Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 3173 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Littletycoon 27 februari 2022 18:59
    quote:

    benbelegger schreef op 27 februari 2022 16:36:

    [...]

    Neen, er zijn 2 mannen die kunnen zorgen dat het goed gaat komen: Poetin en Trump.

    Zij zijn beiden de wolf in schaapskleren die op foute gronden de kerken aan zich hebben gebonden terwijl ze zelf de bijbel angstvallig dicht hebben gehouden. Lees hieronder hoe Poetin de kerk ingekapseld heeft en zoek zelf het plaatje waar Trump met een dichte bijbel zwaait.

    www.trouw.nl/buitenland/de-innige-ver...

    Op dit moment is Poetin bezig het imago van de kerken af te breken om er een groter ego van zichzelf op te zetten.

    Ik geef Poetin deze tekst mee en als hij toevallig nog een bijbel thuis heeft liggen kan hij hem in het Russich nalezen:

    Lucas 12:16-21

    En Hij sprak tot hen een gelijkenis en zei: Het land van een rijk man had veel opgebracht. En hij overlegde bij zichzelf en zei: Wat moet ik doen, want ik heb geen ruimte om mijn vruchten te bergen. En hij zei: Dit zal ik doen: ik zal mijn schuren afbreken en grotere bouwen en ik zal daarin al het koren en al mijn goederen bergen. En ik zal tot mijn ziel zeggen: Ziel, gij hebt vele goederen liggen, opgetast voor vele jaren, houd rust, eet, drink en wees vrolijk. Maar God zei tot hem: Gij dwaas, in deze eigen nacht wordt uw ziel van u afgeëist en wat gij gereedgemaakt hebt, voor wie zal het zijn? Zó vergaat het hem, die voor zichzelf schatten verzamelt en niet rijk is in God.

    NBG-vertaling 1951

    Compleet de weg kwijt naar mijn bescheiden mening.
  2. forum rang 7 JdeFL 27 februari 2022 19:16
    Het tijdperk van het Duitse ‘Mercantilisme’ is voorbij
    MATTHIAS MATTHIJS
    hoogleraar internationale politieke economie aan de Johns Hopkins Universiteit in Washington, DC.

    26 februari 2022 00:20
    Met de invasie van Oekraïne eindigt ook de commercieel geïnspireerde Duitse traditie van Rusland-vergoelijking. Een nieuwe Koude Oorlog is een feit en de EU moet haar hoop op strategische autonomie invullen met energie-onafhankelijkheid van Rusland.

    Dat bondskanselier Olaf Scholz eerder deze week besliste de Nord Stream 2 gaspijplijn (NS2) niet te laten certifiëren, nog voor we wisten wat Poetins concrete plannen waren met Oekraïne, betekende al een dramatische koerswijziging in het commercieel en buitenlands beleid van Duitsland. De sociaaldemocraat brak niet enkel met de invloedrijke pro-Ruslandvleugel in zijn eigen partij, maar ook met de Schröder-Merkel jaren van het Poetin-‘Verstehen’ in Berlijn.

    Europa wacht nog met de meest drastische economische sancties, zoals het afsnijden van Rusland van het internationaal betaalsysteem Swift. Het probleem is uiteraard dat de Duitse economie dan één van de grootste slachtoffers wordt.
    Na de Russische invasie van Oekraïne eindigt de Duitse traditie van Rusland-vergoelijking en hun bredere strategie van het ‘Merkantilisme,’ door Angela Merkel tot een ware kunst verheven. Men gaf in Berlijn systematisch prioriteit aan enge Duitse commerciële en geo-economische belangen boven algemene democratische principes, mensenrechten en EU-solidariteit.

    Er waren nochtans twijfels over de intenties van Scholz toen hij aantrad als kanselier, zowel binnen zijn verkeerslicht-coalitie met liberalen en groenen als in de Verenigde Staten, waar NS2 de Democraten en Republikeinen een doorn in het oog is. De groene minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock was al lang duidelijk dat de relaties met Poetins Rusland te intiem waren, maar ook liberaal minister van Financiën Christian Lindner vond de toenemende energie-afhankelijkheid van Rusland een gevaar.

    Duitsland heeft een commercieel geïnspireerde traditie van Ruslandvergoelijking. Die eindigt met de Russische invasie van Oekraïne.

