Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel JUST EAT TAKEAWAY AEX:TKWY.NL, NL0012015705

  • 13,445 18 apr 2024 10:29
  • +0,125 (+0,94%) Dagrange 13,295 - 13,505
  • 499.731 Gem. (3M) 2,4M

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 489 490 491 492 493 ... 3689 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2022 14:55
    quote:

    Drs P. schreef op 20 februari 2022 14:51:

    [...]

    Liquet quia stultus populus:)
    Zeer duidelijk!

    Jij had het niet kunnen verzinnen als je over zoveel gasvelden beschikte.....daar moet je echt slim voor zijn NOT.

    1 aanval op Oekraïne is 1 aanval op heel Europa + Amerika....SLIM hoor.
  2. forum rang 4 @monkeytail 20 februari 2022 15:01
    JET aandeel is de duvel in de doos. Volgende week is het publicatiedag. Nou. Ik zou maar alvast een gokje wagen. Het verdienmodel ziet er goed uit maar niemand op dit forum weet of de resultaten goed of slecht beoordeeld worden en wat dat betekent voor de koers. Maar gezien de enorme koersval 1) en 2) de reeds bekende resulaten van concurrenten is de kans dat het tij keert, redelijk positief. Mijns inziens. Putin kan nog de glazen ingooien van het algemene beurssentiment, dat wel. Maar als het meevalt kan het algemene sentiment ook weer omdraaien en kan de Aex zo weer op 800 pt staan.
    Geld moet rollen en stinkt niet.
  3. forum rang 4 odA neD gaaH 20 februari 2022 15:03
    quote:

    Pedro Ines Kuilen schreef op 20 februari 2022 14:19:

    [...]

    Bp5ah probeer eens je te verhogen naar mijn niveau (niet nivo)!! Ik geef je een reactie (niet reaktie) op je bericht! Je doet allemaal aannames zonder dat enige onderzoek of onderbouwing! Ik ben een serieuze belegger die al jaren meeloopt in het wereldje van business and investing! Ook je koersverwachting van het aandeel JET missen vooralsnog enige onderbouwing!!!
    Wanneer je dan toch mensen taalkundig wilt verbeteren begin dan eerst bij jezelf. Het is zonder enig onderzoek of onderbouwing en niet zonder dat enige.
  4. JohnDeHond 20 februari 2022 15:05
    quote:

    GouwePlak schreef op 20 februari 2022 14:55:

    [...]

    Zeer duidelijk!

    Jij had het niet kunnen verzinnen als je over zoveel gasvelden beschikte.....daar moet je echt slim voor zijn NOT.

    1 aanval op Oekraïne is 1 aanval op heel Europa + Amerika....SLIM hoor.

    Wat gaat Europa + Amerika doen dan? Nog meer economische sancties? Tot nu heeft dat een averechts effect en Amerika heeft al gezegd geen troepen te sturen bij een eventuele invasie. Oekraïne is het even hard gezegd niet waard om een oorlog om te voeren.
  5. forum rang 4 StoplossBurner 20 februari 2022 15:52
    quote:

    chauffeurke schreef op 18 februari 2022 17:04:

    [...]
    Je moet niet meer van me verwachten dat ik nog enige sympathie kan opbrengen voor dit aandeel. Groen is een mooi prater die ze allang hadden moeten wippen. CatRock heeft gelijk gekregen. Wat ik me afvraag: waarom hebben die in december nog bijgekocht? Die waren toen al kwaad op het management. De sfeer tussen de grote aandeelhouders en het bestuur van JET zal niet goed zijn neem ik aan. En hier begint de kleine belegger ook ongeduldig te worden. Mag toch na deze glijbaan.
    Chauffeurke, ik heb wat medelijden met je. Maar waarom trap je keer op keer in dezelfde val van buy high, sell low? En als het even kan alles in 1x erin of eruit trekken, nagenoeg geen spreiding ook. Ben je ondanks wat je eerder zei, toch uit de bus gestapt bij Ebusco? Ik zou nooit zo met mijn pensioen kunnen gokken, maar blijkbaar voel je je lekker bij.
    JET is typisch een aandeel wat leuk is voor een paar procent in je portfolio, maar als het veel meer is dan zal de totale grootte van je portfolio niet meer dan casinogeld mogen zijn (niet erg als het rood wordt als je alles op zwart hebt ingezet). Het is je eigen geld, maar een beetje reflectie hoe je er mee omgaat kan geen kwaad.
  6. Jan1976 20 februari 2022 16:01
    Je kunt merken dat het slecht weer is buiten en niemand "eropuit" kan, de frustraties worden op de verschillende forums gereflecteerd, waarbij JET de uitschieter is. Ik denk dat menigeen ook al chagrijnig is met de gedachte wat de dag van morgen brengt op de beurs met het Ukraine gebeuren. Ik heb goed nieuws...iedereen heeft hier morgen last van....oplossing....."ongevraagd advies"...gewoon brokerscherm niet openen!.... Om de humor er in te houden heb ik 2 filmpjes, misschien als zelfreflectie voor sommigen en anders om deze regenachtig en winderige dag door te komen...

