Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ukraine

16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 783 784 785 786 787 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jinxter 4 maart 2022 16:13
    quote:

    luchtschip schreef op 4 maart 2022 15:56:

    Wanneer je in de loopgraven zit om de russen tegen te houden kun je wel eens vertederende ontmoetingen hebben met de natuur

    In dit geval met een koolmees

    video 0:32 minuut

    twitter.com/ArmedForcesUkr/status/149...
    De spirituele betekenis van de koolmees: blijdschap en leven met aandacht

    koolmees
    Schattig ben je, kleine koolmees, met jouw gele borst en vrolijke getjilp maak je de mensheid blij. Iedereen die jou ziet, krijgt vanzelf een lach op het gezicht of een gevoel van vertedering en dat is maar goed ook, want de wereld zonder jou zou er een heel stuk saaier uitzien.
  2. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 16:22


    Bij Soomy ( Sumy ) noord Oekraine 30 km van de grens met Rusland heeft het Oekrainse leger de Russen teruggedrongen

    Results of operations by the Territorial Defense Unit of Sumy : Russian T-90A and T-72B3M tanks were damaged.

    The unit also managed to capture a T-72B3 tank and UR-77 mine clearing vehicle.

    foto's

    pbs.twimg.com/media/FM_yDGcWYAQ00WF?f...

    pbs.twimg.com/media/FM_yEJiXMAMXX7A?f...

    pbs.twimg.com/media/FM_yELBWQAYnds8?f...

    pbs.twimg.com/media/FM_yEL_XsAI4EIA?f...

    twitter.com/UAWeapons/status/14996833...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2022 16:48
    ’Zelenski overleefde drie moordaanslagen, plannen verijdeld door dubbelagenten’
    2 uur geleden
    in BUITENLAND

    Kiev - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de afgelopen week drie moordaanslagen overleefd. Dat meldt de Britse krant The Times. Eerst zouden de huurlingen van de beruchte Wagner Group Zelenski geviseerd hebben, vervolgens kwam hij in het vizier van een Tsjetsjeens moordcommando. De plannen zouden echter telkens verijdeld zijn met de hulp van agenten van de Russische FSB die het niet eens zijn met de Russische inval in Oekraïne.

    Huurlingen van de beruchte Wagner Group en speciale eenheden uit Tsjetsjenië zouden vorige week naar Oekraïne gestuurd zijn om Zelenski om het leven te brengen. De moordplannen werden echter verijdeld door leden van de Russische geheime dienst FSB die tegen de inval in Oekraïne zijn, aldus The Times. Oleksiy Danilov, hoofd van de Oekraïense nationale veiligheidsraad, bevestigde in de lokale media het bestaan van de drie moordplannen, en vertelde ook dat hij informatie daarover had ontvangen van „dubbelagenten bij de FSB die geen deel willen uitmaken van deze bloedige oorlog.”

    Bekijk ook:
    Prijs op hoofd Zelenski: 'Hij moet vrezen voor zijn leven'

    De Wagner Group – in feite een volledig leger dat ingehuurd kan worden – wordt gerund door oligarch Yevgeni Prigozhin, een nauwe bondgenoot van de Russische president met de bijnaam „de kok van Poetin.” Het bedrijf zou in Kiev volgens The Times beschikken over 400 huurlingen, die de stad bij het begin van de Russische inval zouden hebben geïnfiltreerd als burgers. De huurlingen zouden een dodenlijst hebben gekregen met daarop 24 namen: daarop zouden naast Zelenski ook de broers-Klitchko staan, de voormalige topboksers van wie Vitali dezer dagen burgemeester van Kiev is. Omdat de Wagner Group officieel geen banden heeft met de Russische overheid, zou president Poetin een eventuele moord dan kunnen ontkennen.