    De EU moet haar hoop op strategische autonomie concreet invullen met energie-onafhankelijkheid van Rusland.

    De politieke druk op VS-president Joe Biden om sancties te treffen tegen Europese bedrijven en individuen - Gerhard Schröder inbegrepen - die betrokken waren bij NS2 was immens, maar Bidens wens om de diplomatieke betrekkingen met Berlijn gevoelig te verbeteren na de stormachtige Trump-jaren haalde het voorlopig. Tot ergernis van velen in het Congres kreeg Scholz tijdens zijn bezoek aan Washington twee weken geleden de woorden ‘Nord Stream 2’ nog niet over zijn lippen, maar enkele dagen geleden trok hij wel zelf de stekker uit.

    Dat was niet vanzelfsprekend, want Scholz’ partij heeft een lange traditie van nauwe relaties met Moskou. Begin jaren ‘70 probeerde bondskanselier Willy Brandt met zijn ‘Ostpolitik’ een opening te maken naar de Oost-Duitse DDR en de rest van het communistische Warschaupact, inclusief de Sovjetunie. Die ‘Wandel durch Handel’ - verandering door commerciële handel - werd voortgezet onder Helmut Schmidt en Schröder, maar evengoed onder de christendemocraten Helmut Kohl en Merkel. Dat beleid had dezelfde logica als Bill Clintons visie om China in de jaren ‘90 te laten toetreden tot de Wereldhandelsorganisatie: dat de integratie van de Russische economie met het Westen van Europa tot democratische hervormingen zou leiden.

    Sinds eind jaren ‘90 is de Duitse uitvoer naar Rusland jaarlijks gestegen met 6,5%, terwijl de invoer uit Rusland groeide met bijna 5%. ‘Model Deutschland’ - het Duits economisch groeimodel - steunt op export van dure afgewerkte producten zoals kwaliteitswagens en wasmachines in ruil voor import van goedkope energie, zoals petroleum en aardgas uit Rusland.

    Vraag u niet langer af wat de toekomst van Nord Stream 2 is, die is politiek dood en begraven. Vraag u af of Nord Stream 1 nog veel toekomst heeft.
    Merkel bouwde verder op de goede relaties met Rusland die Schröder later een zitje in de raad van bestuur van Gazprom opbracht, door enthousiast de werken aan Nord Stream 2 voort te zetten. Die toekomstige bron van goedkope energie was nog belangrijker geworden na de abrupte kernuitstap die Merkel doorduwde na de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima. Het afbouwen van de steenkoolproductie in het Ruhrgebied en de trager dan gehoopte ‘Energiewende’ van fossiele brandstoffen naar duurzamere alternatieven maakte NS2 bijna onvermijdelijk.

    Na de annexatie van de Krim in 2014 en Poetins aanwakkeren van een pro-Russische opstand in het oosten van Oekraïne nam Merkel de leiding in het smeden van een trans-Atlantische coalitie die zogezegd het Russische regime zware sancties oplegde. De meeste Westerse analisten prezen Merkel voor haar harde houding en kordaat handelen. Acht jaar later is duidelijk dat die sancties helemaal niet het gewenste effect hebben gehad. Rusland heeft zich ook nooit aan de afspraken of staakt-het-vuren van het Minsk II protocol gehouden.

    Na het binnenvallen van Russische troepen in heel Oekraïne wacht men in Europa nog om de meest drastische economische sancties uit de kast te halen, zoals het afsnijden van Rusland van het internationaal betaalsysteem Swift. Het probleem is uiteraard dat de Duitse economie dan één van de grootste slachtoffers wordt. Onze afhankelijkheid van Russisch gas en petroleum maakt dat we Poetin niet kunnen treffen waar het echt pijn doet.

    De terugkeer van een ‘ijzeren gordijn’ op het Europese continent is onvermijdelijk.
    Maar Scholz is duidelijk bereid een hoge prijs te betalen. Duitsland trekt een lijn onder decennia van Ruslandbeleid. Vraag u niet langer af wat de toekomst is van NS2, want die is politiek dood en begraven, maar wel of Nord Stream 1 - die al een tijd actief is - nog veel toekomst heeft. Een nieuwe Koude Oorlog met Rusland is een feit. De terugkeer van een ‘ijzeren gordijn’ op het Europese continent is onvermijdelijk.

