Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,720 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 6,580 - 6,720
  • 61.447 Gem. (3M) 75,8K

Renewi - 2022: het meest circulaire bedrijf op de beurs

812 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mmpm 8 maart 2022 15:14
    Ik probeer al een aantal weken te redeneren over iets m.b.t Renewi

    Moeten we die huidige hoge energie prijzen en dus ook grondstof prijzen positief of negatief zien voor de recycling bij Renewi.

    Enerzijds verwacht je enorme verbetering doordat de prijzen voor de gerecyclede materialen stukken meer gaan opbrengen.
    Het is logisch dat de prijs van deze materialen ook stevig gaat stijgen aangezien er overal schaarste voor gaat ontstaan.
    Maar omgekeerd kan ik niet inschatten wat de veel hogere kosten zijn voor de energie die men nodig heeft voor het recyclen.

  2. [verwijderd] 9 maart 2022 09:41
    Ik heb reeds flink Renewi aangekocht.. De grondstofprijzen zijn zo speculatief momenteel dat ik voorzie dat Renewi hier flink aan gaat verdienen. Door de hoge benzineprijzen gaat niemand meer voor zn plezier de stad in, die oud papier prijs schiet binnenkort omhoog!
    schaarste zal toenemen op alle grondstoffen...
  3. Jan Willem 9 maart 2022 11:09
    Renewi heeft bij de derde Trading update al laten weten dat zij 40 miljoen extra aan inkomsten / winst heeft door de hogere recycle prijzen. Door de regering waren er begin 2021 dusdanig veel nieuwe wetten bijgekomen die hergebruik stimuleerden, maar ook voor grote investeringen zorgde, zodat het voor ons wel moeilijk was om een inschatting te kunnen maken over de verhoudingen tussen verplichtingen / investeringen en de mogelijke extra opbrengst. Gelukkig bracht de regering ook door wetswijziging ( bijvoorbeeld belasting op nieuw plastic ) een sterk verbeterde kans voor Renewi om deze gerecyclede producten ook aan de man te kunnen brengen. Dat de problemen in de wereld nu een versnelde opschaling betekend voor bedrijven die werken in recycling is voor mij wel duidelijk, maar ook zonder deze problemen ( eigenlijk veel liever ) zie ik ons Renewi in de komende jaren wel floreren.
  4. Amsgier 10 maart 2022 10:34
    quote:

    mmpm schreef op 8 maart 2022 15:14:

    Ik probeer al een aantal weken te redeneren over iets m.b.t Renewi

    Moeten we die huidige hoge energie prijzen en dus ook grondstof prijzen positief of negatief zien voor de recycling bij Renewi.

    Enerzijds verwacht je enorme verbetering doordat de prijzen voor de gerecyclede materialen stukken meer gaan opbrengen.
    Het is logisch dat de prijs van deze materialen ook stevig gaat stijgen aangezien er overal schaarste voor gaat ontstaan.
    Maar omgekeerd kan ik niet inschatten wat de veel hogere kosten zijn voor de energie die men nodig heeft voor het recyclen.

    Bij de processen van Renewi komt veel energie ook weer vrij die duurzaam ingezet wordt en ze verkopen zelfs energie.
    www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/onze...

    Bij ATM wordt bijvoorbeeld uit het reinigen van verfresten weer energie opgewekt. www.still.nl/onderneming/klantenervar...

    Volgend document geeft op pagina 31 ook een mooi profiel van ATM: assets.vlaanderen.be/image/upload/v16...
    "Voor- en nadelen aan thermische reiniging en Duurzaamheid. Bij ATM worden geen primaire brandstoffen
    gebruikt en restwarmte wordt zoveel als mogelijk nuttig aangewend. De CO2-uitstoot van thermische reiniging
    is echter aanzienlijk omdat, naast de gebruikte brandstoffen en de verontreiniging zelf, ook de natuurlijke
    organische stof in de bodem grotendeels wordt omgezet naar CO2. Voor PFAS-houdende grond is echter het
    grote voordeel van thermische reiniging (t.o.v. andere technieken) dat de PFAS werkelijk worden vernietigd en
    dus definitief worden verwijderd uit het milieu. Grote partijen (tot 50 000 ton) kunnen in één keer per schip
    worden aangeleverd."

