Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,360 18 apr 2024 14:11
  • -0,170 (-0,51%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 2.446.129 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8661 8662 8663 8664 8665 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Happy78 28 februari 2022 23:43
    quote:

    sr-71 schreef op 28 februari 2022 23:13:

    [...]

    Hoi Turbocharger, ik heb je een duimpje gegeven. Ben het 100% met je eens.

    Laat de anderen maar, die zijn nog niet 'ge-redpilled', en aan hun antwoorden te lezen, gaat dat voorlopig ook nog niet gebeuren.

    Durf er ook alles op in te zetten dat ze allemaal gevaccineerd en geboosterd zijn, omdat dit het narratief is in de mainstream media.

    Tja politiek blijft een moeilijk onderwerp met veel mensen bijelkaar. Ik kan desondanks nog steeds genieten van alle berichten hier dagelijks, maar als ze misschien hier ooit openlijk D66 gaan promoten dan ga ik misschien wel afhaken, er zijn grenzen ;-)
    Op D66 kun je meer vertrouwen dan een clown als Trump…
  2. Mojo 28 februari 2022 23:46
    Een fragment uit Op1, van een oud Shell medewerker

    Shell trekt zicht terug uit Rusland. Wat zijn de gevolgen?

    Het is een stuk van een groter geheel. De westerse olie- en gasindustrie trekt zich terug uit Rusland. Rusland moet het verder zelf doen. Sommige dingen kunnen ze heel goed, maar sommige ook niet.”

    t.co/Hiq5xRXDJ4
  3. forum rang 6 am1993 28 februari 2022 23:48
    quote:

    Dicky schreef op 28 februari 2022 19:11:

    [...]

    Dat wordt niet verkocht, maar afgeboekt. Net als bij BP. Het is een goed besluit van Shell. Je kunt en mag geen zaken doen met dit soort gevaarlijke schurkenstaten. Zelfs al komt er vrede (welke kans klein is), als je daar zaken blijft doen in de olie en gassector die een misdadig regime financiert word jezelf een paria. Het is ook in het belang van Shell zelf.
    Heb je het nou over Saudi Arabië? Oh nee. dat zijn de vriendjes van de US en de EU. Maken zich ook schuldig aan Volkerenmoord, maar dat zien we maar wat graag door de vingers met onze gekleurde bril.
    Shell had gewoon moeten blijven zitten en in discussie gaan en aan de toekomst werken, maar in de "publieke opinie" had dat blijkbaar geen kans. Jammer. Na de oorlog samen werken aan de wederopbouw was m.i. beter geweest met de invloed van Shell.
  4. forum rang 6 Arie Jan 28 februari 2022 23:53
    quote:

    am1993 schreef op 28 februari 2022 23:48:

    [...]
    Heb je het nou over Saudi Arabië? Oh nee. dat zijn de vriendjes van de US en de EU. Maken zich ook schuldig aan Volkerenmoord, maar dat zien we maar wat graag door de vingers met onze gekleurde bril.
    Shell had gewoon moeten blijven zitten en in discussie gaan en aan de toekomst werken, maar in de "publieke opinie" had dat blijkbaar geen kans. Jammer. Na de oorlog samen werken aan de wederopbouw was m.i. beter geweest met de invloed van Shell.

    over een jaar zit shell en bp gewoon weer in Rusland, en over twee jaar is de nordstream gewoon in gebruik.
  5. forum rang 5 cash is king 28 februari 2022 23:56
    Zoals op dit forum al eerder gezegd (ook door mij), die 3 miljard, of voor mijn part 10 miljard dollar boeken ze af op de activa-kant van de vermogensbalans. Dat heeft dus 0 invloed op de cashflow en dus ook 0 invloed op het aandeleninkoopprogramma, of het dividend. Het enige wat mutatis mutandis daalt, is de intrinsieke waarde per aandeel. En die wordt weer op peil gehouden door het aandeleninkoopprogramma. Dus je ziet het niet eens terug in de cijfers over 2022 aan het einde van het jaar.