    Dit kan positieve gevolgen hebben voor de Europese integratie, want een gezamenlijk energiebeleid wordt vanzelfsprekend. De Duitse terughoudendheid om vorm te geven aan grotere EU-soevereiniteit smelt zienderogen weg. Oekraïne ziet wel het doek vallen over zijn Westerse aspiraties. Dat is een calamiteit voor de grote meerderheid van haar bevolking. En een bittere pil voor de EU en de VS, die zich mogen afvragen of ze ooit van plan zijn geweest hun mooie beloftes aan Kiev effectief na te komen. (Tijd.be)

    Was m.i. een van de doelen van Putin: Duitsland nog verder losweken van de Ami's. Ook compleet mislukt.
  3. forum rang 7 JdeFL 27 februari 2022 19:26
    18:37
    'One of the biggest shifts ever seen in German foreign policy'

    Damien McGuinness

    BBC News, Berlin

    Within a few days Vladimir Putin has managed to do what Nato allies have spent years trying to achieve: a massive increase of military spending in Germany.

    German weapons for Ukraine. An additional $113 bn (£84 bn) for the German army. And a constitutional commitment to reach Nato’s military spending target of 2% of GDP.

    This is arguably one of the biggest shifts ever seen in Germany’s post-war foreign policy. Before Thursday’s invasion of Ukraine, such a militaristic stance would have unthinkable in Germany. Traditionally Germany focuses on diplomacy and dialogue, not military might, and historically there are deep economic and cultural links between Russia and Germany. But Russia’s invasion of Ukraine has shocked and stunned Germany’s government and German voters. Olaf Scholz called Vladimir Putin inhumane and a warmonger, and pledged unwavering support for Ukraine. Judging by the applause and standing ovations for Ukraine in the German parliament, and the enormous anti-war demonstration in Berlin today, most Germans seem to agree with him. (BBC)
  4. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 19:30


    Today is the anniversary of Nemtsov’s murder in Moscow, shot in the back a few metres from the Kremlin

    Nemtsov was de politieke tegenstander van Putin, die zich als Presidentskandidaat opstelde

    Is koelbloedig neergeschoten

    Dat is normaal hoe Putin zijn tegenstanders uitschakelt

    Sarah Rainsford, BBC Eastern Europe Correspondent, expelled from Moscow after many years. :

    I have often wondered what Russia would have been like, had Yeltsin chosen Boris Nemtsov as his successor instead of Putin

    I wonder that a lot more now

    Today is the anniversary of #Nemtsov’s murder in Moscow, shot in the back a few metres from the Kremlin

    pbs.twimg.com/media/FMlquytX0AIebas?f...

    twitter.com/sarahrainsford/status/149...
  5. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 19:49


    Russian airlines face a near-total airspace blockade to country's in the west after EU official said most countries are set to impose flight bans.

    Formal decision expected on the measure later on Sunday

    Kaart met landen met een vliegverbod

    pbs.twimg.com/media/FMns-Y6XMAAbeJs?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/14979...
  6. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:02

    Nationale garde van Oekraine :

    Russische T-80-tanks besloten unaniem om zich bij de territoriale verdediging van Chernihiv aan te sluiten!

    pbs.twimg.com/media/FMnHuA0XwAYW_hV?f...

    pbs.twimg.com/media/FMnHuA2XIAQkEd3?f...

    twitter.com/ng_ukraine/status/1497948...

    Glasnost Gone :

    Love Ukraine's National Guard's sense of humour.

    Russian T-80 tanks unanimously decided to join the ranks of the Chernihiv Territorial Defense!.

    The crews are either running back to Russia or they've been captured.

    Tanks look undamaged.

    twitter.com/GlasnostGone/status/14980...

    Een meesterlijke propaganda stunt van Oekrainse Nationale Garde, met een keiharde sneer naar Putin.
    Putin's troepen geven zich zelf en hun tanks over aan de Oekrainse Nationale Garde en zijn ook nog bereid met hen te vechten tegen de Russen.
    De foto's van de onbeschadigde tanks is het bewijs

    Dit is een mega dreun voor Putin
  7. forum rang 7 JdeFL 27 februari 2022 20:10
    quote:

    luchtschip schreef op 27 februari 2022 19:49:

    Russian airlines face a near-total airspace blockade to country's in the west after EU official said most countries are set to impose flight bans.