  5. Jan Willem 11 maart 2022 15:07
    quote:

    Count Dis schreef op 10 maart 2022 10:47:

    Renewi rated new BUY at Arden Partners; PT 900 pence.

    Ik ken Arden Partners niet maar mogelijk helpt het.
    Bij Marketscreener zijn er nu vier analisten 1 meer dan verleden week. Average target price 981,25 GBX. Bij het Engelsen forum brachten goede resultaten van de branchegenoot Biffa enkele dagen geleden het vertrouwen terug, waardoor er nu al een opwaartse beweging mogelijk werd.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 maart 2022 17:29
    quote:

    Bracar schreef op 11 maart 2022 15:48:

    www.duurzaam-ondernemen.nl/coolrec-en...
    Coolrec en Vlakglas Recycling Nederland zetten circulaire stap in de vlakglasindustrie

    Vlakglas Recycling Nederland heeft samen met Coolrec BV, onderdeel van waste-to-productbedrijf Renewi, een belangrijke volgende stap gezet in het recyclen van vlakglas. Vlakglas kom je overal tegen: in de gevels van gebouwen, zoals ramen maar bijvoorbeeld ook het legplankje in de koelkast. In 2021 zijn er meerdere testen uitgevoerd met dit glas en de resultaten waren positief. Vanaf 2022 zal het glas dat Coolrec uit koelkasten verwijdert direct aan VRN, Vlakglas Recycling Nederland, leveren en gebruikt worden voor de productie van nieuw vlakglas. Dat gebeurde al wel de afgelopen jaren, maar in het verleden werd de volledige glasplaat met strips naar VRN gestuurd en moesten deze eerst nog opgeschoond worden. Nu levert Coolrec direct schoon glas aan VRN dat direct naar glasfabriek kan. 100% circulair dus!
    Vlakglas

    Dat glas 100% recyclebaar is weet iedereen ondertussen. Dat blijkt ook uit de goede cijfers van inzameling van vlakglas en verpakkingsglas in Nederland. In 2021 is er zelfs een record hoeveelheid vlakglas ingezameld van ruim 90.000 ton. Het grootste gedeelte van dit ingezamelde vlakglas wordt gebruikt voor de productie van verpakkingsglas of glaswol. Een klein gedeelte, zo’n 10%, is geschikt voor de productie van nieuw vlakglas.
    Schoon glas

    De reden dat er zo weinig gerecycled vlakglasafval wordt gebruikt voor de productie van nieuw vlakglas, heeft te maken met de kwaliteit van het ingezamelde vlakglasafval. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. Hoe minder schoon ofwel hoe meer glasvreemde materialen, hoe moeilijker te recyclen en her te gebruiken. Zo worden er, om glas functioneel te maken, materialen aan het glas toegevoegd zoals kit en aluminium strips bij het isolatieglas of ijzer in draadglas. Maar ook vervuilingen van ander materiaal bij de inzameling van vlakglas op bouwplaatsen, zoals hout en steen, zorgen voor minder schoon vlakglasafval. Hierdoor is dit vlakglasafval niet meer geschikt voor de productie van nieuw vlakglas, maar kan na een grondige bewerking en recycling nog wel bij de productie van glaswol of verpakkingsglas worden toegepast.

    “Vlakglas Recycling Nederland zamelt al het vlakglasafval in een mix in, zegt Cor Wittekoek, Directeur Stichting Vlakglas Recycling Nederland. Hierdoor is het niet mogelijk om van oud vlakglas weer nieuw vlakglas te maken. Door bepaalde soorten glas gescheiden in te zamelen zijn wij wel in staat om van oud vlakglas weer nieuw vlakglas te laten maken. Het glas uit koelkasten is hier een mooi voorbeeld van.”
    Circulair vlakglas

    Het vlakglas legplankje in de koelkast is gehard glas waar soms een print op zit en waaraan een kunststof of metalen strip is bevestigd. Doordat het gehard glas is, is deze strip vrij eenvoudig te verwijderen. De print is geen vervuiling. In de meeste gevallen is deze print namelijk geen inkt. Na het verwijderen van de strips ontstaat er een hele zuivere stroom glasscherven. Dit glas hoeft geen verwerking meer en levert Coolrec rechtstreeks aan de glasfabriek waarna er nieuw vlakglas van wordt gemaakt.