    En zoals Pandjesbaas al heeft aangegeven, Poetin heeft de oorlog, of de militaire operatie nu al verloren. Hij kan zijn doelen nooit meer bereiken. Hij heeft het tegenovergestelde bereikt van wat hij beoogde nl. een verenigd Oekraïens volk tegenover een Russische agressor. Hij kan nooit de hele Oekraïne veroveren én bezet houden. Deze militaire operatie kost nu al veel meer dan Rusland kan opbrengen en volhouden. Het land heeft een krimpende bevolking van net 140 miljoen inwoners en een economie die nog niet de helft van de Duitse economie bedraagt en dan ook nog grotendeels drijft op de export van grondstoffen. Deze militaire actie/oorlog is simpel gesteld complete waanzin.
    Het probleem met Poetin is, dat hij weliswaar koning/keizer van Rusland is, maar dat hij vergeten is om een hofnar aan te stellen. Iemand die hem durft tegen te spreken, die hem een spiegel voor houdt. De man heeft na al die jaren omgang met alleen maar dociele jaknikkers een compleet verstoord wereldbeeld gekregen. Hij heeft gewoon helemaal niet zien aankomen, wat hem (en Rusland) nu overkomt en heeft daar dan ook helemaal geen antwoord op. Het is toch onvoorstelbaar, dat er beslag kan worden gelegd op de buitenlandse valuta van de centrale bank van Rusland. Dat is toch het eerste dat je veilig stelt. Nu stort de roebel in en men kan er niets aan doen. Ja, de rente verhogen tot nu 20%. Maak er morgen maar 40% van en dan helpt het nog niet.

    En die actie met kernwapens is vanuit zijn wereldbeeld geredeneerd volkomen rationeel. De NAVO versterkt de troepenmacht aan de grenzen met Rusland. Poetin ziet ook wel, dat zijn leger met conventionele wapens het onderspit delft tegen de NAVO - ze bakken er zelfs tegen de Oekraïne niets van - en dus dreigt hij met kernwapens om ze buiten de deur te houden. En laten we eerlijk zijn. Zouden de NAVO-troepen niet allang in Moskou staan, wanneer Rusland niet over kernwapens zou beschikken. Laten we met zijn allen toch a.u.b. niet naïef zijn.

    Rusland en Oekraïne voeren nu besprekingen over het beëindigen van de vijandelijkheden en dat wordt nog heel lastig, omdat Poetin toch iets van een resultaat moet binnenhalen om het gezichtsverlies te beperken. Maar zelfs als men tot een vergelijk komt, betekent dat nog niet, dat de sancties beëindigd worden. Men is net lekker bezig om Rusland economisch volledig te vernietigen. Poetin heeft met zijn invasie in Oekraïne het westen een stok gegeven om de hond te slaan en daar is men nu met volle overtuiging mee bezig. De EU is verenigd in zijn streven om zware, nog zwaardere, ondragelijke, verwoestende, etc. sancties op te leggen en die eenheid moet 'gevierd' worden. Lamleggen die handel, wie biedt er meer?

    Ik hoop voor het Oekraïense volk, dat er heel snel een einde komt aan deze volstrekt zinloze oorlog, maar ik hoop tegelijkertijd voor het Russische volk, dat de politici in het westen hun wellustige wraak voor alle echte en vermeende wandaden van Poetin op tijd kunnen beteugelen, want anders creëren we met zijn allen een 2e humanitaire ramp. En dat is Poetin ook niet waard.
  6. forum rang 10 bp5ah 1 maart 2022 00:22
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 28 februari 2022 23:03:

    [...]

