Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 834,300 23 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 820,300 - 836,000
  • 389.817 Gem. (3M) 586,2K

ASML 2022

9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 460 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 7 maart 2022 21:58
    quote:

    Arie84 schreef op 7 maart 2022 21:39:

    Als dat volgens jou gewoon beleggen is, dan is wat er nu gebeurt toch ook gewoon beleggen. Stijgende rente en monetaire verkrapping die aanstaande is zorgt gewoon voor dalende koersen. Voeg daar de economische onzekerheid en de enorme risico's voor de inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne aan toe en je hebt de ellende op de beurs waar je nu in zit. Ook dat is in die redenering niks anders dan gewoon beleggen. Soms zit het mee en soms zit het tegen.
    Dan heb je mijn reactie niet goed gelezen. Ik stelde dat de komende renteverhogingen niet veel voorstellen en de monetaire verkramping ook niet veel. Dat kan zorgen voor een licht dalende beurs maar niet voor een verlaging die heeft plaats gevonden in jan en feb. De koers reacties in de afgelopen twee maanden op cijfers heb ik in de jaren die ik beleg ook nooit meegemaakt.

  2. Arie84 7 maart 2022 22:24
    Hetzelfde geldt voor de stijging van de beurs in de afgelopen twee jaar: ASML zo'n beetje maal 3 gegaan en in de afgelopen 5 jaar maal 8. Dus de lage rente en het ruime monetaire beleid rechtvaardigen die stijging wel maar als de rente stijgt en er verkrapt moet gaan worden dan is 30% eraf tov ATH niet in verhouding?

    Begrijp me niet verkeerd, ook ik zie het liefst alsmaar stijgende koersen, maar iedereen wist dat dit er ergens een keer aan zat te komen.
  3. forum rang 4 Windmee 8 maart 2022 00:39
    Ik denk dat Zelensky toch gaat toe geven aan Russische eisen, Russen bezet nu veel meer land, deze kunnen ze ook annnexeren, het land is nu kapot geschoten, mensen dood, heel veel gevluchtelingen, voesel raken op, het kan alleen maar erg worden, en er zijn geen krachtig hulp die komen helpen, als aan de eisen voldaan wordt, worden bezetten land ook terug gegeven, dan kan Oekraine weer opbouwen met behulp van Europa en Amerika, kan heel modern land worden en mischien op een lange tijd ook rijk land worden.
  4. forum rang 4 Windmee 8 maart 2022 00:51
    quote:

    Arie84 schreef op 7 maart 2022 22:24:

    Hetzelfde geldt voor de stijging van de beurs in de afgelopen twee jaar: ASML zo'n beetje maal 3 gegaan en in de afgelopen 5 jaar maal 8. Dus de lage rente en het ruime monetaire beleid rechtvaardigen die stijging wel maar als de rente stijgt en er verkrapt moet gaan worden dan is 30% eraf tov ATH niet in verhouding?

    Begrijp me niet verkeerd, ook ik zie het liefst alsmaar stijgende koersen, maar iedereen wist dat dit er ergens een keer aan zat te komen.
    Dit is achteaf praten, toen we met zijn alle in een flow zat dacht ik echt dat we naar de 1000 ging, en velen met mij, ellende begon op 3 januari tot op heden.
  5. forum rang 10 voda 8 maart 2022 07:47
    AEX bijna 20% kwijt vanaf recordstand eind november
    ’Particuliere belegger raakt niet in paniek, maar ziet eerder koopkansen’
    Door JOHAN WIERING EN MARK GARRELTS

    1 uur geleden
    in FINANCIEEL

    AEX
    669.04
    AMSTERDAM - Van paniek lijkt bij de meeste particuliere beleggers nog geen sprake, maar velen vragen zich wel vertwijfeld af wat ze met hun aandelen moeten doen. Die worden door de oorlog in Oekraïne in sneltreinvaart minder waard. Experts raden af nu nog massaal te gaan verkopen. „Maar voor bodemvissen is het te vroeg”, stelt beleggingstrainer Peter Siks van Saxo Bank.

