Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 3173 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2022 10:37
    Japan verbiedt Russische uitgifte obligaties in Japan

    TOKIO (ANP) - Japan legt sancties op aan Rusland vanwege zijn acties in Oekraïne, waaronder het verbieden van de uitgifte van Russische obligaties in Japan, zei premier Fumio Kishida woensdag. Het bevriezen van de activa van bepaalde Russische individuen noemde Kishida als een andere sanctie die Japan zal opleggen. Kashida noemde de individuen die hij in gedachte had, niet bij naam.

    Aanleiding voor de Japanse sancties is het recente bevel van de Russische president Vladimir Poetin troepen te sturen naar twee afgescheiden regio's in Oost-Oekraïne die Rusland nu als onafhankelijke staten erkent, Loehansk en Donetsk. Rusland bestempelt het sturen van de troepen als een "vredesmissie".

    Economische grootmachten die Japan dinsdag en woensdag voorgingen in het opleggen van economische sancties aan Rusland zijn de VS, de EU en Canada.
  2. [verwijderd] 23 februari 2022 10:39
    Eurocommissaris: 'Poetin zou boven aan sanctielijst moeten staan'

    Een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie, Vera Jourova, heeft kritiek geuit op de sancties die de Europese ministers van Buitenlandse Zaken gezamenlijk aan Rusland hebben opgelegd.

    Die sancties zijn niet rechtstreeks tegen de persoon Vladimir Poetin gericht, en dat is volgens haar een vergissing. "Poetin zou boven aan de lijst moeten staan", zei ze in een interview met een Tsjechische krant.

    Britten leggen Rusland meer sancties op

    In Groot-Brittannië zullen geen Russische staatsobligaties meer worden verkocht, heeft minister van Buitenlandse Zaken Truss aangekondigd. Gisteren stelden de Britten al sancties in tegen de Russische oligarch Gennadi Timtsjenko en twee andere miljardairs die nauwe banden hebben met de Russische president Poetin.

    Volgens Truss zullen er meer sancties volgen als Rusland aan een volledige invasie van Oekraïne begint. Premier Boris Johnson heeft meermaals gezegd dat het Kremlin dat van plan is en Truss herhaalde dat vanochtend.

    De minister zinspeelde op sancties tegen televisiezender Russia Today, "feitelijk een onderdeel van de Russische staat". Ook willen de Britten niet dat de finale van de Champions League op 28 mei in de Gazprom Arena in Sint Petersburg gespeeld wordt, zoals de bedoeling is.

  3. forum rang 6 gbakl 23 februari 2022 10:39
    ´D'er is een leuke film over de dood van Stalin, veel veranderde er niet direct....´.

    moet wel een leuke film zijn als het over de dood van Stalin gaat.
    met wat geduld en vaak ook gedwongen door de omstandigheden komt er altijd wel ruimte voor een ander
    beleid zoals dat van Gorbatsjov.
  4. forum rang 7 JdeFL 23 februari 2022 10:41
    quote:

    gbakl schreef op 23 februari 2022 10:39:

    ´D'er is een leuke film over de dood van Stalin, veel veranderde er niet direct....´.

    moet wel een leuke film zijn als het over de dood van Stalin gaat.
    met wat geduld en vaak ook gedwongen door de omstandigheden komt er altijd wel ruimte voor een ander
    beleid zoals dat van Gorbatsjov.
    www.imdb.com/title/tt4686844/?ref_=nv...
  5. [verwijderd] 23 februari 2022 10:47
    quote:

    JdeFL schreef op 23 februari 2022 10:40:

    [...]

    Die hebben nog een appeltje te schillen over een paar onbewoonde eilanden....
    Kremlin denounces Japan’s sovereignty claim over disputed islands

    Moscow says the four islands, which lie between the Sea of Okhotsk and the Pacific Ocean, are ‘Russian territory’.