    www.youtube.com/watch?v=UgGgedR7wLo
    en
    www.youtube.com/watch?v=PGfx3QAV64M

    Succes allen morgen!
  7. [verwijderd] 20 februari 2022 16:06
    quote:

    JohnDeHond schreef op 20 februari 2022 15:05:

    [...]

    Wat gaat Europa + Amerika doen dan? Nog meer economische sancties? Tot nu heeft dat een averechts effect en Amerika heeft al gezegd geen troepen te sturen bij een eventuele invasie. Oekraïne is het even hard gezegd niet waard om een oorlog om te voeren.
    Europa heeft Amerika ook TOTAAL niet nodig.
    Duitsland en Engeland zijn al vele malen te sterk voor Rusland, laat staan als Frankrijk zich er mee gaat bemoeien.
  8. JohnDeHond 20 februari 2022 16:29
    quote:

    GouwePlak schreef op 20 februari 2022 16:06:

    [...]

    Europa heeft Amerika ook TOTAAL niet nodig.
    Duitsland en Engeland zijn al vele malen te sterk voor Rusland, laat staan als Frankrijk zich er mee gaat bemoeien.

    Ik denk dat U onderschat hoe sterk het Russische leger is. Daar tegen vechten gaat heel veel levens kosten en het levert Europa niet zoveel op.
  9. Wasmachine71 20 februari 2022 16:39
    quote:

    bp5ah schreef op 20 februari 2022 13:11:

    [...]
    Ik vindt 't jammer voor je chauffeurke dat je op verlies staat, maar je moet wel je emoties uitschakelen als je je op de aandelenmarkt begeeft en een over wat ervaring/kunde beschikken.

    Je wil geen negatieve rente betalen, ik denk dan zo, volgens mij was je met 10% rendement dan tevreden geweest, maar misschien zie ik dat verkeerd ?

    Ik vraag me dan écht af wat je doet in een aandeel als J.E.T., met een béta ff hoog als een wolkenkrabber ..., je had veel defensiever moeten beleggen, dan had je prima rendementen gehaald.

    9 van de 10 hier op dit forum zijn geen beleggers, die zitten stikvol emotie en lijken wel getrouwd met hun aandelen J.E.T cq JG.

    Met beleggen in aandelen kan je hoge rendementen halen en dat geldt zowel voor positief als negatief, en dat heb je beide in de hand.

    Al een paar keer geschreven hier, kopen kunnen we allemaal wel, maar als 't dan daalt dan weten 9 van de 10 't niet meer.

    Voor je begint met beleggen moet je een plan hebben, en een plan is niet door maanden in een aandeel te blijven zitten dat alleen maar daalt, en dat in een tijd waarin je binnen 10 sec. kunt kopen en verkopen.

    Veel die hier posten op dit forum zijn volgens mij beleggers die voor 't eerst zijn begonnen met beleggen in maart '20 of later (o.a. P.I.K.), en die geen enkele kennis of beleggersvaardigheden meenemen.

    Je hebt in aandelen niks te zoeken als je niet in staat bent om je verliezen vroegtijdig af te kappen, dit voorkomt dat je in een situatie komt waar je nu in zit.

    Nu moet je maar hopen op goed nieuws van J.E.T., komt dat niet dan duurt 't ook niet lang meer dan sta je op de steun met deze rommel (€29.5 ergens midden 2017), want dat komt ook nog wel op 't bord, aandeel zet alleen maar lagere toppen en lagere bodems neer. Pas boven €45/€46 op slotbasis klaart 't wat op.

    Duh alles wat jij zegt klopt en klinkt logisch, totdat het niet meer zo is. Shell en PNL zijn van die favorieten van pessimisten zoals jijzelf. Die hier roepen hoe ge-wel-dig die bedrijven zijn dat ze winst maken, maar vergeten dat Shell is gehalveerd en weer verdubbeld, PNL zelfs onder de euro en daarna vervijfvoudigd.