    ? FOTO GETTY IMAGES
    Anderhalf jaar heerste er een hosannastemming op de aandelenmarkten. Aangejaagd door extreem lage rentes en een sterke economische opleving boekten de beurskoersen record na record. Het zorgde ervoor dat beleggen ongekend populair werd en een record van twee miljoen beleggende Nederlanders werd bereikt.

    BEKIJK OOK:
    Handelaren gokken op olieprijs van $200, automobilist betaalt de prijs

    Inmiddels is de stemming echter volledig omgeslagen. De afbouw van steunprogramma’s door centrale banken vanwege de torenhoge inflatie maakte beleggers al kopschuw. En daar is de oorlog van Rusland met Oekraïne en de stevige sancties vanuit het Westen bovenop gekomen. Maandag sloot de Amsterdamse beursindex AEX op 669 punten, iets meer dan 19% onder de half november neergezette top van nagenoeg 830 punten.

    Geen paniek
    Siks meldt dat de klantenservice van Saxo Bank niet wordt platgebeld door bezorgde beleggers. „De wachttijd is opgelopen, maar klanten moeten iemand binnen tien minuten aan de lijn kunnen krijgen. Het helpt dat eerdere achterstanden (die ontstonden door de overname van Binck, red.) zijn weggewerkt. De onzekerheid is groot bij de beleggers, maar van paniek is geen sprake.”

    FlatexDeGiro meldt dat het aantal telefoontjes aan het begin van de oorlog even opliep, maar sindsdien gestaag is gedaald waardoor de gemiddelde wachttijd nu minder dan 1 minuut is. Volgens de broker zijn klanten niet in paniek. „Afgaande op onze data lijkt het er eerder op dat zij koopkansen zien. Het percentage kooporders ligt in 2022 constant rond 60% en de laatste dagen hier iets boven”, meldt een woordvoerder.

    BEKIJK OOK:
    Geen langdurige beurspijn door conflict, maar huidige situatie ’niet normaal’

    Directeur Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer constateert ook weinig paniek bij klanten. „Natuurlijk zijn er altijd wel een paar mensen die het niet zien zitten. Maar als je al wat langer belegt, weet je dat dit kan gebeuren. Het is ook niet zo dat alles door het putje gaat.”

    Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen benadrukt ook het belang om in deze turbulente beurstijden niet in paniek te raken. „Het is ook al een tijd geleden dat we een zware correctie van de aandelenmarkten hebben meegemaakt, terwijl dat normaal gesproken altijd wel een keer per jaar voorkomt.”

    Paraat
    Siks raadt af op koopjesjacht te gaan, gezien alle onzekerheid. „Dat zou je kunnen doen als de paniek het grootst is. Dus als er een versnelling van de neergang optreedt en er tijdens de val gaten in de koersniveaus ontstaan. En anders kan je wachten totdat de situatie wat gestabiliseerd is met bijvoorbeeld een wapenstilstand.”

    "Onzekerheid naar climax"
    Vermogensbeheerder Renco van Schie (Valuedge) vindt het ook te vroeg om nu aandelen (bij) te kopen. „Maar waarschijnlijk komen die momenten wel in maart. Zo wijst de terugval van de Euro Stoxx 50 met 23% vanochtend ten opzichte de top erop dat de markt de kans op een recessie al heel hoog inschat. De volatiliteit in Europa van bijna 50 laat bovendien zien dat de onzekerheid naar een climax gaat.”

    Versteeg adviseert vooral rustig te blijven. „Particuliere beleggers hebben op slechte handelsdagen de neiging om veel te gaan handelen, terwijl onderzoeken uitwijzen dat je beter kan afwachten. Maar mocht je geld overhebben, dan zou je aandelen kunnen kopen die fors in verval zijn geraakt.”

