Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 313 314 315 316 317 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2022 09:47
    Vladimir Poetin vertoont steeds bizarder gedrag nu het allemaal uit elkaar valt voor hem

    Vladimir Poetin is altijd een corrupte schurk geweest, en hij heeft altijd slechte dingen gedaan. Maar in de afgelopen weken is hij begonnen met domme slechte dingen te doen, wat nieuw voor hem is. Niet alleen saboteert Poetin zichzelf routinematig, hij gedraagt zich ook steeds bizarder tijdens zijn publieke optredens.

    We hebben allemaal gezien hoe Poetin de laatste tijd vergaderingen hield, met buitenlandse leiders en zelfs zijn eigen adviseurs, aan een absurd lange tafel. We hebben ons afgevraagd of hij misschien zo ziek is geworden dat hij zich zorgen maakt over de geringste kans op blootstelling aan COVID, of dat hij zo paranoïde is geworden dat hij bang is dat iemand zal proberen hem uit te schakelen. Nu is het allemaal nog vreemder geworden.

    Poetin heeft nu een "vergadering" (als je het zo kunt noemen) gehouden met een aantal Russische stewardessen in opleiding, zodat hij kon uitleggen waarom hij vindt dat de invasie van Rusland in Oekraïne gerechtvaardigd is. Er is echt geen andere manier om uit te leggen hoe bizar dit tafereel was, dan met foto's: twitter.com/Reevellp/status/150009534...

    Zoals de voormalige federale aanklager Richard Signorelli opmerkte, lijkt Poetin zich geen zorgen te maken over het oplopen van COVID bij een van deze stewardess-stagiairs. Dus hij moet zijn eigen politieke adviseurs en militaire leiders aan het eind van de tafel houden uit angst dat een van hen hem zal proberen te vermoorden, toch? Maar als Poetin zo paranoïde is over moord, zou hij dan niet bang zijn dat een van de "stewardessen-stagiaires" een plant is die hem wil vergiftigen?

    Het probleem met booswichten die zo doordraaien is dat ze vaak onlogisch incoherent worden, wat hen kwetsbaar maakt. Vladimir Poetin is duidelijk bezorgd dat iemand hem op de een of andere manier uitschakelt. Maar hij lijkt niet in staat om daar logisch over na te denken. En zo komt het dat hij bizarre bewegingen maakt, zoals het zitten op dertig meter afstand van zijn eigen meest betrouwbare adviseurs, maar het rondhangen naast mensen die hij niet eens kent. Poetins gedrag zal alleen maar incoherenter worden, en hem kwetsbaarder maken, naarmate dit voor hem en Rusland erger wordt.

    www.palmerreport.com/analysis/vladimi...
  2. [verwijderd] 6 maart 2022 10:35
    ‘Wie zegt dat Poetin straks niet hetzelfde doet met pakweg Finland? Er is niemand meer die hem tegenhoudt’

    Stel je voor dat Antwerpen plots Gent binnenvalt,’ zegt Aleksandr Skorobogatov (58). De Russische schrijver is geboren in Wit-Rusland, toen nog een deel van de Sovjet-Unie, woont sinds 1992 in België, en heeft prachtige romans als ‘Sergeant Bertrand’ en ‘Portret van een onbekend meisje’ geschreven. ‘Dan denk je als redelijke mens toch: what the fuck? Wel, dat is wat er nu in Oekraïne gebeurt.’

    www.humo.be/nieuws/wie-zegt-dat-poeti...
  3. [verwijderd] 6 maart 2022 10:41
    Paranoia Poetin: hoe Covid-19 gedeeltelijk verantwoordelijk is voor deze zeer gevaarlijke oorlog

    Het zou een povere titel kunnen zijn voor een album van Suske en Wiske, maar het is bittere realiteit. De oorlog in Oekraïne is ontstaan in het hoofd van de Russische leider die, als we bronnen dicht bij hem zelf moeten geloven, nu in een eigen fantasiewereld leeft. Dit maakt deze oorlog echt gevaarlijk, wanneer straks de emoties de bovenhand nemen van de ratio. Wat dan weer het gevolg is van de sociale isolatie waarin Poetin is terechtgekomen na de uitbraak van Covid-19.