    Tsja, kopen op low en verkopen op high is een mythe. Ik heb ergens op ingekocht (wat ik veronderstelde een mooie prijs was) bleek dus toch nog lager te kunnen (de bekende ‘low’ die je niet kunt timen) en zal waarschijnlijk op een mooie prijs verkopen uiteindelijk (5-20% winst afhankelijk van mijn ‘psychologische schade’ van het wachten op rendement op dit aandeel) om het dan vervolgens nog verder door te zien stijgen (de bekende ‘high’ die je niet kunt timen)

    Ik ben zeker geen doorgewinterde belegger, maar ik heb wel door hoe mind games werken en wanneer ik gemanipuleerd word.
  10. [verwijderd] 20 februari 2022 16:51
    Niemand zit op een oorlog te wachten, niet in Rusland, niet in Engeland en zeker niet in Europa en al zeker niet in Oekraïne.

    Poetin ook niet, zijn rijke vrienden al helemaal niet want dan kost het ze zwaar geld. Er zullen rekeningen bevroren worden en zeer zware sancties volgen en wat er van de populariteit van Poetin nog over is wordt in één keer weggevaagd.

    Het is spierballentaal van drie mannen (Biden, Johnson en Poetin) die alle drie niet lekker liggen bij hun achterban.
    In Amerika komen er midterms aan en Biden ligt bij 2/3 van de Amerikanen slecht en levert qua populariteit fors in, die moet laten zien dat hij een leider is. Door druk uit te oefenen en met een oorlogsdreiging komt hij daadkrachtig over maar ook de Amerikanen zitten niet op een oorlog te wachten.
    Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden komt Trump er als winnaar uit, of dat nou goed is laat ik in het midden maar geeft aan dat Biden zijn imago een boost nodig heeft.

    Johnson ligt al een tijd slecht vanwege zijn inpopulariteit mbt zijn corona feestjes en zijn corona beleid en kan ook wel wat populariteit gebruiken door stoere taal uit te slaan.

    Poetin is een schaker en weet dondersgoed waar hij bezig is, heeft altijd gezegd dat Rusland bezig is met een oefening en kan het schaakveld verlaten met opgeheven hoofd als er geen oorlog komt. Laten zien aan zijn bevolking dat hij zowel Europa, Amerika en Engeland onder druk kan zetten door zijn oorlogsretoriek.

    My two cents, er gebeurt helemaal niets want niemand zit op een oorlog te wachten. Dood en verderf, een vluchtelingenstroom waar je u tegen zegt en consumenten die de hand op de knip houden door de onzekerheid wat weer kan leiden tot een volgende crisis en dan zijn de rapen echt gaar.

    Als er onverhoopt toch wat gebeurt dan is het bal op de beurs. (Inkoppertje) ;)
  11. izak 20 februari 2022 17:41
    quote:

    Pedro Ines Kuilen schreef op 18 februari 2022 11:41:

    [...]

    Dat is het tactiek van de grote investors maar het bedrijf gebruikt de tactiek van de verschroeide aarde!!!
    Tactiek v/d verschroeide aarde:

    Als de situatie hopeloos is (JET in VS): terugtrekken (opdoeken Nadaq-notering) en Grubhub waardeloos achterlaten.

    Kapitaalvernietiging ten koste vd bevolking(aandeelhouders)
  12. Ryder 20 februari 2022 17:54
    quote:

    Wasmachine71 schreef op 20 februari 2022 16:39:

    [...]

    Duh alles wat jij zegt klopt en klinkt logisch, totdat het niet meer zo is. Shell en PNL zijn van die favorieten van pessimisten zoals jijzelf. Die hier roepen hoe ge-wel-dig die bedrijven zijn dat ze winst maken, maar vergeten dat Shell is gehalveerd en weer verdubbeld, PNL zelfs onder de euro en daarna vervijfvoudigd.

    Tsja, kopen op low en verkopen op high is een mythe. Ik heb ergens op ingekocht (wat ik veronderstelde een mooie prijs was) bleek dus toch nog lager te kunnen (de bekende ‘low’ die je niet kunt timen) en zal waarschijnlijk op een mooie prijs verkopen uiteindelijk (5-20% winst afhankelijk van mijn ‘psychologische schade’ van het wachten op rendement op dit aandeel) om het dan vervolgens nog verder door te zien stijgen (de bekende ‘high’ die je niet kunt timen)

    Ik ben zeker geen doorgewinterde belegger, maar ik heb wel door hoe mind games werken en wanneer ik gemanipuleerd word.
    ‘Hear hear’!
  13. Ryder 20 februari 2022 17:56
    quote:

    MarkvDuin schreef op 20 februari 2022 16:51:

    Niemand zit op een oorlog te wachten, niet in Rusland, niet in Engeland en zeker niet in Europa en al zeker niet in Oekraïne.

