving 's ochtends.
    Vergeleken met de Nederlanders, waar ik me voor schaam, die individualistisch zijn, materialistisch ten opzichte van dat arme volk. Ze gaven me het gevoel er bij te horen.
    Mijn academisch geschoolde tolk verdiende 130 euro per maand, en kon met haar vriend daar nog niet eens een woning van huren.
    Het is Russisch beleid om de bevolking arm te houden. Dat komt niet door de bevolking.
    Ik heb de mensen daarentegen als warm ervaren. Meer respect voor die mensen, dan voor ontevreden Nederlanders die zich "stoer" voordoen met goederen zoals auto's en luxe.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 maart 2022 07:31
    quote:

    asti schreef op 10 maart 2022 23:53:

    [...]@gadus en matad,

    Historische banden, vriendschappen, kunnen ten dele de houding - in mijn optiek: het meten met twee maten - verklaren. Dat is nu juist wat problematisch is. Dat dergelijke verhoudingen invloed hebben op bijvoorbeeld het stemgedrag in de VN, in plaats van dat er wordt gedacht: we zijn/waren weliswaar vrienden, maar recht is recht en krom is krom.
    In ieder geval ben jij ook krom.
  7. forum rang 6 Chiddix 11 maart 2022 07:36
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 maart 2022 05:14:

    [...]
    Er zijn wel eens lieden geweest die over Oekraïne iets geopperd of gesuggereerd hebben (meestal met de toevoeging "vooralsnog niet aan de orde"), maar een 'kandidaat lidmaatschap NAVO' bestaat niet. Het is nergens formeel gedefinieerd of omschreven.

    Er is in het geval van Oekraïne zelfs nooit over een lidmaatschap NAVO onderhandeld.

    Oekraine is kandidaat -lidstaat maar het kan lang duren voordat de NAVO raad instemt met een lidmaatschap. Men noemt kandidaat-lidstaat ook wel het actieplan voor lidmaatschap. Op wikipedia kun je zien welke landen die status hebben.
  8. IEX - Forummoderator 11 maart 2022 07:37
    asti10 maart 2022 14:06
    Je schrijft dat de onderzoeken zijn bedoeld voor ontwikkeling van de medische wetenschap.

    Het klopt dus niet dat daarnaast ook onderzoek werd gedaan voor 'defensieve' doeleinden?

    Als dat zo is (geen defensieve doeleinden), dan ben ik (onbewust) leugens aan het verspreiden.

    Als het wel zo is (wel defensieve doeleinden), dan ben jij - bewust dan wel onbewust - leugens aan het verspreiden. En mijn persoon voor de zoveelste keer valselijk beschuldigen.

    Zullen we opzoeken wat het Amerikaanse Ministerie van Defensie er precies over had vermeld?


    Deze account is geschorst voor het verspreiden van kwaadaardig fake news dat al diverse malen en door diverse betrouwbare partijen debunked is.

    Groet Henk.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 maart 2022 08:04
    quote:

    asti schreef op 10 maart 2022 21:41:

    [...]
    Ze heeft helemaal gelijk. De beesten achter dit soort zieke misdaden moeten allemaal vervolgd worden.

    Maar weet Clinton wat de VS op haar kerfstok heeft?

    Niet zo lang geleden werd in Afghanistan ook een ziekenhuis gebombardeerd. Joe Biden was toen vice-premier. 22 doden, waaronder 3 kinderen.

    Het is wachten totdat BDB me gaat vertellen dat dit onvergelijkbaar is, omdat die kinderen niet in een democratie leefden.
    Je zit weer krom te redeneren en te suggereren.

    Het is om vele andere redenen onvergelijkbaar.

    Jij moet eens het verschil leren tussen collateral damage en bewuste bombardementen op steden om de tegenstander tot overgave te dwingen. Het verschil tussen de Duitse bombardementen op Rotterdam en Coventry, en het geallieerde vergissingsbombardement op Bezuidenhout.

    Het verschil tussen Hillary Clinton en Lavrov. De eerste mag arrogant zijn, de tweede denkt dat de idiote redeneertrant van nazi Goebbels nog in zwang is. Hij begint steeds meer te lijken op 'Baghdad Bob', je weet wel die minister van Informatie onder Saddam Hoessein. Hij werd ondanks zijn indrukwekkende naam (Mohammed Saïd al-Sahaf) volgens wiki het archetype van de aperte leugenaar.