    Poetin heeft zich letterlijk geïsoleerd als gevolg van Covid-19

    Het medische tijdschrift The Lancet publiceerde onlangs een artikel waaruit een duidelijk en verontrustend beeld naar voren komt als gevolg van de aanhoudende coronacrisis: perioden van isolatie, zelfs minder dan 10 dagen, kunnen langdurige effecten hebben, met de aanwezigheid – tot 3 jaar later – van psychische symptomen.

    Hij luistert enkel nog naar zichzelf

    Tatiana Stanovaya, van het politieke analysebureau R. Politik, zegt dat Poetin niet langer “om advies vraagt”. Hij geeft taken en stelt eisen. Die worden dan uitgevoerd.

    Ze zegt: “Hij leefde de afgelopen twee jaar teruggetrokken in zichzelf. Hij heeft afstand genomen van de bureaucratische machinerie, van het establishment, van de elite. Hij brengt veel tijd alleen door met zijn eigen angsten en gedachten.”

    businessam.be/paranoia-poetin-hoe-cov...
  4. [verwijderd] 6 maart 2022 10:46
    Ook Poetin heeft een houdbaarheidsdatum

    n de film Der Untergang loopt acteur Bruno Ganz rond als een door de waanzin van de macht verteerde man. De vraag of Hitler aan het eind van zijn wereldverwoestende oorlog besefte wat hij had gedaan, is niet aan de orde. Dat geldt ook voor de vraag of er in het diepst van zijn zwarte ziel een schaduw van spijt werd gevoeld. We zien de ravage die het kwaad in een mens aanricht en voelen daarvoor ‘medelijden en vrees’ zoals de Griekse tragedies die teweeg moesten brengen.

    Maar een film is verbeelding en Ganz een groot acteur. Elke verklaring voor de incarnatie van het kwaad in de vorm van Hitler blijft steken in onbegrijpelijkheid. Toegankelijker zijn de handlangers van de macht. Dat zijn degenen die het kwaad faciliteren.

    Paranoia lokt sabotage uit

    Interessant zijn daarom de twee generaals die op zeven meter afstand van Poetin zijn bevel tot paraatheid van de nucleaire wapens in ontvangst nemen. Interessant zijn de adviseurs die leugens fabriceren en verspreiden om de machthebber aan de macht te houden en om zijn en hun eigen positie te rechtvaardigen. Interessant zijn de journalisten van de staatsmedia die met uitgestreken gezicht de dapperheid van de Russische soldaten roemen, die immers ‘de burgers van Oekraïne beschermen’ met gevaar voor eigen leven. Interessant zijn degenen die de leugens geloven. Interessant zijn de cynische uitvoerders van bevelen die nergens meer in geloven.

    Elke dictator heeft een houdbaarheidsdatum. Gewenning holt de angst voor de machthebber uit. Een vast patroon van paranoïde maatregelen om de eigen veiligheid te waarborgen, lokt sabotage uit.

    Naarmate de dictator zich meer barricadeert en meer voorproevers in dienst heeft om vergiftiging te voorkomen, wordt zijn positie kwetsbaarder. De geschiedenis leert dat het bouwwerk van de persoonlijke macht opeens in kan storten.

    Stalin was pakweg dertig jaar aan de macht in de Sovjet-Unie. Tegenover zijn binnenlandse wandaden stond zijn strijd tegen Hitler-Duitsland. Die strijd leverde hem zoveel krediet op dat hij zijn bewind kon voortzetten en zijn tegenstanders kon blijven vermoorden.

    Poetins ziekelijke angst voor corona

    Intussen bereidde Stalins handlanger Lavrenti Beria zich voor hem op te volgen. Maar Beria had zich in zijn dienst aan de grote leider zo gehaat gemaakt bij zijn concurrenten dat hij al snel na de dood van Stalin ter dood werd veroordeeld. In het Vrije Westen zongen we ‘Beria, Beria, driemaal in de rondte hopsasa’.

    Poetin heeft niet het eeuwige leven. Dat weet hij zelf ook. Vandaar zijn ziekelijke angst voor corona. En ik neem aan dat zijn eten wordt voorgeproefd.