    Bekijk ook:
    Oekraïense (ex-)sporters vechten aan het front: scherpschutter meldt zich na Olympische Spelen
    Plannen verijdeld

    Onbevestigde berichten over het gevaar dat de moordcommando’s vormen, doen al enkele dagen de ronde. De huurlingen zouden Zelenski en hun andere doelwitten volgen via hun mobiele telefoon, waardoor ze altijd wisten waar ze zich bevonden. Ze zouden meteen na de inval al gewacht hebben op groen licht van het Kremlin om hun dodenlijst af te werken, maar dat werd zaterdagochtend verijdeld. De Oekraïense overheid kondigde daarop een 36 uur durende avondklok af, waardoor Oekraïense soldaten de straten van de hoofdstad konden doorzoeken op zoek naar de huurlingen.

    Dinsdag zou een Tsjetsjeens moordcommando dan weer een dubbele aanslag op Zelenski hebben willen plegen. Zij maakten deel uit van de Russische Nationale Garde, en staan bekend om hun wreedaardige tactieken. Ook die plannen werden verijdeld, al is niet duidelijk hoe.

    De moordplannen lijken president Zelenski niet van zijn stuk te brengen: hij zei tijdens een persconferentie al dat hij „doelwit nummer één” van de Russen was, maar liet na een Amerikaans aanbod om geëvacueerd te worden weten dat hij „geen lift nodig heeft, maar munitie.”

    In de podcast ‘Oekraïne Update’ word je dagelijks in 10 minuten bijgepraat over de oorlog in Oekraïne:
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2022 17:11
    Hoe komen de ruim 20 duizend westerse raketten Oekraïne binnen? Via de lucht is te riskant

    Meer dan twintig landen gaan ruim 20 duizend antitankwapens en luchtdoelraketten leveren aan het Oekraïense leger. Een enorme logistieke operatie wordt op touw gezet. Hoe de wapens Oekraïne worden binnengebracht, is geheim. Via het luchtruim kan het in elk geval niet meer vanwege het Russische gevaar.
    Stieven Ramdharie4 maart 2022, 15:06

    ‘Gisteren aangekondigd, vandaag take off ??’, twitterde minister van Defensie Kajsa Ollongren zondag bij foto’s van Nederlandse wapens die in een transporttoestel werden ingeladen. De zevenhonderd antitank- en luchtdoelraketten en scherpschuttersgeweren waren, aldus de minister, inmiddels ‘op weg naar Oekraïne’. Over de route zweeg ze echter in alle talen.

    Ook een ander Navo-land, Canada, voerde donderdag de wapenleveranties fors op. Defensieminister Anita Anand zei dat 4.500 antitank-raketten en 7.500 handgranaten aan Oekraïne worden geleverd. Dit komt bovenop de honderd antitank-raketten, tweeduizend stuks munitie, zeshonderd scherfvesten en 390 duizend legermaaltijden die Canada al naar Oekraïne heeft gestuurd.

    Ook Ottawa wil niet zeggen hoe alles het belaagde Oekraïense leger moet bereiken. Een militaire confrontatie met Rusland moet immers te allen tijde worden voorkomen. Bovendien moet het Russische leger geen aanwijzingen krijgen over hoe de bevoorrading verloopt: via welk buurland van Oekraïne de spullen worden aangevoerd en hoe daarna de transportroutes naar de legeronderdelen lopen. Ondertussen blijven de militaire toezeggingen aan Kyiv maar binnenstromen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2022 17:24
    quote:

    luchtschip schreef op 4 maart 2022 17:20:

    Russian Pantsir S-1 Air Defense System captured by Ukrainian Forces.

    Perfect condition, time for Ukraine to learn how they work I guess!

    video 0:49 minuut
    twitter.com/EvanReports/status/149963...
    De grap is dat de Oekraïners vrijwel alle Russische wapens kunnen gebruiken en bedienen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2022 17:39
    Munitie raakt op

    Er gaat geen dag voorbij of alweer een land maakt bekend dat het Oekraïense leger een partij wapens tegemoet kan zien. De teller van het Forum on the Arms Trade, dat de leveranties bijhoudt, stond vrijdag op 22 landen én de EU. Haast is geboden om de enorme hoeveelheid militair materieel het oorlogsgebied binnen te krijgen. Rusland voert de strijd flink op en de omsingeling van Kyiv is slechts een kwestie van tijd. Voorraden raken ook snel op.