    Standpunten kun je niet eten, zou mijn broer zeggen. Het gaat erom of je handelingen het doel dienen. Als ik een vuurwapen heb, en ontdek dat mijn buurman een lustmoordenaar is die 's nachts dames de keel doorsnijd, kan ik van afschuw natuurlijk alle geweld afzweren, en om mijn geweten te reinigen mijn geweer aan die buurman geven. Dan heb ik mooi principieel gehandeld. Wat maken mij per slot van rekening die mensen uit die nu door mijn buurman worden afgeschoten. Als mijn geweten maar schoon is...
    Wat je zegt in vet en schuin is eigenlijk een verkapt 'wat kan mij het schelen wat er om mij heen gebeurd' ...

    Dan is't te hopen voor je Pandjesbaas dat je in je leven niet een moment tegen gaat komen dat je hulp nodig bent.

    Want als iedereen dan dezelfde normen en waarden hanteert die jij hanteert, dan wordt 't een zooitje in de wereld.

    Je bent iig nooit onder de wapenen geweest, want dan kon je niet schrijven wat je hier schrijft.

  7. forum rang 10 bp5ah 1 maart 2022 00:27
    quote:

    Turbocharger schreef op 28 februari 2022 23:39:

    [...]

    Wie heeft het hier over Trump???? Oh, ik zie het al, jij dus.

    Nu je hem toch noemt, onder Trump, 4 jaar geen oorlog of dreiging van een oorlog, een ronkende economie, wereldwijd, stabiele en betaalbare energieprijzen.... ohja, en geen inflatie.

    De mental midget waar jij fan van bent heeft het gepresteerd om binnen 400 dagen na zijn aantreden de inflatie tot het hoogste niveau van de afgelopen 40 jaar op te jagen, heeft de energieprijzen torenhoog opgekrikt (heb er persoonlijk heel leuk aan verdiend, ik erken het grif) heeft Afghanistan teruggegeven aan de Taliban met achterlating van 60 miljard $ aan uiterst geavanceerde wapens en simpel en alleen omdat deze 'president' die een approval rate heeft van... jawel 37% onder de Amerikanen (poll uitgevoerd door Jeff Bezos zijn WaPo, links draaiender heb je ze niet in Amerika) uiterst zwak is heeft Putin zijn slag geslagen en Europa, maar waarschijnlijk het hele westen op de rand van een oorlog gebracht, waarbij de inzet van kernwapens niet geheel denkbeeldig is als de vlam echt in de pan slaat.

    En jij hebt het erover dat Trump een gevaarlijke idioot is. Nou, als ik mag kiezen tussen Biden en Trump, doe mij dan toch maar Trump. Mag jij de vader van crackhead Hunter hebben. Je weet wel, de Hunter die ineens ging schilderen en wiens 'kunstwerken' vanaf dag 1 per stuk $400.000 doen. Wie de kopers zijn van deze 'kunst'? Niemand die het weet. Over je dirty money witwassen gesproken.....

    Trump was overigens de eerste president van Amerika die de job deed voor het symbolische bedrag van $1 per jaar. Trump had geen geld nodig, was en is niet te koop. Maar ach, weet jij veel.
    Mental midget, crackhead, alleen die termen al. Dirty money. Laat google eens los op Trump and Dirty money, kan je een mooi stukje typen.

    Straks ben je ook nog fan van Baudet denk.

    Vet : Trump de man die democratie bijna om zeep hielp in de VS.
  8. forum rang 4 Tippie 1 maart 2022 00:28
    quote:

    Happy78 schreef op 28 februari 2022 23:43:

    [...]

    Op D66 kun je meer vertrouwen dan een clown als Trump…
    WAT ?? Op D66 vertrouwen : die moeten eerst een paar jaar alles `bekijken `voordat ze een besluit nemen. Kaag, Jetten, Ollongren etc. wetgen niet eens waar ze het over hebben.
    D66 is een beweging uit de jaren zestig van de vorige eeuw, toen ik studeerde in Amsterdam, en deze partij heeft nog nooit iets bijgedragen aan NL.
    Praten en nog eens peraten, daar zijn ze goed in, maar daden : nee en nog eens nee.
    Mevrouw Kaag is een gevaar voor ons land.
  9. forum rang 10 bp5ah 1 maart 2022 00:34
    Hundreds of Russia plane leases to be axed after Western sanctions