    Toen hij op televisie de boodschap bracht dat de nucleaire wapens in paraatheid werden gebracht, wat een ongehoorde dreiging is, knipperde hij vaker met zijn ogen dan bij andere oekazes. Is het angst? Maar de macht heeft hem in de greep. Het is de meest verslavende drug die we kennen. Een dodelijke drug. Wie maakt zich op om Brutus te zijn?

    Verschillende malen werden we in West-Europa geconfronteerd met vluchtelingen uit het reëel bestaande arbeidersparadijs. Ik herinner me de treinen uit Hongarije in 1956, uit Tsjecho-Slowakije in 1968. De Russische tanks liepen de behoefte aan vrijheid onder de voet.

    Voorlopig is het gevaar niet voorbij

    Velen herinneren zich de stromen van mensen die in 1989 bij Timisoara het IJzeren Gordijn openknipten en in Berlijn de muur afbraken. Eindelijk een eind aan de dictatuur. Totdat vanuit de krochten van de oude KGB een geslepen macho zich meester maakte van de macht en van het geld. Onder de vlag van een Sovjet-ideaal dat nooit het Russische volk bevrijdde, maar het knechtte.

    Is de volgzame houding van de Russen een eigenschap van het volk geworden, omdat het nooit werkelijk de verantwoordelijkheid voor een democratie heeft gevoeld en gedragen? Mijn medecolumnist Ephimenco haalt weleens de uitspraak aan dat democratie niet voor bange mensen is. Hij heeft gelijk. De chaos waarin de Sovjet-Unie na 1989 terechtkwam toont dat aan. Oekraïne zal vallen.

    Poetin zal verdwijnen, een Brutus of een nieuwe Beria staat klaar. Voorlopig is het gevaar niet voorbij. Maar we moeten niet bang zijn.

    www.trouw.nl/opinie/ook-poetin-heeft-...
  5. [verwijderd] 6 maart 2022 10:57
    Hitler and Putin - Prince Charles was right: Moving borders, stoking paranoia, and cutting backroom deals... We have seen this all before

    During the bleak years of the Thirties, Winston Churchill was a brave and lonely voice warning Britain of the dangers of Nazi aggression in Europe.

    Today, as the Putin regime in Russia sets about dismembering its neighbours, it has fallen to Prince Charles to speak the truth about the deadly threat of this modern dictator.

    The heir to the throne’s private remark that Vladimir Putin was behaving like Adolf Hitler has made headlines around the world.

    Prince Charles 'Compares Putin To Hitler'

    youtu.be/XOU_r6tXF3g

    www.dailymail.co.uk/news/article-2635...
  6. [verwijderd] 6 maart 2022 11:18
    Putin warns imposing no-fly zone in Ukraine would lead to catastrophic consequences for the world

    Russian President Vladimir Putin says Western sanctions on Russia are akin to a declaration of war and warned that any attempt to impose a no-fly zone in Ukraine would lead to catastrophic consequences for the world

    His rambling comments while talking to air stewardesses was broadcast on state media, which is banned from reporting how his invasion has stalled against a brave Ukrainian resistance.

    He used the appearance to lash out at the crippling sanctions and asset freezes targeting Russian banks and Putin's oligarch cronies.

    "These sanctions that are being imposed are akin to a declaration of war but thank God it has not come to that," the president said.

    Later his foreign ministry spokeswoman Maria Zakharova issued a sinister threat to the UK.

    She said: "Russia will not forget Britain's desire to co-operate with ultra-nationalist forces in Ukraine and the supply of British weapons to the Kyiv regime.

    youtu.be/OTQLcRTWT4A
  7. forum rang 6 asti 6 maart 2022 12:56
    quote:

    Bowski schreef op 5 maart 2022 17:19:

    Putin spreekt van neonazi's in/(die afreizen naar)/ Oekraine.
    Dat is niet helemaal uit de lucht gegrepen.
    Mijn oog viel op deze uitzending van Zweedse radio: sverigesradio.se/avsnitt/de-svenska-u...
    [De Zweedse Oekraïne Warriors --52 minuten --zo 20 feb om 15.03]
    In het voorjaar van 2014 reizen rechtsextremisten vanuit heel Europa naar Oekraïne. Verscheidene sluiten zich aan bij gewapende groepen. Een van hen is Anton uit Zweden. Al snel voegt zijn grote broer zich bij het front.