    ‘De tactische eenheden van Oekraïne begonnen het conflict met tien dagen munitie en dat zal nu verminderd zijn’, aldus militair deskundige Jack Watling van de Britse dentank Rusi tegen de Financial Times. ‘Er ligt meer opgeslagen maar het moet worden verplaatst naar de operationele eenheden. Dat is lastig als ze worden omsingeld.’

    De Oekraïners moeten ook vrezen dat de Russen meer en meer de bevoorrading zullen proberen af te snijden. Het gevaar dreigt dan dat het Oekraïense leger in tweeën gespleten wordt, ten oosten en ten westen van de rivier de Dnipro. De verdediging van met name Charkiv wordt dan een groot probleem

    Doorvoerlanden

    Tot de oorlog uitbrak, werd Oekraïne via de lucht van Westerse wapens voorzien. De Amerikaanse ambassade in Kyiv twitterde voortdurend dat er weer een nieuwe partij antitank-raketten was aangekomen in de hoofdstad. Maar omdat de Russen het Oekraïense luchtruim nu in grote mate beheersen, zijn deze landingen niet meer mogelijk.

    Daarbij komt dat veel vliegvelden en luchtmachtbases in de eerste dagen van de oorlog zijn gebombardeerd door de Russen. Ook geheime droppings ’s nachts zijn uitgesloten, omdat de VS en Europa als de dood zijn dat hun vliegtuigen uit de lucht worden geschoten en er dan een confrontatie met kernmacht Rusland dreigt. Het Westen vreest met name het moderne Russische luchtverdedigingssysteem S-400, dat vijandelijke vliegtuigen binnen een straal van 400 kilometer kan neerhalen.

    De enige mogelijkheid is dus over land, via de vier Navo-lidstaten Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië. Hongarije voelt er echter niets voor om als doorvoerland te worden gebruikt. ‘Zulke leveranties kunnen het doelwit worden van vijandelijke militaire actie’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto maandag. ‘We moeten ervoor zorgen dat we niet betrokken worden bij deze oorlog.’

    Javelin-leveranties

    Omdat Polen, dat een bijna zeshonderd kilometer lange grens met Oekraïne heeft, Kyiv volop steunt, fungeert het nu als belangrijkste doorvoerland. De Oekraïense president Volodymyr Zelenski prijst voortdurend zijn goede band met zijn Poolse collega Andrzej Duda. ‘Oekraïne heeft de volledige steun van Polen in de strijd tegen de agressie van het Kremlin’, twitterde Duda onlangs na een telefoontje met Zelenski.

    De wapens worden naar verluidt via transporteurs Oekraïne binnengebracht, maar beide landen willen de doorvoer van het wapentuig niet aan de grote klok hangen om te voorkomen dat die in gevaar wordt gebracht. De VS zijn tevreden hoe de Westerse transporten tot nu toe verlopen. ‘Wij geloven dat ze in de juiste handen terechtkomen’, aldus een Pentagon-functionaris dinsdag over de wapens. ‘En ze worden actief ingezet.’

    Een groot voordeel is dat het westen van Oekraïne, in het bijzonder Lviv, redelijk veilig is en tot nu toe aan de oorlog wist te ontkomen. Maar dat kan snel veranderen als de Russen zich meer gaan richten op het bestrijden van de wapentransporten. Moskou heeft immers in de afgelopen week kunnen zien hoe effectief met name de Amerikaanse Javelin-antitank-raketten zijn tegen Russische pantserwagens en tanks. De VS en de bondgenoten hebben de Javelin-leveranties opgevoerd sinds de oorlog begon.

    Uit satellietfoto’s blijkt dat de Russische luchtmacht over genoeg gevechtsvliegtuigen en helikopters beschikt in Belarus, van waaruit het aanvallen uitvoert op doelwitten in Oekraïne. Maar tot nu toe is niet naar buiten gekomen dat de Russische luchtmacht aanvallen uitvoert op de wapentransporten in West-Oekraïne, die kwetsbaar zijn vanuit de lucht. Waarom de Russen hiertoe nog niet zijn overgegaan, verbaast ook Washington en de bondgenoten.
  7. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 18:32

    Dmytro Kuleba, Oekraine's Minister van Buitenlandse Zaken :

    Took part in the extraordinary meeting of NATO Foreign Ministers.