    “De samenwerking is in lijn met Renewi’s missie om het percentage afval dat we recyclen te verhogen van de huidige 67 procent naar 75 procent in 2025”, zegt Maurice Geelen, Managing Director bij Coolrec. “Om dit ambitieuze plan, Mission 75, te behalen betekent dat er, naast het inzetten van hoogwaardige bronscheiding, meer samenwerkingen met innovatieve partijen en het vinden van nieuwe afzetmarkten voor gerecyclede materiaalstromen nodig zijn.

    Het glas wat Coolrec verwijderd uit koelkasten krijgt nu een tweede leven. Hiermee dragen ook wij ons steentje bij om de wereld te beschermen door gebruikte materialen een nieuw leven te geven”.

    Coolrec is Europees marktleider in WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) recycling. Coolrec is een kwaliteitsgerichte, innovatieve recycler van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, plastics en non-ferro metalen. Daarnaast is Coolrec ook leverancier van hoogwaardige, herwonnen grondstoffen voor de vervaardiging van nieuwe producten.

  7. Bracar 13 maart 2022 15:21
    quote:

    aextracker schreef op 12 maart 2022 13:56:

    De verkiezingen staan voor de deur.
    Daarom zien we het RENEWI flyer team weer, wat zijn beste beentje voor zet.

    Blijft lastig flyeren voor een kreupel lokaal paardje, wat een zware last voortsleept.
    Ik hoef niet te flyeren, weet hoe het zit. Net zoals ik weet dat we jou ( net als bij de vorige grote stijging ) weer een tijd niet gaan zien hier na de update de 22e.

  8. forum rang 8 aextracker 13 maart 2022 17:21
    quote:

    Bracar schreef op 13 maart 2022 15:21:

    [...]
    Ik hoef niet te flyeren, weet hoe het zit. Net zoals ik weet dat we jou ( net als bij de vorige grote stijging ) weer een tijd niet gaan zien hier na de update de 22e.
    Met grote hoop kijken velen uit naar de grote stijging.

    Mijn voorspelling kwam daarentegen uit;
    - De euro notering met een 6 zien we eerder dan de 12,-
    Geen speld tussen te krijgen.
    Met dank aan het geopolitiek gekonkel.

    Time will tell.
  9. PipoHHH 14 maart 2022 17:50
    quote:

    aextracker schreef op 12 maart 2022 13:56:

    De verkiezingen staan voor de deur.
    Daarom zien we het RENEWI flyer team weer, wat zijn beste beentje voor zet.

    Blijft lastig flyeren voor een kreupel lokaal paardje, wat een zware last voortsleept.
    Ik zou als ik U was meer zorgen maken over Uw euforie en belang in Pharming. Echt een kreupel paardje met een CEO die er totaal niets van bakt!
    Veel succes a.s. donderdag 17 maart bij de (jaar-)cijfers Q4 2021.
  10. geldverdubbelaar 16 maart 2022 19:59
    quote:

    aextracker schreef op 13 maart 2022 17:21:

    [...]

    Met grote hoop kijken velen uit naar de grote stijging.

    Mijn voorspelling kwam daarentegen uit;
    - De euro notering met een 6 zien we eerder dan de 12,-
    Geen speld tussen te krijgen.
    Met dank aan het geopolitiek gekonkel.

    Time will tell.
    de 12 komt eerder
  11. forum rang 8 aextracker 16 maart 2022 21:21
    quote:

    PipoHHH schreef op 14 maart 2022 17:50:

    [...]

    Ik zou als ik U was meer zorgen maken over Uw euforie en belang in Pharming. Echt een kreupel paardje met een CEO die er totaal niets van bakt!
    Veel succes a.s. donderdag 17 maart bij de (jaar-)cijfers Q4 2021.

    Persoonlijke mening is, dat ik bedrijven als Pharming, welke "medicijnen ontwikkelen en zieke mensen helpen herstellen \ genezen" een interessantere propositie en meer voldoening biedend, dan bedrijven als RENEWI die afval verwerken en als herbruikbare pulp of tot andere reststromen doen herleven.

    Niet goed of fout, gewoon een verschillende voorkeur om tijd aan te besteden.
812 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links