Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Afscheid Shell van Gazprom geen verrassing'

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 1 maart 2022 11:07
    Ing kan beter eens opletten, dat ze hun eigen koers op peil houden, ze zitten met hun posities, altijd in de hoek, waar de klappen vallen, die handigerds!!
    Wat shelletje betreft; solidair met de oekraine mag wat kosten, als we hier die beul mee kunnen stoppen,dan is het alleen maar winst!!
  2. Troef 1 maart 2022 12:15
    [quote alias=jan de vakman id=14062126 date=202203011107]
    Ing kan beter eens opletten, dat ze hun eigen koers op peil houden, ze zitten met hun posities, altijd in de hoek, waar de klappen vallen, die handigerds!!
    Wat shelletje betreft; solidair met de oekraine mag wat kosten, als we hier die beul mee kunnen stoppen,dan is het alleen maar winst!!
    [/quote

    Vraag mij wel af als Shell dit belang afboekt. In wiens handen het dan komt. Kopers maar voor veel lagere prijs, of wordt krijgen deze oliemagnaten gewoon dit aandeel gratis bij hun bezit. Dat laatste zou ik heel pijnlijk vinden. In plaats van straf spek je ze met deze daad.
  3. PBCR 1 maart 2022 15:59
    Tsja, als ik de toespraak van Zelenski aan het Europees Parlement beluister heeft hij wel een punt: "Bewijs nu eens dat jullie voor ons zijn!" Van mij mogen we nu meteen van het Russische gas af. Het is te pervers voor woorden dat we de oorlogsmachine van Putin financieren. Makkelijker gezegd dan gedaan.

    Ik wil hier het ballonnetje oplaten dat we veel sneller van het gas af kunnen als we energie-intensieve producten extern inkopen en in de EU importeren. Er zit minstens zo veel energie in een containerschip met aluminium, kunstmest of ruw-ijzer als in een midden-maatje LNG-tanker! En de infrastructuur is er al, wacht niet op bouw van een LNG-terminal. Anders gezegd, we zijn niet beperkt tot LNG invoer, om van het Russische gas af te komen!

    Financiele gevolgen zijn af te vangen door joint-ventures, gunningsproces en contractvormen, en manipulatie van 'landed cost'.

    Grote lijn:
    1) import van energie hoeft niet alleen in de vorm van LNG.
    2) Alle grote bronnen zijn te vinden in de top-1000 van het ETS.
    3) Door de aanpak te concentreren om enkele grote gebruikers te vervangen door import, kunnen we de beschikbare aanvoer over ALLE kleine gebruikers verdelen, en voorkomen we een economische meltdown.

    O ja, aanvullend, er worden in de wereld 'mind boggling quantities' natural gas afgefakkeld. Als EU kunnen we ook ZELF die stromen gaan beheren en omzetten naar energie-intensieve producten voor onze interne markt.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 19 apr
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links