    My message: act now before it’s too late.

    Don’t let Putin turn Ukraine into Syria.

    We are ready to fight. We will continue fighting. But we need partners to help us with concrete, resolute and swift actions, now.

    video 1:51 minuut

    twitter.com/DmytroKuleba/status/14997...

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2022 18:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 maart 2022 16:48:

    ’Zelenski overleefde drie moordaanslagen, plannen verijdeld door dubbelagenten’
    2 uur geleden
    in BUITENLAND

    Kiev - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de afgelopen week drie moordaanslagen overleefd. Dat meldt de Britse krant The Times. Eerst zouden de huurlingen van de beruchte Wagner Group Zelenski geviseerd hebben, vervolgens kwam hij in het vizier van een Tsjetsjeens moordcommando. De plannen zouden echter telkens verijdeld zijn met de hulp van agenten van de Russische FSB die het niet eens zijn met de Russische inval in Oekraïne.

    Huurlingen van de beruchte Wagner Group en speciale eenheden uit Tsjetsjenië zouden vorige week naar Oekraïne gestuurd zijn om Zelenski om het leven te brengen. De moordplannen werden echter verijdeld door leden van de Russische geheime dienst FSB die tegen de inval in Oekraïne zijn, aldus The Times. Oleksiy Danilov, hoofd van de Oekraïense nationale veiligheidsraad, bevestigde in de lokale media het bestaan van de drie moordplannen, en vertelde ook dat hij informatie daarover had ontvangen van „dubbelagenten bij de FSB die geen deel willen uitmaken van deze bloedige oorlog.”

    Bekijk ook:
    Prijs op hoofd Zelenski: 'Hij moet vrezen voor zijn leven'

    De Wagner Group – in feite een volledig leger dat ingehuurd kan worden – wordt gerund door oligarch Yevgeni Prigozhin, een nauwe bondgenoot van de Russische president met de bijnaam „de kok van Poetin.” Het bedrijf zou in Kiev volgens The Times beschikken over 400 huurlingen, die de stad bij het begin van de Russische inval zouden hebben geïnfiltreerd als burgers. De huurlingen zouden een dodenlijst hebben gekregen met daarop 24 namen: daarop zouden naast Zelenski ook de broers-Klitchko staan, de voormalige topboksers van wie Vitali dezer dagen burgemeester van Kiev is. Omdat de Wagner Group officieel geen banden heeft met de Russische overheid, zou president Poetin een eventuele moord dan kunnen ontkennen.

    Bekijk ook:
    Oekraïense (ex-)sporters vechten aan het front: scherpschutter meldt zich na Olympische Spelen
    Plannen verijdeld

    Onbevestigde berichten over het gevaar dat de moordcommando’s vormen, doen al enkele dagen de ronde. De huurlingen zouden Zelenski en hun andere doelwitten volgen via hun mobiele telefoon, waardoor ze altijd wisten waar ze zich bevonden. Ze zouden meteen na de inval al gewacht hebben op groen licht van het Kremlin om hun dodenlijst af te werken, maar dat werd zaterdagochtend verijdeld. De Oekraïense overheid kondigde daarop een 36 uur durende avondklok af, waardoor Oekraïense soldaten de straten van de hoofdstad konden doorzoeken op zoek naar de huurlingen.