    In de Arabische cultuur (Islam) heeft men een zekere waardering voor een slimme list of leugen. Ik vermoed dat je de (Egyptische?) mop over de spijker in de muur kent. Die humor kan ik begrijpen zolang het lichtvoetig is. Maar mijn begrip houdt op als men list, leugen en verdraaiingen ook toepast bij zaken van leven en dood. Of tirannie: Taliban, Iran en het Indonesisch beleid in West Irian, min of meer economische en culturele genocide op de Papua's.

    Ik gaf je in een eerdere discussie toe dat er veel kritiek mogelijk is op het vroegere 'westerse' beleid en diverse westerse militaire acties na WO-II (de tijd daarvoor laat ik nu maar buiten beschouwing). Maar gebruik dat nu niet om allerlei wandaden van niet-westerse regimes en potentaten goed te praten of te beweren dat het westen veel ergere dingen deed.

    Ik ben geen Wilders, ik scheld niet op de Islam, de Koran of moskeeën, integendeel. Maar net zoals ik kritisch ben over het vroegere (wan)gedrag van mijn calvinistische voorvaderen ben ik nu hard naar niet-westerse despoten.

    En naar de Russische leiders in het Kremlin. Onderdrukkers van hun eigen volk en hun broedervolk in Oekraïne, en een schande voor de grote Russische cultuur en wetenschap.
    Als je hun waanzin wenst goed te praten uit antipathie tegen het ondanks alles toch meer democratische Westen heb ik diep medelijden met je.

  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 maart 2022 08:19
    quote:

    IEX - Forummoderator schreef op 11 maart 2022 07:37:

    asti10 maart 2022 14:06
    Je schrijft dat de onderzoeken zijn bedoeld voor ontwikkeling van de medische wetenschap.

    Het klopt dus niet dat daarnaast ook onderzoek werd gedaan voor 'defensieve' doeleinden?

    Als dat zo is (geen defensieve doeleinden), dan ben ik (onbewust) leugens aan het verspreiden.

    Als het wel zo is (wel defensieve doeleinden), dan ben jij - bewust dan wel onbewust - leugens aan het verspreiden. En mijn persoon voor de zoveelste keer valselijk beschuldigen.

    Zullen we opzoeken wat het Amerikaanse Ministerie van Defensie er precies over had vermeld?


    Deze account is geschorst voor het verspreiden van kwaadaardig fake news dat al diverse malen en door diverse betrouwbare partijen debunked is.

    Groet Henk.
    Beste Henk, is deze schorsing niet wat overdreven?

    Ik kan asti in m'n uppie wel aan.

  11. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2022 08:41
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 maart 2022 06:36:

    [...]
    Na alle eerdere soortgelijke foto's is dit een volstrekt overbodige post. Er zijn veel meer posts van jou waarvoor dat geldt, maar ik hou het bij dit ene voorbeeld.

    Ik krijg ook sterk de indruk dat dezelfde beelden enkele dagen later terug gerecycleerd worden als nieuw. Op Twitter. Dat ook maar een medium is in een propagandaoorlog.

    Iets anders. Een verschil tussen de VS en Rusland. Een hospitaal gebombardeerd? De ene zegt sorry, was zeker niet de bedoeling, we gaan dat onderzoeken, we trachten dat altijd te vermijden, de andere beweert dat het geen hospitaal was, maar een kazerne vol nazi's.
    Het gebeurt in elke oorlog, maar de reactie spreekt wel boekdelen.
  12. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2022 09:25
    quote:

    Chiddix schreef op 11 maart 2022 09:01:

    Als een stad als Marioepol geheel omsingelt is en er geen uitzicht is dat je aan het langste eind trekt , geef je je over. Je laat de burgerbevolking niet onnodig lijden die weinig te eten hebben, geen electriciteit en watervoorziening.
    Ik zie wel dat dat op papier of een forum simpel is.
    Maar in een loopgraaf? Afgevoerd worden naar Rusland, een pak krijgsgevangenen (je denkt toch niet dat de conventie van Geneve daar gehandhaafd wordt?), represailles, verkrachtingen, standrechtelijk veroordeeld en onmiddellijk doodgeschoten,....
    Tsja, op een forum, allemaal overduidelijk wat moet..... Ik denk dat ze daar ter plaatse een beter beeld hebben van de zaak.
  13. forum rang 6 benbelegger 11 maart 2022 09:26

    Nu, 11 maart 2022 08:30

    Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe leider, heeft de terreurbeweging donderdag gemeld. De organisatie bevestigt in een verklaring ook de dood van diens voorganger, Abu Ibrahim Al Hashimi Al Quraishi, in februari. Die stond sinds 2019 aan het roer en blies zichzelf op tijdens een Amerikaanse operatie in het noorden van Syrië. Daarna bleef het stil vanuit IS.