    The Kremlin has denounced a claim by Japan’s new prime minister that Japan’s sovereignty extends to a chain of islands disputed by Tokyo and Moscow.

    While Moscow regards the archipelago that separates the Sea of Okhotsk and Pacific Ocean as its own, Tokyo says its four southernmost islands belong to Japan.

    www.aljazeera.com/news/2021/10/12/kre...
  6. forum rang 6 Chiddix 23 februari 2022 11:03
    Er vindt momenteel een propaganda-oorlog plaats in het Westen die zijn weerga niet kent. Zie nieuws en praatprogramma s. Poetin is de vijand en het Westen onschuldig. Het volk wordt gehersenspoeld door de leiders en media. Andersdenkenden worden geweerd op de buis. De Hoop Scheffer heeft zich wel eens kritisch uitgelaten over de NAVO uitbreiding(Oekraine) maar is voorzichtiger geworden. Hij moet aan zijn reputatie denken als ex NAVO baas.
    Gisteren zei die, als de NAVO het toegezegde lidmaatschap schrapt van Oekraine , gaat Poetin zagen aan de poten van bv de Baltische staten. Weet het niet of dat zou gebeuren. Misschien wat vergezocht.
  7. forum rang 8 closer 23 februari 2022 11:20
    Voelt Groningen de bui al hangen?

    Germany can meet its energy needs without Russian gas, its economy minister said on Wednesday, a day after the government decided to halt the approval of the controversial Nord Stream 2 pipeline amid rising Ukraine tensions.

    Asked on public radio if Europe’s largest economy could do without natural gas deliveries from Russia, currently its largest supplier, Robert Habeck responded, “Yes, it can”.

    www.theguardian.com/world/live/2022/f...
  8. forum rang 6 asti 23 februari 2022 11:25
    quote:

    closer schreef op 23 februari 2022 09:36:

    Poetins toespraak ontleed: verdraaiing en leugens

    (...)

    "En zoals bekend, is Oekraïne van plan zijn eigen kernwapens te ontwikkelen, en dat is geen opschepperij."

    Oekraïne heeft al zijn kernwapens uit de Sovjet-Unie juist overgedragen aan Rusland. (...)
    Vreemde redenering.

    Het is toch niet zo dat een land dat in het verleden kernwapens heeft overgedragen, geen plannen kan hebben om kernwapens te ontwikkelen?
  9. forum rang 8 het zwaard 23 februari 2022 11:27
    Trump noemt Poetin “geniaal”

    “Dit is geniaal”, riep Donald Trump uit toen hij vernam dat Poetin de regio’s Donetsk en Loehansk zou erkennen als onafhankelijke volksrepublieken. Trump zei dat gisteren zelf in een radioprogramma. Hij noemde de Russische president “een erg snuggere man”.

    Volgens Trump zou Poetin er onder zijn presidentschap nooit aan gedacht hebben om Oekraïne binnen te vallen. De Amerikaanse ex-president verwijt zijn opvolger Joe Biden dat de aangekondigde sancties tegen Rusland een maat voor niks zijn. “Hij heeft helemaal geen reactie. Erg triest.” De Russische president vindt Trump dan weer nog altijd top. Hij prees Poetin al toen hij zelf nog president was.

    “’Dit is geniaal’, zei ik. Poetin verklaarde een groot deel van Oekraïne onafhankelijk. Oh, dat is geweldig”, stak Trump opnieuw de loftrompet van Poetin. “Ik zei: ‘Hoe slim is dat?’ En hij valt er binnen als vredesbewaarder. Wat een sterke vredesmacht!”