    Poetin ook niet, zijn rijke vrienden al helemaal niet want dan kost het ze zwaar geld. Er zullen rekeningen bevroren worden en zeer zware sancties volgen en wat er van de populariteit van Poetin nog over is wordt in één keer weggevaagd.

    Het is spierballentaal van drie mannen (Biden, Johnson en Poetin) die alle drie niet lekker liggen bij hun achterban.
    In Amerika komen er midterms aan en Biden ligt bij 2/3 van de Amerikanen slecht en levert qua populariteit fors in, die moet laten zien dat hij een leider is. Door druk uit te oefenen en met een oorlogsdreiging komt hij daadkrachtig over maar ook de Amerikanen zitten niet op een oorlog te wachten.
    Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden komt Trump er als winnaar uit, of dat nou goed is laat ik in het midden maar geeft aan dat Biden zijn imago een boost nodig heeft.

    Johnson ligt al een tijd slecht vanwege zijn inpopulariteit mbt zijn corona feestjes en zijn corona beleid en kan ook wel wat populariteit gebruiken door stoere taal uit te slaan.

    Poetin is een schaker en weet dondersgoed waar hij bezig is, heeft altijd gezegd dat Rusland bezig is met een oefening en kan het schaakveld verlaten met opgeheven hoofd als er geen oorlog komt. Laten zien aan zijn bevolking dat hij zowel Europa, Amerika en Engeland onder druk kan zetten door zijn oorlogsretoriek.

    My two cents, er gebeurt helemaal niets want niemand zit op een oorlog te wachten. Dood en verderf, een vluchtelingenstroom waar je u tegen zegt en consumenten die de hand op de knip houden door de onzekerheid wat weer kan leiden tot een volgende crisis en dan zijn de rapen echt gaar.

    Als er onverhoopt toch wat gebeurt dan is het bal op de beurs. (Inkoppertje) ;)
    Ik hoop dat je gelijk hebt!
  14. Ryder 20 februari 2022 17:58
    quote:

    Jan1976 schreef op 20 februari 2022 16:01:

    Je kunt merken dat het slecht weer is buiten en niemand "eropuit" kan, de frustraties worden op de verschillende forums gereflecteerd, waarbij JET de uitschieter is. Ik denk dat menigeen ook al chagrijnig is met de gedachte wat de dag van morgen brengt op de beurs met het Ukraine gebeuren. Ik heb goed nieuws...iedereen heeft hier morgen last van....oplossing....."ongevraagd advies"...gewoon brokerscherm niet openen!.... Om de humor er in te houden heb ik 2 filmpjes, misschien als zelfreflectie voor sommigen en anders om deze regenachtig en winderige dag door te komen...

    www.youtube.com/watch?v=UgGgedR7wLo
    en
    www.youtube.com/watch?v=PGfx3QAV64M

    Succes allen morgen!

    :-‘D
  15. forum rang 7 KCNIB 20 februari 2022 18:35
    quote:

    @monkeytail schreef op 20 februari 2022 16:33:

    Als je kijkt naar de intrinsieke waarde alleen al, dan is een bod op alle aandelen niet uit te sluiten de komende tijd. Er zijn genoeg kandidaten volgens mij. Prosus heeft al een keer iets geprobeerd voor 5 miljard pond. Maar toen stond het aandeel wel veel hoger.
    Prosus had destijds 6.5 miljard dollar over voor alleen Just-Eat, 2 jaar later is de beurswaarde incl. Grub iets meer dan 7.5 miljard waard.
    Consolidatie is nog in volle gang en lage waardering maakt JET een prooi. Je zal ze maar net hebben als er een mooie bod komt!!
  16. [verwijderd] 20 februari 2022 19:26
    quote:

    MarkvDuin schreef op 20 februari 2022 16:51:

    Niemand zit op een oorlog te wachten, niet in Rusland, niet in Engeland en zeker niet in Europa en al zeker niet in Oekraïne.

    Poetin ook niet, zijn rijke vrienden al helemaal niet want dan kost het ze zwaar geld. Er zullen rekeningen bevroren worden en zeer zware sancties volgen en wat er van de populariteit van Poetin nog over is wordt in één keer weggevaagd.

    Het is spierballentaal van drie mannen (Biden, Johnson en Poetin) die alle drie niet lekker liggen bij hun achterban.
    In Amerika komen er midterms aan en Biden ligt bij 2/3 van de Amerikanen slecht en levert qua populariteit fors in, die moet laten zien dat hij een leider is. Door druk uit te oefenen en met een oorlogsdreiging komt hij daadkrachtig over maar ook de Amerikanen zitten niet op een oorlog te wachten.
    Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden komt Trump er als winnaar uit, of dat nou goed is laat ik in het midden maar geeft aan dat Biden zijn imago een boost nodig heeft.