    ...
    Ook privé jets, trouwens.

    Las ergens, vind het niet direct terug, dat Turkije de doorgang naar de Zwarte Zee voor Russische boten zou gaan verbieden. Op basis van een oude oorlogsclausule.

    Elders gevonden:
    Turkey Says May Block Russian Warships
    By AFP
    one hour ago
    Turkey on Sunday officially recognized Russia's attacks on Ukraine as a "state of war" and said it was implementing an international treaty giving Ankara the power to limit warships' passage through the strategic Dardanelles and Bosphorus straits.

    Ankara had called the Russian invasion a "military operation," but Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said: "It's no longer a military operation but a state of war," in an interview with CNN Turk television.

    "In this case, of course, whichever of them, it can be Russia or Ukraine, we apply the Montreux agreement," he added.

    The 1936 Montreux Convention governs the free movement of commercial ships in peacetime through the Bosphorus and the Dardanelles straits and grants Turkey the right to block warships in wartime if threatened.

    www.themoscowtimes.com/2022/02/27/tur...
    In 't algemeen een goede neutrale krant.

  8. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:18


    De Russen komen eraan

    pbs.twimg.com/media/FMn6hUVWUAUIMEE?f...

    People's Revolutionary Circus.

    Russian military column heading to Ukraine. Notice the Z-paintings.

    Waarschijnlijk niet de punt van de Russische aanvalsspeer

    Mogelijk de logistieke aanvoer van voedsel en onderdelen

    I mean, its pretty hard to tell the difference between a Russian BTG ( Battalion Tactical Group ) and a circus.
    What the actual f**k is this? Supply line?

    twitter.com/fedupfan4/status/14980075...
  9. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 27 februari 2022 20:23
    Het heeft er toch wel echt alle schijn van dat het Russische leger incapabel is.

    Minder grappig dan het circus leger, maar wel een teken van het onvermogen van het Russische leger:
    In noord Oekraïne hebben de Russen uit frustratie een historische bioscoop opgeblazen met een Iskander raket vanuit wit Rusland.
    20 km van de wit Russische grens! 150km van Kiev!

    twitter.com/michaelh992/status/149799...
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 februari 2022 20:25
    quote:

    asti schreef op 27 februari 2022 17:26:

    [...]
    De vraag is waarom de toepasselijkheid ervan extreem onwaarschijnlijk is. Is dat omdat George Bush Junior en anderen zich aan het recht hebben gehouden?
    Ik snap niet wat je met je tweede zin bedoelt, maar het antwoord op het vraagteken is iig neen. Er zijn andere, nogal voor de hand liggende, redenen dat de Hague Invasion Act niet gauw toegepast zal worden.
  11. forum rang 7 JdeFL 27 februari 2022 20:30
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 februari 2022 20:25:

    [...]
    .... de Hague Invasion Act niet gauw toegepast zal worden.

    Dat gaat ook niet over een 'invasie' maar 1 of 2 helikopters met ninja's aan boord die een Amerikaan komen oppikken. Meer moet je je daar niet bij voorstellen. Een stelletje kidnappers.
  12. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:42
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 27 februari 2022 20:23:

    Het heeft er toch wel echt alle schijn van dat het Russische leger incapabel is.

    Minder grappig dan het circus leger, maar wel een teken van het onvermogen van het Russische leger:
    In noord Oekraïne hebben de Russen uit frustratie een historische bioscoop opgeblazen met een Iskander raket vanuit wit Rusland.
    20 km van de wit Russische grens! 150km van Kiev!

    twitter.com/michaelh992/status/149799...
    Today may have been the worst day for the Russian military in Ukraine so far.

    They are still advancing, but there were a number of videos of destroyed or abandoned equipment and units.

    I have no idea why they sent in a small spetsnaz unit into Kharkiv, but it was easily repelled ( verslagen )

    .https://twitter.com/jake_northwest/status/1497941214858907650

  13. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:49
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 27 februari 2022 20:23:

    Het heeft er toch wel echt alle schijn van dat het Russische leger incapabel is.