    Donderdag kwam IS met een audiobericht naar buiten waarin een woordvoerder de nieuwe leider aankondigt, die luistert naar de naam Abu Al Hasan Al Hashimi Al Quraishi. De achternaam is niet zijn echte naam, maar verwijst naar de clan van de profeet Mohammed. Zijn voorganger kreeg dezelfde naam, al waren de twee waarschijnlijk geen familieleden van elkaar, schrijft The Guardian.

    De Verenigde Staten hadden al verwacht dat er een opvolger zou komen voor het leiden van de organisatie die dood en verderf heeft gezaaid in Syrië en Irak, maar ook aanslagen in Europa organiseerde. Islamitische Staat is met takken in Azië en Afrika actief in tal van landen.

    Dat de voormalige terroristenleider zichzelf opblies tijdens een Amerikaanse aanval in februari, noemde de Amerikaanse president Joe Biden een daad van "wanhopige lafheid".


    Nog zo eentje.

    Loopt de hele dag rond met een fles ROUNDUP om al het "onkruid" op de wereld te vernietigen.

  14. forum rang 8 closer 11 maart 2022 09:41
    quote:

    Chiddix schreef op 11 maart 2022 09:01:

    Als een stad als Marioepol geheel omsingelt is en er geen uitzicht is dat je aan het langste eind trekt , geef je je over. Je laat de burgerbevolking niet onnodig lijden die weinig te eten hebben, geen electriciteit en watervoorziening.
    Je beschrijft de tactiek en het doel van de Russen. Precies de reden waarom het Oekraïnse konvooi steeds moet omkeren: omdat de Russen niet stoppen met schieten.
    In jouw bericht klinkt de teleurstelling en verbazing door: de tactiek werkt niet!
  15. [verwijderd] 11 maart 2022 09:50
    Russische magnaat: nationalisatie werpt ons eeuw terug in de tijd

    LONDEN (ANP/RTR) - Rusland gaat met de nationalisatie van bezittingen van buitenlandse bedrijven ruim honderd jaar terug in de tijd, naar de bolsjewistische revolutie van 1917. Daarvoor waarschuwt de president en grootste aandeelhouder van Norilsk Nickel, 's werelds grootste producent van de metaalsoorten palladium en nikkel.

    Rusland maakte donderdag een lijst bekend van multinationals waarvan het de Russische activiteiten wil nationaliseren. Op die lijst prijken onder andere Shell en IKEA. Het gaat om bedrijven die uit afkeer van de inval in Oekraïne hun vertrek uit Rusland hebben aangekondigd. Volgens de Russische zakenman Vladimir Potanin dreigt Rusland hierdoor nog tientallen jaren buitenlandse investeringen mis te lopen.

    "We moeten de deur niet 'dichtslaan' maar proberen de Russische economische positie die we hebben opgebouwd te behouden", verklaarde de 61-jarige miljardair, die wordt gezien als een van de invloedrijkste zakenlieden in Rusland. "Dit werpt ons honderd jaar terug in de tijd naar 1917 en de gevolgen, een wereldwijd gebrek aan vertrouwen van investeerders in Rusland, zullen we nog vele decennia voelen."

    Bosljewieken

    Nadat aan het begin van 1917 het regime van de Russische tsaar was omvergeworpen, grepen de bolsjewieken in het najaar de macht. Vervolgens nationaliseerden de communistische machthebbers de volledige Russische industrie.

    De Russische premier Michail Misjoestin zei donderdag dat er een voorstel klaarligt om de controle over te nemen bij plaatselijke afdelingen van bedrijven die Rusland de rug hebben toegekeerd. Hoe dit precies te werk zal gaan, is nog niet duidelijk. Binnen de Russische zakenelite zou een hevig debat gaande zijn over de vraag hoe hard het land moet terugslaan tegen westerse sancties en boycots.
63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 355 356 357 358 359 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,92 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links