    Johnson ligt al een tijd slecht vanwege zijn inpopulariteit mbt zijn corona feestjes en zijn corona beleid en kan ook wel wat populariteit gebruiken door stoere taal uit te slaan.

    Poetin is een schaker en weet dondersgoed waar hij bezig is, heeft altijd gezegd dat Rusland bezig is met een oefening en kan het schaakveld verlaten met opgeheven hoofd als er geen oorlog komt. Laten zien aan zijn bevolking dat hij zowel Europa, Amerika en Engeland onder druk kan zetten door zijn oorlogsretoriek.

    My two cents, er gebeurt helemaal niets want niemand zit op een oorlog te wachten. Dood en verderf, een vluchtelingenstroom waar je u tegen zegt en consumenten die de hand op de knip houden door de onzekerheid wat weer kan leiden tot een volgende crisis en dan zijn de rapen echt gaar.

    Als er onverhoopt toch wat gebeurt dan is het bal op de beurs. (Inkoppertje) ;)
    Hear hear. De markt heeft altijd een smoes nodig om goedkoop in te kopen. In de tijd van Trump was er een China VS oorlog cq deal. Het hield de beurzen 2 jaar lang bezig. Daarna het gevecht van Trump met de FED. Dagelijkse tweets die de markt manipuleerden. En zo heb je altijd wel wat. Enige was jammer is hier zijn de particuliertjes die vaak spijtig genoeg zwichten voor de desinformatie, stress en de psychologische spelletjes. Houd je hoofd koel!
  17. Attack 20 februari 2022 20:51
    quote:

    Royal Gaskoning schreef op 20 februari 2022 19:26:

    [...]

    Hear hear. De markt heeft altijd een smoes nodig om goedkoop in te kopen. In de tijd van Trump was er een China VS oorlog cq deal. Het hield de beurzen 2 jaar lang bezig. Daarna het gevecht van Trump met de FED. Dagelijkse tweets die de markt manipuleerden. En zo heb je altijd wel wat. Enige was jammer is hier zijn de particuliertjes die vaak spijtig genoeg zwichten voor de desinformatie, stress en de psychologische spelletjes
    . Houd je hoofd koel!
    Als Trump nog president was dan had die KGB'er Poetin zijn gemak wel gehouden. Trump had dan allang enkele squadrons bommenwerpers iin de buurt klaar staan. Dan zijn die stellingen zo uitgeschakeld. Europa moet een vuist maken naar Poetin. Gewoon duidelijk zijn en niet soebatten met die onbetrouwbare russen. Beter nu dreigen erop te klappen als de russen binnenvallen dan straks de russen weer aan de grens met Polen,Tjechie,Moldavie,Hongarije hebben. Dan hebben we een groter probleem. Want als ze nu niet terugslaan(indien een aanval van de russen)dan hebben we over een paar jaar hetzelfde met andere omliggende landen. Maar ik vind ook dat ze gewoon moeten toezeggen dat Oekraïne niet bij de NAVO/EU komt. Wat moeten we met die geldverslindende rotzooi daar. Kunnen we als EU weer geldladingen daar naartoe brengen. Kijk maar eens naar Italie: die spaghettivreters gaan jaren eerder met pensioen dan de rest van Europa en er gaat elk jaar 200 miljard naartoe.
  18. Attack 20 februari 2022 20:56
    quote:

    StoplossBurner schreef op 20 februari 2022 15:52:

    [...]

    Chauffeurke, ik heb wat medelijden met je. Maar waarom trap je keer op keer in dezelfde val van buy high, sell low? En als het even kan alles in 1x erin of eruit trekken, nagenoeg geen spreiding ook. Ben je ondanks wat je eerder zei, toch uit de bus gestapt bij Ebusco? Ik zou nooit zo met mijn pensioen kunnen gokken, maar blijkbaar voel je je lekker bij.
    JET is typisch een aandeel wat leuk is voor een paar procent in je portfolio, maar als het veel meer is dan zal de totale grootte van je portfolio niet meer dan casinogeld mogen zijn (niet erg als het rood wordt als je alles op zwart hebt ingezet). Het is je eigen geld, maar een beetje reflectie hoe je er mee omgaat kan geen kwaad.
    Ik heb nog 1000 Ebuscootjes.
73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 489 490 491 492 493 ... 3689 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links