    Minder grappig dan het circus leger, maar wel een teken van het onvermogen van het Russische leger:
    In noord Oekraïne hebben de Russen uit frustratie een historische bioscoop opgeblazen met een Iskander raket vanuit wit Rusland.
    20 km van de wit Russische grens! 150km van Kiev!

    twitter.com/michaelh992/status/149799...
    Aki Heikkinen, twitter account :

    Vaunted ( geroemde ) Russian EW ( Electronic Warfare ) capabilities not able to jam ( verstoren ) Bayraktar communications as well.

    You can see from targeting videos that GPS is apparently jammed but that does not stop them.

    War Takes, twitter account :

    The fact that the TB-2s ( Barayktar drones van Turks ontwerp ) are not only continuing to operate despite the (on paper) advantages of the Russian Air Force and air defense capabilities is yet another damming indictment of unprepared Russia was for this war regardless of the progress of reforms and procurement

    twitter.com/akihheikkinen/status/1498...

    EW is Electronic Warfare, waarbij ondermeer de communicatie signalen verstoord worden en de GPS bepaling foute posities afgeeft
  14. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:53


    Het bewijs dat Russische tanks niet kapot te krijgen zijn : het pantser blijft in tact

    This picture proofs it, Russia`n top armor cages are unbreakable.

    As you can see tank have taken hit by NLAW and cage is still unbreakable.

    pbs.twimg.com/media/FMjleP2XoAATP_R?f...

    twitter.com/eskelinen_antti/status/14...
  15. forum rang 7 JP Samosa 27 februari 2022 20:54
    Bron AD

    20:45
    Satellietbeelden van het Amerikaanse bedrijf Maxar Technologies tonen een Russisch militair konvooi dat op weg is naar Kiev. Het konvooi is naar schatting 5 kilometer lang en omvat onder meer tanks en tankwagens met brandstof. Omstreeks 21.00 uur (lokale tijd) bevond het konvooi zich op ongeveer 60 kilometer van Kiev.
  16. forum rang 10 luchtschip 27 februari 2022 20:59

    Bedreig nooit een Oekrainse vrouw door binnen te dringen in haar land, want je krijgt hem van katoen

    video 1:14 minuut

    met ondertiteling in Engels

    twitter.com/Ukraine/status/1498016332...

    Doe een zonnebloempit in je zak, want dan zal er een zonnebloem uitgroeien wanneer je dood op de grond ligt, is nog het meest beleefde wat ze hem verwenste
  17. bouwdroger 27 februari 2022 21:02
    Ze kunnen natuurlijk ook alleen een foto toestel in handen hebben gekregen van de eigen tank crew....die stoer hun eigen tank even wouden laten zien aan het thuisfront...
    is hoe dan ook wel goede propaganda ;-)

    quote:

    luchtschip schreef op 27 februari 2022 20:02:

    Nationale garde van Oekraine :

    Russische T-80-tanks besloten unaniem om zich bij de territoriale verdediging van Chernihiv aan te sluiten!

    pbs.twimg.com/media/FMnHuA0XwAYW_hV?f...

    pbs.twimg.com/media/FMnHuA2XIAQkEd3?f...

    twitter.com/ng_ukraine/status/1497948...

    Glasnost Gone :

    Love Ukraine's National Guard's sense of humour.

    Russian T-80 tanks unanimously decided to join the ranks of the Chernihiv Territorial Defense!.

    The crews are either running back to Russia or they've been captured.

    Tanks look undamaged.

    twitter.com/GlasnostGone/status/14980...

    Een meesterlijke propaganda stunt van Oekrainse Nationale Garde, met een keiharde sneer naar Putin.
    Putin's troepen geven zich zelf en hun tanks over aan de Oekrainse Nationale Garde en zijn ook nog bereid met hen te vechten tegen de Russen.
    De foto's van de onbeschadigde tanks is het bewijs

    Dit is een mega dreun voor Putin

63.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 250 251 252 253 254 ... 3173 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 868,93 -0,58%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.058,06 +0,22%
Germany40^ 17.873,30 -1,19%
Gold spot 2.341,06 +1,08%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,00%
Flow T...
+2,72%
Fugro
+2,44%
RENEWI
+2,42%
B&S Gr...
+2,22%

Dalers

ADYEN NV
-17,54%
VIVORY...
-8,94%
Alfen ...
-5,80%
WDP
-5,79%
CM.COM
-3,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links