Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM februari 2022

1.192 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 60 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 21 februari 2022 12:45
    quote:

    Zwijnash schreef op 21 februari 2022 12:34:

    Ik vraag af is dit effect of geen dividend ( en ook niets aangegeven ) 30-50% was altijd opgegeven.

    Er was iemand ingestapt in de weken naar cijfers, misschien omdat er geen dividend is zijn ze weer uit.

    Vanavond kijken op AFM website, verwacht wel iets te zien
    wie voor die lullige stuiver of minder divi de stukken dik 20% lager verkoopt is een rekenwonder.
  2. forum rang 8 HenkdeV 21 februari 2022 12:46
    quote:

    Zwijnash schreef op 21 februari 2022 12:34:

    Ik vraag af is dit effect of geen dividend ( en ook niets aangegeven ) 30-50% was altijd opgegeven.

    Er was iemand ingestapt in de weken naar cijfers, misschien omdat er geen dividend is zijn ze weer uit.

    Vanavond kijken op AFM website, verwacht wel iets te zien
    Je kon er haast wel zeker van zijn, dat BAM geen dividend zou uitkeren.
    Het op orde brengen van het eigen vermogen is veel belangrijker.
  3. forum rang 7 boldie 21 februari 2022 12:50
    quote:

    HenkdeV schreef op 21 februari 2022 12:46:

    [...]

    Je kon er haast wel zeker van zijn, dat BAM geen dividend zou uitkeren.
    Het op orde brengen van het eigen vermogen is veel belangrijker.

    goede middag tijd druk geweest andere fonds en de enorme slag in bam gemist. Snap deze daling bam niet echt. Overweeg dan toch maar de ergenis van het verleden achter te laten en rond steun toch maar weer eens gokje te wagen. Koersdoel voorbij zien komen van 3,50 op basis cijfers dan is dit toch een te grote correctie
  4. forum rang 7 innicksname 21 februari 2022 13:08
    quote:

    boldie schreef op 21 februari 2022 12:50:

    [...]goede middag tijd druk geweest andere fonds en de enorme slag in bam gemist. Snap deze daling bam niet echt. Overweeg dan toch maar de ergenis van het verleden achter te laten en rond steun toch maar weer eens gokje te wagen. Koersdoel voorbij zien komen van 3,50 op basis cijfers dan is dit toch een te grote correctie
    Welkom terug boldie!
  5. forum rang 5 cash is king 21 februari 2022 14:12
    quote:

    HenkdeV schreef op 21 februari 2022 11:16:

    [...]

    Bijzonder ook: die slechte prestaties bij grote Nederlandse Infra werken.
    Wat zou dat toch zijn?
    Mijn inschatting is, dat ze bij BAM er ook geen vinger (achter de oorzaak) kunnen krijgen. Voor zover ik uit de (spaarzame) berichtgeving kan afleiden, gaat BAM bij Infra (in Nederland) in toenemende mate (of uitsluitend) voor onderhoudscontracten. Dus geen kunstwerken, zoals dat geloof ik heet, ontwerpen en bouwen, maar overzienbare én planbare én calculeerbare onderhoudsklussen op contractbasis uitvoeren. Volgens mij heeft Joosten ergens een keer gezegd, dat er voor duur betaalde ingenieurs (helaas) geen plaats meer is bij BAM. Die moeten hun heil dus ergens anders zoeken.

    Dat lost het probleem van die slechte prestaties niet op, alleen worden die op afzienbare termijn niet meer door BAM geleverd, maar door concullegae bouwbedrijven, die er wellicht nog wel brood in zien.

    Hopelijk hebben we de laatste grote zeperd en dito afschrijving in 2021 met de afsluitdijk gehad. Dan zijn we (BAM) in Nederland verder 'gered'. Hopelijk geldt dat met de verkoop van dat Belgische BAM-bedrijf ook voor de werkzaamheden rondom Antwerpen. En dan resteert op Infra-gebied alleen die tunnel bij Hamburg nog. En daar zitten ze voor 800 miljoen euro in. Fingers crossed zullen we maar zeggen.
  6. forum rang 6 N audio 21 februari 2022 14:14
    Nou, ik hou mijn kruid nog even droog voor wat betreft bijkopen. GAK 2.76.
    Laat ze eerst maar eens een paar dagen stabiliseren.
    Dik -5% vandaag, die zag ik niet aankomen.
    Alhoewel, op alle bouwplaatsen vliegen de materialen letterlijk in 't rond. Franklin is boos.
    Daar heeft deze duikeling vandaag vást mee te maken...
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 21 februari 2022 15:45
    Nieuwe pompgemalen Den Oever beschermen gebied rond IJsselmeer