    Ik betwijfel of het wel zo'n goed idee is van de Ukrainers om nu weer vrijwilligers uit het buitenland op te roepen....

    'Dit is voor het eerst dat ik zoiets lees.

    Op Nederlandse media hoorde ik dat de nazi's verwijzing van Putin te maken heeft met een of andere interpretatie van WW2-historie.

    Wat is volgens het Zweedse radiostation de omvang van de groepen? En is dit radiostation een betrouwbare bron?

    We weten inmiddels dat vanuit het Westen steun is verleend aan extremisten in Syrië, dus wie weet wat er nu allemaal aan de hand is waar we eventueel jaren later pas over te weten gaan komen.'

    (Deze berichten werden in een andere draad bedolven onder gekopieerde Twitterberichten, maar ik ben erg benieuwd naar een reactie.)
  8. forum rang 8 het zwaard 6 maart 2022 12:59
    Wat is dan het alternatief?

    Het alternatief voor een no-flyzone is blijven inzetten op sancties die de Russische economie treffen en zo de financiering van de oorlog moeten bemoeilijken. Die sancties moeten ook de druk van het Russische volk op haar leiders vergroten, al is het zeer de vraag of dat effectief zo zal uitdraaien. Voor hetzelfde geld, schaart het Russische volk zich net meer achter de beslissingen van het Kremlin. Zeker nu onafhankelijke informatie er schaars goed is geworden.

    Verder zijn er verschillende landen die militair materieel leveren aan Oekraïne. Het gaat dan van camouflagekledij en helmen over antitankwapens en machinegeweren tot kogels en benzine. Ons land alleen al levert bijvoorbeeld -in bescheiden hoeveelheden- een combinatie daarvan.

    Sommige landen willen nog een stapje verder gaan. Zo overweegt Polen, ook een NAVO-lid, gevechtsvliegtuigen te leveren aan de Oekraïense luchtmacht. Concreet zou het gaan om vliegtuigen uit de Sovjettijd zoals MiG-29's of Mi-17-helikopters waarmee Oekraïense piloten vertrouwd zijn. Polen en andere Oost-Europese landen hebben dat soort toestellen en willen die vervangen door nieuwe vliegtuigen. Hoe dan ook kost dat tijd en kunnen NAVO-landen in tijden van crisis niet zomaar hun vliegtuigen weggeven. De Oekraïense president Zelenski heeft gisteren nog leden van het Amerikaanse Congres gevraagd om vliegtuigen te leveren. Chuck Schumer, de Democratische leider van de Senaat, leek overtuigd en wil met zijn partijgenoot en president Joe Biden bekijken of dat een optie is. Een snellere en gemakkelijkere optie is het leveren van luchtdoelraketten waardoor het Oekraïense luchtruim veel gevaarlijker zou worden voor Russische vliegtuigen.

  9. forum rang 8 closer 6 maart 2022 13:15
    quote:

    asti schreef op 6 maart 2022 12:56:

    We weten inmiddels dat vanuit het Westen steun is verleend aan extremisten in Syrië, dus wie weet wat er nu allemaal aan de hand is waar we eventueel jaren later pas over te weten gaan komen.'

    (Deze berichten werden in een andere draad bedolven onder gekopieerde Twitterberichten, maar ik ben erg benieuwd naar een reactie.)
    Inderdaad een dubieuze club, al las ik ook dat Putin het overdrijft om te gebruiken als alibi.
    Gisteren werd op tv terloops gezegd dat deze militie in Mariupol namens de politie opereerde.

    Griezelige BBC documentaire (2018): www.youtube.com/watch?v=hE6b4ao8gAQ
    nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljon
  10. forum rang 6 asti 6 maart 2022 13:38
    quote:

    closer schreef op 6 maart 2022 13:15:

    [...]
    Inderdaad een dubieuze club, al las ik ook dat Putin het overdrijft om te gebruiken als alibi.
    Gisteren werd op tv terloops gezegd dat deze militie in Mariupol namens de politie opereerde.