    Volgens Trump zou de VS zo’n vredesmacht zelf kunnen gebruiken aan de zuidelijke grens. “De sterkste vredesmacht die ik ooit heb gezien. Er waren meer legertanks dan ik ooit heb gezien. Ze zullen er de vrede inderdaad wel bewaren. Dit is een erg snuggere man. Ik ken hem heel goed. Heel, heel goed.
  10. forum rang 8 closer 23 februari 2022 11:46
    Anton Troianovski @antontroian
    Russian state TV is now following up on Putin's speech with a graphic diagramming territorial "gifts" to Ukraine from Russian Czars, Stalin, Lenin and Khrushchev. The yellow bit in the middle is labeled "Ukraine."
    twitter.com/antontroian/status/149642...
  11. forum rang 6 De amateur 23 februari 2022 12:00
    quote:

    Chiddix schreef op 23 februari 2022 11:03:

    Er vindt momenteel een propaganda-oorlog plaats in het Westen die zijn weerga niet kent. Zie nieuws en praatprogramma s. Poetin is de vijand en het Westen onschuldig. Het volk wordt gehersenspoeld door de leiders en media. Andersdenkenden worden geweerd op de buis. De Hoop Scheffer heeft zich wel eens kritisch uitgelaten over de NAVO uitbreiding(Oekraine) maar is voorzichtiger geworden. Hij moet aan zijn reputatie denken als ex NAVO baas.
    Gisteren zei die, als de NAVO het toegezegde lidmaatschap schrapt van Oekraine , gaat Poetin zagen aan de poten van bv de Baltische staten. Weet het niet of dat zou gebeuren. Misschien wat vergezocht.
    Propaganda komt van beide kanten. Putin is geen goede man maar al dat schijnheilige gedoe van het westen slaat ook nergens op. Vooral USA mag wel een toontje lager zingen. Als er 1 land is die zich altijd met andere bemoeit en militaire acties op fake news inzet dan is het de USA wel.

  12. forum rang 6 Chiddix 23 februari 2022 12:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 februari 2022 12:05:

    Iedereen die gifmoordenaar Poetin verdedigt is een verrader van de Nederlandse normen en waarden.
    Gaat mij om de Oekrainekwestie. Wat wel zal kloppen, in Rusland gaat men niet zachtzinnig om met oppositieleiders of mensen die zich openlijk kritisch uitlaten over de president. Moet je dus ook niet doen als je weet dat je dan gevaar loopt. Rusland is geen westerse democratie als het om de macht gaat.
    Denk , dat de vorige president van Rusland(Medevev) ook een lidmaatschap Oekraine onacceptabel vindt. Zou niets uitmaken of Poetin president is of Medevev.
  13. forum rang 6 gbakl 23 februari 2022 12:38
    ´Propaganda komt van beide kanten. Putin is geen goede man´
    .
    ach, valt toch wel mee, een paar gifmoorden en een ongelukje met een vol passagiersvliegtuig en wat oa. Syrie
    betreft moesten wat ziekenhuizen plat en wat volksbuurten (en dat was tenminste geplanned en geen stomme ongelukjes zoals bij
    de Amerikanen en zelfs de Koninklijke luchtmacht is niet onschuldig en maakt dramatische fouten...).

    poetin is dus een veel betere leider en zelfs bevriend met trump, die hij als een onschuldige blufkikker beschouwde die
    alleen maar jaloers was op zijn grote macht (vooral intern tegenover een knikkebollende doema).

    en wat die stijgende gasprijs betreft.
    dat gas gaat hij nu natuurlijk aan de Chinezen verkopen want die willen graag een dubbele portie afnemen en wel
    tegen de hoofdprijs.
    van je vrienden moet je het hebben en in China zijn ze altijd heel meegaand en sympathiek.
63.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 202 203 204 205 206 ... 3173 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,27 -0,77%
EUR/USD 1,0712 +0,13%
FTSE 100 8.056,01 +0,19%
Germany40^ 17.872,00 -1,20%
Gold spot 2.334,42 +0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,20%
RENEWI
+3,32%
B&S Gr...
+2,53%
Fugro
+2,53%
Flow T...
+2,31%

Dalers

ADYEN NV
-16,91%
VIVORY...
-7,37%
Alfen ...
-5,38%
WDP
-5,09%
CM.COM
-3,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links