    Bij Den Oever bouwt consortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) naast extra spuisluizen twee nieuwe pompgemalen met elk drie pompen. Namens opdrachtgever Rijkswaterstaat begeleidt Peter Jansen het proces van plan tot uitvoering als adviseur constructieve waterbouw. Hij legt uit dat deze pompgemalen nodig zijn om de gebieden rond het IJsselmeer te beschermen – ook als de zeespiegel stijgt. ‘Met de spuisluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever en bij Kornwerderzand zorgen we ervoor dat de waterstand in het IJsselmeer op niveau blijft. Tijdens eb staat het water in de Waddenzee lager en zetten we de spuisluizen open, zodat het overtollige water vanzelf het IJsselmeer uitstroomt. Dat is nodig, want als het water te veel stijgt, dreigen er onveilige situaties bij dijken en havens in de omliggende gebieden te ontstaan.’

    Download de infographic “Spuien als het kan, pompen als het moet”
    Meer afvoer nodig

    ‘Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel. Het hoogteverschil tussen Waddenzee en IJsselmeer bij eb wordt dan kleiner, waardoor we met de bestaande spuisluizen steeds minder water kunnen afvoeren. Om de afvoer te vergroten, bouwen we bij Den Oever twee extra spuigroepen, met ieder vier nieuwe spuisluizen. Onderzoek laat echter zien dat dit op termijn niet genoeg is. Om tot 2050 voldoende water te kunnen afvoeren, bouwen we daarom ook nog twee gemalen met elk drie pompen.’
    Spuien als het kan, pompen als het moet
    ‘Het voordeel van de pompen is dat ze water uit het IJsselmeer kunnen afvoeren als het water in de Waddenzee hoger staat. Het nadeel: dat kost veel energie. Daarom volgen we het motto “spuien als het kan, pompen als het moet. De energie die nodig is wordt duurzaam opgewekt met zonne-energie op en rond de Afsluitdijk.”. Naar verwachting zijn de pompen tot 2030 nog niet vaak nodig. Wel moeten ze af en toe draaien om te zorgen dat ze goed blijven werken. Maar in de jaren daarna hebben we ze steeds vaker nodig om het waterpeil in het IJsselmeer laag genoeg te houden. Tegen 2050 staan ze ’s winters misschien wel de helft van de tijd aan. Zo blijft het achterland beschermd tegen overstroming of wateroverlast.’
  8. forum rang 6 groene appel 21 februari 2022 15:56
    Schotse regering geeft groen licht voor Bam's £ 72m gezondheidshub
    21 FEBRUARI 2022 DOOR TIYA THOMAS-ALEXANDER

    De Schotse regering heeft de business case goedgekeurd voor de bouw van een £ 72m gezondheids- en sociale zorghub door Bam Construction.

    De North East Hub in Parkhead is bedoeld om gemeenschappen in het oosten van Glasgow te dienen en zal worden geleverd door Bam namens NHS Greater Glasgow & Clyde en Glasgow City Health and Social Care Partnership.

    De hub omvat drie huisartsenpraktijken, een apotheek, gespecialiseerde diensten voor kinderen en zorggroepen voor volwassenen, evenals ondersteuning voor senioren, geestelijke gezondheid, verslavingen, strafrecht en de daklozengemeenschap.

    Naast de medische voorzieningen wordt een lokale bibliotheek verplaatst naar de hub en zijn er plannen voor een nieuw café.

    De hub is ontworpen als de eerste netto-nul gezondheids- en zorgfaciliteit van Schotland en maakt deel uit van plannen voor de NHS om tegen 2040 een netto-nuldoelstelling te bereiken.

    Gemeenteraadslid Mhairi Hunter van Glasgow beschreef de hub als "een one-stop-shop van gemeenschapsdiensten". De nieuwe hub zal de toegang tot diensten verbeteren, maar ook het gezondheidsteam, maatschappelijk werk en de vrijwilligers- en liefdadigheidssector integreren.

    In februari 2021 werd Bam gekozen om een uitbreiding van £ 30 miljoen van een ziekenhuis in Cornwall uit te voeren. In maart 2021 werd Bam, samen met andere tier-ones, genoemd op een Schots gezondheidszorgkader van £ 650 miljoen.

    Bam Construction werd in 2019 aangesteld voor het health hub-project, toen de geschatte waarde van de klus £ 35 miljoen bedroeg. De aannemer en de opdrachtgever zijn benaderd om duidelijk te maken waarom het project de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld is. De vorige startdatum was 2020.

    De Sottish-regering zal £ 65 miljoen van het £ 72 miljoen project financieren. Een fonds van £ 2,5 miljoen voor de verhuizing van de bibliotheek zal worden gegeven door de gemeenteraad van Glasgow.

    De werkzaamheden zijn gepland om in maart ter plaatse te beginnen, met oplevering gericht op 2024
1.192 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 60 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links