    BEKIJK OOK:
    Column: koop na het bulderen van de kanonnen

    Van Schie ziet grote gelijkenissen met de situatie van twee jaar geleden. „In maart 2020 was er ook een exogene factor - het coronavirus - die voor enorme volatiliteit op de aandelenmarkten zorgde. Eerst omlaag en later omhoog. Nu zie je steeds ergere acties van Poetin en daarop volgend steeds ergere sancties van het Westen. Maar er kan ook zo een positieve draai komen, bijvoorbeeld als de Chinese president Xi Jinping een bemiddelende rol gaat spelen. En dit zou best kunnen gebeuren, want de Chinese economie lijdt onder meer vanwege de fors gestegen grondstoffenprijzen sterk onder de oorlog en de sancties.”

    Lange termijn
    Hafkamp hamert op een goede spreiding om de huidige onrust zonder al te veel kleerscheuren door te komen. „Enerzijds door niet grotendeels in Europese bedrijven te beleggen, want deze worden sterker geraakt dan Amerikaanse. Zelf hebben we ook behoorlijke posities in energieaandelen en grondstoffen en bedrijven die de hogere kosten gemakkelijk kunnen doorberekenen.”

    Versteeg ziet sowieso geen reden om erg somber te zijn. „De oorlog is voor de mensen in Oekraïne natuurlijk verschrikkelijk, maar wat de beurzen het meest raakt is de enorme stijging van de prijzen van grondstoffen en dan vooral die van energie. Doordat de economie hierdoor afkoelt, gaat de rente in de VS waarschijnlijk wel veel minder sterk omhoog dan eerder gevreesd.”

    BEKIJK OOK:
    Ceo broker eToro: ’Particuliere belegger nu veel beter geïnformeerd’

    Voor beleggers die door de hectiek af en toe slapeloze nachten hebben, heeft Hafkamp nog een tip. „Houd altijd de lange termijn voor ogen, vanuit het besef dat aandelen vanuit die optiek de beste belegging zijn. En beleg dan ook nooit met geld dat je niet kunt missen.”

    www.telegraaf.nl/financieel/119331427...
  6. forum rang 10 voda 8 maart 2022 08:50
    Nog van gisteren...

    Advies van Sanford Bernstein over ASML
    Beurshuis Sanford Bernstein
    Aandeel ASML
    Datum 07 maart 2022
    Advies Market perform
    Koersdoel 770,00 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 7 maart 2022 hebben de analisten van Sanford Bernstein hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Sanford Bernstein voor ASML blijft "market perform".

    De analisten behouden hun koersdoel van 770,00 EUR.

    Op 19 januari 2022 publiceerde ASML zijn jaarresultaten.
  7. forum rang 4 eric_29 8 maart 2022 13:04
    ASML`s Peter Wennink was vandaag te beluisteren bij `Zaken Doen`. Uitzending is net afgelopen, maar kan via BNR.nl terug beluisterd worden.

    Ik was niet echt onder de indruk; had verwacht dat Wennink meer strategisch inzicht tentoon zou spreiden ten opzichte van de grootste bedreiging van China/Taiwan, maar hij kwam niet verder dan `China gaat risico niet nemen om Taiwan binnen te vallen`.

    Bovendien bleek hij geen voorstander van bouwen fabrieken in Europa. Gezien de geopolitieke spanningen in de Azie, een gemiste kans.

  8. ArieAlias 8 maart 2022 23:42
    quote:

    eric_29 schreef op 8 maart 2022 13:04:

    ASML`s Peter Wennink was vandaag te beluisteren bij `Zaken Doen`. Uitzending is net afgelopen, maar kan via BNR.nl terug beluisterd worden.

    Ik was niet echt onder de indruk; had verwacht dat Wennink meer strategisch inzicht tentoon zou spreiden ten opzichte van de grootste bedreiging van China/Taiwan, maar hij kwam niet verder dan `China gaat risico niet nemen om Taiwan binnen te vallen`.

    Bovendien bleek hij geen voorstander van bouwen fabrieken in Europa. Gezien de geopolitieke spanningen in de Azie, een gemiste kans.

    Als dat zo is .....hoogmoed komt voor de val.
9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 460 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links