    Aircraft leasing firms are set to terminate hundreds of leases with Russian airlines following Western sanctions over the invasion of Ukraine www.reuters.com/world/europe/russias-... that give the sector a month to act.

    www.investing.com/news/economy/hundre...
  10. Dr. Bibber 1 maart 2022 00:37
    quote:

    Vocht schreef op 28 februari 2022 21:02:

    Ik denk dat een heel klein percentage van de Westerse wereld 2 of 3 auto's per huishouden hebben. Idem 4 x per jaar op vakantie! Ik zou eerder de baby boom generatie van die Westerse wereld de schuld geven.
    Die begonnen op de fiets, waarvan soms doortrappers.
  11. clever 1 maart 2022 00:50
    quote:

    The Saint schreef op 1 maart 2022 00:37:

    Koersen BP en Total zijn ca. 5% gedaald. Zal toch ook nog impact hebben op Shell - 2-3% max. We kunnen het hebben.
    De markt houdt niet van onzekerheid en de Russische exposure onzekerheid is nu uit de lucht. Het bedrag valt mee dus na een eventuele blip morgenvroeg kunnen we gewoon weer op de olie- en gasprijs letten.
  12. forum rang 10 bp5ah 1 maart 2022 00:52
    Ukraine's ambassador to U.S. says Russia used a vacuum bomb on Monday

    WASHINGTON, Feb 28 (Reuters) - Ukraine's ambassador to the United States appealed to members of the U.S. Congress for more assistance on Monday as her country resists a "brutal war" from Russia, saying Russia had used a vacuum bomb on Monday in its invasion of Ukraine.

    www.reuters.com/world/europe/ukraines...
  13. Drooneyef100 1 maart 2022 01:16
    quote:

    Turbocharger schreef op 28 februari 2022 23:39:

    [...]

    Wie heeft het hier over Trump???? Oh, ik zie het al, jij dus.

    Nu je hem toch noemt, onder Trump, 4 jaar geen oorlog of dreiging van een oorlog, een ronkende economie, wereldwijd, stabiele en betaalbare energieprijzen.... ohja, en geen inflatie.

    De mental midget waar jij fan van bent heeft het gepresteerd om binnen 400 dagen na zijn aantreden de inflatie tot het hoogste niveau van de afgelopen 40 jaar op te jagen, heeft de energieprijzen torenhoog opgekrikt (heb er persoonlijk heel leuk aan verdiend, ik erken het grif) heeft Afghanistan teruggegeven aan de Taliban met achterlating van 60 miljard $ aan uiterst geavanceerde wapens en simpel en alleen omdat deze 'president' die een approval rate heeft van... jawel 37% onder de Amerikanen (poll uitgevoerd door Jeff Bezos zijn WaPo, links draaiender heb je ze niet in Amerika) uiterst zwak is heeft Putin zijn slag geslagen en Europa, maar waarschijnlijk het hele westen op de rand van een oorlog gebracht, waarbij de inzet van kernwapens niet geheel denkbeeldig is als de vlam echt in de pan slaat.

    En jij hebt het erover dat Trump een gevaarlijke idioot is. Nou, als ik mag kiezen tussen Biden en Trump, doe mij dan toch maar Trump. Mag jij de vader van crackhead Hunter hebben. Je weet wel, de Hunter die ineens ging schilderen en wiens 'kunstwerken' vanaf dag 1 per stuk $400.000 doen. Wie de kopers zijn van deze 'kunst'? Niemand die het weet. Over je dirty money witwassen gesproken.....

    Trump was overigens de eerste president van Amerika die de job deed voor het symbolische bedrag van $1 per jaar. Trump had geen geld nodig, was en is niet te koop. Maar ach, weet jij veel.
    Chapeau. Echt je slaat de spijker op zijn kop. Brandon/sleepy joe is een ramp voor de hele wereld.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8661 8662 8663 8664 8665 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links