    Dinsdag zou een Tsjetsjeens moordcommando dan weer een dubbele aanslag op Zelenski hebben willen plegen. Zij maakten deel uit van de Russische Nationale Garde, en staan bekend om hun wreedaardige tactieken. Ook die plannen werden verijdeld, al is niet duidelijk hoe.
    De moordplannen lijken president Zelenski niet van zijn stuk te brengen: hij zei tijdens een persconferentie al dat hij „doelwit nummer één” van de Russen was, maar liet na een Amerikaans aanbod om geëvacueerd te worden weten dat hij „geen lift nodig heeft, maar munitie.”
    In de podcast ‘Oekraïne Update’ word je dagelijks in 10 minuten bijgepraat over de oorlog in Oekraïne:
    Uit dit verhaal blijkt dat er tot in de hoogste kringen van de geheime dienst verzet is tegen Poetin.
  9. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 18:51


    Glasnost Gone ;

    It isn't enough for Russia's barbarous soldiers to just murder Ukrainian women, so now they're raping them.

    The Russian people are responsible for this horror. Responsible for every death & every rape in Ukraine.

    twitter.com/GlasnostGone/status/14997...

    Ukraine World news site :

    Eleven cases of rape by the Russian military were confirmed in Kherson. Six female victims died, reports

    twitter.com/GlasnostGone/status/14997...

    Ukrainian woman claims Russian troops raping women in Kherson

    A Ukrainian resident of the Russian-controlled city of Kherson said the occupying troops have “already started to rape our women.”

    Svetlana Zorina, 27, who lives with her grandmother in the Black Sea port city of about 290,000 people captured Wednesday, spoke with CNN about the dire situation and accused the invading forces of sexually attacking women.

    “They already started to rape our women. There was information from people that I personally know that a 17-year-old girl — it happened to her and then they killed her,” she told host John Berman on Friday. These claims have not yet been independently verified.

    Asked if city residents have mounted any resistance, she said that all people can do is “just to sit at home and take care of ourselves because we are scared.”

    Zorina added: “We are terrified and scared but we are not going to give up.”

    lees verder

    nypost.com/2022/03/04/ukrainian-woman...

  10. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 19:42


    Update Ukrainian Armed forces

    Update 18.00 uur ( ned tijd 17:00 uur ) :

    Russian focused on the encirclement of Kyiv and the weakening of resistance in outlying settlements & destroying critical infrastructure.

    South coast :
    Ukrainian forces battling hard to stop Russian advances. Ukrainian flag still flying high for Ukraine

    uitgebreide update :
    pbs.twimg.com/media/FNBkbcXX0AY7Kj_?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/14998...
  11. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 21:30


    President Zelensky van Oekraine :

    The dialogue with financial partners continues

    I talked with Chairman of the @WorldBank Group @DavidMalpassWBG.

    The World Bank is ready to effectively and powerfully support Ukraine . This is important for overcoming the effects of Russian aggression.

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/149984...
  12. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 21:53


    Demonstratie in Tiblisi, Georgie als steun voor het Oekrainse volk

    President Zelensky van Oekraine spreekt het volk toe via een video verbinding :

    “Do not be silent, take to your streets, support Ukraine. If Ukraine falls, all of Europe will fall.”

    video 0:27 minuut

    twitter.com/AlexKokcharov/status/1499...
  13. forum rang 10 luchtschip 4 maart 2022 22:32


    Staff at Ukraine Nuclear Plant Seized by Russians Working ‘at Gunpoint,’ Says Owner

    twitter.com/morgfair/status/149977442...

    Workers inside Europe’s biggest nuclear power station are being forced to operate the facility “at gunpoint” after Russian forces attacked and seized it overnight, according to the company that runs the plant.

    The Zaporizhzhia plant was hit by a Russian projectile Thursday night, according to the International Atomic Energy Agency, causing a fire to break out. Petro Kotin, the head of the state-owned nuclear power firm Energoatom, gave more details about the attack in a Telegram post Friday.

    According to CNN, Kotin said Russian troops “entered the territory of the nuclear power plant, took control of the personnel and management of the nuclear power plant.”

    He added: “The station management works at invaders’ gunpoint.”

    Kotin went on to warn that, if the nuclear facilities suffered a direct hit by shelling, it “will lead to nuclear disaster.” No rise in radiation activity has yet been recorded following Thursday night’s attack.

    www.thedailybeast.com/zaporizhzhia-nu...
16.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 783 784 785 786 787 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0711 +0,08%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,15 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links