    Griezelige BBC documentaire (2018): www.youtube.com/watch?v=hE6b4ao8gAQ
    nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljon
    Een '(...) rechtsextremistische nationalistische militie, die onderdeel uitmaakt van de Oekrainse Nationale Garde en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken.'

    ...

    Wikipedia is niet altijd even betrouwbaar.

    Valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken?

    Wordt dat geverifieerd in de documentaire?
  11. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 6 maart 2022 13:50
    quote:

    asti schreef op 6 maart 2022 13:38:

    [...]

    Een '(...) rechtsextremistische nationalistische militie, die onderdeel uitmaakt van de Oekrainse Nationale Garde en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken.'

    ...

    Wikipedia is niet altijd even betrouwbaar.

    Valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken?

    Wordt dat geverifieerd in de documentaire?
    Dit is algemeen bekend. Er zitten wat donkere randjes aan het regime van de Oekraïne. Ook de geheime dienst heeft geen brandschone reputatie. Verdwijningen, martelingen. Dat soort werk. Zo ook die onderhandelaar die was doodgeschoten omdat het een "spion" was. Kan, maar misschien was het ook gewoon geen hardliner zoals de rest van de regering die WW3 uit lijkt te willen lokken.

    Allemaal klein bier natuurlijk vergeleken met het Putin van Rusland. Maar in een oorlog kleeft er bloed aan de handen van alle partijen.
  12. forum rang 8 closer 6 maart 2022 13:52
    quote:

    asti schreef op 6 maart 2022 13:38:

    Wikipedia is niet altijd even betrouwbaar.
    ...
    Wordt dat geverifieerd in de documentaire?
    Een bedankje had ook gekund.

    Geen idee, ik heb de docu niet uitgekeken: te onprettig.
    Het staat je vrij dit zelf dieper te onderzoeken en de conclusie hier te plaatsen. Dankjewel.
  13. Opbouwer 6 maart 2022 13:54
    De Turkse president Erdogan heeft bij
    president Poetin aangedrongen op een
    wapenstilstand en het sluiten van een
    vredesakkoord in Oekraïne,meldt het
    kantoor van Erdogan.De twee leiders
    hadden vanochtend telefonisch contact.

    Volgens het Kremlin zei Poetin in het
    gesprek dat de Russische militaire
    operatie alleen stopt als Oekraïne de
    wapens neerlegt en de eisen van Rusland
    worden ingewilligd.

    Gisteren bracht de Israëlische premier
    Bennett al een bezoek aan Poetin.Dat
    was vooraf niet aangekondigd.Het lijkt
    erop dat zowel Turkije als Israël voor
    zichzelf een rol ziet als bemiddelaar.
  14. forum rang 7 JdeFL 6 maart 2022 14:04
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 6 maart 2022 13:50:

    [...]

    Dit is algemeen bekend. Er zitten wat donkere randjes aan het regime van de Oekraïne. Ook de geheime dienst heeft geen brandschone reputatie. ...
    Lijkt wel over de VS te gaan.... trainingen in een bos, met zware wapens.
    Nazi's in Oekraïne? Erg ver gezocht. Maar ja, ze bleken ook kernwapens te maken... Voor zover ik het van hieruit bezie, zitten er verhoudingsgewijs meer nazi's in België. Misschien wil iemand ons bevrijden?
  15. forum rang 6 gbakl 6 maart 2022 14:05
    quote:

    closer schreef op 6 maart 2022 13:52:

    [...]
    Een bedankje had ook gekund.

    Geen idee, ik heb de docu niet uitgekeken: te onprettig.
    Het staat je vrij dit zelf dieper te onderzoeken en de conclusie hier te plaatsen. Dankjewel.
    .
    asti is van het whataboutism...aan de lopende band alles ter discussie stellen via constante vragen, of ze nou zinvol
    zijn of compleet onzinnig.
    in de hoop dat iedereen er maar op in gaat, terwijl er van zijn kant geen antwoorden komen maar alleen
    nieuwe vragen en al zeker geen bedankjes...
63.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 313 314 315 316 317 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links